Öğretmen tokat atamaz....

Oncelikle biz ogretmenlerin hicbir cocuga vurma hakkimiz yok. O ogretmenin de tum cocuklar ogrenmeli diye cirpinmasi gereksiz, biraksin kapasitesi oilan anlasin. Kim deger biliyor ki Allah askina.
Ogretmen sorumnluluklarini yerine getirsin. Konuyu anlatsin, tekrar yapsin, etkinlik yapsin, donut alsin. Bakti hala yapamayan var gerisi onu ilgilendirmez. Elimizde sihirli degnegimiz yok.

Benim ogrencilerim arasinda isleyecegim konulari onceden bilen, calisan ogrencilerim oldugu gibi henuz okumaya yeni gecmis ogrencilerim de var. Veli ilgisizse ya da kapasite bu kadarsa ben ne yapabilirim, ogretmen ne yapabilir, cocuk ne yapabilir? Cocukalri da bunaltmaya degmez. Kendi bilir sonucta.

Biz bu meslegi sectik evet ama biz sectikten sonra cok seyler degisti coook. Ogretmeni dinleyen yok.

Ayrica toplantida sesinizi cikaracaktiniz, benim cocuguma vuramazsiniz diye. Sizin cocugunuza ayrim yapar diye korkmussunuz. Simdi kiziniz dayak yiyor daha mi iyi oluyor boyle.

ilk basta da dedigim gibi ben de cocugumun ve hicbir cocugun dayak yemesiniz istemem kesinlikle. Ama siz velilerde de suc var.

Ilkokul ogretmenim cok kotu bir kadindi,butun egosunu benim uzerimde tatmin ederdi,sebepli sebepsiz bagirir cagirir doverdi,bir gun olsun memnun edememisimdir onu,hsr firsatta benimle dalga gecer asagilar doverdi,ne garezi vardi bana bilmem,caliskan temiz,titiz,sorunsuz bir cocuktum ustelik,anlamaz aglardim gizlice,korkumdan evdekilere soyleyemezdim,cunku biri sikayet etmis burnundan kan gelene kadar vurmustu cocuga.genelde herkese boyleydi ama bana ozel bir gicikligi vardi.onun yuzunden hala ogretmenlere farkli bakarim,ailemde ogretmen olmasina ragmen ogretmenlere ofke duyarim,hatirladikca diyorum ki allah onun belasini versin!

Yaramaz olsa ne olur olmasa ne olur? Bir öğretmen çocuga nasıl tokat atar vs? Hiçbirşartta yapamaz bunu. Yok öyle bir hakkıda? Öğretmenlere bu hakkı veren veliler varsa. hayret ediyorum. Çocugun cokbuyuk bir kabahati varsa anne babasına bildir. Müdür ilgilenmiyor madem. sizin yerinizde olsam öğretmenle beraber müdürüde şikayet ederim.

Bir öğretmenimden hemen aynısı benimde başıma gelmiştir.Tekrarlayan birşey değildi.Daha beteri başka bir öğretmenim iftirasına uğramışlığım vardır.Oyıllardan o kücük aklımla ailemden saklayıp başıma gelmeyen kalmamıştır. UZUN yıllardır lanet eder beddua okurum. Hak diye birşey varsa. Asla helal etmeyeceğim kişiler arasındadır. Mevzu derindir özetle. Çocuklarınızı illaki korumak istiyorsunuz aksini düşünemem. Ama olanların üzerine gitmek gerek bazen. Herkesi kendimiz gibi bilmemek gerek. Bu konuyu yumuşatıp cocuktur yaramazdır öğretmenidir atmıştır bir tokat diyip geçmeyin kimseye böyle bir hak had vermeyin. 2gün sonra misliyle karşılaşırsanız şaşacak haliniz kalmaz.

Biz değiştik, zaman değişti, herşey değişti.

