öğretmen ve sınıf annesi :(

konudan bağımsız benim gelecekten hiç ümidim yok, moralinizi bozmak gibi olmasın ama
her geçen gün eğitim sistemi bozuluyor maalesef
Valla çevremden bakıyorum, okullar ebeveynlerin iktidar savaşı verdikleri alanlara dönmüş. Abuk sabuk whatsapp gruplarında, çocuklara bir gram katkısı olmayan bomboş muhabbetler peşindeler. Komşum en son sınıf öğretmenine kaç paralık hediye alınacak savaşının içindeydi mesela. Öf, gerçekten bunlar normal mi, yoksa bizim insanlarımızın çok mu boş zamanı var, bilmiyorum da, gerçekten o sistemin içine girmek istemiyorum.

Eğitim hayatımın en kötü dönemi ilkokul seviyesiydi. Para düşkünü bir öğretmenim vardı. Para verenleri kayırıyordu falan. Eksiden daha kolay at koşturuyorlardı. Şimdi o kadar kolay değil. Aidat toplamak yasal değil.
Böyle insanlar neden öğretmen olur anlamıyorum. Ayrıca öğretmenin kendi çocuğunu sınıfında okutmasi ayrı bir saçmalık.

ne yazık ki öğretmenler gününde kendine alınacak hediyeye belirleyen öğretmenler olduğunu bile duydum
zaten veliler arasında o hediye savaşına girmek dahi istemiyorum
para toplayıp altın almaya kalkanları biliyorum kendi okul grubumdan
benim zamanımda bir çift çorap bile hediye edilirdi
şimdi yapmayanı küçük görüyorlar resmen

ben çalışıyorum okula pek gidemiyorum çoğunlukla vatsaptan iletişim kuruyoduk sonra böyle ortaılk karıştı.çok canım sıkılıyo halbuki hiç bişeye karışmazdım hediye alcaz derlerdi ne isterseniz ben uyarım derdim.bütün sınıf karşıydı aidata ben ortada kaldım kimse konuşmadı.çocuğuma tepkili olurlarsa diye çekiniyorum.

İyide bankaya yatıyorya hani aidat(bizde böyleydi) , idaremi diyor öğretmene hocam yatırmayan öğrencileriniz var gibisinden

bankayada yatsa okulun temizlik güvenlik hademe vs si için kullanılıyor o yüzden idare öğretmenleri sıkıştırıyor. öğretmende sınıf annesini aracı koyuyor. sonra birileri de iki kitap verip bedava eğitim diyor:)

Pardon da sekerim adi ustunde devlet okulu , devlet karsilamiyor mu bunlari ???
Ben şok

devlet kitap veriyor..
başka karşıladığı şey var mı bilen yazsın.
1.sınıfa başlarken sıraları bile velilier alıyor. dolapları güneşliği..
yapma milana bedava eğitim masalına inanmış olamazsın:))

Okul giderleri için kullanılıyor. Verirsin vermezsin sana kalmış. Ama gözlerindeki yerin elbet değişir müdür ve hocanın da olabilir.
Sınıf annesi, hocalar velilerle daha az muhatap olmak için aracı seçiyor.
Genel olarak hocanın taleplerini iletir, bazıları işi farklı boyuta taşıyor tabii

Valla anlamadim ben bu isten birsey , hademenin maasini nasil odemez? İnsanlar neden isyan etmiyor bu duruma? Valla beynim yandi benim
Zaman zaman duyuyordum insanlarin okula para verdigini ama onlari ekstra ihtiyaclar icin istiyorlar diye dusunmustum , hic aklima hsdeme , sira vs gibi zorunlu seyler gelmemisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…