Öğretmen tokat atamaz....

Ben solak bir insanım, okula başlamadan önce sol elimle yazar çizerdim. Şimdi sağ elimle yazı yazıyorum, bunu nasıl yaptığımı ben hatırlamıyorum ama sınıf arkadaşlarım anlatıyorlardı, ben sol elimle yazıyorum diye öğretmen bana çok kızarmış ve sol elime vurarak kalemi sağ elime aldırırmış. Herkes sağ eliyle yazıyormuş ben sol elimle nasıl yazarmışım ! Böyle birşeyin ne kadar tehlikeli olduğunu duydunuz mu? Solak bir insanın sol elle yaptığı beceriyi sağ eline alıştırması kekemeliğe bile sebep olabiliyormuş. Çok şükür bende bi sorun yaratmadı. Böyle eğitim olmaz.

cocugum yok, yas olarakta burada yazanların pek cogundan oldukca küçük sayılabilirim.
Annem lisede edebiyat öğretmeni, senelerce öğrencileriyle ilgilenmekten bizim derslerimizle pek ilgilenememiştir kendisi.

fiziksel ve psikolojik şiddet hayatın hiçbir alanında kabul edilemez bir durum. Ancak ve ancak, burada okuduklarımdan gordugum kadarıyla laf donmuş dolaşmış ogretmenler yetersiz, yok ogretmenler cok maas alıyor, ogretmenin işi ne gücü neye gelmiş.

Annem hiçbir öğrencisine bırakın fiziksel şiddeti sesini yükseltmeyen bir kadın... Ömrü hayatında hep iyi sicil almış, asla ve katha ozel ders vermez. Defalarca ihtiyacı olan ogrencilerine ucretsiz ozel ders verdigini bilirim. Hatta ve hatta matematikten ve fenden yetersiz ogrencilerini evimize getirip " Evariscim sen yardımcı olur musun" dediğini çok bilirim. Asla maddi bir beklentisi olmayan bir insan...

Şimdi benim annemin calıstıgı okul orta okul sonrası sbs ile gelinen bir okul. Mamafih lise 1 öğrencisi sınıfta okuma yaparken, heceliyor, Türk edebiyatında klasik sayılan eserleri bırakın okumayı adını bile duymamış. Şimdi bu ogrenci sınava girip kırık not aldıgında veli gelip anneme hesap sorabiliyor. İnsan oturur bir dusunur 15-16 yasında bir cocuk okurken kekeliyor, kitap okuma alıskanlıgı hemen hemen hiç yok anne baba bunu gormuyor mudahele etmiyor ancak cocuk zayıf not alınca ogretmene parmakları uzatabiliyor.

Ogrenci okulda sigara içerken yakalanmış, yonetmelik geregince cocuk disipline sevk ediliyor, veli anında alo sikayet hattını arıyor. Cocuga dayak yok, laf sokma yok, yasanın ve yonetmeligin geregi yapılıyor. Ne yapılırsa yapılsın, asıl sorun velilerin cocukların sorumlulugunu almayıp 30-35 gencin/sorumlulugunu yekten ogretmene yıkmasında yatıyor. Butun veliler aynı mı, tabii ki değil ancak ailesinde terbiye almamıs ailenin gormezden geldigi cocuk davranıs bozuklugunu okulda surdurdugunde ogretmenin yapacak hiçbir şeyi yok. Davranış bozuklugu olan cocuga mudahele etmesin mi, ne hakkı var davranıs bozuklugu olan cocugun digerlerini rahatsız etmeye?

Allah askına ogretmenleri eleştirirken biraz mantıklı eleştirin.

Hakkınızı arayın, kesinlikle dayak siddet kotu soz kabul edilemez. ama alah askına, ogretmenler boyle soyle demeyin. Cidden, maddi acıdan oyle bir getirisi yok, insanla ugrasıyorsunuz.

Benim annemin ogretmen bir arkadası bana " utanmıyor musun taharet eliyle yemek yemege" demişti. Yasım 16 o sıralarda, kadının yuzune baktım, gayet ciddiydi. Yapacak birşey yok, manyaklıgın meslegi yok malesef.

Bızım de eskıden oyle bır hocamız vardı ogrencılerın kafasını duvara vurudu ve mudure mudur ılgılenmedır sonra meb sıkayte ettık o zamanlar cep telı yoktu dusun bıde hanınhocanın ole bı seyını yakalasanız bıttı
Meb hem muduru hem ogretmenınsıkayet edın

Benim annemin ogretmen bir arkadası bana " utanmıyor musun taharet eliyle yemek yemege" demişti. Yasım 16 o sıralarda, kadının yuzune baktım, gayet ciddiydi. Yapacak birşey yok, manyaklıgın meslegi yok malesef.

