Öğretmen tokat atamaz....

biraz fazla iyimsersiniz, tatil de olmasa inanın bu meslek yapılmaz, veliler bile amaann nasıl dayanıyorsunuz bu sese deyip sınıftan kaçıyorlar ama bu bir meslektir yapıyoruz

doğuda o filmdekinden daha beter bir köyde bir sınıfta 108 öğrenciyle tam 3,5 yıl çalıştım, ama inanı işi yapmak istemeyen için orada savsaklamak daha kolay, dağın başı gelen giden olmaz, ben 3. dersi kahvaltı saati yapan muhtarı ayarlayıp köyden cuma çıkıp salı dönen çok öğretmen tanıyorum, hakkıyla yapılan iş her yer de takdir edilmelidir.

yaşın çok genç, gir sınava, kazan öğretmenliği. atan...
sonra çalışırken tatilini(!) yaparsın.

ciddi söylüyorum.
düz beyinli yöneticilerden kurtulursun. onca sorumluluğun dışında, bir de veliler ile uğraşırsın.

hem devlette hem özelde öğretmenliğin nasıl olduğunu iyi biliyorum.
ayrıca öğrencilik yıllarımda özel sektörde farklı işlerde de çalıştım hep.
her mesleğin kendine göre zorlukları var. işimi düzgün yapmaya çalışan biri olduğum için hiçbirine rahat, kolay diyemem.

öğretmenliğin bu kadar kolay olduğunu nasıl düşünüyorsunuz anlayamıyorum. işini layığıyla yapan her öğretmen için aldığı para az bile.
para için yapılacak bir meslek değil öğretmenlik.

şartlara göre çocuk lafını tam anlayamadım.Kategorilere göre mi ayrılıyor? kendini toparlayabilmiş şehirlerde ki çocuklar tabi ki daha zeki olur.Çünkü çevrelerinde örnek alabilecekleri model kişiler vardır. onlar gibi olmak isterler. ya doğudakiler? onların örnek alabileceği kimse yok.Doğuda ki çocuğa büyüdüğünde ne olcaksın diye sorsan. bulunduğu yerde karşılaştığı sorunlara karşı bi meslek söyler. polis,asker,doktor vs. gibi ama biraz batıya kaysan çocukların hayalleri çok geniş daha küçük yaştan başlıyolar mühendis olucam diye.En son yazdığınız cümlede bi çocuğun düşüncesi olamaz tamamen kendi şekillendirdiğiniz bi cümle.

neler neler var yaa 20 sene öncesinin kafa yapısı aynı çocukla kendini 1 tutan beyinsiz bu tarz öğretmenler

sayın adminler öğretmenleri genelleyip,hakkında ileri geri konuşup hakaret eden bu akadaşı sizlere ŞİKAYET ediyorum.bu meslek baş öğretmen Atatürk'ün de kutsal mesleğidir.ve nice güzel öğretmenler mesleğini düzgünce yapmaya çalışmaktadırlar.forumda bu tarz konularda sizlerden daha hassas davranmanızı rica ediyorum,(mesleklerle ilgili çirkin genellemelerin yapıldığı ve bilip bilmeden ahkam kesildiği konular)

yer şekil zaman insanı etkiler bi aile düşün ailedeki herkes doktor bu çocuk meslek olarak neyi seçer yüzde doksan doktor olur bi aile düşün ailesinin tamamı çiftçi buda çiftçi olur imkanlarda farklı olur kimi uzaktan kumandalı oyuncak oynar kimi kamyon lastiği yuvarlar hayal dünyalarını böyle şeyler değiştiri çocukların ama amaçları aynı o yaştaki çocukların oyun oynamak meslek edinmek değil son yazdığımı sana yazmadım yanlışlık oldu

dilekarili kullanıcısı, ne işle meşgul olduğunuzu merak ettim benim mesajlara cevap vermediniz ama belki buna verirsiniz