Ortaokulda epey dayak yedim :) Sıra dayağı, konuştun dayağı, ödevini unuttun dayağı. Çalışkan ama haylaz bir öğrenciydim. Hatta kulakları çınlasın bir Fen Öğretmenimiz vardı bizi kızılcık sopasıyla dövmüştü. Matemetik öğretmenimiz kadındı kulağımıza uzun tırnaklarını geçirirdi.

Evdekiler bilir, kimbilir ne yaptınız ki dayak yediniz derlerdi. Ne ailemizin aklına şikayet gelirdi, ne bizim kalbimize onları sevmemek. Hepsini tek tek çok seviyorum görüşebildiklerimle görüşüyor, eskileri yad ediyoruz.

Şimdi ise biri çocuğumu dövse ortalığı ayağa kaldırırım.

Demek ki eskiden insanlara (sırf öğretmenlere değil) güven vardı. Şimdi ise güvensizlik ve acaba.

Bir not : "Eylül" yazınca aklıma geldi, ailemden bir tokat bile yemedim. Buldumcuk olduklarından (aynı benim gibi) kafalarına ettirdiler tabiri caizse ama buna rağmen asla öğretmenlerime laf etmediler. Yani ailemin öğretmenlerime laf etmemesi onlara olan saygılarındandı.

Son düzenleme:
eğitimde ödül-ceza yöntemi vardır bunu hepimiz uygularız ama bu ceza aracı dayak mıdır orası tartışılır işte..konu nereden tutsam elimde kaldı.daha 4.sınıf çocukları ve öğretmen testte yanlışları var diye kafalarına vuruyor! bunu yaparak neyi amaçlıyor acaba?kafalarına vurulan çocuklar bir dahaki sınavda daha mı başarılı olacaklar sanki?!

eğer vurmak başarıyı artırıyorsa öğretmende de bunu denemek lazım.

lütfen bu tip durumlar yaşayan hiçbir veli sessiz kalmasın,gerekleri yerlere şikayete bulunsunlar.çocukların geleceği ile oynamaktır bu.psikolojilerini alt-üst etmektir.

bende bir öğretmenim ve utandım o meslektaşımdan.bu mesleği sevmeyenler sırf cebime para girsin diye bu işi yapmasalar keşke.

anasından babasından dayak yemiş yine okulda yaramazlıkları sonucu öğretmenlerinden de dayak yemiş bir neslin çocukluğunu yaşayan biri olarak zaman o kadar değişti ki..ben mesela 6 yaşımda okula başladım ve annemin sadece ilk gün geldiğini bilirim okula..
sonrasında ne ağladım ne yine geldi benimle bekledi.o yaştan itibaren sorumluluk almaya başladım.4.5. sınıfta bile önlüğümü kendim ütüler,beslenme çantamı ben hazırlardım.ilk okuldaydım daha..yo yaşta neler yaşadığım mıh gibi aklımda ve sonrasında bana çok yol gösterici oldu..

bu ben dayağı savunuyorum demek değil pek ala..her bir kişi açısından şartlar o kadar farklı ki..hani neresinden tutsak dökülüyor .
müdürünüz öğretmenini kolluyor belki ama madem rahatsız olduğunuz bir durum var önce öğretmeninizle konuşun sonrasında ne gerekiyorsa onu yapın..bakın biz toplum olarak susturulmuş ve uyuşturulmuş bir milletiz.." çocuğuma bişiy yapar" düşüncesiyle siz de
susarsanız bir nesi daha böyle gidecek...ha bu arada ben kafa vurulmasından ve dokunulmasından nefret ederim, çocukluktan kalma olabilir mi?