Solakları solaklardan başka kimse anlayamıyor gerçekten. Ben bir de sağ elimle yerim yemeği, ona kolaylıkla alıştım ama öyle bıçak tutmakmış, örgü örmekmiş falan hepsi sola talim:) Ayıplayanlar oluyodu, neymiş tuhaflarına gidiyomuş benim sol elimle iş yapmam ! Ben de bana öyle diyene diyorum ki, sizin sağ elinizi kullanmanız da benim tuhafıma gidiyor

Valla o tarz insanlara cevabım " sıkıntısı olan yukarıya dilekçe versin" seklinde oluyor..

Konuya yazılan yorumlara tek tek cevap vermem mümkün değil.

Ama sonuç itibari ile yanlış cevaplar yüzünden öğretmen vuramaz.

Toplantıda kesinlikle dile getireceğim konuyu. Nickini hatırlamıyorum ama birisi konuya sadece çocuğun lafıyla hareket etmeniz yanlış diye ifade kullanmış, ben araştırmadan çocuğum lafıyla hareket etmem birkaç velide çocuğuna vurulduğunu ama korktuğu için annesine söyleyememiş maalesef. Bu dünün birikimi idi.
Zaten mantıklı öğretmen olsa sizler çocuklarınızı evde dövmüyormusnuz ifadesini kullanmazdı.
Burada öğretmenlere saygısızlık yapmıyoruz.
Sadece bir eğitimci soruyu yanlış yaptı diye tokat atamaz.

Niye bazı öğretmenler hemen ayaklanıyor,bazılarıda bana hak vererek yorum yapabiliyor.

Valla ben şunu bilir şunu söylerim kim üstüne alınırsa alınsın, Hakkaten öğretmenden öğretmene çok fark var...

Ayıplamak ne demek yahu.millet aya biz yaya diye bir laf var ya hani ne kadar doğru.
Allah Allah ya sağ elini kullansa ne sol elini kullansa ne ,ne tuhaf insanlar var.Şu devirde buna takmışlar.Bazı insanların sağlak bazılarının da solak olabileceğini daha anlayamıyorlar.

öğretmenlerin bu yaptığı affedilemez hala öğretmenlerle ilgili bişey okuduğumumda gözlerim dolar affetmicek onu asla

çocukken saygıdan korkudan hiçbişey diyemediğimi yüzüne kusmak ağlıya ağlıya o günlerde bana yaşattığı acıları haykırmak istiyorum

soruları bilemediğimizde sıra dayağına çeker bizi tokatlar korkudan sesimizi çıkaramazdık

hele o emrah arkadaşımızı hiç unutmuyorum kulaklarından tutup havadayken tahtaya yapıştırır yere düştüğünde tekmelerdi ölmediğine şükrediyorum onun

eve geldiğimde yanağımdaki kızarıklığı grdüğünde babam noldu diye sorardı öğretmenim dövdü dediğimde de iyi yapmış soruyu bilseydinde dövmeseydi diyen babamla annemide Allaha havale

ediyorum

siz bilinçli bir annesiniz bunu öğretmenin yanına bırakmayın sonradan bmyle benim gbi derin yaralar acılar kalıyo geriyo zaman geçsede unutulmuyo bunlar

Konuyya hem yılların öğretmeni hemde veli olarak yazı yazmak istedim..

Öğretmenin yaptığı davranışı asla onaylamıyorum...

Dayağa,şiddete .evde ,okulda işyerınde dışarda hiçbir şekilde tavsip etmıyorum..

Vuran döken insanlarıda aciz olarak görüyorum...

Dayak hayvana vurulur bu anlayışada çok kızıyorum..Oda bir canlı, canlı hıçbir varlık dayağı hak etmez ..

Benim çocuğuma dayak vuran o öğretmenin diye başlıyan cümleleride hiç yakıştıramadım..Eleştirdiğiniz kişiden farkınız ne.Hak aramak bu mu..

Öğretmen yöntem bulamamış dövmüş .Sizde ona kızın bağırın saçını başını yontun..Arada ne fark var..

Velimiz hala toplantıyı beklemekte büyük hata..Madem çocuğunuz bu kadar değerli gidin hemen konuşun.İş yerınızden izin aldın gidin..

Olay sıcağı sıcağıyken konuşun ki öğretmende yaptığı hatayı fark etsin. etsin..

