öğretmen olmayacağım artık

Ve elbetteki o müdür öğretmenlerin yüz karasıdır. İşte gerçek öğretmenlerin meslekte zorlanmalarının sebebi böyle tiplerin idaresi altında olmalarıdır.

Bu tipler dayağı, hakareti, tacizi eğitimin bir parçası olarak görürler. Medrese hocası kafasındaki çirkin tipler.

Okul idaresi ile farklı siyasi görüşte ya da sendikada ise yahut idarenin yapılmasını istediği herhangi bir şeye karşı çıktı ise o veliler toplanıp hepsine bu tarzda şikayetler yaptırılıyor

Konu sahibi durumunu bilmiyorum ama şikayetler sonrasında savunma, ceza olursa itiraz ve cezalara karşı davaları ihmal etme

Arkadaşım bi öğretmen olarak ve sistemin adaletsizliğini bilen biri olarak sana hak veriyorum. Hoş bu Adaletsizlik bi tek öğretmene vuruyor ya neyse. Şimdi çok sinirlisin, anlıyorum seni ama rahat edemezsin kanında öğretme isteği var bir kere.

Ben İngilizceyi yabancı insanlarla konuşarak söktüm ve ilerlettim. Tüm lise hayatımda bütün İngilizce öğretmenlerimden daha iyi İngilizce konuşurdum. Onlar bana yetmezdi. Ama bu bir ilgi ve yetenek meselesi. İngilizceyle işi olmayanlar için o öğretmenler hala iş yapardı tabii. Her yıl benzer konular, aynı tense'ler. Gram ilerleme yok. Bu Türkiye'nin genel bir sorunu. Öğretmen öğrenci memur avukat vs vs sosyal statü fark etmeksizin kalifiyeli insan sayısı çok az. O yüzden ben İngilizce biliyorum diyenlere doğruluğunu görmemişsem gülüyorum. Çoğu turistin biri çevirip adres sorsa apışıp kalır. Gereken önem hala verilmiyor. Doğru dürüst konuşabilen insanlara entel, uzaylı, çok bilmiş etiketleri yapıştırılıyor. Türkiye'nin batıyla alakası sadece kağıt üstünde. Öğretilenler de haliyle kağıt üstünde kalıyor.
Velilere gelince; onların da klasik kendi yapamadıklarını çocukları üzerinden baskı uygulayarak ego besleyen görgüsüzler oldukları çok belli.

Ben de bu sene mezun olucam inşallah ailem hep eğitimci. Bu sene annemin 2 öğrencisi tenefüste kavga etmişler biri diğerinin gözüne kalem atmış. Veli gecenin bi vakti annemi arayıp küfürler tehditler yağdırdı. Annem soluğu karakolda aldı şikayetçi oldu ama sonuç hiç bişi olmadı:) valla böyle şeyler okudukça şimdiden kendimi velilerimle kavga ederken hayal etmeden duramıyorum ben eğer saygısızlık yapan veliye ağzının payını vermezsem sonradan çok pişman olurum valla gece yatarken kafamda kavga eder dururum keşke böyle deseydim diye:/ Allah hepimize bu meslekle bool sabır şu fındık beyinli velilere de azcık akıl ihsan etsin...

bunun nesini sikayet etmis acaba cok merak ettim? benim kuzende ingilizce ogretmeni, hemde doguda, daha turkceyi bile cozememis yavrulara ingilizce ogretmeye calisiyor. onada bi sorayim sikayet geliyomu, merak ettim. allah hepinizin yardimcisi olsun

Bir de burada öğretmenden fazla öğretmencilik taslayanlara sinir oluyorum. Sizin bildiğinizi sandığınız şeyleri biz 4 sene gördük hanımlar. Çocuk psikolojisinin eğitimini de aldık özel eğitimi de merak etmeyin. Şöyle yapsanız böyle yapsanız diye herşeyde bi bilmişlik taslıyorsunuz ya gelip 4 sene okusanız fakultemizde, vay arkadaş bu öğretmenliğin ne ince işleri ne fazla kavramı varmış diye donar kalırsınız. Öğretmene yapılan tüm bu haksızlıkların küstahlıkların sorumluları da siz ve sizin gibiler, sizin gibi öğretmenliği küçümseyenler! Aman ne var sanki 2 cümle yazdırıp tüm ders oturuyor maaşını alıyor diye çocuğunuzun yanında küçümserseniz sonra böyle öğretmene saygısız çocuklar yetişir. Siz evde oturup toto büyütmekten KOÇİŞ maaşı yemekten başka ne yapıyorsunuz acaba.sıkıntıdan ve kıskançlıktan öğretmenle uğraşıyorlar başka bişey değil.

