lafım meclisten dışarı. Bilmiyorum yazma gereği duydum.Asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum.her günüm bi öncekinden stresli geç,yor.daha 21 yaşında olmama rağmen hastaneye gitsem bi poşet ilaçla eve dönerim eminim.Öğretmen olsam haftada 2 gün iznim olsa 15 tatilim olsa yaz tatilinde de izin kullansam değmeyin keyfime aynı anda 80 çocukla bile ilgilenirim o derece güveniyorum kendimebenden yaşça büyük,düz beyinli insanların yönetici olupta hergün fitil fitil burnumuzdan getirmelerine karşılık. çocuk bakmaya razıyım. doğuda ki öğretmenlere lafım yok asıl zorluğu onlar çekiyor. çocukların çoğu Türkçe bilmiyor. hiç bilmedikleri,küçücük kasabalarda yaşamak zorunda olan öğretmenler var. bunları yazarken ''iki dil bir bavul'' filmi geldi aklıma...
lafım meclisten dışarı. Bilmiyorum yazma gereği duydum.Asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum.her günüm bi öncekinden stresli geç,yor.daha 21 yaşında olmama rağmen hastaneye gitsem bi poşet ilaçla eve dönerim eminim.Öğretmen olsam haftada 2 gün iznim olsa 15 tatilim olsa yaz tatilinde de izin kullansam değmeyin keyfime aynı anda 80 çocukla bile ilgilenirim o derece güveniyorum kendimebenden yaşça büyük,düz beyinli insanların yönetici olupta hergün fitil fitil burnumuzdan getirmelerine karşılık. çocuk bakmaya razıyım. doğuda ki öğretmenlere lafım yok asıl zorluğu onlar çekiyor. çocukların çoğu Türkçe bilmiyor. hiç bilmedikleri,küçücük kasabalarda yaşamak zorunda olan öğretmenler var. bunları yazarken ''iki dil bir bavul'' filmi geldi aklıma...
çocuk heryerde aynı istanbulun çocuğu buranın şartlarına göre çocuk hakkarinin çocuğuda oranın şartlarına göre çocuk ama ikiside çocuk bide bu tecrübeli öğretmen lafı var tecrübeli öğretmen çocuklar beni kullanıyormu ben kendimi kullandırmam gibi şeyler düşüneceğine nasıl daha iyi eğitim verirm derslerinde çocuklar nasıl daha başarılı olur ben bu çocuklara kendimi nasıl sevdirim onu düşünsün ayrıca çocuklarda saygı olgusu yoktur sevgi vardır çok sevdikleri kişinin dediklerini yaparlar ben bunu sevmiyorum ama kurallara uyıyım bari diye bi düşünceleri olmaz
neler neler var yaa 20 sene öncesinin kafa yapısı aynı çocukla kendini 1 tutan beyinsiz bu tarz öğretmenler
şartlara göre çocuk lafını tam anlayamadım.Kategorilere göre mi ayrılıyor? kendini toparlayabilmiş şehirlerde ki çocuklar tabi ki daha zeki olur.Çünkü çevrelerinde örnek alabilecekleri model kişiler vardır. onlar gibi olmak isterler. ya doğudakiler? onların örnek alabileceği kimse yok.Doğuda ki çocuğa büyüdüğünde ne olcaksın diye sorsan. bulunduğu yerde karşılaştığı sorunlara karşı bi meslek söyler. polis,asker,doktor vs. gibi ama biraz batıya kaysan çocukların hayalleri çok geniş daha küçük yaştan başlıyolar mühendis olucam diye.En son yazdığınız cümlede bi çocuğun düşüncesi olamaz tamamen kendi şekillendirdiğiniz bi cümle.
biraz fazla iyimsersiniz, tatil de olmasa inanın bu meslek yapılmaz, veliler bile amaann nasıl dayanıyorsunuz bu sese deyip sınıftan kaçıyorlar ama bu bir meslektir yapıyoruz
doğuda o filmdekinden daha beter bir köyde bir sınıfta 108 öğrenciyle tam 3,5 yıl çalıştım, ama inanı işi yapmak istemeyen için orada savsaklamak daha kolay, dağın başı gelen giden olmaz, ben 3. dersi kahvaltı saati yapan muhtarı ayarlayıp köyden cuma çıkıp salı dönen çok öğretmen tanıyorum, hakkıyla yapılan iş her yer de takdir edilmelidir.
