- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
doktorlardan sonra öğretmenler
neyse her meslekte olduğu gibi öğretmenlerde de işini layıkıyla yapmayanlar var
Yanlış anlamışsam düzeltir misiniz lütfen;
Öğretmen davranışlarından ziyade, aslında çok daha önemli bir mesele, yani çok yanlış ve düzeltilmesi gerek bir sistem olduğunu ifade ediyorsunuz,
şeklinde algılayabilir miyim? son satırlarınızdaki yorumlarınızı. Doğru mu anlamışım.
Kızım ilköğretim 4. sınıfa gidiyor. Bugün sbs sınavı vardı okulda. 62 sorudan 15 tanesi yanlış diye öğretmeni kafasına vurmuş. Bu sadece benim kızıma atılan tokat değil,diğer 15 üstü yanlışı olanların geneline vurmuş. Ve daha öncesindede birkaç öğrenciye tokat atıyor ve diyormuşki : Hemen annenize babanıza yetiştirirsiniz. Eğer defterlerindeki yazılar çirkinse sayfayı yırttığını söylüyor. Bunu geçen sene toplantıdada dile getirdi sizler diyor hiçmi çocuklarınıza vurmuyorsunuz. Tabi toplantıda kimseden ses yok, ben konuşsam belki çocuğuma farklı davranıcak. Birde demişki seneye ben sizlerle beraber değilim farklı bir okula yada başka bir yeremi gidiyor bilmiyorum, sizden kurtuluyorum demiş.
Okulumuzun ismi ve yeri önemli değil müdür bile ilgisiz. Müdür bey, genel olarak diyorki, bana çocuklar için şikayete gelmeyin.
Ve öğretmenimizin yaptığı en büyük hata kendi sınıfını diğer sınıflarla kıyaslaması. Bence sınıfın yarısından çoğu sorularda hata yapıyorsa bu öğretmenin suçu.
Ama aidat ödemeye geldimi bizler en baş sırada yer alır ve öğretmenler gününde en iyi hediyeleri almak zorundayız...
o dediğin liselerde oluyor canım..liseye kadar evde anne-baba şiddeti okulda da bazı kendini bilmez öğretmenlerin şiddetiyle büyüyen çocuklar liseye gelince canavara dönüşebiliyor ve öğretmen niye geç kaldın git geç kağıdı al dediği için onu bıçaklayıp öldürebiliyor çocuk.
bakan sağ olsun öğretmenine sahip çıkmadığı için de birçok şeyin yaşanması muhtemel zaten.en fazla soruşturma açılıyor öğretmene ya ceza veriliyor ya da ağır sir suçu varsa sürgün ediliyor.e bu adam değişiyor mu,tabii ki hayır..bakının dediği birçok şey göstermelik aslında.
Çok ilginç geldi bana bu yaklaşım.yani artık hastanelerde bile doktorlar insanlarla konuşurken değişti kaldı ki eğitim kurumları… herkesin herkesi çok rahat şikayet edebileceği sistemler varken nasıl böyle davranabiliyorlar. Hatta geçen gün bir köşe yazısı konu almıştı bunu. Hasta şikayet hatları için doktorları şikayet etmeleri konusunda gelen telefonlardan örnekler vermiş. Ayşe teyze aramış X doktoru şikayet etmiş “ şu doktor benim MR ımı çekmedi” hemen soruşturma..ayşe teyzeye sormuşlar nasıl böyle bir kanıya vardın yani neden çekilmesi gerekiyordu diye. Kadın demiş “bizim yan komşu aynı hastalıktan gitti ona çektiler bana çekmediler” yani buyur buradan yak. Öğretmenler için durum daha vahim..veliler bilinçli artık.. sen doğuda bir yerde misin? Ben olsam olayı öyle bir uzatırım ki müdür de öğretmen de pişman olur bu mesleği seçtiğine.
