Benım cocuğuma dayak atacaklar ben okula gıder okulu yakarım yıkarım o kadını neler yapıyorum dıye yazıyorlar..
Bır şekilde cocuğunuza dayak atılmıssa ızın alacaksınız.Aradan zaman geçtıketn sonra toplantıda dile getirseniz ne olacak..
Ben size yol gösterdim..
Karar Sizin .Siz konu açtınız öğretmene demediğinizi bırakmadınız..
Öğretmen açısından olayı dinlemedik bile..
Ama konunun başlığı zaten öğretmen..
Öğretmenler yorum yazdı diye kızdınız..
Herkes saygı cercevesinde yorum yazabilir..
Benım cocuğuma dayak atacaklar ben okula gıder okulu yakarım yıkarım o kadını neler yapıyorum dıye yazıyorlar..
Bır şekilde cocuğunuza dayak atılmıssa ızın alacaksınız.Aradan zaman geçtıketn sonra toplantıda dile getirseniz ne olacak..
Ben size yol gösterdim..
Karar Sizin .Siz konu açtınız öğretmene demediğinizi bırakmadınız..
Öğretmen açısından olayı dinlemedik bile..
Ama konunun başlığı zaten öğretmen..
Öğretmenler yorum yazdı diye kızdınız..
Herkes saygı cercevesinde yorum yazabilir..
Bir konu açılınca yarası olanlar mı konuya yorum yazıyor..
Kocam benı aldattı dıye konu açılıyor.Sadece kocası aldatanlar mı yazıyor..
Öğretmencık ne demek..Bir meslek grubundakı kişileri begenmeme hakkınız var..Saygı çercevesinde eleştirme hakkımız da var..
Ne demek öğretmencik..
O zaman birileride yazsın 'Siz de öğretmen olamadınız kıskançlıktan mı yazıyorsunuz derler'
Her çocuk doğru söyliyecek diye bir kural yok.
Öğretmenimiz anlatılan olay üzerine hatalı.Hatayı savunmuyoruz.
Valla,eşim dahil kimse karışamaz.
Öğretmen sinirlenir o yola başvurur, siz gidip öğretmenin yaptığı gibi öğretmeni döverseniz, ne farkınız kalır ? demişsiniz.
Şöyle bir farkımız var, ben "çocuğumu,canımı döveni dövüyorum" o, "öğrencisini" .
Yani benimki şiddetten sayılmaz :))))
Herkese anladığı dilden yaklaşmalı.
Pardon arkadaşım dediklerinizin çoğuna haksız diyemem belki ama öğretmen açısından olayı dinlemedik bile derken çok yanlış konuşmuşsunuz bence..Öğretmen istediği kadar kendince haklı olsun bir başkasının çocuğuna vurmaya hakkı varmıdır? Ne kadar haklı olursa olsun,şikayeti olursa olsun onun muhatabı el kadar çocuk değildir.Varsa bir şikayeti velisini çağırır onunla görüşür..
Daha 5 gün önce 17 yaşında ki bir delikanlı sınıfta herkesin içinde öğretmeninden dayak yiyor,ağza alınmayacak hakaretler işitiyor tek sebebi de çocuk dedesini kaybediyor yakın zamanda ve sınavına giremiyor..öğretmen beyde çok hırslı,not ortalamamız diğer sınıflardan kötü diye çocuğa kızıyor,hakaret ve dayak işte..Bu delikanlı da bunları kaldıramıyor ve gidip dedesinin mezarında dedesinin tüfeğiyle kendini vuruyor..Yakın bir arkadaşımın yeğeni bu çocuk..
Tabii ki intihar için sebep değil ama malesef ki gençlerimiz ergenlik döneminde baya zorluklar yaşıyor.Özellikle anne,babaların ve eğitmenlerimizin bu konuda hassas,anlayılı ve yol gösterici olmaları gerekiyor diye düşünüyorum..Nacizane fikrim..
Valla,eşim dahil kimse karışamaz.
Öğretmen sinirlenir o yola başvurur, siz gidip öğretmenin yaptığı gibi öğretmeni döverseniz, ne farkınız kalır ? demişsiniz.
Şöyle bir farkımız var, ben "çocuğumu,canımı döveni dövüyorum" o, "öğrencisini" .
Yani benimki şiddetten sayılmaz :))))
Herkese anladığı dilden yaklaşmalı.
Öğretmen bir bayan ..Sizde onu dövün onun babasıda sizi:).Böyle devam eder..
Dayak şiddet hakaret çözüm değil.