yaşın çok genç, gir sınava, kazan öğretmenliği. atan...
sonra çalışırken tatilini(!) yaparsın.
ciddi söylüyorum.
düz beyinli yöneticilerden kurtulursun. onca sorumluluğun dışında, bir de veliler ile uğraşırsın.
hem devlette hem özelde öğretmenliğin nasıl olduğunu iyi biliyorum.
ayrıca öğrencilik yıllarımda özel sektörde farklı işlerde de çalıştım hep.
her mesleğin kendine göre zorlukları var. işimi düzgün yapmaya çalışan biri olduğum için hiçbirine rahat, kolay diyemem.
öğretmenliğin bu kadar kolay olduğunu nasıl düşünüyorsunuz anlayamıyorum. işini layığıyla yapan her öğretmen için aldığı para az bile.
para için yapılacak bir meslek değil öğretmenlik.
öğretmen olarak çocukları fazlamı abartıyosunuz banamı öyle geliyor gerçi benim çocukluğumda fenadır annecim çok çekti ama o hareketleri hangi kafa yapısıyla yaptım onu merak ediyorum o kafa işte çocuk kafası bana göre size görede yaramaz tembel ahlaksız olabilir belki çocuk bide bu tecrübeli öğretmen lafı var tecrübeli öğretmen çocuklar beni kullanıyormu ben kendimi kullandırmam gibi şeyler düşüneceğine nasıl daha iyi eğitim verirm derslerinde çocuklar nasıl daha başarılı olur ben bu çocuklara kendimi nasıl sevdirim onu düşünsün ayrıca çocuklarda saygı olgusu yoktur sevgi vardır çok sevdikleri kişinin dediklerini yaparlar ben bunu sevmiyorum ama kurallara uyıyım bari diye bi düşünceleri olmaz
yer şekil zaman insanı etkiler bi aile düşün ailedeki herkes doktor bu çocuk meslek olarak neyi seçer yüzde doksan doktor olur bi aile düşün ailesinin tamamı çiftçi buda çiftçi olur imkanlarda farklı olur kimi uzaktan kumandalı oyuncak oynar kimi kamyon lastiği yuvarlar hayal dünyalarını böyle şeyler değiştiri çocukların ama amaçları aynı o yaştaki çocukların oyun oynamak meslek edinmek değil son yazdığımı sana yazmadım yanlışlık oldu
dilekarili kullanıcısı, ne işle meşgul olduğunuzu merak ettim benim mesajlara cevap vermediniz ama belki buna verirsiniz
sayın adminler öğretmenleri genelleyip,hakkında ileri geri konuşup hakaret eden bu akadaşı sizlere ŞİKAYET ediyorum.bu meslek baş öğretmen Atatürk'ün de kutsal mesleğidir.ve nice güzel öğretmenler mesleğini düzgünce yapmaya çalışmaktadırlar.forumda bu tarz konularda sizlerden daha hassas davranmanızı rica ediyorum,(mesleklerle ilgili çirkin genellemelerin yapıldığı ve bilip bilmeden ahkam kesildiği konular)
birincisi lafım meclisten dışarı dedim. ikincisi hiç bir yorumumda öğremenlere karşı kötü bi söz ya da şu şöle yaptı aman efendim bu böyle tarzında yazılarım yok.
yaşımında çok genç olduğunu sanmıyorum açıkçası.
şuan çalıştığım yerin şartları ağır.Yurt dışından ceo gelicek diye bi haber patlatıyolar o hafta bizim için zehir oluyo. herşeyin yolunda olmasının bize hiç bi yararı yok sadece müdür müdürlüğünü garantiliyor.
ayrıca rahatlık ve kolaylıkla ilgili bi cümle yazmışsınız. ben böyle birşey kastedmedim. sadece sabrımın yüksek olduğuna dokundum
sırf size yazazım geldi şuan ki yorumumu.hani bana bu kadar sert çıkıyorsunuz ya özel sektörün daha zor olduğuna inanıyorum ben çünkü insanlar,başkaları tarafından çiğnene çiğnene bi yerlere geliyorlar ama devlete sırtınızı yasladığınızda böyle birşey söz konusu değil. bunun rahatlığı var en azından
ben kendi adıma cevap vereyim.
