Öğretmen tokat atamaz....

O 10 öğretmenden 1 de olmasını istemiyorsak diyorum bende.Sıcağı sıcağına okula gitmek gerek..Gerekli şikayetlerı dile getirmek gerek.

Toplantıdan toplantıya gidersek söylediklerimiz havada kalır..Öğretmende yaptığına devam eder..

abimin eşi benden 2 yaş büyük. bütün gün evde yaptığı tek iş çocuğu kaynanaya postalayıp günde 8 bölüm dizi devirmek. ağzına açıp televizyona bakıyor, asalaklaşmış. lafa gelince de öğretmenler yattıkları yerden para kazanıyor diyor. öyle mi hanımefendi? sen dizi izlerken ben uykumdan, yememden, gezmemden fedakarlık edip kendimi karantinaya alıp günde 15 saat ders çalışıp üniversiteyi kazandım. senin tek derdin yarın ne giysem olurken, ben varımla yoğumla kitap aldım. sen kocana naz yaparken ben sabahladım zar zor mezun oldum. gençliğimi ilim yoluna harcadım. üniversite bitti, geldim. şimdi ben kpss için sinir krizleri geçiriyorum. düz memurlar 120 soruluk sınavdan geçerken ben yeni sistemle 290 soruluk ve 3 katı kapsamla sınava hazırlanıyorum. sen hala dizi izliyorsun, ben hayata dair her şeyi öğrendim, okul bitti ama ben de bittim. sen çocuğunu kaynanana baktırırken, ben doğunun bir köyünde çocuklarımı tanımadığım insanlara emanet edicem. benim aldığım para sonuna kadar helaldir. ev hanımlığına saygı duyuyorum. ama bak ben saygı duyuyorum senin gibi yapmıyorum...

öğretmeni çocuğunuzu dövdü diye öğretmen dövmeyi hak bulanları anlamıyorum,

madem şiddete karşısınız siz niye şiddet gösteriyorsunuz mantık hatası var bu işte.

böyle konuşanlar öğretmen olsa onların da çocuklara şiddet göstereceğini düşünüyorum sonuçta yine kendini bir sebepten haklı görecekler.

siz benim çocuğumu dövdü diye hak görürsünüz, öğretmen başka çocuğu dövdü diye hak görür, çocuk diğer çocuk ona küfretti diye onu dövmeyi hak görür. ne fark etti yani şimdi???

konu sahibi haklı, hiçkimse fiziksel şiddet gösterme hakkı bulamaz kendinde gerekirse şikayet etsin gerekli mercilere 147yi arayın şikayet edin,

benim ablam da öğretmen her gün kafası bi ton şişmiş geliyor fiziksel şiddet göstermediği için öğrenciler onu sallamıyor,

halbuki bir öğrenciyi çekip meydan dayağı atan öğretmenlerin dersleri çok da rahat geçiyormuş.

her işin bir kolay bir zor yolu var sonuçta.

Ben anlatmaktan sıkıldım, sizler anlamamaktan sıkılmadınız.
İnsanın çocuğunun dayak yedikten sonraki siniri ile bir öğretmenin çocuk yaramazlık yaptı diye yaşadığı sinir bir mi ?
Neresinde mantık eşitliği var ki bu sinirin ? O şiddetle bu şiddet arasında mantıkta ortak nokta bulamamanızın sebebi bu olmasın ?Olayı yanlış yanlış yerlere çekmeyin. Ben öğretmen olsaydım, çocuğa şiddet göstermezdim.
Aksine, çocuğa şiddet gösterene şiddeti göstereceksin. Onlar bu dilden anlar.

şimdi başka bir konuda okudum.. babası kızını bıçaklamış.. sonra bu konuyu okudum da yurdumun öğretmeni otorite kurmak için döver, kocası karısına laf dinletmek için döver, babası dizini dövmemek için kızını döver.. ve hepsinin kendine göre haklı sebepleri vardır.. kimi yıllarcaaaa okumuştur, kimi sabaha kadar çalışıyordur, kimi saçını süpürge etmiştir etc...

kısacası bu zihniyet değişmedikçe biz yıllarca izleriz bu haberleri.. geçmiş olsun güzel ülkem!!!!

