Ve elbetteki o müdür öğretmenlerin yüz karasıdır. İşte gerçek öğretmenlerin meslekte zorlanmalarının sebebi böyle tiplerin idaresi altında olmalarıdır.Bu gun tv de kara tahtayi ogrencisinin kafasiyla silmeye calisirken suc usttu bir ogrencinin telefona kaydetmesi sonucuteshir edilen mudur geldi aklima...
Gecmiste ogretmenleri tarafindan hirpalanan bir nesil oldugumuz icin ogretmenlere guvenmiyoruz bence..
Müdürünüz ağır problemliymiş bu kadar saçma şeyi size yansıttığına göre.
Bizim hakkımızda da ne şikayetler oluyor kim bilir, ama haberimiz bile olmuyor.
Yani hiçbir şeyde mi durmamış arkanızda, bu ne saçma şey.
ne desem bilemedim valla ben herhalde biraz fazla karşılassaydım kesin istifa ederdim...ilk yaşadığım olayla yıkıldım resmen belki de daha sabırlı ve vurdumduymaz biri olunca daha az etkilenirim...
bende 80-100 arası vereceğim artık..beni ocak ayında bir veli çocuğum beyaz önlüğünden korkuyor çıkarsın onu diye şikayet etmiş bugün haberim oldu açıklamam: tebeşirle çok yazı yazdığım için üzerim kirleniyor o yüzden giyiyorum oldu...
ben eğer böyle devam ederse herşeyin daha da kötü olacağına inanıyorum...geçen yıllar tecrübe katacağına birşeyleri alıp götürüyor öğretmen:
-veliyi mutlu etmeli
-öğrenciyi mutlu etmeli
-idareyi mutlu etmeli
-evrakları eksiksiz olmalı
-düzene ayak uydurmalı
yoksa benim gibi olunuyor...
kelime ödevi vermiştim geçenlerde çocuklara 3 defa cümle içinde kullanın dı 10 tane kelimeyi veli bunu bile şikayet etmiş Allahın cezası
ben şimdiye kadar bildiğin kaliteli insanlarla karşılaşmışım idareci olarak çünkü 10 yıldır hiç böyle şikayet duymamıştım ne zaman ki okulda idareciler değişmeye başladı bu sıkıntılar ortaya çıktı yani daha dünün öğretmeni değilim ki...hayır okul müdürlüğü demek bence angarya iş demekken adam için şeref meselesi haline gelmiş koltuğunu kaybetme korkuusuyla gelen veliye yalakalık yapıyor...hatta bir aday öğretmen arkadaşımdan okul aile birliği toplantısı olurken çay getirmesini istemişti...bu şartları okulun içinde öğrendik zaten son on senedir böyle.bu kadar öğrenci merkezli olacağımızı bilseydim( ki eğitim anlamında değil bu müşteri her zaman haklıdır tarzı),kesinlikle öğretmen olmazdım.
aynen öyle her velinin şikayetini tutanağa geçmiş ve 1 günde önüme koydu eylülün 4.haftasından itibaren biriktirmiş koca bir dosya olmuş...Ben tam 1 yil once aynen bu durumdaydim.
Aynen senn gibi karar verdim ve uyguladim.
Simdi gayet kafam rahat valla.
Yalniz 26 da ne ya?
Musur her velinin her soyledigini tutanaga mi gecmis?
bana dün bir veli bu proje ödevini filanca öğretmenden ders alarak yaptık siz 85 vermişsiniz öğretmende mi yanlış yaptı diyor ama 5.sınıf öğrencisinin yazdığı ödevi eşime okuttum ohaaaa nasıl yazmış bu çocuk bunu oldu bildiğin makale yazmış....Gerizekali dolu memleket. Kimsede aman bir sey öğreneyim, cocugum bir sey ogrensin derdi yok. Herkes günü kurtarma peşinde. Kucucuk cocugun odevini gidip falanca abiye falanca ablaya yaptiriyorlar. Ulan o cocugun odevi yapmazsa nasil ogrencek. Her seyin suyu çıktı. Kimi der egitim ozellessin parasi olmayan zir cahil kalcak yakında.
ben öyle bir konuşmayı sınıfta yaşanan sınıfta kalır herşeyi evde anlatmayın biz bir aileyiz diye yaptım çocukları tehdit etmiş oldum....Geçen çocukların disiplinsiz davranışları üzerine sınıfta bir konuşma yaptım, bu şekilde giderse gelecekte nasıl bir durumda olacaklarını anlattım. Okumanın, bir meslek edinmenin öneminden bahsettim bir ders.. Ve sonunda aldığım cevaplar: "Hocam benim babam zengin, bana kalacak zaten malı.." "Hocam siz neden kendinizi yoruyorsunuz ki? Biz bir hayvan satıyoruz sizin 2 aylık maaşınızı alıyoruz. Okuyup ne yapayım?"
ben ilk yıl çok eğleniyordum sonra alıştım onlara inan yazılışı değil ama okunuşunu biliyor diye not veriliyor öyle durumlarda....Ben matematikciyim, gecen hafta ing sinavina girdim, 7.sinif 50ye kadar sayilari yaz demis hoca "von, tu ,tiri "aynen bu sekilde ve bu kadar.
aynen öyle karısı bile terketti adamı bu sene boşanıyorlarmmış mahkemeleri varmış....Müdürünüz ağır problemliymiş bu kadar saçma şeyi size yansıttığına göre.
