ogretmen ve dayak

çok doğru.üç kuruşa çalışamayacaklar kendilerine daha iyi kazanıcak bir iş bulsunlar.herkesin şartları iyi olamaz.kimsenin çocuğu da şartları iyi değil diye haketmeden dayak yiyemez.ayrıca vergiler vatandaştan alınır.yine onların yararı için kullanılır.illa eline al sana paran denmesine gerek yoktur.insanlar vergi veriyodur devletin memurundan hizmet görmesi hakkıdır.

Yazıların hepsini okumadım ara ara baktım, ama söylemeden geçemeyeceğim; öğretmen olmayıpta öğretmenleri anlayan, onları savunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum... İyi ki varsınız, insanı en çok yaralayan şey vefa duygusundan yoksunluk. Başka da bir şey değil..

müdüre şikayet et
kendin de ağzına geleni say
bak kızında sana çekmiş böyle pasif olunmaz bu konuda
kızın sana şikayet edememiş
sen müdüre

pardon sorunu çözmüşsünüz okuyayım ben

canım ya ben anlamadm şimdi sen kızına sorunca evet demişti hani
demek ki bi darbe söz konusu
bi de acıdı mı dediğine göre dokunma falan değil bu?
yani kadın durduk yere neden desin neden abartsın
ortada bi fiziksel bir güç var gibi geldi bana

Son düzenleme:
Bu da benim söylediklerimin ispatı oluyor.
Umarım bundan sonra öğretmeninize karşı güveniniz ve hisleriniz daha olumlu olur.
Başka velilerin söylemlerine kulak asmazsınız.
Diger velinin soylediklerine kulak assaydim ogretmene tekme tokat girismem lazimdi.asla kimsenin gaziyla bir is yapmam.dusunurum,etrafima danisirim,istişare ederim ona gore adimimi atarim.buraya da o yuzden konu actim.

canım ya ben anlamadm şimdi sen kızına sorunca evet demişti hani
demek ki bi darbe söz konusu
bi de acıdı mı dediğine göre dokunma falan değil bu?
Yok canim bugun birkac veliyle daha gorustum.onlarda cocuklariyla konusmuslar.defterlerine yazi felan yazarlarken cocuklar,ogretmen aralarinda dolasiyormus.dikkati dagilanlarin da basina dokunup adini soyluyormus.sıkıntı yok.yani.

Yok canim bugun birkac veliyle daha gorustum.onlarda cocuklariyla konusmuslar.defterlerine yazi felan yazarlarken cocuklar,ogretmen aralarinda dolasiyormus.dikkati dagilanlarin da basina dokunup adini soyluyormus.sıkıntı yok.yani.
canım inşallah höyt höyt bir adam dedin bi de ben şüpheciyim sanırım
çocuğunu sıkı sıkı tembihle anlatsın sana herşeyini
e şimdide yazı yazıyorlar demişsin hani çantasındaki ışığı göstermişti
şüpheicyim ondan soruyorum ateş olmayan yerden duman çıkmaz

Hoyt hoyt diyor arada evet.genelde erkek cocuklara.cok hasarilar.
Yazi yazarlarken iste.dersin en onemli yerinde benim kiz cantasinin bozuk sandigimiz isiginin yandigini farkediyor.o heyecanla arkadasina gosteriyor.cocuk iste.sonra ogretmen birkac tanesini ensesinden tutup onune ceviriyor.benimki hatali oldugu icin duygusala bagladi biraz.benimle ilk konusan,dayak atmis diyen kadin haric kimseden boyle birsey duymadim.birkac cocukmus ama kimse konu etmedi.

anladım canım geçmiş olsun o halde çok şükür
kıyamam yaa ışığı yanınca heyecanlanmış

Bakk sen hocaya abla kusura bakma ama once konus hocayla o kim senin yavrunun kafasina vuruyor be!!! Gerekirse mudur ve en yetkili kisiye sikayet et... ilkokul bide kiyamam alışmaya calisiyo falan okul nasil?? Egitim falan

para konusunu ben açmadım aslında. başkası 'parayı bastırdık, adam olacak tabi ki ögretmenler'' gibi bir şey dedigi için devamını getirdim. ama bu da konuya dahil sonuçta.

