Öğretmen tokat atamaz....

doktorlardan sonra öğretmenler

neyse her meslekte olduğu gibi öğretmenlerde de işini layıkıyla yapmayanlar var

yalnız bu iki meslek grubu arasındaki fark ortaya çıkıyor burada :konuya yorum yapan öğretmenler 'ama biz o kadar okuduk ,o kadar çocuğun kahrını çekiyoruz ,az maaş alıyoruz o yüzden de çocuklarınızı dövmek hakkımız' falan demiyorlar tam tersine o öğretmeni eleştiriyorlar.

Bazı meslek gruplarını burada eleştirmek birilerinin gücüne gidiyor.
Anlamıyorum her meslekte iyi ve kötü vardır hepsi mükemmel olamaz bunu neden kabul etmiyorsunuz?
Yoksa yaranız varda gocunuyormusunuz?
Bende bir öğretmenim.Şuanda mesleğimi icra edemesemde.
Ben çocuklarımı ilk okula hazırlarım.
Staj yaparken 80 çocuğa baktığımda çok olmuştur.
Benim çocuklarım saygı nedir bilmezler, okuma yazma bilmezler, bazı komutları anlamazlar hatta bazen bitarafına bile takmazlar seni.
Ama onlar en çok sevgiyi bilirler. Saygıyı ilk okulda öğrenirler.
Sınıf öğretmenleri okuyanlar derslerinde ne görüyorlar bilemem, ama ilk okul öğrencisinden saygı beklemek kadar akılsızca bir şey yoktur.
Saygı 10'lu yaşlarda öğrenilmeye başlanır. Siz çocuğun ilk önce sevgisini kazanmalısınız. Sevgisini kazandığınız çocuk herhalukarda sizi dinler. Öğrenmek için uğraşır. Gözüne girmeye çalışır çünkü
Velhasıl konu sahibi;
Sizin öğretmeniniz belliki bu mesleği yapmaktan çok sıkılmış
Sizde buna kayıtsız kalmayın, öğretmenle güzel bir konuşma yapın.
Gerekirse şikayet edeceğinizide bilsin.
Aynı hareketler uzun zamandır devam ediyorsa, milli eğitime şikayet edin. Mail dahi atsanız ilgileniyorlar.
Zira ben üniversite müdürümü şikayet etmiştim. Bir maille ilgilendiler.
Şikayetler ne kadar artarsa işlem o kadar net sonuç verir. Velilerle birleşin el birliği ile uzun bir tatile çıkmak isteyen öğretmenimize yardımcı olun.
Gerçi sizin bu rahatlığınızada hayran kaldım. Veli toplantısında herkes susmuş, müdür ilgisiz davranmış. Ben cıngar çıkartırdım böyle bir durumda.
Benim öğrencilerimden bir kaçı özellikle sabahları çok enerji dolu oluyorlar, otur dediğimde bana sırıtarak koltuğun tepedine çıkar.
Şimdi ben bu çocuk beni dinlemiyor yada komutumu yanlış algılıyor diye vurmalımıyım
Yada resim çalışmasında 6 yaşındaki bir çocuk gayet güzel taşırmadan boya yapabilir. Ben şimdi bu çocuk taşırdı diye onca uğraştığı çalışmasını yırtmalımıyım? Bu çocuğa korku ve güvensizlikten başka bir şey vermez.

ben çözemedim arkadaşı bir gece boyunca siz de çözemezsiniz daldan dala atlıyor çünkü...

bir de bir anım var benim 1. sınıftayken bir öğrencimle annesi kapımı çaldı, açtım, bir hiddet sen kimsin çocuğuma vurursun, şikayet edicem seni, çocuğa baktım kaşıyla birlikte göz halkası mosmor filmlerdeki gibi, çocuğa oğlum sana kim vurdu dedim, ali vurdu okul çıkışı kavga ettik, ama annem kızar diye öğretmen vurdu dedim, ağlamaya başladı kadın yüz kez özür diledi gitti, yani bu bir örnek tabi ama genel olarak sınıf içi olayları sadece çocuklardan dinlemek doğru olmuyor her zaman,