Kızım ilköğretim 4. sınıfa gidiyor. Bugün sbs sınavı vardı okulda. 62 sorudan 15 tanesi yanlış diye öğretmeni kafasına vurmuş. Bu sadece benim kızıma atılan tokat değil,diğer 15 üstü yanlışı olanların geneline vurmuş. Ve daha öncesindede birkaç öğrenciye tokat atıyor ve diyormuşki : Hemen annenize babanıza yetiştirirsiniz. Eğer defterlerindeki yazılar çirkinse sayfayı yırttığını söylüyor. Bunu geçen sene toplantıdada dile getirdi sizler diyor hiçmi çocuklarınıza vurmuyorsunuz. Tabi toplantıda kimseden ses yok, ben konuşsam belki çocuğuma farklı davranıcak. Birde demişki seneye ben sizlerle beraber değilim farklı bir okula yada başka bir yeremi gidiyor bilmiyorum, sizden kurtuluyorum demiş.
Okulumuzun ismi ve yeri önemli değil müdür bile ilgisiz. Müdür bey, genel olarak diyorki, bana çocuklar için şikayete gelmeyin.
Ve öğretmenimizin yaptığı en büyük hata kendi sınıfını diğer sınıflarla kıyaslaması. Bence sınıfın yarısından çoğu sorularda hata yapıyorsa bu öğretmenin suçu.
Ama aidat ödemeye geldimi bizler en baş sırada yer alır ve öğretmenler gününde en iyi hediyeleri almak zorundayız...
veliden bıkma durumum şu şekilde var, yani anlamadıkları her şeye bir fikir belirtip diretiyorlarBurada sizin karşıt olduğunuz şiddeti uygulayan hocalar eleştiriliyor, sizin için bir sorun olmaması lazım o halde
Veliden bıkma durumunuzu anlayamadım, öğrencilerinizi tanıyıp ona göre davranmak neden zor geliyor? Her çocuğun kişiliği bir mi? Veliler de sizi bilgilendirmek için geliyorlarmış işte ne güzel, işinizi kolaylaştırdıkları için sevineceğinize şikayet ediyorsunuz.
ilkokul öğretmenlerine sesleniyorum arkadaş devlet cebinize ayda 3000 tl para koyuyor karşınızdakide 10 12 yaşında ÇOCUK yaramazlık yapmasınmı bizim bile yersiz zamansız konulmalarımız oluyor sonradan hata etmişim diyoruzda bir çocuk kafasıyla bunları düşünmesini bekliyorsunuz ayıp size sizin gibiler ondan sonra lisede öğrenciden saygı beklesin sizin amacınız eğitimcilik değil memur olup aylık alıp milletin çocuğundan sinir çıkarmak ayıp günah karşınızdakinin çocuk olduğunu unutmayın yaramazlık yapacak ödevini yapmıyo olabilir kötü yazıyo olabilir konuşuyo olabilir siz çocuk olmadınızmıda öğretmen olunca mum gibi çocuk bekliyorsunuz nefret ettirdiniz kendinizden ilkokul öğretmenim geldi aklıma ilk hafta alın bu çocuğu okuldan okumaz demiş anneme 2 üniversite bitirdim selam olun ona ve onun gibilere lisede alır çocuklarınız intikamını merak etmeyin böylelerine müstehak
haddinizi bilin, eleştiri ayrı şey hakaret ayrıneler neler var yaa 20 sene öncesinin kafa yapısı aynı çocukla kendini 1 tutan beyinsiz bu tarz öğretmenler
Ilkokul ogretmenim cok kotu bir kadindi,butun egosunu benim uzerimde tatmin ederdi,sebepli sebepsiz bagirir cagirir doverdi,bir gun olsun memnun edememisimdir onu,hsr firsatta benimle dalga gecer asagilar doverdi,ne garezi vardi bana bilmem,caliskan temiz,titiz,sorunsuz bir cocuktum ustelik,anlamaz aglardim gizlice,korkumdan evdekilere soyleyemezdim,cunku biri sikayet etmis burnundan kan gelene kadar vurmustu cocuga.genelde herkese boyleydi ama bana ozel bir gicikligi vardi.onun yuzunden hala ogretmenlere farkli bakarim,ailemde ogretmen olmasina ragmen ogretmenlere ofke duyarim,hatirladikca diyorum ki allah onun belasini versin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?