Kendisi dayak yiyerek büyüdüğü için ezikliğini bu şekilde tatmin ediyordur. Öğretmen olmuş ama yanlışın nerede olduğunu bulamamış. Her ne sebep olursa olsun kimse kimseye şiddet uygulamamalı.

Öğretmene tepkinizi koyamıyorsanız hep dövülür çocuğunuz.
ben de öğretmenim , bazen sabrım taşsa da öğrencilerin bütün şımarıklıklarını saygısızlıklarını güzellikle çözmeye çalışıyorum.
o öğretmen de sanki vurunca bir daha yanlış yapmayacak çocuk. ne kadar mantıksız hareket ediyor.

siz de o toplantıda sesinizi çıkaramadıysanız bence buraya konu açmayın.
ben sesimi çıkarmayayım başkası çıkarsın ben de bunun üzerinden geçineyim diye düşündünüz galiba.
biraz cesur olun. siz sesinizi çıkardınız diye öğretmen çocuğunuza kötü davaranmaz aksine dikkat eder. çünkü yaptığı yasal değil.
siz orada itiraz edip bişeyler söyleseydiniz belki diğer velilerde ses çıkaracaktı, hem çıkarmasalar ne olurdu ki.

birbirine şiddet uygulayan öğrencileri görünce aklım gidiyor. koşup ayırıyorum nöbetçi olmadığım halde.
ama kulak falan çekmiyorum, çeksem ben suçluyum. bu sefere ben gidince kavgaya devam ediyorlar, etsinler ben suçlu olmayayım da..
evde biraz az dizi izleseler, şiddet uygulayan bir aileden gelmeseler zaten okulda böyle davranmazlardı. aile gerekli terbiyeyi vermeyince bazı davranışları düzeltmek imkansız gibi geliyor.

öğrenci soruyu bilemedi diye dövmek de mantıksız. sen elinden geleni yap, ev de çalışıp tekrarını yapmazsa o çocuğun ve alilesinin sorunu ve bu sorunla ömür boyu baş edecek onlar. niye vururlar ki..

Anlayın işte,çekinmek derken tabiki saygı duymak anlamında söylüyorum.Bir laf var hani herkes kendi değerini kendi yaratır diye,bence bu söz öğretmenlerimiz içinde geçerli.Kısacası herkes fikrini söylemekte özgür,ben oğlumun sınıf öğretmeninden 4 yıldır memnun değilim bu sene son senemiz zaten.kızım 3 yaşında inşallah onun eğitiminde Allah karşıma iyi bir eğitimci çıkarır...

kusura bakmayın ama öğretmenden korkmayan çocukların lisede ne hale geldikleri ortada yapamadı diye vurması yanlış ama bazı konularda sert olmalılar mağlesef

Sertlik otorite ayrı şeydir ŞİDDET ayrı şeydir bunları karıstıryorsunuz galıba . Benim çocugum lise de sapıtmasın diye ilkokulda dayak mı yesin yani neymiş korkucak mış . Aksine olur özellıkle erkek cocukları için.

Lise de ki gelen halle ilgili olarak ta bu çocugun yetiştiriliş tarzı ailse yaşantısıyla ilgili bende dediğiniz gibi hiç KORKMADIM öğretmenlerımden hatta onların bıze baglı olduklarını (okudugum okulla alakalı bırsey) bıldıgım halde ne bır sımarıklık yaptım ne bişey liseyide derceyle bitirdim. Yani neymiş alakası yok

Kesinlikle susmayın nasıl boyle bırsey yapar bu suç ve yasak hemen şikayette bulunun.

Öğretmen dinlense ne olacak? Şu konuda öğretmenin haklı olması gibi bir ihtimal söz konusu mu sizce? Söz konusuysa hangi "geçerli sebep"le şiddete başvurmuş olabilir ki?

