Ilkokul ogretmenim cok kotu bir kadindi,butun egosunu benim uzerimde tatmin ederdi,sebepli sebepsiz bagirir cagirir doverdi,bir gun olsun memnun edememisimdir onu,hsr firsatta benimle dalga gecer asagilar doverdi,ne garezi vardi bana bilmem,caliskan temiz,titiz,sorunsuz bir cocuktum ustelik,anlamaz aglardim gizlice,korkumdan evdekilere soyleyemezdim,cunku biri sikayet etmis burnundan kan gelene kadar vurmustu cocuga.genelde herkese boyleydi ama bana ozel bir gicikligi vardi.onun yuzunden hala ogretmenlere farkli bakarim,ailemde ogretmen olmasina ragmen ogretmenlere ofke duyarim,hatirladikca diyorum ki allah onun belasini versin!
pardon ama, gerçekten anlamak için soruyorum.
çocuğun iyi kötü emek vererek yazdığı bir yazıyı yırtmanın nesi doğru?
yırtmadan, yandaki sayfalara tekrar yazmasını isteseniz daha iyi olmaz mı?
hem ikisini karşılaştırıp görme imkanı da olurdu.
belki gerçekten uğraştı, ama ancak o kadar yazabiliyor.
emek verdiği şeyi öğretmenin yırtması, çocuğun yazma isteğini köreltmez mi?
sadece güzel bir ürün ortaya koyarsa, o emeğinin takdire layık olduğunu düşünmez mi?
sonuç kadar, süreç de önemli değil midir?
geçen yıl, arkadaşımın 1.sınıftaki çocuğuna ödevinde yardım ediyordum. yanımda, gerçekten uğraşarak güzel yazmaya çalışıyordu. hatalarını gösterdim birkaç kere, elinden geldikçe düzeltti ama hiç düzeltemedikleri de oluyordu.
sonuçta, görsel olarak oldukça kötü bir el yazısı çıkmıştı ama çocuğun emeğini gördüm. okulda öğretmeni o ödevi yırtsa, üzüleceğini de tahmin ediyorum açıkçası...
Kızım ilköğretim 4. sınıfa gidiyor. Bugün sbs sınavı vardı okulda. 62 sorudan 15 tanesi yanlış diye öğretmeni kafasına vurmuş. Bu sadece benim kızıma atılan tokat değil,diğer 15 üstü yanlışı olanların geneline vurmuş. Ve daha öncesindede birkaç öğrenciye tokat atıyor ve diyormuşki : Hemen annenize babanıza yetiştirirsiniz. Eğer defterlerindeki yazılar çirkinse sayfayı yırttığını söylüyor. Bunu geçen sene toplantıdada dile getirdi sizler diyor hiçmi çocuklarınıza vurmuyorsunuz. Tabi toplantıda kimseden ses yok, ben konuşsam belki çocuğuma farklı davranıcak. Birde demişki seneye ben sizlerle beraber değilim farklı bir okula yada başka bir yeremi gidiyor bilmiyorum, sizden kurtuluyorum demiş.
Okulumuzun ismi ve yeri önemli değil müdür bile ilgisiz. Müdür bey, genel olarak diyorki, bana çocuklar için şikayete gelmeyin.
Ve öğretmenimizin yaptığı en büyük hata kendi sınıfını diğer sınıflarla kıyaslaması. Bence sınıfın yarısından çoğu sorularda hata yapıyorsa bu öğretmenin suçu.
Ama aidat ödemeye geldimi bizler en baş sırada yer alır ve öğretmenler gününde en iyi hediyeleri almak zorundayız...
ilkokul öğretmenlerine sesleniyorum arkadaş devlet cebinize ayda 3000 tl para koyuyor karşınızdakide 10 12 yaşında ÇOCUK yaramazlık yapmasınmı bizim bile yersiz zamansız konulmalarımız oluyor sonradan hata etmişim diyoruzda bir çocuk kafasıyla bunları düşünmesini bekliyorsunuz ayıp size sizin gibiler ondan sonra lisede öğrenciden saygı beklesin sizin amacınız eğitimcilik değil memur olup aylık alıp milletin çocuğundan sinir çıkarmak ayıp günah karşınızdakinin çocuk olduğunu unutmayın yaramazlık yapacak ödevini yapmıyo olabilir kötü yazıyo olabilir konuşuyo olabilir siz çocuk olmadınızmıda öğretmen olunca mum gibi çocuk bekliyorsunuz nefret ettirdiniz kendinizden ilkokul öğretmenim geldi aklıma ilk hafta alın bu çocuğu okuldan okumaz demiş anneme 2 üniversite bitirdim selam olun ona ve onun gibilere lisede alır çocuklarınız intikamını merak etmeyin böylelerine müstehak
İl milli eğitime yada bimer'e şikayet edin, direkt savunma istenir müdürdende öğretmendende. Ömer Dinçer avaz avaz söylemiyor mu velilere, Rahatsız olduğunuz bir konuda şikayetlerinizi yapın diye. Hayret ettim doğrusu, artık öğrenciler öğretmen dövüyor ama demekki eski sistemin devam ettiği yerlerde kalmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?