öğretmen olmayacağım artık

neyse arkadaşlaar ben gidip yatayım sağolun biraz da olsa içimi döktüm yarın inşallah devam etmez bu olylar...bugün bitmiştir umarım...

Eşimin yeğeni bu sene 5. sınıfa geçicek. Onun derslerine yardım ederken görüyorum da hiç sadeleşmiş gibi gelmiyor. İlginç.
Bir de üslubunuz çok sert. Düzeltin lütfen.
Mufredati degerlendirmek icin Esinin yigenin 5, sinif derslerine yardim etmek yeteli zaten caniiimm,

Özelle devletin formatları farklı. Hele ki kötü bir özel okulla kötü bir devlet okulu Veli'yi de öğretmeni de bıktırıyor. Ama meslekte eleştirilmeyi de kabul etmek lazım yine de. Öğretmenlik ve doktorluk eskiye göre daha sorgulanabilir oldu. Bu da iki tarafı da biraz rahatsız ediyor benim gözlemlediğim. Özel sektörde, ticarette filan istenen performansı göstermiyorsan gözünün yaşına bakmıyorlar. En azından öğretmenlik bu kadar acımasız değil. Bu işin teorik yanı. Sizinle ilgili değil birebir.

Sizin konunuzda Allah dirayet ve sabır versin diyeceğim. İnşallah istediğiniz gibi bir yerde görev yapabilirsiniz. Senelerce özel okulda karnede iyi notlarla geçirilmiş bir lise öğrencisinin bana özel ders için geldiğinde "what is this " sorusunun cevabini Düzgün bir cümle formatında kuramadığında, Türkçe anlatmaya başlayıp temel cümle yapısını sorduğumda yüzüme boş boş baktığında anladım ben de öğrenci nasıl haketmeden yıllarca sınıf geçirilirmiş ve şaştım kaldım doğrusu.

Canım imam hatip ler eski imam hatip gibi degil

Durumunuza uzuldum. Ben de matematik ogretmeniyim. Ne demek mudur ve veliler bu denli herseye mudahale edebiliyorlar dersin islenisine yintem ve metotlariniza? Ayy ne sacma cocugum niyr 1. Vagon olmadi demek. Bizim veliler cok ilgisizler. Biz de bundan yakiniyiruz. Ama ilgileniyirmis adi altinda benim isime gucume kim karisirsa agzinin payini da alir. Bu mudur veya veli kim olursa olsun herkes icin gecerli. Ben isimi yaparim hakkiyla kimseyi misallat etmem sen de etme.

Peki bunu burada yazan öğretmenler mi yapıyor? Ya da biz destekliyor muyuz sizce şiddeti?

Buyrun burdan yakın.
BİRİLERİ YAPIYOR ELBET,GÖRÜNTÜLÜ ÇEKMİŞLER.ÇOCUĞUN KAFASINI SİLGİ YERİNE KULLANIYORDU.KIZMANIZA GEREK YOK BEN DE ÖĞRETMENİM.SADECE O AN DENK GELDİ YAZDIM.SİZ DE YAKMAYIN AMA BURDAN BAKIN BİRDE.YANLIŞ BİR ŞEYİ MİLYONLARCA KİŞİ SÖUYLESE BİLE YANLIŞ YİNE YANLIŞTIR.İLK DARBEDETERKEDECEĞİNİZKADAR GÖZDEN ÇIKARILABİLİR OLMAMALI DEĞERLER.KONU SAHİBİNİN ÜZÜNTÜSÜNÜ ANLIYORUM.BENDE PEK ÇOK SIKINRTI YAŞADIM ,YAŞIYORUM.BUNDANÖNCEKİ MÜDÜRÜMKÜÇÜLKDAĞLARI BENYARATTIM HAVASINDAYDI.ŞİMDİ SON UYGULAMALARDANDOLAYI ÖĞRETMENLİĞE DÖNMEK ORUNDAKALDI.İNSANİLKELERİNİKENDİSİİÇİN BENİMSERBAŞKALARI İÇİN DEĞİL.VE YERİ GELDİĞİNDE HAK BİLDİĞİ YOLDA TEKBAŞINA YÜRÜR.KONU SAHİBİNE SABIR DİLİYORUM.AMA VAZGEÇMEYİN.SİZ KENDİ DOĞRULARINIZDA DEVAM EDİN.ZAMAN MİHENK TAŞIDIR.DEĞERİNİZİ ORTAYA KOYAR.