Bizim hakkımızda da ne şikayetler oluyor kim bilir, ama haberimiz bile olmuyor.
Yani hiçbir şeyde mi durmamış arkanızda, bu ne saçma şey.
kesinlikle tartışma hocam yaaaa ver 90 -95 ne olur parmakların mı aşınır dedi bana da müdür...Gecen sene anne ve abla geldiler "hocam biz bu projenin surasini anlamadik " dediler.proje sahibi ogrenci yanlarinda bile degil !
Sizin anlamaniza gerek yok ki zaten, dedim
Sonra epey bi tartistik, sonucta veli hakliiii
bir arkadaşım var bana çok kasma kendini herkes herşeyi öğrenemez deyince üzülmüştüm kızmıştım ama şimdi demekki yaşadığı varmış diyorum@goooglee sana katiliyoRum. oyle bir nesil geliyor ki maksimum ozguven minimum bilgiyle donanmis. Kendimizi paraliyoruz bisiler ogrensinler diye farkli ogretim egitim teknikleri uyguluyorsun onda da hosuna gitmeyen bahane bulan bir veli bir idareci engeliyle karsilasiyorsun. Bol keseden notlari ver ve harikulede yetenekli oldugunu tum cocuklar icin solediginizde 1 numarali oluyorsunuz nasil oluyor bu is bende bilmiyorum)))
ben benden şikayet olduğunu bugüne kadar bilmezdim bugün tüm enerjim bitti....çok büyük yorgunluk ve kırgınlık içerisindeyimYuhh diyorum yaonlar ne sacma sapan sikayetler omrumde duymadim. Tamamen idarenin simartmasi kesinlikle yoksa bunu yapamazlardi. hic bir veli ya da idarenin buna hakki yok. Basit duzeyde ve sizin karar vereceğiniz seyler. İdare boyle dengesiz ve yanli olunca olmuyor iste. Bunlarin hiç biri şikayet konusu bile olamaz
ben her yazılıda how are you sorusunu soruyorum hala herkes yapıyor diyemiyorum...Canım benim artık ayağa düştü Bu meslek
Veliler bizim elimizde sihirli bi değnek olduğunu zannediyor neden çocuklarına dokunmuyoruz diye dert yanıyorlar
hepsi biricik hepsi özel cocuklar
aslinda hepsi birer dahi calissa yapar ama biz anlamıyoruz kimler bizi öğretmen yaptıysa haketmiyoruz bu maaşı
Valla paşa gönülleri bilir kendileri kaldırılmak istiyorsa illa benim yapabileceğim maalesef ki birsey yok her geçen sene sorduğum soruları kolaylastirmaktan soracak soru bulamıyorum.defterdeki soruyu rakamlarıyla hiç değiştirmeden sormayı bile denedim sınıfın yarısı yapamadı ki basit toplama işlemi
ne olsun artikkkk
teşekkür edrrim geçti ama sanki üzerimden de bir kamyon geçmiş gibi oldum...şimdi alacağım maaş helal olacak mı diye düşünüyorumSiz yaptiginizin dogrulugundan emin ve durust birisiniz anladigim kadariyla. Mobbing ve itibarsizlastirma bircok meslek grubu uzerinde baski kurma araci olarak kullaniliyor. Maalesef bu insanlar bu ulke bu sekilde. Gecmis olsun.
Daha çok güldürecek bir mesaj silsilesi...hepimiz yaşıyoruz benzer saçmalıkları ama ben önemsememeyi öğrendim. Bildikleri yere şikayet etsinler, en fazla soruşturma açılır o kadar.
