Öğretmen tokat atamaz....

Şu konuya yazılabilecek en mantıksız yorum bu olmalı galiba,bunu şimdi niye yazdınız anlamadım.
i

Bir tek onlar üniversiteyi kazanmak için çaba sarfediyor.
Bir tek onlar üniversiteyi okumaya çalışıyor.
Bir tek onlar kpss'ye giriyor ya dertlenmiş öğretmen konusu olunca yazayım da herkes bilgilensin demiş.

şiddet hiçbir şeye çözüm değil. burda anneler hep bu klişeyi söylemişler ama sonuna da eklemeyi unutmamışlar "çocuğumu gerekirse ben döverim."
siz dövünce çocukta iz bırakmayacağınızı mı düşünüyosunuz? amacınız çözümün parçası olmak değil, vurun abalıya mantığı.ne olursa olsun dayak dayaktır.
öğretmen dayak atıyorsa yapılacak şey bellidir. gidersiniz şikayetinizi edersiniz. ayrıca konu sahibinin toplantıda susması hata.
reele bir şey yapamıyoranız sanalda celallenmenizin gereği yok bence.

Son düzenleme:
Bir öğretmen arkadaşım var.
Çok tatlı naif biri yani sesini bile yükselttiğini görmedim.
Ortaokul kısmında görev yapıyor geçenlerde bir öğrencisini dövmüş.
Çocuk cinsel organıyla oynuyormuş soru sorduğu zaman yani bilerek yapıyor elbette hani seni umursamıyorum anlamında.
İkaz etmiş arttırmış hareketini elbette sınıfta bir kaos yaşanmış.
Ne yapacağımı bilemedim vurdum dedi,velisi falan gelmemiş zaten belli ki ailesi ilgilenmeyen biri.
Gitmiş müdüre anlatmış vurdum diye boşver demiş müdür :)
Arkadaşımın ne yapması gerekiyordu bilmiyorum bir örnek vermek istedim.

Kusura bakmayın ama velilerde hata.Nasıl olur da anneler böyle birşeye susar anlamıyorum.Siz vurmuyormusunuzmuşşş seninle annenin vurması bir mi ya okulda soğutuyorlar bu şekilde çocukları başka birşey değil.Müdürde ayrı bir sıkıntı ama ben olsam giderdim o müdürün yanına beni dinleyecek misin dinlemeyecek misin?Dinlemiyorsan hem sizi hemde şikayetçi olduğum öğretmeni direk milli eğitim bakanlığına şikayet ederim.Bak o zaman nasıl dinliyorlar.
Sabırlı olmayan,çocukları sevmeyen,mesleğini sevmeyen biri neden öğretmen olur anlamıyorum arkadaş başka meslek mi yok!

ben babamın işi dolayısıyla birsürü okul değiştirdik......hiçbirinde dayak yediğimi hatırlamıyorum.......sıradayağı hariç........salağın teki kapıyı yerinden söktü müzik öğretmenimiz kapıyı kapatayım derken kapı kadının kafasına düştü....hepimiz sıra dayağından geçtik......anlayacağınız hepimiz hakettik.....dayağı hiçbir canlı haketmese de..........öğrenciye dayak diyince gözünüzde çok dramatize etmişsiniz .......ama ben ödevini yapmadı diye dayak yiyen görmedim......ortalığa çişini yapan bir liselinin dayak yediğini gördüm.....soruları çalıp tüm sınıfa servis edenin de tokat yediğini gördüm.......kimse savunmasız bir çocuğa arkadaşıyla konuşuyor diye dayak atmaz zaten......ha öğretmen psikopatın tekiyse bilmiyorum........
allah öğretmenlere sabır versin .....sinir bozucu durumlar gerçekten yaşanıyor......

Rica edeceğim bir ilk okula gidip 10 dakika tenefüs süresince bir koridorda durup ortamı bir dinleyin ...

arkadaşınızın ne yapması gerekiyordu biliyor musunuz? sakin kalıp, çocuğu okulun rehberliğine sevketmek, idareyi ve aileyi bilgilendirmek. Ama ne yazık ki, gidip vurmuş. Müdür de boşver demiş. Ne güzel..Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu. Madem bu öğretmenin pedagojik formasyonu böyle bir durumda nasıl davranacağını kestiremeyecek kadar yetersiz, dürtülerini kontrol edebilseydi bari. Gidip vurmasaydı. Hangi *normal* çocuk bunu yapar? Bu çocuğun durumu normal değil diye düşünebilseydi keşke. Yardım elini uzatamıyorsa, birilerinin uzatması için çaba harcayabilseydi.