Çok ilginç geldi bana bu yaklaşım.yani artık hastanelerde bile doktorlar insanlarla konuşurken değişti kaldı ki eğitim kurumları… herkesin herkesi çok rahat şikayet edebileceği sistemler varken nasıl böyle davranabiliyorlar. Hatta geçen gün bir köşe yazısı konu almıştı bunu. Hasta şikayet hatları için doktorları şikayet etmeleri konusunda gelen telefonlardan örnekler vermiş. Ayşe teyze aramış X doktoru şikayet etmiş “ şu doktor benim MR ımı çekmedi” hemen soruşturma..ayşe teyzeye sormuşlar nasıl böyle bir kanıya vardın yani neden çekilmesi gerekiyordu diye. Kadın demiş “bizim yan komşu aynı hastalıktan gitti ona çektiler bana çekmediler” yani buyur buradan yak. Öğretmenler için durum daha vahim..veliler bilinçli artık.. sen doğuda bir yerde misin? Ben olsam olayı öyle bir uzatırım ki müdür de öğretmen de pişman olur bu mesleği seçtiğine.

Ne yazık ki böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz ve kurunun yanında sözlerimizle yaşları da yakıyoruz
Layıkı,özeni,gurur ve alnının akıyla bu kutsal mesleği yerine getiren öğretmenlerimizden huzurunuzda özür diliyorum ama gerçekten de aralarında 5 para etmez olanları da yok değil!

Son düzenleme:
Benim eşimde öğretmen, her gün eve bitmiş bir şekilde geliyor. Milletin çocuğuna yalvarmaktan bıktım diyor. Bir kere bile onlara vurduğunu duymadım, ztn vurmaya kalksan köyünde kentinde veliler hemen şikayet koşuyor..

İlkokul 1 ve ilk dönem 6 tane öğretmen değiştik. Bir öğretmenimiz, ısrarla beni her tenefüs sağ elle yazmaya çalıştırırdı (solağım)

Şimdi biri benim oğlumu (oda solak) sağ ele zorlasa asla izin vermem.

Dayakları hep gülerek hatırlıyorum ama bunu asla gülerek hatırlamıyorum.

Çocuk ruhu çok karmaşık neyin iz bırakacağını hiç bilemiyoruz.

Benim ilkokul öğretmenim de matematik derslerinde soru sorardı, eğer yanlış yapmışsak kafamıza yumruğuyla vururdu. Beynin döner tabi o esnada ses çıkaramazsın bile. Ama ben aileme hiç söyleyememiştim çocukken.
Ama artık aileler daha bilinçli sanıyordum fakat toplantıda o sözlere karşı kimseden ses çıkmaması beni yanılttı.
Eskiden çocuğu okula verirken gerekirse dövün bile derlermiş.
Müdür de hocadan yana demekki o zaman yapacak pek bişey yok gibi ama milli eğitime şikayet edebilirsiniz sanırım tüm veliler toplanıp da

katılıyorum
ılkokul ortaokulda dayak yıyen ogrencıler lıse ogretmen dovuyorlar

bir tanıdığım var.kızı geen sene okula başladı.hevesle başladığı okula gitmek istememeye başladı.ödevlerini zorla yapıyordu.annesi saatlerce başında uğraşıyordu.toplantı da sürekli çocuğu kötülüyormuş.en ufak hatasında çocuğa sürekli bağırıyormuş,bildiklerini dahi yapamaz olmuş
geçen sene dedim ki sen bu çocuğun sınıfını değiştir.dinlemedi,düzelir belki dedi.ama düzelmedi.bu sene okulunu değiştirdi çocuğun haliyle öğretmeni de değişti.çocuk zevkle okula gitmeye başlamış ve bu hafta öğretmeni çocukta büyük gelişmeler olduğunu söylemiş.ödevlerini de annesi yanında olmadan yapıyormuş.

yani öğretmenlerin çocuklar üzerinde çok büyük etkisi var

bana göre en kutsal meslek öğretmenliktir.tabii layıkıyla yapanlar için

öncelikle bende öğretmenim ve meslektaşımın davranışını tasvip etmiyorum.
ancak siz de öğretmeniyle konuşmayı hiç denememişsiniz hatta sessiz kalmşsınız müdüre ya da milli eğitime vs gitmeden önce öğretmeninizle bi konuşmayı deneyin.

bir arkadaşımız demiş öğrenciler artık öğretmenlere kaba kuvvet kullanıyorlar diye...evet ne acıdır ki artık öğrenciler liselerde öğretmenlerine kaba kuvvet uygulayabiliyorlar ama bu durumu çocukken öğretmenlerinden dayak yiyen öğrenciler değil AİLELERİNden dayak yiyen sorumsuz ilgisiz ailelerin çocukları yapıyorlar ve malesef o çocuklar kaybedilmiş çocuklardır yapacak hiç birşey yok..

