öğretmen ve sınıf annesi :(

Hiçbir şey vermiyor. İsterse o tuvaletler leş gibi olsun ve bütün çocuklar hastalıktan kırılsın devletin verdiği ödenek yetmediği için birçok şey karşılanamıyor maalesef.

Tamamdır , ben öğretmenlerin bunlarla uğraştığını bilmiyordum , bizimki uğraşmazdı yada ...
Bedava eğitim diye bişey yok tabi , verdikleri kitapları öğretmenler bile beğenmiyor her derse ekstra kitap alıyoruz , devlet okulundan aldım çocuğu özele verdim , ona para buna para demiyorlar en azından , toptan ödeyince göze batmıyor yada .

Raconu bu işin müdür öğretmene söyler para iste diye öğretmen sınıf annesine.
Gıcık bir durum , niye ben yüz göz olayım sınıf annesiyle okul aidatı için , ona ne , aman neyseki böyle bir durum yaşamadık , yoktu gerçekten okulumuzda .

Pardon da sekerim adi ustunde devlet okulu , devlet karsilamiyor mu bunlari ???
Ben şok
eger kadrolu degilse calisan okul veriyor malesef, devlet suyu, elektrigi fln karsiliyor ancak inanin cogu seyi karsilamiyor.. bikere kalorifer kazanimiz bozulmustu, okulunda parasi yoktu bir ogretmen arkadastan borc para alip yaptirdik.. yoksa kısın ortasında cocuklar donacakti.. bu arada bu okul istanbul da yani oyle doguda falan degil

Burdan aidat düşmanlarına selam olsun. Kazan bozulunca, kapı kırılınca, okulun başka bit ihtiyacı olunca, iş kur dışında eleman çalışınca Bunların parasını okul ödüyor. Peki okula o para nerden geliyor kimse onunla ilgilenmiyor. Kazan bozulsa tesisat bozulsa hemen yapılsın evladım üşümesin derler ama işin maddi kısmını kimse düşünmez. Okulun bozulan Kazanını aramızda para toplayıp yaptırmıştık. Okulun hiç parası yoktu.

Ayrıca Veli olsam az bir para için de çoçuğumu üzmem. O paraları öğretmen ya da müdür yemiyor. Ama bazı öğretmenler de ne yazık ki 30 kere sorabiliyor çocuğa nerde aidat diye. O Da üzülüyor haliyle.

bu arada fotokopi makineleri de genelde kiralik oluyor, ve ücreti aliniyor ayĺik cuzi bir miktarsa cebimden ödüyorum, ancak eger ögretmeniniz cok fotokopi cekiyorsa yazik aylik her ay cok oder.. aidat uygun bir miktarsa ve bankaya yatiriyorsaniz yani makbunuz varsa kimse cebine atamaz merak etmeyin.. o okulun kasasinda kalir ve kadrolu calisan yoksa onun maasi odenir, temizlik malzemesi alinir, kagit alinir, okul boyanir vb. bunlari devlet vermez.. cam, sira kirildiysa bunlarida yaptirmaz.. 1 kurusun bile denetimi cok, bu konuda.. okula giden paraya üzülmeyin, varsa gücünüz katkida bulunulmalı diye düsünüyorum..

Sinif annesi ne ki?
Kusura bakmayin cocugum okula gitmiyor boyle bir uygulamadan haberdar degilim.
Ogretmen neden bu kadar buyutmus onunla alakasi ne anlamadim. Ama sinif degistirmek kiziniza iyi gelmeyebilir. Maluk arkadas ortami değişiyor.

Valla bu sınif annesi ögretmenin surekli biseyleri seinif annesiyle yapmasi bariz ayrimciliğa giriyo büyük oğlum ilkokulu bitirdi de rahatladim derken bu senede küçüğüm 1. Sınif çocuğunuz sinifta mutluysa değiştirmeyin ama toplantilara katilmayin fikir beyaninda bulunmayin sınif annesiyle iletişimi tamamen kesip direk öğretmenle muhatap olun yapacak bisey yok ben hep geride duruyorum çünkü kafam çekmez oğlunla ilgili bisey varsa gider konusur çözerim ama sınif annesiyle işim olmaz cunku mutlaka kavga çikiyo

Hiçbir şey vermiyor. İsterse o tuvaletler leş gibi olsun ve bütün çocuklar hastalıktan kırılsın devletin verdiği ödenek yetmediği için birçok şey karşılanamıyor maalesef.
Geçenlerde okuldan hocayla konuşuyordum, ödenek mı azaldı vs diye, dedi ki, yıllardır okula para vermiyor devlet, sadece liselere ve bölge yatılı ortaokullarina veriliyor dedi. Bir arıza olsa müdür tanidiklarina ağız egiyor diyor. Sınıf giderleri için geçen gün yatmış. 1171 lira. Yılda 1 kez yatıyor. Ancak gerçekten de temizlik ve başka giderler için ödenek falan yokmuş. Şuan okulumuzda hizmetli yok haftada 1 WC temizleniyor, onu da sırayla öğretmenler yapıyormuş ,

Şaka gibi gercekten cocuğa sanmıyorum tavır koyacagını koyarsada anlarsınız. Sınıfını hemen değiştirmeyin sonucda öğretmenle sorununuz yok. Öğretmen öyle diyerek sınıf annesine fazla yüklenilmesin diye demiştir bence. Şimdi sınıfı değişseniz bocalayacak yeniden yazık cocuga. Siz direk öğretmenle iletişim kurun. Sınıf annesi en son planda kalsın muhattap olmayın derim.benimde 3 yaşında oğlum var devlet okulu kreşine yolluyorum. Hiç sınıf annesine bişiy demiyorum direk öğretmenle iletişim halindeyim. Gerekirse para mevzusunu da öğretmene iletiyorum o sınıf annesine teslim ediyor. Öğretmende ihtiyacı olanı sınıf annesiyle hallediyor. En doğrusu budur