Eki Görüntüle 1535255
bunun nesini sikayet etmis acaba cok merak ettim? benim kuzende ingilizce ogretmeni, hemde doguda, daha turkceyi bile cozememis yavrulara ingilizce ogretmeye calisiyor. onada bi sorayim sikayet geliyomu, merak ettim. allah hepinizin yardimcisi olsun
ayyy bak ben hala kendi kendimi sorguluyorum neden böyle oldu diye hayır tamam düzene uymam ama bu kadarını da haketmedim ben ya diyorum sürekli..eşime de isveçe norveçe filan gidelim çocuklarımız güzel bir eğitim alsınlar kurtulsunlar diyorum akşamdan beri....[UOTE="missie588, post: 41064232, member: 542996"]Ben de bu sene mezun olucam inşallah ailem hep eğitimci. Bu sene annemin 2 öğrencisi tenefüste kavga etmişler biri diğerinin gözüne kalem atmış. Veli gecenin bi vakti annemi arayıp küfürler tehditler yağdırdı. Annem soluğu karakolda aldı şikayetçi oldu ama sonuç hiç bişi olmadı:) valla böyle şeyler okudukça şimdiden kendimi velilerimle kavga ederken hayal etmeden duramıyorumben eğer saygısızlık yapan veliye ağzının payını vermezsem sonradan çok pişman olurum valla gece yatarken kafamda kavga eder dururum keşke böyle deseydim diye:/ Allah hepimize bu meslekle bool sabır şu fındık beyinli velilere de azcık akıl ihsan etsin...
haklısınız çokta haklısınız onca sene onca emek onca belge seminer katılımı filan yalan oldu ilk olunca çok zoruma gitti gerçekten resmen ifade verir gibi tek tek herşeyi yazıyorsunuz...birde tansiyonum düştü iyice acınacak hale geldim şimdi özem ne gerek vardı niye bu kadar önemsedin diyorum azıcık ama hala kocaman ben bunu haketmedim sesi yükseliyor içimden seneye izin dönüşü umarım bu yaşadıklarımı unutmuş olurum yoksa haksızlık yapacaksam el kadar çocukların emeklerini çalacaksam o zaman kendi değerlerimin hepsini silmem gerek...ya da çok sabırlı olup her akşam burda hala dert yanmaya devam ederm...Evet öğretmenlik zor evet velilerle uğraşmak çok zor evet iş hayatımda bir savaş vermek çok zor ama biraz güçlü durmak kendinden emin kendini savunup kenara çekilmek ve işini hakkıyla bildiğiniz şekilde yapmaya devam etmek lazım. Bu sizin mesleğinizdeki bir zorluk ama her meslekte zorluklar var herkesin bir müdürü var meslektaşlarıyla savaşları var. Mobbing bu ülkede toprak su kadar somutlaşmış kemikleşmiş. Ama kimse bu yüzden mesleğini hakkını vererek yapmaktan vazgeçmiyor. Mesela siz vazgeçerseniz onca çocuğun hakkına girersiniz hayat başarılarına etki edersiniz. Ben yaparsam içtiğimiz ilaçtan zehirlenirsiniz Doktor yaparsa ölürsünüz. Çöpçü yaparsa hasta olursunuz. Gibi....
bende eğer bu düzen böyle devam ederse halk eğitime yada ilçeye filan geçerim diye düşünmüyor değilim oğlumu nasıl dürüsst biri olarak yetiştireceğim demi ben dürüst olmazsam...haksızlığa boyun eğersem...Bizim zamanımızda biz öğretmenlerden çekinirdik haklı bile olsak cvp veremezdik utanırdık.annelerimiz babalarımız okula gitse korkardık birşey olmuş gibi.şimdi öğretmenler velilerden ve hatta öğrencilerden korkuyor.doğru bildiği şeyi savunamıyor tepki almakdan korkuyor hele özeldeyse tamam.çocugun seviyesini duymak istemiyor veli inanmak istediğini duymak istiyor.bende 9 yıl anaokulu öğretmenliği yaptım hiç yanlış bildiğimi savunmadım bazen tak dedirtenler olmadı değil.müdür bu çocuk zeki başarılı de yanlışını ailesine söyleme okulun kalitesi düşmesin dediğinde içimden gülüp onların eğitimciliğine içimden saydırdım ama yinede yapmadım.kendinizi mesleğinizden soğutmayın doğru bildiğinizi savunun gerekirse mesleğinizi bırakın ama onurunuzu ve vicdanınızı bırakmayın.içiniz rahatsa gerisi boş.kim ne derse desin. Artık insanlar korkunc olmuş
Bu gun tv de kara tahtayi ogrencisinin kafasiyla silmeye calisirken suc usttu bir ogrencinin telefona kaydetmesi sonucuteshir edilen mudur geldi aklima...
Gecmiste ogretmenleri tarafindan hirpalanan bir nesil oldugumuz icin ogretmenlere guvenmiyoruz bence..
10 yıldır devletin okulunda çalışıyorum ama ilk defa bu kadar varlıklı bir okulda çalıştım ilk defa bu kadar velilerin herşeye karıştığı bir okulda çalışıyorum ve dediğim gibi bu şikayetler eylülden beri birikiyormuş teker teker gelselerdi belki daha kolay atlatırdım idarecim biraz değişik çıktı bu sefer adam özel okuldan geçmiş milli eğitime hala o alışkanlığını devam ettiriyorSiz devletin ilkokulunda çalıştığınızdan emin misiniz şu an şoktayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?