Valla kimse kusura bakmasın, isteyen de tepki göstersin.
Benim çocuğuma değil vurmak, saçının bir teline dokunanı yerin dibine sokarım.
Tek bir ALLAHın kulu benim canımın en değerli parçasına zarar veremez.
Hı, kafasına ufacık vurmak zarar vermeye bilir bedenen, ama küçücük çocukların ruhunda, kişiliğinde çatlak oluşturabilir bu.
"Siz çocuğunuza hiç vurmuyor musunuz?" muşşşş...
Ben çocuğuma vursam bile sanane bundan hatun ?
Onu ben taşımışım o kadar, benim anam ağlamış doğururken, ben bu yaşa nice emeklerle getirmişim onu, bırakta vurduysam vurmuşumdur.
Ki ... Anne-baba olarak da ufakta olsa,küçük vurmalara karşıyım ben.
Valla bilemem. Benim çocuğuma elinin ucuyla dokunan öğretmene , meydan dayağı atarım hiç çekinmem.
Şiddete karşıyım ama çocuğum söz konusu ise, tüm karşı durduğum şeyleri yanıma alır, yanımdakileri de karşıma alırım fark etmez
Benim parçam söz konusu ise, öğretmen,mühendis,doktor. Hiçbir meslek söz konusu olamaz.

Son düzenleme:

yazacak bişi bulamam helal olsun derim ancak.

birincisi lafım meclisten dışarı dedim. ikincisi hiç bir yorumumda öğremenlere karşı kötü bi söz ya da şu şöle yaptı aman efendim bu böyle tarzında yazılarım yok.

yaşımında çok genç olduğunu sanmıyorum açıkçası.
şuan çalıştığım yerin şartları ağır.Yurt dışından ceo gelicek diye bi haber patlatıyolar o hafta bizim için zehir oluyo. herşeyin yolunda olmasının bize hiç bi yararı yok sadece müdür müdürlüğünü garantiliyor.

ayrıca rahatlık ve kolaylıkla ilgili bi cümle yazmışsınız. ben böyle birşey kastedmedim. sadece sabrımın yüksek olduğuna dokundum

sırf size yazazım geldi şuan ki yorumumu.hani bana bu kadar sert çıkıyorsunuz ya özel sektörün daha zor olduğuna inanıyorum ben çünkü insanlar,başkaları tarafından çiğnene çiğnene bi yerlere geliyorlar ama devlete sırtınızı yasladığınızda böyle birşey söz konusu değil. bunun rahatlığı var en azından

ben kendi adıma cevap vereyim.
çocukları abartmamıza gerek yok. onlarda zaten büyük bir potansiyel var, doğru yere yönlendirilmesi gerekir sadece. onlardaki potansiyeli bilmek yeterli.
sizin çocukluğunuzu bilemem. ben kendi tecrübeme göre değerlendirmelerimi yapıyorum. onları çocuk diye değersiz de görmem, tehlikeli de görmem. her yaptıklarının altında birşey aramam.

tecrübeli öğretmenlerin tek derdi de, külyutmaz(hababam sınıfındaki) olmaktı zaten

çocuklar beni sevsin diye hiç uğraşmadım, ama hep en sevdikleri öğretmenlerinden biri oldum.
iyi eğitim veriyorum, önyargılarını yıkıp başarılı olmalarını sağlıyorum. onların iyiliği için olan şeyleri yapıyorum, yaptırıyorum. kendimle ilgili bir kaygım yok çok şükür.
çocuklarda saygı yoktur derken, kaç yaş çocuğundan bahsediyorsunuz?

sizde çok orjinal fikirler var aslında.
piaget, vygotsky, bruner, gardner ı bırakalım da, dilekarili kuramlarını öğretelim eğitim fakültelerinde.
baksanıza, bize herşey yanlış öğretilmiş. :26:

Son düzenleme:

ovvv yapmayın Allah aşkına yahu.Böyle bi durum söz konusu olsa Ülkede meslek yelpazesi bu kadar geniş olabilir mi?

dilekarili kullanıcısı, ne işle meşgul olduğunuzu merak ettim benim mesajlara cevap vermediniz ama belki buna verirsiniz

ben inşaat şirketinde çalışıyorum teknikerimde ben mesajlara baktım sizin bana karşı mesajınız yok gibi duruyor objektiflik var karşında 10 yaşında çocuk var be insan sende yaşını başını almış okumuş etmiş öğretmensin objektif bakalım neye bakıyosun çocuk işte sen çocuk olmadın yaramazlık yapmadın demi öğretmen olduktan sonra size ne oluyo ben çocukluğumda mum gibiydim diyen varmı onu merak ediyorum

et canım kardeşim et basın mensubusun herhalde neye karşı o yazıyı yazdığımı bile anlamamışsın yarısını alıp getirişsin atatürkten bağlamışsın olayı evet çocukları anlamayan kendini çocuklara anlatamayan öğretmenlikten nasibini almamış sırf memur kafasıyla mesaaim bitsin evime gidiyim diye düşünen sinirlendiğindede hırsını çoluk çocuktan çıkaran beyinsizlere sesleniyorum burdan siz öğretmen olmayın lütfen

ben ciddi ciddi yazmıştım. gerçekten meslek size cazip geliyorsa, düşünebilirsiniz.
özel sektörün zorluklarını da bildiğimi özellikle belirttim size.