evet ögretmenlik özveri gerektirir, diger mesleklere oranla işini sevmen daha önemlidir falan... bu ayrı. ama tutup da parayla ölçemezsin diyemezsin. eger buysa, her meslek için aynısını söylemen lazım. bir memur için ''aldıgı para degil vatandaşın işini görmüş olmak önemlidir'' dersin mesela. bir otobüs şoförü için ''para degil yolcuların mutlu mesut yerine ulaşması asıl önemli olandır'' dersin... manav için ''asıl önemli olan meyvelerin, sebzelerin vitaminlerini insanların almış olmasıdır'' da diyebilirsin. duygusallıga baglayacaksak her şeyi baglarız. sonuçta her işin sonucu mutlu eder insanı ayrıca. müteahit diktigi binadan gurur duyar, mühendis yaptıgı araçtan gurur duyar... ama kazandıgı para da onu motive eder.

tabi ögretmen için insan yetiştirmek de bir motivasyondur ama motivasyonun diger kısmı paradır. dolayısıyla ögretmenligi hayır dagıtmak zorunda olunan bir meslek dalı gibi göstermeye çalışmayın. doktorluk da aynı... onda da can kurtarırsın, insanlara saglıgını kazandırırsın ama ''işte can kurtarıyorsun daha ne? az para kazansan da olur'' denmez. insan kurtarmak onun görevi ve motivasyonu iken, para kazanmak da onun emeginin hakkı ve motivasyonudur.

devletten aldıgı 3 kuruşa bakmadan çocuklarla çok güzel ilgilenen ögretmenlere ancak teşekkür edilir. normal olarak gösterilmesini saçma buluyorum. bence bu normali olmamalı. normali, aldıgı 3 kuruş kadar hizmet vermesi olmalıdır ki, senin bahsettigin gibi ilgili ögretmenler kıymetli olsunlar çünkü ekstra iş yapmışlardır.

ögretmenlik yeri geldiginde arkadaşlık, yeri geldiginde, hemşirelik, doktorluk, çaycılık, boyacılık... vs. degildir. dersi anlatırsın, herkesin dinlemesi için sınıf disiplinini saglarsın, çocugun anlaması için vakit yettigince ugraşırsın.... bu kadar. bundan fazlası o ögretmenin, içinden geldigi için yaptıgı şeylerdir olsa olsa ya da mecbur kalmıştır. senin çocugunun burnunu silmek gibi bir görevi yoktur mesela... ya da şımarıklıgıyla sınıfın dikkatini dagıtanlara katlanma gibi bir görevi de yoktur... hele hele pimpirikli, bazı sözde çok ilgili velilerle ugraşmaya hiç mecbur degildir.

anladım canım geçmiş olsun o halde çok şükür
kıyamam yaa ışığı yanınca heyecanlanmış
Teyzesi taa amerikadan yolladi cantasini.bir senedir kullanmayi bekledi sabirla.isigini bozuk saniyorduk.meger icine agirlik dolunca salladiginda felan yaniyormus.o yuzden heyecani ve mutlulugu.
Eger ogretmeni bu hikayeyi bilseydi o da mutlu olurdu.daha toleransli davranirdi.