ben şimdiye kadar bildiğin kaliteli insanlarla karşılaşmışım idareci olarak çünkü 10 yıldır hiç böyle şikayet duymamıştım ne zaman ki okulda idareciler değişmeye başladı bu sıkıntılar ortaya çıktı yani daha dünün öğretmeni değilim ki...hayır okul müdürlüğü demek bence angarya iş demekken adam için şeref meselesi haline gelmiş koltuğunu kaybetme korkuusuyla gelen veliye yalakalık yapıyor...hatta bir aday öğretmen arkadaşımdan okul aile birliği toplantısı olurken çay getirmesini istemişti...
Ben tam 1 yil once aynen bu durumdaydim.
Aynen senn gibi karar verdim ve uyguladim.
Simdi gayet kafam rahat valla.

Yalniz 26 da ne ya?
Musur her velinin her soyledigini tutanaga mi gecmis?
aynen öyle her velinin şikayetini tutanağa geçmiş ve 1 günde önüme koydu eylülün 4.haftasından itibaren biriktirmiş koca bir dosya olmuş...
bana dün bir veli bu proje ödevini filanca öğretmenden ders alarak yaptık siz 85 vermişsiniz öğretmende mi yanlış yaptı diyor ama 5.sınıf öğrencisinin yazdığı ödevi eşime okuttum ohaaaa nasıl yazmış bu çocuk bunu oldu bildiğin makale yazmış....
ben öyle bir konuşmayı sınıfta yaşanan sınıfta kalır herşeyi evde anlatmayın biz bir aileyiz diye yaptım çocukları tehdit etmiş oldum....
Ben matematikciyim, gecen hafta ing sinavina girdim, 7.sinif 50ye kadar sayilari yaz demis hoca "von, tu ,tiri "aynen bu sekilde ve bu kadar.
ben ilk yıl çok eğleniyordum sonra alıştım onlara inan yazılışı değil ama okunuşunu biliyor diye not veriliyor öyle durumlarda....
aynen öyle karısı bile terketti adamı bu sene boşanıyorlarmmış mahkemeleri varmış....
Gecen sene anne ve abla geldiler "hocam biz bu projenin surasini anlamadik " dediler.proje sahibi ogrenci yanlarinda bile degil !
Sizin anlamaniza gerek yok ki zaten, dedim
Sonra epey bi tartistik, sonucta veli hakliiii
kesinlikle tartışma hocam yaaaa ver 90 -95 ne olur parmakların mı aşınır dedi bana da müdür...
bir arkadaşım var bana çok kasma kendini herkes herşeyi öğrenemez deyince üzülmüştüm kızmıştım ama şimdi demekki yaşadığı varmış diyorum

ben benden şikayet olduğunu bugüne kadar bilmezdim bugün tüm enerjim bitti....çok büyük yorgunluk ve kırgınlık içerisindeyim
ben her yazılıda how are you sorusunu soruyorum hala herkes yapıyor diyemiyorum...
Siz yaptiginizin dogrulugundan emin ve durust birisiniz anladigim kadariyla. Mobbing ve itibarsizlastirma bircok meslek grubu uzerinde baski kurma araci olarak kullaniliyor. Maalesef bu insanlar bu ulke bu sekilde. Gecmis olsun.
teşekkür edrrim geçti ama sanki üzerimden de bir kamyon geçmiş gibi oldum...şimdi alacağım maaş helal olacak mı diye düşünüyorum

neeyyyyy Eyuphan beymiiiiiiiiiiiiiiii :O yok ebenin nikahi diye cvp donerim ben buna, bu ne yaaa tobeler olsun.
ayyyy hep ogretmen olmak ve kendi memleketimin minik yavrularina ogretmenlik yapmak istemisimdir onlari yogurmak o saf temiz yureklerine beyinlerine guzellikler doldurmak falah ama yabanci memlekette okudum ve turkiyeye donusum muamma oldugu icin ve burda ogretmenlik yaparsam ayni hazzi alamiycagimi dusundugum ve senelerimi bosuna harcamak istmedigim icin baska bolume yoneldim.
bu topikde yazilanlari okudukdan sonra keske ogretmenligi okusaydimda oldugum memlekette yapsaydim bari, demekki turkiyede istedigim gibi ogretmen zaten olamazmisim dedim icimde uhte kaldi iyimi
ayy hala saskinim gelen msja yeminle :O