Bu arada arkadaşlar, "ben de döverim" demiş. Evet kesinlikle şiddet çözüm değil, hele de şiddet yanlısı bir bayan için. Muhtemelen bu hoca ya eğitim süresinde hocasında, ya çockluk ve gençlik dönemlerinde ailesinden, ya da halen kocasından dayak yiyen, psikolojisi bozuk bir hocadır. Yoksa bir öğretmenin oturup mantık çerçevesinde düşündükten sonra bu denli bir şiddete dayalı ceza sistemi geliştireceğini ve bunun yararlı olduğunu düşüneceğini hiç ama hiç sanmam. Siz bu kadını kalkıp döövseniz ne olacak dövmeseniz ne olacak? Şiddet onun için zaten bir rutin, ha kendi uygulamış, ha ona uygulamışlar.

Zaten okullarda ceza sistemi var, ama ceza verdi mi sabretmesi gerekecek, çocuk yanlışından hemen dönmeyebilir, ceza sisteminin caydırıcılığı için öğretmenin sabırlı olması lazım. Ama dayakla hemen korkutup sindirmek daha kolay geliyor bazı öğretmenlere...

Sabırlı olmayan çocukları sevmeyen insan öğretmen olmamalı...

Millet insanlıktan çıktı iyice öğretmenlik cidden kutsal bir meslek ve her babayiğitin harcı değil. Ben Eğitim Fakültesi öğrencisiyim ancak farkediyorum ki öğretmen olmak ayrı birşey ve cidden bu mesleği sevmeli birçok artıya sahip olmalısınız, ben bu mesleği hakkıyla yapabileceğime inanmadığım için (öğretmekten büyük hazlar almıyorum) okulumu değiştirme kararı aldım hem de 3.sınıfta yani diploma almaya o kadar az kalmışken çünkü şunu biliyorum ki ben bu mesleği düzgün yapamazsam ve bir öğrenci bile benim yüzümden psikolojik olarak yaralanırsa veya benim dersimden nefret ederse ben bu vebal altında kalamam. Maalesef insanlar bu mesleğin bilincinde değil, koca koca doçentler bile böyle olabiliyor bazen, şiddet yalnızca fiziksel değildir bunu unutmamak lazım, psikolojik şiddet bugün insanların çok da ciddiye almadıkları bir konu ama oldukça ciddi kalıntıları olduğu bir gerçek. Velilerle birlik içinde olup birlikte hareket edin, umarım böyleleri hak ettiklerini er geç bulurlar.

Lütfen hanımlar, birbirinizi kıracak sözler söylemeyin.
Öğretmenlerde, velilerde saygıyı hak ediyor, öğrencilerse sevilmeyi...

Daha fazla polemiğe girmeyin, Öğretmenlere öğretmencik demek yakışmıyor bizlere.

Ortada bir haksızlık varsa bunun çözümü şiddet olmamalı.

Daha önce forumda dile getirdim mi hatırlamıyorum, veli olarak başımdan geçen bir olayı aktarmak isterim.

Kızım ilköğretimdeyken resim öğretmeni gelmişti okullarına, tüm okulun resim derslerine giriyordu öğretmen bey, okula hevesle giden çocuk resim derslerinin olduğu günler bahaneler üretip okula gitmek istememeye başladı, aldım karşıma konuştum, resim yapma kabiliyeti yokta ondan gitmek istemiyor diye düşünürken resim öğretmeninin çok sinirli olduğunu, bir arkadaşının başında şemsiye kırdığını söyledi, birşeye kızmıştır, belki yaramazlık yapmıştır çocuk dedim, dedim ama içim içimi yedi, kızım birgün okuldan bir geldi ki dokunsan ağlayacak, sıra arkadaşı bir kız öğrenci vardı, resim öğretmeni çocuğun yaptığı resmi beğenmemiş, beceriksizsin bunu mu yaptın resim diye demiş, azarlamış, çocuğun gözünden gözlüğü alıp fırlatmış, kızımın yaptığına da paçavra bu demiş.