Okullarda sadece öğretim verilseydi bu dediğiniz doğru olabilirdi, ancak okul eğitim ve öğretim yuvasıdır.
Bir 3 kuruştur gidiyor dilinizde, öğretmenler pek çok meslekten daha fazla para kazanıyor. Asgari ücretin hemen hemen 3 katını kazanıyorlar.
Ayrıca örnek verdiğiniz diğer mesleklerin de zorlukları var, manav sadece meyve sebze satmaz, bu işin de önü, arkası vardır. O meyveleri her gün taze olarak oraya getirmek gibi, onların parlak ve taze görünmesini sağlamak gibi, bozulanları satamayıp atmak zorunda kalıp zarar etmek gibi.. Yahut bir doktorun işi sadece reçete yazıp ameliyat etmek değildir. O hastanın psikolojisini anlamak zorundadır, onun anlayacağı dilden konuşmak zorundadır. Korkularıyla kaygılarıyla baş etmek zorundadır. Tedavi süresince sürekli temas halinde bulunmak zorundadır. Memur, her gün çeşit çeşit insanla muhattap olmak zorunda, onların isteklerini eksiksiz şekilde yerine getirmek ve amirlerinden aldığı emirleri uygulamak, altındakilere uygulatmak, yeri geldiğinde vatandaşın serzenişini çekmek zorundadır.
Şimdi, kalkıp da öğretmen dersini anlatır, sınıfta sükuneti sağlar, parasını alır, ders saati bitince de çıkar gider derseniz, bu ancak özveri yoksunu bir öğretmen tanımı olabilir.

devletin memurundan hizmet görmesi gerekir elbette ama hizmete neler dahil? mesela evde şımarttıgın çocugunun sınıfın dikkatini dagıtmasına katlanmak zorunda mıdır ögretmen? diger çocukların bundan etkilenmesine göz yummak zorunda mıdır? senin temiz bakmadıgın çocugunun pisligini temizlemek midir mesela görevi? akan burnunu silmesidir 30 çocugun? bi yeri kanadıysa onunla ilgilenmek midir? özel olarak anlamayan herkese bıkmadan usanmadan dersi anlatması mıdır? çocuk ne kadar küstah ve terbiyesiz olursa olsun çocuga karşı hiç laf söylememek midir, sert çıkış yapmamak mıdır? nedir senin ögretmenden bekledigin hizmet?

3 kuruş para ile satın alınacak hizmetler degil bunlar. sen gidip bi banka memuruna ''ya çocugumun burnu aktı, silsene şunu, maaşın vergimle ödeniyor!'' diyebiliyor musun mesela valiye gidip ''maaşın vergimle ödeniyor, can sıkıntımı gider, bana güzel şeyler söyle!'' diyebiliyor musun? diyemezsin çünkü böyle görevler yok. ögretmenin de böyle görevleri yok, olmamalı da. ögretmenlerin böyle görevleri varmış gibi gösterilmesi ve sanki yapmaya mecburlarmış gibi görülmesi buna sebep oluyor. sonra bu ekstra şeyler yapılmadıgında sözde çok ilgili ebeveynler kaplan kesiliverirler.

bak ben sana ögretmen maaşı vereyim, git kendi çocuguna, bütün şımarıklıgına, kırıp dökmesine karşı, her an her saniye, kötü anına denk gelse bile, istisnasız her an, tek bir laf bile söylemeden, vurmadan, hatta yüzünü bile asmadan şefkat göster. bunu bile yapamazsınız. tek çocuk ve kendi çocugun olmasına ragmen yapamazsınız. ama kendisinin olmayan 30 çocuga aynı anda bakan ögretmenlere bu görevi veriyorsunuz çok da rahat bir şekilde. sözde pimpirikli, çok bilmiş veliler nolcak...

aynen ben bile mutlu oldum şu an
gözümün önüne geldi yani okurken minnoş Allah bağışlasın canım

Sizce öğretmen düşüp de dizini kanatan öğrencisine ne yapmalı?
Ben öğretmen değilim, gözümün önünde bir çocuk düşüp bir yerini kanatsa, oturur temizlerim yarasını, ağlıyorsa susturur, gözünden akan yaşı da burnundan akan sümüğü de silerim. Çocuğundan sorumlu öğretmenden de aynısını beklemek pimpiriklilik, çok bilmişlik mi oluyor?