[UOTE="missie588, post: 41064232, member: 542996"]Ben de bu sene mezun olucam inşallah ailem hep eğitimci. Bu sene annemin 2 öğrencisi tenefüste kavga etmişler biri diğerinin gözüne kalem atmış. Veli gecenin bi vakti annemi arayıp küfürler tehditler yağdırdı. Annem soluğu karakolda aldı şikayetçi oldu ama sonuç hiç bişi olmadı:) valla böyle şeyler okudukça şimdiden kendimi velilerimle kavga ederken hayal etmeden duramıyorum ben eğer saygısızlık yapan veliye ağzının payını vermezsem sonradan çok pişman olurum valla gece yatarken kafamda kavga eder dururum keşke böyle deseydim diye:/ Allah hepimize bu meslekle bool sabır şu fındık beyinli velilere de azcık akıl ihsan etsin...[/QUOTE]
ayyy bak ben hala kendi kendimi sorguluyorum neden böyle oldu diye hayır tamam düzene uymam ama bu kadarını da haketmedim ben ya diyorum sürekli..eşime de isveçe norveçe filan gidelim çocuklarımız güzel bir eğitim alsınlar kurtulsunlar diyorum akşamdan beri....
bunun nesini sikayet etmis acaba cok merak ettim? benim kuzende ingilizce ogretmeni, hemde doguda, daha turkceyi bile cozememis yavrulara ingilizce ogretmeye calisiyor. onada bi sorayim sikayet geliyomu, merak ettim. allah hepinizin yardimcisi olsun

ben konyada da öğretmenlik yaptım ama orası hiç böyle değildi ya da adapazarı ama istanbul çok fena insanlar yalnızlaştıkça uğraşacak birşeyler arıyor hele fitne fesat düşüncelere sahipse evde oturup sürekli çamur atıyormuş onu anladım...

Siz devletin ilkokulunda çalıştığınızdan emin misiniz şu an şoktayım.

ayyy bak ben hala kendi kendimi sorguluyorum neden böyle oldu diye hayır tamam düzene uymam ama bu kadarını da haketmedim ben ya diyorum sürekli..eşime de isveçe norveçe filan gidelim çocuklarımız güzel bir eğitim alsınlar kurtulsunlar diyorum akşamdan beri....

ben konyada da öğretmenlik yaptım ama orası hiç böyle değildi ya da adapazarı ama istanbul çok fena insanlar yalnızlaştıkça uğraşacak birşeyler arıyor hele fitne fesat düşüncelere sahipse evde oturup sürekli çamur atıyormuş onu anladım...[/QUOTE]
Lütfen merakımı maruz gorun ben konyada da öğretmenlik yaptım orası böyle değildi demek ne demek.

Bu sene bir imam hatip ortaokulunda göreve başladım. Dedim ki, buradaki çocuklar en azından biraz daha munistir. Hani güzel ahlak, iman diye yetiştiriliyorlar ya.. Bugüne kadar çaliştiğim butun kurumlari mumla aradım! Dersler konusunda zaten rezalet durumda, hiçbir şey bilmiyorlar. Ama saygisizliklari bana pes dedirtti..

Dinlemeyi bilmiyorlar, konuşmayi bilmiyorlar, anlamiyorlar, saygi yok, okul kurallarina uymak yok.. Bir okulun bütün siniflari mi çöp olur? Gelip görseniz ülkenin geleceği böyle mi der ağlarsiniz halimize..

Sen kendini parala, öğretmeye çaliş, eğitmeye çaliş; karşiliği duvara toslamak olsun.

O şikayet hatlarini velinin tek eline verenlerin de abv. Neymiş ogrenciye kizip, o ders ders anlatmamişim.. Sana ne benim sinif içimden? Neymiş ders işlemiyormuşum.. Çok merak ediyorsan kontrol et çocuğunun defterlerini? Neymiş 2.dönem notlari duşmüş.. Çocuğun 6.sinifta ve 4 işlemi bile yapamiyor ve umrunda da olmuyor olabilir mi?

Seni çok iyi anliyorum konu sahibi.. Öğretmene saygi eskidenmiş. Öğretmen=köle Velinin saygisi yok ki, çocuğunun olsun..

Sonumuz hayrolsun cidden, merakla bekliyorum..

Evet öğretmenlik zor evet velilerle uğraşmak çok zor evet iş hayatımda bir savaş vermek çok zor ama biraz güçlü durmak kendinden emin kendini savunup kenara çekilmek ve işini hakkıyla bildiğiniz şekilde yapmaya devam etmek lazım. Bu sizin mesleğinizdeki bir zorluk ama her meslekte zorluklar var herkesin bir müdürü var meslektaşlarıyla savaşları var. Mobbing bu ülkede toprak su kadar somutlaşmış kemikleşmiş. Ama kimse bu yüzden mesleğini hakkını vererek yapmaktan vazgeçmiyor. Mesela siz vazgeçerseniz onca çocuğun hakkına girersiniz hayat başarılarına etki edersiniz. Ben yaparsam içtiğimiz ilaçtan zehirlenirsiniz Doktor yaparsa ölürsünüz. Çöpçü yaparsa hasta olursunuz. Gibi....