söz meclisten dışarı diyerek ben de birşey yazayım.
mesai saatinde, dersteyken mesela; hiç kk ya girip yorum yapan öğretmene denk gelmedim(yine yapan varsa tebrik etmem lazım, nasıl yetişiyor diye???)
ancak özel sektörde, bazı memuriyetlerde mesaide iken kk ya yetişebilen birçok arkadaşımız var.
eleştirmek için değil, sadece şunu belirtmek için verdim bu örneği.
öğretmenliğin mesai saati az görünüyor olabilir, ama o saatleri oldukça yoğun geçirirsiniz. normalin üstünde efor sarf edersiniz. ders anlatmak dışında, yaptığınız daha birçok iş vardır.

sırtını devlete yaslayanlara, işini düzgün yapmayanlara ben sizden daha çok kızıyorum inanın. herkes işini layığıyla yapmalı.

7 12 yaş çocuklardan bahsediyorum siz filozoflara göremi öğretmenlik yapıyosunuzki bu kuramları bırakalımda sizin kurallarınız okutulsun diyosunuz hiç sevdirmek için uğraşmadım kendimi ama hep sevildim nasıl sevildiniz çocuklar öğretmenimiz çok güzel matematik anlatıyor diyemi sevdi sizi yoksa onlarra seginizin karşılığınımı aldınız çocuklara kendinizi sevdirin derken karşılarında göbek atmaktan bahsetmiyorum zaten

öneriniz için teşekkür ederim ama daha zor ve sorumluluğu daha yüksek bi meslekle ilgileniyorum şu sıralar. onun içinde çaba sarfediyorum.

bahsettiğiniz örnekler masa başında oturanlar için geçerlidir.
öğretmenlik mesleğini küçümseyip,çok rahat bi meslek olarak göstermedim. gösterdiysemde tabiki özür dilerim. sadece asıl zorluğu doğuda görev yapan öğretmenlerin yaşadığını düşündüğüm için yazdım

Bir de merak ediyorum, birileri "bazı öğretmenleri" kötülediğinde, konuyu okuyan bir öğretmen , neden kendini "iyi bazı öğretmenlere" dahil etmiyor da, hemen "kötü bazı öğretmenleri" üstüne alınıp, dayanağı olmayan,desteksiz savunmalara geçiyor ?
Öğretmenlik kutsal bir meslek, buna karşı gelen yok.
Ama bir öğrenciye tokat atarak onu rencide etmek, Kutsal olan bu mesleğe tokat atmaktır aslında.
Ve bir arkadaşımın dediği gibi, bu işi memuriyet olduğu için, tatili bol diye, salla başını al maaşını diye yapacak olanlar mümkünse bir zahmet yapmasınlar.

benden bahsediyosan bu söylediklerinizle ilgili hiç birşey söylemedim, konuya giriş çıkışlarınız çok ilginç, neyi anlatmak istediğinizi ben anlayamadığım için daha fazla uzatmak istemiyorum.

Kötü örnekleri "kötü" olarak kabul etmektense savunmayı doğru bulan kişiler var. Yukarıda her öğretmen bunu yapmamış, içten bir şekilde hocanın hatasını kınayıp tasvip etmeyenler de var.

Kötü örnekleri "kötü" olarak kabul etmektense savunmayı doğru bulan kişiler var. Yukarıda her öğretmen bunu yapmamış, içten bir şekilde hocanın hatasını kınayıp tasvip etmeyenler de var.

İşte ben, objektif olarak bakabilen öğretmenlerin, çocuklarımıza bir şeyler öğretebileceği kanısındayım zaten :) Körü körüne savunmak ve ya körü körüne saldırmak. İkisi de yanlış.

Ben halen sorularımın cevabını bekliyorum bu bayandan, kendisi açıkça bahsi geçen öğretmeni koruyup şikayet hakkından yakınıyor. Bir öğretmenin bu tavrını kesinlikle hoş bulmuyor ve cevap bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…