çocukları abartmamıza gerek yok. onlarda zaten büyük bir potansiyel var, doğru yere yönlendirilmesi gerekir sadece. onlardaki potansiyeli bilmek yeterli.
sizin çocukluğunuzu bilemem. ben kendi tecrübeme göre değerlendirmelerimi yapıyorum. onları çocuk diye değersiz de görmem, tehlikeli de görmem. her yaptıklarının altında birşey aramam.
tecrübeli öğretmenlerin tek derdi de, külyutmaz(hababam sınıfındaki) olmaktı zaten
çocuklar beni sevsin diye hiç uğraşmadım, ama hep en sevdikleri öğretmenlerinden biri oldum.
iyi eğitim veriyorum, önyargılarını yıkıp başarılı olmalarını sağlıyorum. onların iyiliği için olan şeyleri yapıyorum, yaptırıyorum. kendimle ilgili bir kaygım yok çok şükür.
çocuklarda saygı yoktur derken, kaç yaş çocuğundan bahsediyorsunuz?
sizde çok orjinal fikirler var aslında.
piaget, vygotsky, bruner, piaget, gardner ı bırakalım da, dilekarili kuramlarını öğretelim eğitim fakültelerinde.
baksanıza, bize herşey yanlış öğretilmiş. :26:
ben ciddi ciddi yazmıştım. gerçekten meslek size cazip geliyorsa, düşünebilirsiniz.
özel sektörün zorluklarını da bildiğimi özellikle belirttim size.
söz meclisten dışarı diyerek ben de birşey yazayım.
mesai saatinde, dersteyken mesela; hiç kk ya girip yorum yapan öğretmene denk gelmedim(yine yapan varsa tebrik etmem lazım, nasıl yetişiyor diye???)
ancak özel sektörde, bazı memuriyetlerde mesaide iken kk ya yetişebilen birçok arkadaşımız var.
eleştirmek için değil, sadece şunu belirtmek için verdim bu örneği.
öğretmenliğin mesai saati az görünüyor olabilir, ama o saatleri oldukça yoğun geçirirsiniz. normalin üstünde efor sarf edersiniz. ders anlatmak dışında, yaptığınız daha birçok iş vardır.
sırtını devlete yaslayanlara, işini düzgün yapmayanlara ben sizden daha çok kızıyorum inanın. herkes işini layığıyla yapmalı.
ben inşaat şirketinde çalışıyorum teknikerimde ben mesajlara baktım sizin bana karşı mesajınız yok gibi duruyor objektiflik var karşında 10 yaşında çocuk var be insan sende yaşını başını almış okumuş etmiş öğretmensin objektif bakalım neye bakıyosun çocuk işte sen çocuk olmadın yaramazlık yapmadın demi öğretmen olduktan sonra size ne oluyo ben çocukluğumda mum gibiydim diyen varmı onu merak ediyorum
Bir de merak ediyorum, birileri "bazı öğretmenleri" kötülediğinde, konuyu okuyan bir öğretmen , neden kendini "iyi bazı öğretmenlere" dahil etmiyor da, hemen "kötü bazı öğretmenleri" üstüne alınıp, dayanağı olmayan,desteksiz savunmalara geçiyor ?
Öğretmenlik kutsal bir meslek, buna karşı gelen yok.
Ama bir öğrenciye tokat atarak onu rencide etmek, Kutsal olan bu mesleğe tokat atmaktır aslında.
Ve bir arkadaşımın dediği gibi, bu işi memuriyet olduğu için, tatili bol diye, salla başını al maaşını diye yapacak olanlar mümkünse bir zahmet yapmasınlar.
Kötü örnekleri "kötü" olarak kabul etmektense savunmayı doğru bulan kişiler var. Yukarıda her öğretmen bunu yapmamış, içten bir şekilde hocanın hatasını kınayıp tasvip etmeyenler de var.