Rica edeceğim bir ilk okula gidip 10 dakika tenefüs süresince bir koridorda durup ortamı bir dinleyin ...
ben dinlediğimde ne duyuyorum biliyormusunuz? mevcut sistemin, ödül-ceza yöntemiyle "hayvan eğitir" gibi, iç öğrenme motivasyonu katledilmiş çocukların 10dk da olsa çocukluklarını doyasıya yaşadıklarını duyuyorum o seste. Bana zerre kadar itici ya da rahatsız edici gelmiyor.

Bekara karı boşamak kolay
Eğer konu sahibi gidip de çocuğuma niye vurdun diye soramıyorsa çocuğuna güvenemediği bir durum var demek ki. Sadece konuşuyor diye tokat yese çocuk, ben biliyorum velileri, okulu birbirine katarlar. Ben fen teknoloji öğretmeniyim annem okul müdürüydü rahmetli dedem de ilköğretim müfettişi idi yani eğitimci bir aileden geliyorum. Yok mu psikopat öğretmenler var. Benim ortaokulda matematik öğretmenim derse sarhoş gelirdi leş gibi rakı kokardı. Ama burada iki pedagojik terim öğrenmiş insanların atıp tutması da ukalalıktan başka bir şey değil. Herkes haddini bilecek. Birini değerlendirebilmek için onunla aynı bilgi ve birikim seviyesinde olmak gerekir.

mesajıma bir ilave yapmak istiyorum.

Öğretmenlerin konuşurken ve hatta yazarken kullandıkları üslupları, öğretmenlik mesleğine, öğrencilerine bakışlarının en büyük örneği bence.

Öğretmenler kimin emek verip yaptığını kimin umursamadan ödev yaptığını anlayabilecek kadar zeki olurlar genelde. Hatta bunun eğitimini bile alıyorlar inanabiliyor musunuz? Milli eğitim bakanı bile öğretmenin uyguladığı teknikleri sorgulayamazken bu hakkı veliler nereden buluyorlar anlayamıyorum. Öğretmenlik özerk bir meslektir. Belli bir çerçeve içerisinde uyguladığı tekniklere kimsenin karışma yetkisi yoktur.

hizmet alan vatandaşları '' müşteri '' konumuna hem de her kurumda müşteri sıfatına sokan politikaların eserleri bunlar. sağlık olsun eğitim olsun bu alanlarda hizmet alanlar direkt '' müşteri '' kategorisine koyulunca '' velinimetim '' algısı oluşuyor insanlarda.

konu sahibi siz toplantıda dile getirmemişsiniz, gidip şikayet de etmemişsiniz şimdi biz burada o öğretmeni kınasak ne olacak ? sonuç değişecek mi ? bir arkadaş yazmış cesur olun diye katılıyorum madem haklılığınızdan %100 eminsiniz gidin şikayet edin.

öğretmen değilim birinci dereceden yakınlarımda da öğretmen yok ve zamanında öğretmenlerimden çok dayak yemişimdir bizim zamanımızda şikayet vs. hak getireydi malum. yani yanlı yorum yapmıyorum şu anda.

benim öğrencilerim de tembel olsalar da terbiyesiz olmasalar
8-b sınıfı öğretmenleri adam yerine koysa
öğretmen dersteyken birbirlerine bağırmasalar
bari erkek öğretmenlerden çekinseler
keşke tüm öğretmenler onların dersine girerken huzursuz olmasa
dersten çıkınca başları ağrımasa, kasları gerilmese
keşke sınıftaki öğrencilerin beşte biri ders boyunca sakız çiğnemese
8-b sınıfındaki o öğrenci, arkadaşın dersinde poşetin içine ders boyu tükürüp durmasaydı
keşke susun derken gözüne baka baka konuşmasalar
keşke 7. sınıftaki o öğrenci sıranın altındaki çöpü al deyince ben atmadım almam diye bağırmasaydı, keşke bizim onların büyüğü ve öğretmeni olduğumuzu bilip bize diklenmeseler
keşke öğretmenler otorite kuramıyordur denilmese
keşke derse sürekli geç geldikleri için şikayet ettiğimiz halde bir şey yapılsa
keşke disiplin cezası olsa
çünkü öğrencilere hakaret etmek ya da vurmayı doğru bulmuyorum
çünkü biliyorum ki çok sinirlenip de kızsam ya da vursam ahirette yaptığım her şey karşımıza çıkar, hesap veririz
çünkü onlar çocuk, çoğu sorumlu bile değil
ama lütfen disiplin cezası uygulansın, bu kadar serbest olmak öğrenciler için de çok kötü, serseri olup çıkıyorlar