İnanamıyorum şok oldum

AYRICA KİMSENİN SİZİN YÖNTEMLERİNİZİ,DERS İŞLEYİŞİNİZİ SORGULAMA HAKKI YOK.KARIŞTIRMAYIN KENDİNİZE BU KADAR. AMA NE OLUR VAZDA GEÇMEYİN.VELİLER HER ŞEYİ BİLDİĞİ ZANNINA KAPILABİLİYORLAR.DUR BAKALIM BENİMİŞİMİ BANA MI ÖĞRETECEKSİNİZ ,,,,,,,EĞİTİM ALAN BENİM DEYİN .GİTSİN.BU BİRAZ VELİLERDEN ZİYADE MÜDÜRÜNÜZÜNİŞGÜZARLIĞI OLMUŞ.

Size bu kadar takmalarının bir nedeni vardır elbet ? Günümüzde öğretmenin hiç bir değeri yok.Sistem,yöneticiler kadar veliler de suçlu.Önceden öğretmene karşı gelemezken şimdi veli neden çocuğuma bunu yaptın diye hesap sorabiliyor.Hatta daha da ileri girip o çocuğu yalan söylemeye alet edip ,sırf siyasi görüşünden kaynaklı taciz davaları açıp cezaevine atılan erkek öğretmenler var. Öğretmenler oyuncaktan başka birşey değil.Eğer farklı ve düzgün bir öğretmen olursanız.Başınıza bunlar gelecektir.

Öğretmen arkadaşım eğer kelimeleri büyük harf ve bitişik yazmasa idin yazını okumak isterdim ama okuyamadım kusura bakma

Ben de öğretmenlik okuyorum da korktum vallahi yazılanları görünce. Zaten bu sitede adet, öğretmen bir şeyden şikayetçi olmayagörsün, aradan bir iki kişi çıkıp, hemen yaftayı yapıştırıyor. Öğretmen de insan, mükemmel değildir, eksik yanları da olabilir yani, senin prensesinin vagon sırasını aklında tutamayabilir, doğaldır yani.
Bir şeyi merak ediyorum, çocuklarınıza şişirilmiş notlar verilince, sahte başarılarıyla gurur duyabiliyor musunuz cidden? Şahsen ben kalacaksa da hakkıyla kalsın diyenlerdenim, hak etmediği ilgi ve puanı almamalı öğrenci. Bir sürü psikoloji dersi alıyoruz şimdi biz, daha geçen derste öğrenci hatalı bir şey yaptığında ağlarsa ya da bu yönde hareketler sergilediğinde ne yapmalıyız diye tartışmıştık. Ne yapılması gerektiği tartışılır ama ahh kuzum, yeter ki ağlama notun 100 dememek lazım, sonra her olayda bunu kullanıp, tembelliği yaşam formu olarak geliştirir bence. Sırf filancanın kızının tüm notları 5 densin diye çocuğun kişiliğini olumsuz yönde etkiliyorlar farkında değiller ya hu!

Öğretmen arkadaşım eğer kelimeleri büyük harf ve bitişik yazmasa idin yazını okumak isterdim ama okuyamadım kusura bakma
ZİYANI YOK.OKUYABİLDİĞİNİZ KISIMDAN ALDIĞINIZ MESAJDA YETERLİ.

illederengarenk maalesef mesajda alamadım çünkü ne yazdığını anlamadım.