Lütfen merakımı maruz gorun ben konyada da öğretmenlik yaptım orası böyle değildi demek ne demek.[/QUOTE]

.ben konya meram da öğretmenlik yapmıştım...bence burdaki veliler kafalarını dağıtacak hiçbir iş yapmıyorlar varsa okul yoksa öğretmenmiş bu okulda onu anladım ha ne oluyor mesela konyada adapazarında aile akraba ziyaretleri derken günler derken bence stres atıyorlar rahatlıyorlar eften püften sebeplerle okula gelmiyorlar .öğretmene saygı duyuluyor burda okulun bahçesinde ilkokul çocukları bana abla diyor daha öğretmen olduğumu bile farketmiyorlar...veliler hemen civardaki sitelerde oturuyor okulda çocuğu hapşursa çok yaşa diyecek kadar yakınlar...2.ders quiz yapıyorum 4.ders veli okulda habersiz sınav mı olur diye direk müdüre şikayet etmişler...benim sıkıntı yaşadığım veliler olmadı şimdiye kadr çünkü gelip hocam bu neden böyle diye sordular bende anlatınca haaa tamam haklısınız dediler burda bu yokmuş benim her hareketimi şikayet eden bir grupla karşılaştım....

Bizim zamanımızda biz öğretmenlerden çekinirdik haklı bile olsak cvp veremezdik utanırdık.annelerimiz babalarımız okula gitse korkardık birşey olmuş gibi.şimdi öğretmenler velilerden ve hatta öğrencilerden korkuyor.doğru bildiği şeyi savunamıyor tepki almakdan korkuyor hele özeldeyse tamam.çocugun seviyesini duymak istemiyor veli inanmak istediğini duymak istiyor.bende 9 yıl anaokulu öğretmenliği yaptım hiç yanlış bildiğimi savunmadım bazen tak dedirtenler olmadı değil.müdür bu çocuk zeki başarılı de yanlışını ailesine söyleme okulun kalitesi düşmesin dediğinde içimden gülüp onların eğitimciliğine içimden saydırdım ama yinede yapmadım.kendinizi mesleğinizden soğutmayın doğru bildiğinizi savunun gerekirse mesleğinizi bırakın ama onurunuzu ve vicdanınızı bırakmayın.içiniz rahatsa gerisi boş.kim ne derse desin. Artık insanlar korkunc olmuş

haklısınız çokta haklısınız onca sene onca emek onca belge seminer katılımı filan yalan oldu ilk olunca çok zoruma gitti gerçekten resmen ifade verir gibi tek tek herşeyi yazıyorsunuz...birde tansiyonum düştü iyice acınacak hale geldim şimdi özem ne gerek vardı niye bu kadar önemsedin diyorum azıcık ama hala kocaman ben bunu haketmedim sesi yükseliyor içimden seneye izin dönüşü umarım bu yaşadıklarımı unutmuş olurum yoksa haksızlık yapacaksam el kadar çocukların emeklerini çalacaksam o zaman kendi değerlerimin hepsini silmem gerek...ya da çok sabırlı olup her akşam burda hala dert yanmaya devam ederm...

bende eğer bu düzen böyle devam ederse halk eğitime yada ilçeye filan geçerim diye düşünmüyor değilim oğlumu nasıl dürüsst biri olarak yetiştireceğim demi ben dürüst olmazsam...haksızlığa boyun eğersem...

ayy ben bunu tam izliycekdim bi fb'de, sonra basligi gordum daha baslamadan durdurdum videoyu okuz mal pislik herif. dersten at okuldan at ama nedir oyle bi tavir sergilemek.

Siz devletin ilkokulunda çalıştığınızdan emin misiniz şu an şoktayım.
10 yıldır devletin okulunda çalışıyorum ama ilk defa bu kadar varlıklı bir okulda çalıştım ilk defa bu kadar velilerin herşeye karıştığı bir okulda çalışıyorum ve dediğim gibi bu şikayetler eylülden beri birikiyormuş teker teker gelselerdi belki daha kolay atlatırdım idarecim biraz değişik çıktı bu sefer adam özel okuldan geçmiş milli eğitime hala o alışkanlığını devam ettiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…