Kızımı sakinleştirdim, bir daha ki resim dersi gününde gelir konuşurum öğretmeninle dedim, kızım gelmemi istemedi, döver beni dedi, okula bir gittim ki tanıdığım tüm öğrenciler resim öğretmeninin adını duyunca korkudan ne yapacağını şaşırır hale gelmiş, hangisine sorsam bir dayak lafıdır gidiyor, o gün uzunca bir vakit bekledim ama öğretmen okula gelmedi, bir daha gittim yine ortalıkta yok, yılmadım yine gittim, bu arada dayak olayları devam ediyordu, bitmemişti, aksine benim ve birkaç velinin daha konuşmak için beklediğini öğrenince daha da hiddetlenmiş, baktım olmuyor, müdür beye gittim, durumu anlattım, çok şikayet olduğunu, öğretmenin çocuğunun çok hasta olduğunu o yüzden psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi, geçmiş olsun dileklerimi iletin, lakin çocuklar üstünde yarattığı korku şiddet yüzünden hiçbiri okula gelmek istemiyor, kendisiyle konuşun artık buna bir son versin dedim, demez olaydım, beni kim şikayet etti diyerek tüm sınıflara dalmış ve önüne gelen çocuğu dövmüş.

Bunu duyunca tekrar gittim müdür beye, ya siz bir yaptırımda bulunun ya da bilginiz olsun ben şikayet edeceğim dedim ve çıktım, bu sözlerimde kar etmeyince ilçe milli eğitime gidip dilekçemi verdim, benimle birlikte birkaç velide şikayette bulundu, milli eğitim tarafından görevlendirilmiş müfettişlerle görüştük, çocuğum darp edilmemişti, bir tokat dahi yemedi ama okulda darp edilen çok çocuk vardı, onlar için şikayet ettim, yetkililer çocuklarla, okul yönetimiyle ve öğretmenle konuşmuş, şikayetimiz haklı bulundu ve öğretmen okuldan uzaklaştırıldı, haklıydık hakkımızı olması gerektiği gibi savunduk, tüm öğrencileri korkudan tir tir titrettiği halde yaşanan bu süreçte belki düzelir diye bekledik ama olmadı malesef. Çocuklar korktukça üstlerine gitti

Şiddete şiddetle karşılık vermek hiçbirşeyi düzeltmez, haklıyken haksız duruma düşmemek gerek, çocuklarımız mağdur edilmiş, şiddet görmüşse önce öğretmenle konuşmayı denemeli, çözüme ulaşmadıysa okul idaresiyle görüşülmeli, o da sonuç vermediyse bağlı bulunduğunuz yerdeki milli eğitim müdürlüğüne gitmeli.

Ilkokulda yaşanan olumsuzluklar insanın tüm ömrüne damgasını vuruyor maalesef. Ablam 31 yaşında kendisini bildim bileli okuldan nefret eder liseyi babamın gayretiyle bitirebildi. Geçen ılkokulda ogretmenin kulağına tokat attığını ama evdekilerin inanmadıklarını anlattı. Durum ilerleyince yani dayak olayı ancak inanmış bizimkiler ve okulu değiştirmiş ama yeni öğretmenden de dayak yemiş anlatırken ablam hala ilk gün gibi sesi titriyordu. Allah mustehakini vermiştir umarım ablamin hayatını ve nice insanın hayatını karartan öğretmen kılıklı insanların. benim eğitim hayatim boyunca gördüğüm şu ki bu mesleği gönülden yapanlar ve aybasi gelsede paramiza baksak diye yapanlar olarak ikiye ayrılıyor. Bir gencin hayatını nasıl şekillendirdiğini takmayanlar ise maalesef var mu meslekte ki bu bence bir doktorluk kadar hayatı önem taşıyan bir meslek. Böyle dusunenleri ve şiddet uygulayanlari,ogrenciye bir katkı saglayamayanlari anında görevden almalılar. Atanmayi bekleyen binlerce öğretmen var onların daha istekli olduklarida kesin.

Şu konuya yazılabilecek en mantıksız yorum bu olmalı galiba,bunu şimdi niye yazdınız anlamadım.

ay bizim okulda bi öğretmen ceza veriyor çocuğa çocuk derste azıtmış meğer

veli toplantısında babası geliyor ve diyorki hocanım sen benım çocuğu döv ama ceza verme bizim kahvede bunlar konuşuluyor ben rencide oluyorum kimsenin çocuğu ceza almıyormuş benımkınede verme ama döv diyor

biz bunu duyunca şok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…