3 kuruş meselesini ben açmadım, sadece devamını getirdim. başka birisi 'parasını bastırıyoruz, adam olacak tabi ki ögretmenler'' gibi bir şey dedigi için açıldı konusu.

her meslegin zorlugu var. manavın işinin arkası var da ögretmenin yok mu? ödevlere bakacak, not verecek, konuyu çalışacak... eve iş getirecek bi yerde. bir de bu kişinin kendi özel hayatı da var.

doktor hastanın psikolojisini anlasın, buna bir şey demiyorum zaten. benim bahsettigim, sorunlu hastaların doktora sorun yaratması ve bu yarattıkları sorunlara ragmen doktordan sanki onlar bu dünyadaki en önemli hastalarmış gibi ilgi beklemeleridir. memurlar bazı sorunlu vatandaşlarla ilgilenirler ama vatandaş çirkefleşirse o saatten sorna memurun görevi o kişiyi çekmek olmamalı. kapıyı gösterirsin, terbiyesizliginden arın, sonra yine gel işini hallederiz dersin.

veliler de aynı... ögretmen çocuga güzel yaklaşsın, bu ayrı... ama terbiyesiz ve şımarık çocuga katlanma gibi bir görevi yok ögretmenin. veli kendi çocuguna terbiye veremesin, sonra da çocuk okulda şımarıklık yapınca ögretmen katlanmak zorunda olsun... böyle şey mi olurmuş. o kadar pimpiriklilerse, çocukları o kadar kıymetliyse alıp kendileri bakacak insanlar çocuklarına.

hayır. ögretmen dediginizi insanlar bunları yapıyorlar diyorum. senin çocuguna bakıyorlar resmen. hatta senin bakamayacagın kadar iyi bakıyorlar bazen. üstelik kendi çocugu bile degil... burnu siler, kanayan yarasını iyileştirir, güzellikle bişeyi anlatmaya çalışır... vs. işte asıl sorun, bunları yapan ögretmenlerin, ya çocugun şımarıklıgı yüzünden ya da kendisinin kötü bi anına denk gelmesi yüzünden veya yöntemi bu oldugu için çocuga sert çıkış yaptıgında velilerin hemen her şeyi unutuvermesi. sanki ögretmen çocugu öldüresiye dövmüş, hayatını karartmış mahvetmiş gibi ''ben şököyöt ödöcöm seni müdüre'' diye ögretmene kaplan kesilmesi saçma.daha iki gün önce burnunu sildi çocugu, senin temizlemedigin çocuguna ilgi göstermiş belki de ellerini yıkamış.. vs. bunlar için teşekkür yok çünkü ögretmenin mecburi görevleri sanki bunlar... ama sert çıkış yapınca ''çocuguma kimse laf söyleyemez, en mükemmel çocuk benim çocugum, en mükemmel veli de benim.'' havasına girmek... komik.

Vay arkadasss
Olayı memleket meselesine dönüstürmüssünüz. Hala sizli bizli konusuyorum farkındaysanız mervecikk?

Cafe falan ne alaka simdi?

Ögretmen misiniz? Ne kadar derin ve detaylı bilgiler vermissiniz böyle fena aydınlandım.

Bu arada yorum yapanların cogu sizin tuhaf zihniyetinizi yadırgamıs begenmemis.

Yasınız kac bilmiyorum ama biraz büyük sözü dinleyin lütfen feyz alın.

Siz olay anini gormediniz degilmi

Dayak yazmissiniz ben bayagi dovdu zannettim

Kafasina vurmus diyorsunuz Ama nasil

Bunu diyense baska bir veli

Olaylarin aktarilmasi abartiya kacabiliyor

Alt komsum aralarinda anlasamayan ogrencileri i baristirmaya calisiyor

Bir tanesi cok fena inatci cikiyor

İnadi birak keci gibisin diyor

Pat akabinde ogrencinin ailesi geliyor cocugumuza picsin demissiniz diye

Olaylar buyuyor tehdit ile darp ediliyor ogretmen Allahtan diger cocuklar anlatiyor olayin ic yuzunu

Ogrenci ailesine farkli anlatmis abartarak

Helal olsun ogretmen tazminat davasi acti darp ve onur zedeleme nedeniyle

Neyse kucuk bir tepki bile cocugunuzu korkutmus olabilir bunda haklisiniz

Ama olayin gercek yuzunu ogrenin ogretmenden

Kafanizda kuracaginiza gidin konusun

Susmak birtek sizi yaralar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…