güzelim ne yanı sız hıc ne ogretmene nede mudure bu sorununasıl ıletmıyorsunuz
ben cocuguma vururum veya vurmam bu benım sorumlulugumda da baska bırı benım cocuguma ne cureetle vuracak ya ben cocuk oldumu kımseyı tanımam
anne oldugumdan berı daha ıyı bırıyım
ama aynı tezatlıkla katıl olmaya adayım

lıse 1 deyken
baska bırının telefonu caldı benım telefonum zannettı ıng ogretmenımız anadolu teknık mezunuyum kımya bolumu
neyse benı saclarımdan tutup sayabıldıgım 10 tokat attı saglı sollu bagır abagıra
sonra yanaklarım uyustu ama cok vurdu yanı cok fazla benı bıraktıgıdında aglayamayacak kadar donmus haldeydım
hemen aılemı aradım
apar topar okula geldıler
cok basarılı degıldım ılk kz ıng goruyordum lısedeyken
mudur benım arkadaslarımın erkekler gezdıgını benım teleofnumu a ldılar buarada ozel mesajlar karıstırıldı

cok kavgalar oldu
ıng ogretmenını sıkayet ettık muduru sıkayet ettık
ıng ogretmenı okuldan atıldı
mudur de bana gerıye kalan 3 sene hıc ama hıc bulasmadı

ki ben ne annemden ne abımden ne babamdan dayak yemıs bır cocuk degıldım o kadın omrumce yıyecegım tum seylerı bana bır gunde 10 dakıkada yasattı yolda gorsem tanırmıyım bılmıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne had ne hukuk bilen insanlar bunlar. Anne babanız dövmüyor mu ne demekmiş
Çok sinirlendim

İlk öncelikle sunu belırteyım ki sınıf öğretmeni değilim.Branş öğretmeniyim.Girdiğim yaş aralığı 11-14 arası.Bu yaş aralığındakiler çoktan yazı yazma edinimini kazanmış gruptalar.Yani uğraştı da bu kadar elinden gelebildi bu kadar başarabildi gibi bir durum söz konusu değil ki görev yaptıgım yerde 4. senem.Çocuklarımın yedikleri yemekten giydikleri kıyafete ailelerine diğer ders durumlarına kadar her ayrıntıyı bılıyorum.Köyde öğretmenim 2.5 sene onlarla beraber yasadım.Burdaki çocuklara görev vermek ve onu geri getirmelerini sağlamak zordur.Çok zordur.Okulda ne verdiysen verdin.Eve gider ya odun taşır ya ahırda inek bakar.Ben biliyorum ki ben o sayfayı yırtmasam da bir daha yaz desem o yazılmayacak ki yazılmıyordu da.O sebepten cocuk defterde olması gerekenlerın kendı defterınde olmadıgı durumda oturup tekrar yazıyor.Öğretmen mecbur olmadıkça emek verilmiş bir ürünü kolayca silemez ama tüm metod ve yöntemler denenmiş ve dönütü alamıyorsam uyguladıgım bu yöntemi devam ettirmekte bir sakınca görmüyorum ki bu yöntemi de 35 senelik mesleğine gönül vermiş,başarılı bir sınıf öğretmeninden gördüm.Kızı yine benim gibi köyde çalışan bir öğretmendi.Sınıf öğretmeniydi ve bir türlü okuma yazmaya geçiremiyordu çocukları ta ki saygıdeger hocam gelip bütün defterleri yırtıp tekrardan yazdırıncaya ve okulun dısına teker teker çocukları cıkartıp avaz avaz okutturuncaya kadar.Yani ben kendi yaş aralığım olan çocuklarımda uyguladıgım metodta bir sakınca görmüyorum.

Neden Ses Çıkartmıyorsunuz Eşiniz yokmu sizin Okula gidip hesap sorsun sen kızını dövdünmü 15 yanlışı var diye ?

