iŞu konuya yazılabilecek en mantıksız yorum bu olmalı galiba,bunu şimdi niye yazdınız anlamadım.
Bir öğretmen arkadaşım var.
Çok tatlı naif biri yani sesini bile yükselttiğini görmedim.
Ortaokul kısmında görev yapıyor geçenlerde bir öğrencisini dövmüş.
Çocuk cinsel organıyla oynuyormuş soru sorduğu zaman yani bilerek yapıyor elbette hani seni umursamıyorum anlamında.
İkaz etmiş arttırmış hareketini elbette sınıfta bir kaos yaşanmış.
Ne yapacağımı bilemedim vurdum dedi,velisi falan gelmemiş zaten belli ki ailesi ilgilenmeyen biri.
Gitmiş müdüre anlatmış vurdum diye boşver demiş müdür :)
Arkadaşımın ne yapması gerekiyordu bilmiyorum bir örnek vermek istedim.
ben dinlediğimde ne duyuyorum biliyormusunuz? mevcut sistemin, ödül-ceza yöntemiyle "hayvan eğitir" gibi, iç öğrenme motivasyonu katledilmiş çocukların 10dk da olsa çocukluklarını doyasıya yaşadıklarını duyuyorum o seste. Bana zerre kadar itici ya da rahatsız edici gelmiyor.Rica edeceğim bir ilk okula gidip 10 dakika tenefüs süresince bir koridorda durup ortamı bir dinleyin ...
arkadaşınızın ne yapması gerekiyordu biliyor musunuz? sakin kalıp, çocuğu okulun rehberliğine sevketmek, idareyi ve aileyi bilgilendirmek. Ama ne yazık ki, gidip vurmuş. Müdür de boşver demiş. Ne güzel..Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu. Madem bu öğretmenin pedagojik formasyonu böyle bir durumda nasıl davranacağını kestiremeyecek kadar yetersiz, dürtülerini kontrol edebilseydi bari. Gidip vurmasaydı. Hangi *normal* çocuk bunu yapar? Bu çocuğun durumu normal değil diye düşünebilseydi keşke. Yardım elini uzatamıyorsa, birilerinin uzatması için çaba harcayabilseydi.
ben dinlediğimde ne duyuyorum biliyormusunuz? mevcut sistemin, ödül-ceza yöntemiyle "hayvan eğitir" gibi, iç öğrenme motivasyonu katledilmiş çocukların 10dk da olsa çocukluklarını doyasıya yaşadıklarını duyuyorum o seste. Bana zerre kadar itici ya da rahatsız edici gelmiyor.
pardon ama, gerçekten anlamak için soruyorum.
çocuğun iyi kötü emek vererek yazdığı bir yazıyı yırtmanın nesi doğru?
yırtmadan, yandaki sayfalara tekrar yazmasını isteseniz daha iyi olmaz mı?
hem ikisini karşılaştırıp görme imkanı da olurdu.
belki gerçekten uğraştı, ama ancak o kadar yazabiliyor.
emek verdiği şeyi öğretmenin yırtması, çocuğun yazma isteğini köreltmez mi?
sadece güzel bir ürün ortaya koyarsa, o emeğinin takdire layık olduğunu düşünmez mi?
sonuç kadar, süreç de önemli değil midir?
geçen yıl, arkadaşımın 1.sınıftaki çocuğuna ödevinde yardım ediyordum. yanımda, gerçekten uğraşarak güzel yazmaya çalışıyordu. hatalarını gösterdim birkaç kere, elinden geldikçe düzeltti ama hiç düzeltemedikleri de oluyordu.
sonuçta, görsel olarak oldukça kötü bir el yazısı çıkmıştı ama çocuğun emeğini gördüm. okulda öğretmeni o ödevi yırtsa, üzüleceğini de tahmin ediyorum açıkçası...
Öğretmenler kimin emek verip yaptığını kimin umursamadan ödev yaptığını anlayabilecek kadar zeki olurlar genelde. Hatta bunun eğitimini bile alıyorlar inanabiliyor musunuz? Milli eğitim bakanı bile öğretmenin uyguladığı teknikleri sorgulayamazken bu hakkı veliler nereden buluyorlar anlayamıyorum. Öğretmenlik özerk bir meslektir. Belli bir çerçeve içerisinde uyguladığı tekniklere kimsenin karışma yetkisi yoktur.