Son düzenleme:

Haklısınız,nasıl bir öğretmen şiddet uygular ve veliler bırakın ortalığı ayağa kaldırmayı,şikayet bile etmez inanamadım.Velilerin bilinçli olması bile yeterli aslında bu tarz olayları önlemekte.Nasıl sindirilmiş bir toplum haline geldiysek öğretmen veli toplantısında şiddet gündeme geldiğinde pişkin pişkin yaptığını savunabiliyor,ve kimsenin sesi çıkmıyor.Böyle böyle bu davranış normal oluyor.Benim çocuğuma bırakın fiziksel şiddeti,psikolojik şiddet uygulayan bir öğretmene denk gelsem o okulu başlarına yıkarım,heryerede şikayet ederim.
Her meslekte olduğu gibi öğretmenlerin içindede malesef öğretmenlik yapmayı haketmeyenler var.İnsanlarımız susmaya devam ettikçe aradaki çürük yumurtalar hiçbir zaman ayıklanamaz.

Milli Eğitime şikayet edin.
İl,ilçe milli eğitime ?
Bütün veliler salak,çocuklarının dayak yemesine müsade ediyor diye sizde edemezsiniz.
Öğretmen kimdir bana anlatır mısınız diyelim ki çocuğunuz gerizekalı anlamıyor çalışmıyor veya tembel başarısız aptal artık en ise o beyinsiz öğretmenin bahanesi ne hakkı var vurmaya ?
O mu doğurmuş o mu büyütmüş o mu yetiştirmiş yemiş içirmiş emeğini vermiş
Öğretmense öğretmenliğini bilecek böyle terbiyesizlik olmaz.
Müdür ise muhtemelen sıkılmış şikayetlerden lanet etmiş gidecek diye üstüne düşmüyor.
Kimsenin ruhsal sorunlarının maşası olamaz çocuklarınız böylelerine hadlerini bildirmek lazım.
Çocuğumu döveni bende dövsem sonra da siz hiç dayak yemediniz mi desem ne olacak ?
Ne demek siz hiç dövmüyor musun demek,ben döverim dövmem sen kimsin?
Böyle eğitimcinin diplomasına da beynine de tükürmeli ,hastalıklı hadsiz insan.

milli eğitime şikayet dilekçesi verebilirsiniz.

bir arkadaşın dediği gibi çocukların haberi olmasın eleştirilerden ve şikayetten...

veliden bıkma durumum şu şekilde var, yani anlamadıkları her şeye bir fikir belirtip diretiyorlar
biri çoookk fazla ödev verdiğimi, diğeri ise yok denecek kadar az verdiğimi söylüyor
diğeri çok yumuşak yüzlü olduğumu, öbürü ders anlatırken mecburen 40 kişiye ders anlattığım için yüksek sesle konuşmamdan kızının korktuğunu söylüyor
bana kimse çocuğunun durumu hakkında bilgi vermiyor, sadece hocam şöyle yap böyle yap diyor
eee ben şimdi çocuğumu döv diyen velinin çocuğunu dövsem diğer çocuklarım bundan etkilenmeyecek mi, benim bir karakterim, bir sistemim olduğunu kabul etmiyorlar, halbuki ben yeterli olduğunu düşündüğüm miktarda ödev veriyorum. ama velime anlatamıyorum. şikayetim bu durumlara...