Ne kadar doğru bilmiyorum ama komsum idareci ve dediki, hademe kadro alınca ben wc temizlemem falan bu yüzden aidatlarla kurumdan eleman istetmişler onlar temizliyor. Yuh dedim sen nasıl idarecisin? Kes günlük yömiyesini bakalım nasıl olcak. Benim çalıştığım kurumda atölye ziyaretine il müdürü gelmişti pencere kenarından parmağına bulaşan tozu müdürümüze gösterdi hepimizin yanında, tabi müdürün rengi kaçtı. Onlar gidince temizlik görevlikerinin (kadrolu) o gün yömiyesini kesti. Hepimiz üzüldük ettik ama diğer günler biz atölyeyi açmadan pırıl pırıl yapmaya başladılar. Düşün işte hademe var ama tuvalet temizlemiyor.

Dediğim gibi henüz işin tam içinde değilim ama şu anlattıklarınızdan anladığım ortam zannettiğimden çok daha leş durumda. =( Çok üzücü ya. Arkadaşlar okulun kazanını tamir ettiremediklerinden filan bahsetmişler. Devlet okulu bir de, devlet olarak ne halta yarıyorlar o zaman? Devlet topladığı vergileri vatandaşa azıcık faydası olmayan kurumlara akıtmaya devam etsin ama bir okul kazanını tamir ettirecek bütçeyi ayıramasın, bir temizlik görevlisinin maaşını veremesin. Çoğu asgari ücretle çalışan insanların vereceği aidata baksın o işler. Yazıklar olsun gerçekten. Tam da ülkemin genel durumunu özetleyecek bir laf var, bilirsiniz; sen eşek olunca semer vuran çok olur diye...

Neyse konumuz sınıf annesiydi. Yahu öğretmenin velilerle muhatap olmasına gerek var mı? Eskiden birşeye ihtiyaç varsa, öğretmenimiz ya defterimize yazdırırdı ya kendisi yazardı, o mesaj veliye bir şekilde giderdi.

Büyük ihtimal sınıf annesi gitti sizi öğretmene şikayet etti ve ve öğretmen de bu durumdan yani velilerin tartışmalarını kendisine yansıtmasından rahatsız oldu ve bundan dolayı tepki verdi. Doğru mudur?

Eğer onun dışınd öğretmenle bir sıkıntınız yoksa bence güzelce konuşun, hoş bir muhabbetin geçmediğini aslında kendisi ile bir sorunu olmadığını belirtin. Sonrsında öğrencinize karşı bir tavır sergileyeceğini sanmıyorum.

Bakın hanımlar, öyle her problemde çabucak parlamayalım. Oluşan problemlere karşı hemen çocuğumu alırım demek yerine problemi çözmeye çalışın.

NE yani siz şimdi çocuğu alınca öğretmeni cezalandırmış mı olursunuz? Tam tersi öğretmenin umurunda olmaz çünkü bir öğrenci eksik olmuş olur sonuçta. Çocuğunuzu cezalandırmış olursunuz. Arkadaşlarına alıştı ve onlardan alıp başka sınıfa verdiğinizde zorlanacaktır.

Bir de bir öğretmen olarak velilerden ricam;

Sanki tek veli sizmişsiniz gibi, ya da bu öğretmen sadece sizin sorunlarınızla karşılaşıyor gibi davranmayın. Biz öğretmenler genellikle meslek başında çok tatlı insanlar oluyoruz:)

Sonrasında öylesine velilerle ve muamelerle karşılaşıyoruz ki bizlerde artık kendimizi korumaya alıyoruz. Eskisi kadar her soruna yumuşak davranamıyoruz.

Mesela, ben mesleğimin başında tüm öğrencilerimle sanki kendi çocuklarımmış gibi ilgilenir, terini siler, havlu koyar, kimisini tuvalete çıkarırdım daha neler neler..

Sonra baktım ki bazı veliler beni bayaa bakıcıları sanmaya başladı. MEsela, bir velinin şikayeti, hem de müdüre gidip etmiş. ^^Oğlu neden eve sürekli sırtı terli geliyormuş,ve neden ben sırtına havlu koymuyor muşum. Tüm çocuklara koyuyor ama onun çocuğuna havlu koymuyormuşum.''

Tabi bu tarz veliler sayesinde artık öğretmenliğim dışında hiç bir sorumluluk almıyorum. Tuvalette sıkıntısı varsa ya yardımcı yapar ya da veli okulda bulunur o yaptırır. İlacı vb. varsa hayatta içirmem veli gelecek o içirecek vb... :)

Sonuç olarak, öğretmenlerin uğraştıkları tek veli siz değilsiniz. Bazen onlarda aşırı tepki verebilir. Siz, öğretmene yumuşak bir tavırla giderseniz sonrasında o da hatası varsa anlayacaktır...

Ben daha vahimini söyleyeyim.
Parası olmayan öğrenci için, öğretmen/mudur kimse bu yaptirimi uygulatan para vermeyen gelip kendi temizlik yapacak diyor. Veli okul paspaslıyor yada tuvalet temizliyor.
Çalışmak elbette ayıp değil ama çocuklar bizim gibi değil, acımasız oluyorlar ve bunun üzerine birbirlerine zorbalık yapıyorlar.
Bu şekilde çocuğu okulu bırakmış birine denk gelmiştim

Çocuğunuzun sucu ne?
Koca insanlarsınız bu tür durumları yönetmeyi öğrenmelisiniz.
Ayrıca sınıf annesi diye bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…