Benim oğlum ıkı yıldır anaokulana gıdıyor.Geçen sene sınıfta dogum günü kutlandı dıye bır hafta okula gitmedi.

Bu sene anaokuluna yazdırınca ilk işim öğretmenle konuşup oğlumun durumu anlattım..Çok kıskanc ve hassas olduğunu dile getirdim..Bu yıl ben okula gıtme dıyorum kendısı koşarak gıdıyor..

Velilierimiz çalışmaktan iş güçten en degerli varlıkları cocuklarını ihmal ediyorlar..

Korkmayın çekinmeyin gidin konuşun.Önce öğretmenle.Olmadı düzelme sonra müdürle.Olmadı düzelme..Milli Eğitime gidin..

Siz çocuğunuza ne kadar deger verir iligilenirseniz o kadarda öğretmen ilgilenir.

Tüm öğretmenlerin görevleri işlerini iyi yapmak: ama .Bu memelkette herkes memur olmak için cırpınır durur..Sınavdan sınav koşar.

Memur olunca üç dört sene sonra sisteme ayak uydurur..Maalesef..

Siz çocuğunuza mücevvher gibi davranın ..Öğretmende öyle davranır emın olun..

çok şey yazılmış ilk sayfayı okudum sadece, öğretmenle gidip güzellikle konuşmayı deneyin. şiddet uygulamanızı istemiyoruz çocukları daha farklı yöntemlerle cezalandırabilirsiniz (1. tip ceza 2. tip cezadan bahsediyorum) ama ben bu şekilde bir cezayı evladıma uygulamıyorum siz de uygulamazsanız sevinirim aksi takdirde gerekli yerlerde hakkımı ararım diyin. inkar ederse ben de sadece uyarmak istedim siz yapıyorsunuz diye demedim zaten dersiniz. çocuk hala bunun devam ettiğini söylerse ikinciye direkt ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet edersiniz.

yalnız çocuğu bu konudan uzak tutun öğretmenine karşı kışkırtmayın ağzından laf alırken de öğretmen bugün birine vurdu mu yerine annecim bugün okulda neler oldu diye sorun, emin olamazsanız ardından bir de canını sıkan bir şey oldu mu peki de dersiniz muhtemelen anlatacaktır zaten.

daha önce doktorlara söylediğimi kendi meslektaşlarım için de kullanmaktan çekinmem "sevmediğin işi yapmayacaksın, ekmeğini yediğin işin de hakkını vereceksin." bu kadar basit.

Burada mesele velinin haksız memnuniyetsizliği falan değil ki. Yoksa öğrencinin içinde bulunduğu bir ceza sistemi elbette olmalı, hem öğrencinin kendisi için, hem diğer öğrencilerin eğitim gördüğü ortam sağlıklı olsun, sabote edilmesin, öğretmen rahatlıkla işini yapsın diye. Sizin dediğiniz gibi şiddet, dayak kabul edilemez. Hele de böylesi. Bunu yapan hocalar da ağır eleştirileri hak ederler. İnsanla uğraşmayı gerektiren bir meslekse belli özelliklere sahip olmayanlar ve mesleklerini sevmeyenler bu mesleği yapmayacak, insan yetiştireyim derken bir çocuğun psikolojisini uzun vadede mahvetmek var işin ucunda. O zaman öğretmen öğretmen mi oluyor, mesleğini hakkıyla mı yapmış oluyor, öğretmen olmanın verdiği saygınlığı hak ediyor mu?

Son düzenleme:

size soylediklerinizde katılıyorum, nitekim benim tepkim sıkıntısını dile getiren veliye değil. Tum topigi okudugumda, lafı donup dolastırıp ogretmenin maasına getiren, giden genelleyen insanlara hitaben yazdım. Nitekim bırakın fiziksel siddeti psikolojik siddet bile hosgorulemez. veli sorununda haklıdır da...
ama allah askına yapmayın, burada gidip gelip ogretmenin 2000 Tl lik gayet komik maasına getirmeyin ... siz getirmiyorsunuz ama yazan yazmış, gercekten komik oluyor. Gerçekten komik buluyorum bu durumu

yarası olan öğretmenlerimiz gocunuyor ,gocunurken de ben asla şiddete karşıyım ama vıdı vıdı vıdı....:) gece girdi birbirine herkes :) Öğretmen var ,öğretmencik var ....Bu kutsal mesleğin hakkını veremeyenler öğretmencik oluyor işte , bunların gözünde de çocuklar potansiyel yalancı....Boşuna mı demişler çocuktan al haberi diye, el kadar çocuk neden yalan söylesin ki...Diyelim ki yalan söylüyor, bunu en iyisi annesi anlayabilir vücut dili denen bişey var sonucta.Konunuz çok saptı ama kk'deki öğretmencikleri görmüş olduk sayenizde

