- 6 Mayıs 2011
- 2.774
- 38
- 358
Sadece şu kısım kafama takıldı, şiddete karşı olan bir öğretmensiniz ama yapılanı azımsıyorsunuz. Bu öğretmenin ille işkence mi etmesi gerekirdi? Yerli yersiz ufak da olsa şiddet içerikli cezalara süreklilik kazandıran bir öğretmenin çocuğun psikolojisi üzerindeki etkisi nedir acaba? Bahsedilen bir anlık sinirle, insanlık hali diyebileceğimiz bir tokat olsaydı keşke. Bu öğretmen veli toplantısında bile yaptığını velilerden saklama gereği duymuyor, dayağı destekliyor. Acaba bu noktaları atlamış olabilir misiniz? Ayrıca karşınızdaki bayanın tavrı ve üslubu yanlış olabilir, siz de şunu düşünün ki karşınızda çocuğuna sırf yanlışı fazla çıktı diye şiddet uygulanmış bir anne var, onun sinirlenmesi de bir yere kadar insanlık hali olarak kabul edilebilir, nasil ki öğretmen bir insansa ve hata sonucu öğrenciye vurabilecekse.
Bu arada başarılı bir öğrenci olduğum halde hocadan tokat yemişliğim de vardır, konuştuğum için. Emin olun hiç gözümde olmadı, halen iyi hatırlarım hocamı. Ama unutamadığım bir ceza var. Başka bir sınıfa girdiğimiz(tek değilim) için o sınıfın öğretmeni beni sınıfına çağırıp(kendi hocama sadece bana diğer kişilerle ilgili soru soracağını söylüyor, aksi halde hocam izin vermezdi eminim) sınıfın önünde rezil ediyor. O yaşta ki ilkokuldayım olmadık hakaretler işitiyorum. Uzun bir süre bu konu yüzünden içime kapandım ki ne aileme ne hocama bir şey söyleyebildim. Bahsettiğim hoca ise bir çok yönden sabıkası kabarık bir hoca idi. Sağolsun dövmedi ama beter etti.
öğretmenlere saygınız sonsuz olduğu için mi toplumun bu en değerli ve fedakar insanlarını bir genellemeye sokup agresif ve acımasızca yazılar yazıyorsunuz bu forumda.az önce bir arkadaşın yorumuna,(tutumini sanırım)üsturuplu olduğu,halde cahil diye itham ettiniz.onu azarladınız.demek ki siz de çok doğru hareketler yapan biri değilsiniz.onun için ben de size bu yorumu yazıyorum.evet bir insana şiddet uygulanmasına kesinlikle karşıyım.hele ki kafasına vurmak falan çok yanlış.bunu asla savunamam.öğretmen olarak da son derece sabırlı bir insanımdır.beni çıldırtacak hale de gelseler Allaha şükür sabır çekip işimi en iyi şekilde yapmaya çalışırım.ama forumda dikkat ettim de öğretmenlerle ilgili kin dolu yazılar,yorumlar yapılıyor.üzülüyorum.hiç mi iyi bir şey yapmıyor,hiç mi emek vermiyor,hiç mi sabır göstermiyor bu öğretmen milleti?benim anladığım şu ;öğretmenin de bir insan olduğu ve hata yapabileceği unutuluyor. neredeyse bi kaşık suda öğretmeni boğacaksınız.öğretmen işkence etmiş gibi konuşuyorsunuz.o sırada ordamıydınız?o da bir insan ve bir hata yapmış olabilir.ciddi bir darp varsa gidin şikayet edin yoksa gidip düzgün bir üslupla konuşup durumu anlamaya çalışın önce, tek kızınızdan dinleyeceğinize.gerçi bu şekilde giderseniz mazaallah kadını öldürebilirsiniz.acaba geçenlerde bir bayan öğretmen öğrencisi tarafından öldürüldüğünde ne hissettiniz merak ediyorum.burada son derece kışkırtıcı yorumlar yazan arkadaşlar da var.siz de iyice gaza gelin,gidin öğretmeni nereye varsa oraya şikayet edin.zaten çocuğa ses yükseltsen onu da şikayet edeceksiniz yakında.kabahat bu cesareti verenlerde.
ayrıca bir şey daha öğretmen sınıfını övmek zorunda mı veli toplantılarında?sınıfın eksik yönlerini tabi ki söyleyecek.siz mutlu olun diye gerçekleri ,fikirlerini söylemeyecek mi?pes..öğretmenleri suçlamadan önce herkes kendi verdiği eğitimi sorgulasın.öğretmen bu ülkenin şamar oğlanı olmuş.şimdilik hıncınızı çıkarın ama olan eğitim sistemine ve çocuuklarınıza oluyor haberiniz yok.şimdi böyle yazdım diye de herkes yüklensin,hıncını çıkarsın,varsın olsun.
Ben halen sorularımın cevabını bekliyorum bu bayandan, kendisi açıkça bahsi geçen öğretmeni koruyup şikayet hakkından yakınıyor. Bir öğretmenin bu tavrını kesinlikle hoş bulmuyor ve cevap bekliyorum.