Sadece şu kısım kafama takıldı, şiddete karşı olan bir öğretmensiniz ama yapılanı azımsıyorsunuz. Bu öğretmenin ille işkence mi etmesi gerekirdi? Yerli yersiz ufak da olsa şiddet içerikli cezalara süreklilik kazandıran bir öğretmenin çocuğun psikolojisi üzerindeki etkisi nedir acaba? Bahsedilen bir anlık sinirle, insanlık hali diyebileceğimiz bir tokat olsaydı keşke. Bu öğretmen veli toplantısında bile yaptığını velilerden saklama gereği duymuyor, dayağı destekliyor. Acaba bu noktaları atlamış olabilir misiniz? Ayrıca karşınızdaki bayanın tavrı ve üslubu yanlış olabilir, siz de şunu düşünün ki karşınızda çocuğuna sırf yanlışı fazla çıktı diye şiddet uygulanmış bir anne var, onun sinirlenmesi de bir yere kadar insanlık hali olarak kabul edilebilir, nasil ki öğretmen bir insansa ve hata sonucu öğrenciye vurabilecekse.
Bu arada başarılı bir öğrenci olduğum halde hocadan tokat yemişliğim de vardır, konuştuğum için. Emin olun hiç gözümde olmadı, halen iyi hatırlarım hocamı. Ama unutamadığım bir ceza var. Başka bir sınıfa girdiğimiz(tek değilim) için o sınıfın öğretmeni beni sınıfına çağırıp(kendi hocama sadece bana diğer kişilerle ilgili soru soracağını söylüyor, aksi halde hocam izin vermezdi eminim) sınıfın önünde rezil ediyor. O yaşta ki ilkokuldayım olmadık hakaretler işitiyorum. Uzun bir süre bu konu yüzünden içime kapandım ki ne aileme ne hocama bir şey söyleyebildim. Bahsettiğim hoca ise bir çok yönden sabıkası kabarık bir hoca idi. Sağolsun dövmedi ama beter etti.
öğretmenlere saygınız sonsuz olduğu için mi toplumun bu en değerli ve fedakar insanlarını bir genellemeye sokup agresif ve acımasızca yazılar yazıyorsunuz bu forumda.az önce bir arkadaşın yorumuna,(tutumini sanırım)üsturuplu olduğu,halde cahil diye itham ettiniz.onu azarladınız.demek ki siz de çok doğru hareketler yapan biri değilsiniz.onun için ben de size bu yorumu yazıyorum.evet bir insana şiddet uygulanmasına kesinlikle karşıyım.hele ki kafasına vurmak falan çok yanlış.bunu asla savunamam.öğretmen olarak da son derece sabırlı bir insanımdır.beni çıldırtacak hale de gelseler Allaha şükür sabır çekip işimi en iyi şekilde yapmaya çalışırım.ama forumda dikkat ettim de öğretmenlerle ilgili kin dolu yazılar,yorumlar yapılıyor.üzülüyorum.hiç mi iyi bir şey yapmıyor,hiç mi emek vermiyor,hiç mi sabır göstermiyor bu öğretmen milleti?benim anladığım şu ;öğretmenin de bir insan olduğu ve hata yapabileceği unutuluyor. neredeyse bi kaşık suda öğretmeni boğacaksınız.öğretmen işkence etmiş gibi konuşuyorsunuz.o sırada ordamıydınız?o da bir insan ve bir hata yapmış olabilir.ciddi bir darp varsa gidin şikayet edin yoksa gidip düzgün bir üslupla konuşup durumu anlamaya çalışın önce, tek kızınızdan dinleyeceğinize.gerçi bu şekilde giderseniz mazaallah kadını öldürebilirsiniz.acaba geçenlerde bir bayan öğretmen öğrencisi tarafından öldürüldüğünde ne hissettiniz merak ediyorum.burada son derece kışkırtıcı yorumlar yazan arkadaşlar da var.siz de iyice gaza gelin,gidin öğretmeni nereye varsa oraya şikayet edin.zaten çocuğa ses yükseltsen onu da şikayet edeceksiniz yakında.kabahat bu cesareti verenlerde.
ayrıca bir şey daha öğretmen sınıfını övmek zorunda mı veli toplantılarında?sınıfın eksik yönlerini tabi ki söyleyecek.siz mutlu olun diye gerçekleri ,fikirlerini söylemeyecek mi?pes..öğretmenleri suçlamadan önce herkes kendi verdiği eğitimi sorgulasın.öğretmen bu ülkenin şamar oğlanı olmuş.şimdilik hıncınızı çıkarın ama olan eğitim sistemine ve çocuuklarınıza oluyor haberiniz yok.şimdi böyle yazdım diye de herkes yüklensin,hıncını çıkarsın,varsın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?