Burada şiddeti savunan tek bir kişi yok iken çocuğun da kafasını tahtaya vurmuslar yazan ve devamında bir öğretmen olarak kelimeleri düzgün yazamayan birinden alacak bir mesajım yok.uzgunum

Şiddeti kimse savunamaz zaten, böyle bir şeyi dünyada savunan birini tedavi altına almaları gerek hem de hemen! Ne öğrenci ne kadın ne de erkek şiddeti hak etmez. Günlük okul, ev, sokak yaşam rutininde dayağı gerektirecek sebep yoktur olamaz da. Olsa olsa hatalı davranış biçimi vardır, o da doğru teşvik ve yaklaşımla düzeltilir ve olmuyorsa da biraz daha teşvik edici şiddet içermeyen cezalar mevcuttur. Tamam artık öğretmene eskisi kadar değer verilip, saygı gösterilmiyor ama bunun karşılığı da dayak olamaz. Kimse kimsenin çocuğuna sırf sınıfta biraz ukalalık etti ya da ödevini yapmadı, derse ilgi göstermedi diye vuramaz ki. Hayatta kardeşimle itişmelerimiz dışında bilinçli olarak kimseye şiddet uygulamadım, umarım öğretmenlik yaşamımda da yolumdan sapmam, şimdiden yeminliyim vallahi.

12 yıllık öğretmenim bırak şiddeti daha bir çocugumun kalbini kırmadim.

Zaten o tip arkadaşlar kendini bilmez mesleğin utanç kaynağı olanlar.

12 yıllık öğretmenim bırak şiddeti daha bir çocugumun kalbini kırmadim.

Zaten o tip arkadaşlar kendini bilmez mesleğin utanç kaynağı olanlar.
Sonra da bütün öğretmenlerin ismi lekeleniyor işte. Bir de işin psikolojik şiddet boyutu var, sınıfta padişah edasıyla hüküm süren, ağzını açtırmayan, silahı da -haksız yere- dersten bırakmak olan öğretmenlerim oldu geçmişte benim. Ben de nereleri bozdu, dağıttı bir bilseniz. Sırf kalmayayım diye, kırk takla attığımı bilirim, oysaki tembel değilim, ödevlerimi yapıyorum, sınavını da verecek seviyedeyim ama gelin görün ki bunlar dersten geçmek için yeterli ön koşullar değildi. O dersi avcunun içi gibi bilip de geçeceğinden emin olmamak berbat bir şeydi cidden. Bu konuda da kendime söz verdim, notlar bizim silahlarımız değil, biz vermiyoruz, onlar alıyorlar. Ah şunu bir anlasalardı...

TOPLUMUN ÖĞRETMENE BAKIŞ AÇISINI ANLATMIŞTIM BEN O CÜMLEDE .ÖĞRETMEN OLDUĞUMU ANLAMIŞSINIZ BU DA BİR MESAJDIR.ÇOK ÖNYARGILISINIZ.BENİTANIMIYORSUNUZBİLMİYORSUNUZ VE SİZDEN ALACAK MESAJIM YOK DİYORSUNUZ.ŞU AN YAZDIĞIM BİLGİSAYARIN TUŞLARI ÇOK ZOR ÇALIŞIYOR.O NEDENLE BİRLEŞİK ÇIKMIŞ BAZI KELİMELER.NEDEN KİŞİSELLEŞTİRDİNİZ ANLAYAMADIM.BEN BURDA İDDETİ SAVUNAN VAR DEMEDİM.ŞİDDETTE TOPLUMUN BİR GERÇEĞİ VE HABERLERDE O AN DENK GELEN BİR OLAYI YAZDIM SADECE.SİZİN ALACAK MESAJINIZ OLMAYABİLİR AMA BENYİNE DE AÇIKLAMAYI BORÇ BİLDİM KENDİME.BİRAZ DA FARKLI BAKIŞ AÇILARINDAN BAKMAK KİMSEYE ZARAR VERMEZ.

-lotus- hem öğrencilik hayatımda hem de öğretmenlik hayatımda çok kötü öğretmenler gördüm hatta bir tanesi yüzünden matematikten nefret ettim.ama bu bütün öğretmenler kötü demek değildir.

Sadece bir konuda bıraksınlar da öğretmenler savunma yapmak yerine kendi sorunlarını anlatabilsinler. Bunu yapmak çok mu zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…