22 Yaşındayım ilkokul birinci sınıfta öğretmen bize ailelerinize sorun öğrenin hangi partiye oy veriyolar öğrenin demişti hepimize tek tek sordu herkes ailesinden öğrenip söyledi tabi hiç bi anne baba tepki vermedi başladı beni ve benim gibi bi kaç öğrenciyi Dövmeye aileme ilk 1 sene Söyleyememiştim çok iyi hatırlıyorum. en ufak hatada kafamı duvara vuruyordu olan biteni babama anlattım babamda bir güzel müdürü payladı sonra öğretmeni payladı.. şikayet ettim diye gene dayak yedim okuldan kaçtım okula gitmek istemiyordum okuldan sürekli kaçıyordum en onunda babama ağlaya ağlaya anlattım babamda gidip kafasını gözünü patlattı müdür de bişi diyemedi öğretmende şikayet edemedi Çünkü okulda siyasi yapıyordu kardeşi dağda teröristmiş meğersem ölüm haber gelmiş hemen sınıfımızı değiştirdiler öğretmende soruşturmaya alınmıştı ve hala aklıma geldikce sinir oluyorum yolda görsem dalasım var...!!!

Bulunduğunuz ilin milli eğitim müdürlüğü ne sikayet edin. Siz ve diğer velilerle birlikte. Ben sizin yerinizde olsam gidebileceğim yara kadar giderdim. Kimsenin kimseye öğretmen bile olsa şiddete hakkı yok.

Öğretmen dahi olsa oğluma el kaldırdığını görsem,duysam o okulu başına yıkarım. Buna kimsenin hakkı yok. Ben yada siz çocuklarımızı okulda dövsünler diye mi el bebk gül bebek büyütüyoruz. Biz bağırmaya kıyamazken o bunu nasıl yapabilir? Milli eğitime şikayet edin çocuğunuzu başka okula alın.

ilkokul 1 deydim ve ben ilkokula 5 yaşında başlamıştım.eskiye göre 2 yaş erken.bi de minicik bir çocuktum.o hafta öğretmenimiz rahatsızlanmıştı va başka bir öğretmen dersimize girmişti.5 rakamını öğreniyorduk.herkesi tahtaya kaldırıp 5 yazdırıyordu öğretmen.benim kol kaslarım çok gelişmemişti ve 5 in göbeğini dışarı değil de içeri doğru çeviriyordum.tam ikinci denemede kafamı tuttuğu gibi 3-4 kez tahtaya vurdu bütün sınıfın önünde.o kadar çok ağlamıştım ki hala hatırlıyorum.

o günden beri 5 rakamını yapamıyorum

yani bazı şeyler basit görünse de aslında öyle değildir.

İl milli eğitime yada bimer'e şikayet edin, direkt savunma istenir müdürdende öğretmendende. Ömer Dinçer avaz avaz söylemiyor mu velilere, Rahatsız olduğunuz bir konuda şikayetlerinizi yapın diye. Hayret ettim doğrusu, artık öğrenciler öğretmen dövüyor ama demekki eski sistemin devam ettiği yerlerde kalmış.

nasıl tokat atar .. yanlıs anlamayın ozur dıleyerek soluyorum ama esege dayak atılır benım cocugum esekmı..
sız sabırlısınız ben olsam dayanamazdım

3000 tl maaş mı ??? :26:

Özel okullarda bile bu kadar yüksek mebla almıyor Öğretmenler...

Keşke en az bu kadar alabilseler....

Her mesleğin iyisi kötüsü var... Kesinlikle şiddet olmamalı...

Ama şu var ki ülkemizde öğretmenlik mesleği hakettiği değeri göremiyor yeterince.....

o dediğin liselerde oluyor canım..liseye kadar evde anne-baba şiddeti okulda da bazı kendini bilmez öğretmenlerin şiddetiyle büyüyen çocuklar liseye gelince canavara dönüşebiliyor ve öğretmen niye geç kaldın git geç kağıdı al dediği için onu bıçaklayıp öldürebiliyor çocuk.

bakan sağ olsun öğretmenine sahip çıkmadığı için de birçok şeyin yaşanması muhtemel zaten.en fazla soruşturma açılıyor öğretmene ya ceza veriliyor ya da ağır sir suçu varsa sürgün ediliyor.e bu adam değişiyor mu,tabii ki hayır..bakının dediği birçok şey göstermelik aslında.

doktorlardan sonra öğretmenler

neyse her meslekte olduğu gibi öğretmenlerde de işini layıkıyla yapmayanlar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…