benim öğrencilerim de tembel olsalar da terbiyesiz olmasalar
8-b sınıfı öğretmenleri adam yerine koysa
öğretmen dersteyken birbirlerine bağırmasalar
bari erkek öğretmenlerden çekinseler
keşke tüm öğretmenler onların dersine girerken huzursuz olmasa
dersten çıkınca başları ağrımasa, kasları gerilmese
keşke sınıftaki öğrencilerin beşte biri ders boyunca sakız çiğnemese
8-b sınıfındaki o öğrenci, arkadaşın dersinde poşetin içine ders boyu tükürüp durmasaydı
keşke susun derken gözüne baka baka konuşmasalar
keşke 7. sınıftaki o öğrenci sıranın altındaki çöpü al deyince ben atmadım almam diye bağırmasaydı, keşke bizim onların büyüğü ve öğretmeni olduğumuzu bilip bize diklenmeseler
keşke öğretmenler otorite kuramıyordur denilmese
keşke derse sürekli geç geldikleri için şikayet ettiğimiz halde bir şey yapılsa
keşke disiplin cezası olsa
çünkü öğrencilere hakaret etmek ya da vurmayı doğru bulmuyorum
çünkü biliyorum ki çok sinirlenip de kızsam ya da vursam ahirette yaptığım her şey karşımıza çıkar, hesap veririz
çünkü onlar çocuk, çoğu sorumlu bile değil
ama lütfen disiplin cezası uygulansın, bu kadar serbest olmak öğrenciler için de çok kötü, serseri olup çıkıyorlar
şimdi siz böyle yazdınız ya.. işte bunun en güzel örneği benim resim hocamdı.. hayatım boyunca asla resim kabiliyetim olmadı.. bu bir yetenektir ve bende yok.. verdiği ödevleri muhtemelen güzel sanatlar fakültesinde final sınavlarında sorarlar, o derece zordu.. çizemezdim, beni kapasitesizlikle suçlardı, benim elimden bu kadar geliyor derdim, küstah olurdum.. başkasına çizdirirdim bana sınıfın önünde emek hırsızı derdi :)
sizi bilemem ama öğretmenlerin tekniği buysa, lütfen çocukların defterlerini değil, kendi tekniklerinizi yırtıp atın.. eğer öğretmenin tekniği "şiddet" ise bundan sonra kimse şiddete hayır falan demesin.. her kesimin kendine göre bir tekniği var neticede değil mi?
şimdi siz böyle yazdınız ya.. işte bunun en güzel örneği benim resim hocamdı.. hayatım boyunca asla resim kabiliyetim olmadı.. bu bir yetenektir ve bende yok.. verdiği ödevleri muhtemelen güzel sanatlar fakültesinde final sınavlarında sorarlar, o derece zordu.. çizemezdim, beni kapasitesizlikle suçlardı, benim elimden bu kadar geliyor derdim, küstah olurdum.. başkasına çizdirirdim bana sınıfın önünde emek hırsızı derdi :)
sizi bilemem ama öğretmenlerin tekniği buysa, lütfen çocukların defterlerini değil, kendi tekniklerinizi yırtıp atın.. eğer öğretmenin tekniği "şiddet" ise bundan sonra kimse şiddete hayır falan demesin.. her kesimin kendine göre bir tekniği var neticede değil mi?
cok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık.
Resim öğretmenim ile benim de unutamadığım bir anım var tam da yeri gelmişken paylaşmak isterim. Yaptığım, bizzat kendi ellerimle, kendi hayal dünyam ile yaptığım resmi, başkasına yaptığımı söyleyerek sınıf içinde beni azarlayarak CEVAP VERMEME İZİN BİLE VERMEDEN yırttı attı. Bundan tam 23 yıl önce idi ama dün gibi aklımda. Ne teknik değil mi ama?
ay bizim okulda bi öğretmen ceza veriyor çocuğa çocuk derste azıtmış meğer
veli toplantısında babası geliyor ve diyorki hocanım sen benım çocuğu döv ama ceza verme bizim kahvede bunlar konuşuluyor ben rencide oluyorum kimsenin çocuğu ceza almıyormuş benımkınede verme ama döv diyor
biz bunu duyunca şok
cok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık.
Resim öğretmenim ile benim de unutamadığım bir anım var tam da yeri gelmişken paylaşmak isterim. Yaptığım, bizzat kendi ellerimle, kendi hayal dünyam ile yaptığım resmi, başkasına yaptığımı söyleyerek sınıf içinde beni azarlayarak CEVAP VERMEME İZİN BİLE VERMEDEN yırttı attı. Bundan tam 23 yıl önce idi ama dün gibi aklımda. Ne teknik değil mi ama?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?