öyle güzel dile getirmişsinizki her noktasına kadar düşüncelerinize katılıyorum.
çok kutsal bir meslek. Bir de ilkokul öğretmeni ise yaşamınızda çok büyük bir payı var. Fakat bazı öğretmen arkadaşlarımızın yazılarını okudum sanki bir parçada olsa şiddeti hak görüyor kendinde. Ceza tabikiide olmalı ama her türlü şiddete karşıyım ister sözlü olsun ister fiziki... Sokaktaki Ayşenin Fatmanın sümüklü saçı tarnamamış çocuğu ile ilgileniyorsan kusura bakma babanın hayrına yapmıyorsun her çocuğun eğitim hakkı vardır devlet bu imkanı hak olarak vermiştir. İnsan eğitiyorsun belirli vasıfların tabikide olacak sevmeyen yapmasın bu işi sonuçta bir çocuğun psikolojisi var. Kötü öğretmen iyi öğretmen yok iyi insan kötü insan var ama bu meslekte egoların olmayacak.
Bu işi hakkıyla yapan öğretmenlerimden haddimi aşan bir yorum yaptıysam özür dilerim önlerinde saygı ile eğiliyorum.

Bir konu açılınca yarası olanlar mı konuya yorum yazıyor..

Kocam benı aldattı dıye konu açılıyor.Sadece kocası aldatanlar mı yazıyor..

Öğretmencık ne demek..Bir meslek grubundakı kişileri begenmeme hakkınız var..Saygı çercevesinde eleştirme hakkımız da var..

Ne demek öğretmencik..

O zaman birileride yazsın 'Siz de öğretmen olamadınız kıskançlıktan mı yazıyorsunuz derler'

Her çocuk doğru söyliyecek diye bir kural yok.

Öğretmenimiz anlatılan olay üzerine hatalı.Hatayı savunmuyoruz.

yine bir öğretmen edasıyla söze başlamışsınız.

Hanımefendi ne yazsaydım çocuğuma tokat atan SEVGİLİ ÖĞRETMENİMİZ diyip ismini burayamı yazmalıydım. Saygıyla önündemi eğilmeliyim. Halen olayı anlamamakda direnen kişilerden birisiniz. ben özel bir şirkette çalışıyorum geçen hafta dr işleri için sürekli izin kullandım. maalesef özel şirketler öyle çocuğum hasta yok şöyle oldu bilmem ne diye izin alınmıyor. ben bir anneyim eleştirirken insanların damarına yada vicdan meselesi gibi gösterip yargılamayın. Burada konu açlıyor önce insanlar hak veriyor araya öğretmenler giriyor konu farklı yerlere gidiyor. konuyu kendinize göre çekmeyin birazda bizim tarafdan bakın.Sözüm meclisden dışarı...

Velimiz hala toplantıyı beklemekte büyük hata..Madem çocuğunuz bu kadar değerli gidin hemen konuşun.İş yerınızden izin aldın gidin..

kusura bakmayın da şu izin alıver lafını kamu çalışanları söyleyince ben de sinir oluyorum.Pazartesiden beri hastayım ve doktora gidemedim anca geçmezse cumartesi gidicem.Zaten konu sahibi de yazmış özel şirkette çalışıyorum diye.İzin alamıyor olabilir ayrıca madem çocuğunuz değerli lafını da kınıyorum.Anne değilim ben ama kimin çocuğu bu kadar(dayak yediğinde sorun edilecek kadar) değersizdir ki.Bu yazdığınız da olmamış.

Son düzenleme:
Konuyla alakalı değil ama...
Katılıyorum lake...
Dün rahatsızdım...
Kaç defa aradılar. 12 de işe gelmek zorunda kaldım bitki çayları şu bu vesairelerle...
İzin alıp gitmek hele ki özeldeyseniz mümkün değil. Lüks resmen...

evet canım benim annem de emekli öğretmen ve bana aman canım izin alıver diyor.Niye vermesinler diyor.Patron izin verse bile ben bu işleri kime bırakıcam.Ben olmazsam nasıl yürüyecek bu işler, izin alıp evde dinleneyim diye eve gidecem sonra da tüm günüm telefonda ve bilgisayar başında geçecek ve yıllık iznim de gidecek.O yüzden ben de bu halde işe geliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…