Şiddete karşıysak gercekten hepsine karşı olmalıyız..
Dayak şiddet çözüm değil,haklısınız.
Ama bir bayanın savunmasız bir çocuğa şiddet uygulamasıda hiç birşeyin çözümü değil.
Benim çocuğuma ben kızmaya kıyamıyorken,savunmasız bir konumdayken kendinden büyük biri el kaldırma hakkı görüyorsa kendinde bende ona el kaldırma hakkını görürüm kendimde,öğretmen,doktor veya hakim,kim olduğu farketmez.
öyle güzel dile getirmişsinizki her noktasına kadar düşüncelerinize katılıyorum.
çok kutsal bir meslek. Bir de ilkokul öğretmeni ise yaşamınızda çok büyük bir payı var. Fakat bazı öğretmen arkadaşlarımızın yazılarını okudum sanki bir parçada olsa şiddeti hak görüyor kendinde. Ceza tabikiide olmalı ama her türlü şiddete karşıyım ister sözlü olsun ister fiziki... Sokaktaki Ayşenin Fatmanın sümüklü saçı tarnamamış çocuğu ile ilgileniyorsan kusura bakma babanın hayrına yapmıyorsun her çocuğun eğitim hakkı vardır devlet bu imkanı hak olarak vermiştir. İnsan eğitiyorsun belirli vasıfların tabikide olacak sevmeyen yapmasın bu işi sonuçta bir çocuğun psikolojisi var. Kötü öğretmen iyi öğretmen yok iyi insan kötü insan var ama bu meslekte egoların olmayacak.
Bu işi hakkıyla yapan öğretmenlerimden haddimi aşan bir yorum yaptıysam özür dilerim önlerinde saygı ile eğiliyorum.
Kızım ilköğretim 4. sınıfa gidiyor. Bugün sbs sınavı vardı okulda. 62 sorudan 15 tanesi yanlış diye öğretmeni kafasına vurmuş. Bu sadece benim kızıma atılan tokat değil,diğer 15 üstü yanlışı olanların geneline vurmuş. Ve daha öncesindede birkaç öğrenciye tokat atıyor ve diyormuşki : Hemen annenize babanıza yetiştirirsiniz. Eğer defterlerindeki yazılar çirkinse sayfayı yırttığını söylüyor. Bunu geçen sene toplantıdada dile getirdi sizler diyor hiçmi çocuklarınıza vurmuyorsunuz. Tabi toplantıda kimseden ses yok, ben konuşsam belki çocuğuma farklı davranıcak. Birde demişki seneye ben sizlerle beraber değilim farklı bir okula yada başka bir yeremi gidiyor bilmiyorum, sizden kurtuluyorum demiş.
Okulumuzun ismi ve yeri önemli değil müdür bile ilgisiz. Müdür bey, genel olarak diyorki, bana çocuklar için şikayete gelmeyin.
Ve öğretmenimizin yaptığı en büyük hata kendi sınıfını diğer sınıflarla kıyaslaması. Bence sınıfın yarısından çoğu sorularda hata yapıyorsa bu öğretmenin suçu.
Ama aidat ödemeye geldimi bizler en baş sırada yer alır ve öğretmenler gününde en iyi hediyeleri almak zorundayız...
Konu sahibinin öğretmenler yazıp konumu değiştiriyorlar yazısına karşılık yazdım..Dayağı savunduğumu hangı yazımda okudunuz.
İkincisi cok güzel bir örnek olmuş.Örnektekı cocuğun velisi okula gelip durumu izah etse.10 öğretmenden belki bir öğretmen anlayışsız olur..Diğerleri eminim anlayışlı olur..
Öğrencimiz geliyor dün gece annem hasta diyor ödev getirmedim..Ben annesini geçmiş olsun dıye arıyorum.Kadın sapasağlam.Yalan söylemiş.O yüzden veli aramalı.
Ben branş öğretmenı olarak haftada en az 250 öğrenci görüyorum..Hangisinin dedesi vefat etmiş hangisin nasıl özel sorusunu var bilmem imkansız..
Bende biz veliler toplantıdan toplantıya değil mümkün olduğu her zaman okula gitmeliyiz.Gidemiyorsak okulu aramalıyız.Öğretmeni aramalıyız ki çocuğumuzun durumu hassasiyetini bildirmeliyiz..
Öğretmen bir bayan ..Sizde onu dövün onun babasıda sizi:).Böyle devam eder..
Dayak şiddet hakaret çözüm değil.
Şiddete karşıysak gercekten hepsine karşı olmalıyız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?