3000 lira mı, vaaauuuv, hiç haberim yokmuş maaşımdan
neler neler var yaa 20 sene öncesinin kafa yapısı aynı çocukla kendini 1 tutan beyinsiz bu tarz öğretmenler
haddinizi bilin, eleştiri ayrı şey hakaret ayrı

valla bende ilkokul öğretmeni olmama rağmen hiç iyi hatırlamam, özlemem ilkokul öğretmeni mi, dayağını yemedim, ama bazı arkadaşlarımın kafalarını tahtalara vururdu
aşağılamaları, zengin öğrencilere farklı davranmaları biz anlardık çocuk aklımızla

Benim kafama her yanlış soruda vuran öğretmenim beden eğitimi dersinde de hep matematik yapardı. Ayrıca sınıfta fazla duyamayan ve konuşamayan bir kız vardı. Çok fakirlerdi ve ailesi özel eğitime gönderemiyordu. Eğer öğretmen bize test dağıtmışsa onu öğretmen masasının yanına alır ayrıca ders verirdi.
Ama mesela ben birinci sınıfta okuma bayramında okuyacağım yazıyı provada heceleyerek okuduğum için çeneme alttan bi vurmuştu dilimi ısırmıştım çok kötü olmuştum onu bile aileme söyleyemedim. Yine de öğretmenim çok iyiydi, vefat ettiğini duyduğumda çok üzüldüm ve dua ederim hep onun için. Sayesinde matematiğin temeli iyi olmuştu ve sınıfındaki bir çok öğrenci şuan çok başarılı ben orta derecede olsam da
Benim eniştem de sınıf öğretmeni ve bu sene küçük çocukları okutuyor. Emekliliği yaklaştı ve çok sakin bir adamdır. Asla şimdiye kadar şiddet uygulamadım ama bu sene çok fena sabrımı zorluyorlar diyor. Arkadaşımın kardeşini öğretmeni bigün çok kötü dövmüştü hemen şikayet ettiler milli eğitime sonra adam melek gibi oldu diyorlardı. Böylelerine de hadlerini bildirmek gerek.
Bir de şu lise öğrencilerinin öğretmenlerini bıçaklama haberleri çoğaldı çok üzülüyorum ya öğretmene de öğrenciye de yazık. Öğretmen dayak olmadan otorite sağlayabilmeli. Öğrenci de saygı duyacağı yeri bilmeli.
Bence herkes öğretmen olamaz öğretmenlik, sabır, fedakarlık, özveri, sevgi, saygı ister. Kpss'yle seçeceklerine öğretmenleri buna göre seçsinler.

Son düzenleme:
Kesinlikle İl Milli Eğitime şikayette bulunun.

Bu ne demek ya, siz evde vurmuyor musunuz?

Evet ben gerçekten daha evladıma bir kere bile vurmadım.

Velevki vurdum diyelim, bu seninde vurmanı gerektirmez.

Bazı öğretmenler biliyorum imkanları ölçüsünde yoktan var etmeye çalışan,

Bazı öğretmenler de biliyorum öğrenciyi okuldan soğutan.

Siz sessiz kalırsanız yavrularınız daha çok tokat yer.

Neden öğretmeni şikayet etmiyorsunuz? Müdür ilgilenmiyorsa ilçe milli eğitime gidin. Resmi dilekçe ile şikayet edin. Tüylerim diken diken oldu. Öğretmen olmuş ama belli ki insan olamamış. Siz sanıyor musunuz ki böyle bir öğretmenle çocuğunuz düzgün bir psikoloji içinde yetişecek.

Ben ılkokul 3. sınıftayken
ogretmen konusanları yaramazlık yapanları vursa ıyı camdan sallandırırdı
kımsenın aılesıde ses cıkarmazdı

Yaşadığım yerde bi deli vardı yaşı kırktan fazla, o kadar korkaktı ki... Dayaktan çok korkuyodu. Küçücük çocuktan bile kaçardı. Sebebi ne biliyor musunuz? İlkokuldayken öğretmeninden şiddet görmüş, o dayaktan sonra aklını yitirmiş. Ağlayarak anlatırdı beni öğretmenim dövdü beni bu hale o getirdi diye. O öğretmen vefat etti, bunun vebalini nasıl ödüyordur merak ediyorum... Meslek aşkıyla yanıp tutuşan ve atanmayı bekleyen bir sürü öğretmen varken, bunlar kendilerini ne sanıyor anlamıyorum. Umarım bir an önce böyle bilinçsiz eğitimcileri eğitim yuvalarından temizlerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…