Son düzenleme:

şimdi siz böyle yazdınız ya.. işte bunun en güzel örneği benim resim hocamdı.. hayatım boyunca asla resim kabiliyetim olmadı.. bu bir yetenektir ve bende yok.. verdiği ödevleri muhtemelen güzel sanatlar fakültesinde final sınavlarında sorarlar, o derece zordu.. çizemezdim, beni kapasitesizlikle suçlardı, benim elimden bu kadar geliyor derdim, küstah olurdum.. başkasına çizdirirdim bana sınıfın önünde emek hırsızı derdi :)

sizi bilemem ama öğretmenlerin tekniği buysa, lütfen çocukların defterlerini değil, kendi tekniklerinizi yırtıp atın.. eğer öğretmenin tekniği "şiddet" ise bundan sonra kimse şiddete hayır falan demesin.. her kesimin kendine göre bir tekniği var neticede değil mi?

kesinlikle haklısın zaten burada disiplin cezası uygulanmasın diyen yoktur zannetmiyorum ama küçücük çocuğu yanlış yaptı diye dövmek veya arkadaşlarının önünde küçük düşürmek hata.Yoksa öğretmen kendi yöntemini uygulasın gerekiyorsa ceza versin sonuçta çocuk kurallara uyması gerektiğini anlasın benim çocuğum olsa öğretmeninin saldım çayıra mevlam kayıra yapmasını veya onu şımartmasını istemezdim.

Öğrenciye hiçbir şekilde tokat atılmaz! Çok yanlış bir hareket mutlaka yetkili yere bildirilmesi lazım, öğrenciyi sadece okuldan uzaklaştırıcak, yaşıtları önünde küçük düşürücek bir durum. Bence şikayette bulunun

cok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık.

Resim öğretmenim ile benim de unutamadığım bir anım var tam da yeri gelmişken paylaşmak isterim. Yaptığım, bizzat kendi ellerimle, kendi hayal dünyam ile yaptığım resmi, başkasına yaptığımı söyleyerek sınıf içinde beni azarlayarak CEVAP VERMEME İZİN BİLE VERMEDEN yırttı attı. Bundan tam 23 yıl önce idi ama dün gibi aklımda. Ne teknik değil mi ama?

Son düzenleme:

Öğretim tekniklerinden bahsediyorum ben. Zaten şiddet ve hakaret diye bir teknik yok. Bazı öğretmen paraf atar bazısı gülen yüzlü sticker verir kimisi başını okşar. Ödev yapılmadığında kimisi eksi verir kimisi çarpı atar. (Defter yırtmak bence de hoş değil. israf sonuçta.)Bunlardan hangisini kullanacağını öğretmen velisine soracak değil. Eğer öğretmeniniz size kapasitesizsin dediyse bu resim öğretmeninizin kapasitesizliğindendir. Ama siz bu olayı tüm öğretmenlere genellerseniz resim öğretmeninizi haklı çıkarır davranmış olursunuz. Hiç sevdiğiniz bir öğretmeniniz olmadı mı?

Şimdi size öğretim teknikleri anlatamam. Benim anlamam 4 senemi aldı zira. Teknikten kastım bu değil. Bazı konular sınıfta tartışılarak işlenir bazısı laboratuarda. Benim bahsettiklerimle çok alakasız oldu yorumunuz.

Bunu diyen babanın çocuğunun derste azıtması çok abes olmasa gerek. Aslında çocuğa değil veliye ceza vermek lazım...

benımkınıde attılar aynı sebeble
hemde bagıra bagıra ,
kı benım elım becerıklıdır
ama resım yapmayı sevmıyorum
kımbılır neyın etkısı oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…