- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Eskiden sınıf annesi kavramı yoktu ve hayatta devam ediyordu.yasal olarak yok.
eh aidatta yok ona bakarsan.
mesela a4 kağıt bitti sınıfta öğretmen mi para toplayacak sınıf annesi bu işler için seçiliyor.
Eskiden sınıf annesi kavramı yoktu ve hayatta devam ediyordu.
Hiçbir şey vermiyor. İsterse o tuvaletler leş gibi olsun ve bütün çocuklar hastalıktan kırılsın devletin verdiği ödenek yetmediği için birçok şey karşılanamıyor maalesef.devlet kitap veriyor..
başka karşıladığı şey var mı bilen yazsın.
1.sınıfa başlarken sıraları bile velilier alıyor. dolapları güneşliği..
yapma milana bedava eğitim masalına inanmış olamazsın:))
Tamamdır , ben öğretmenlerin bunlarla uğraştığını bilmiyordum , bizimki uğraşmazdı yada ...bankayada yatsa okulun temizlik güvenlik hademe vs si için kullanılıyor o yüzden idare öğretmenleri sıkıştırıyor. öğretmende sınıf annesini aracı koyuyor. sonra birileri de iki kitap verip bedava eğitim diyor:)
Gıcık bir durum , niye ben yüz göz olayım sınıf annesiyle okul aidatı için , ona ne , aman neyseki böyle bir durum yaşamadık , yoktu gerçekten okulumuzda .Raconu bu işin müdür öğretmene söyler para iste diye öğretmen sınıf annesine.
eger kadrolu degilse calisan okul veriyor malesef, devlet suyu, elektrigi fln karsiliyor ancak inanin cogu seyi karsilamiyor.. bikere kalorifer kazanimiz bozulmustu, okulunda parasi yoktu bir ogretmen arkadastan borc para alip yaptirdik.. yoksa kısın ortasında cocuklar donacakti.. bu arada bu okul istanbul da yani oyle doguda falan degilPardon da sekerim adi ustunde devlet okulu , devlet karsilamiyor mu bunlari ???
Ben şok
Ayy çok sinir bozucu yaabende onu dedim sizinle ilgili bişey yokki niye böyle yaptınız dedim sınıf annesi demek ben demek diyo delirecem resmen
Geçenlerde okuldan hocayla konuşuyordum, ödenek mı azaldı vs diye, dedi ki, yıllardır okula para vermiyor devlet, sadece liselere ve bölge yatılı ortaokullarina veriliyor dedi. Bir arıza olsa müdür tanidiklarina ağız egiyor diyor. Sınıf giderleri için geçen gün yatmış. 1171 lira. Yılda 1 kez yatıyor. Ancak gerçekten de temizlik ve başka giderler için ödenek falan yokmuş. Şuan okulumuzda hizmetli yok haftada 1 WC temizleniyor, onu da sırayla öğretmenler yapıyormuş ,Hiçbir şey vermiyor. İsterse o tuvaletler leş gibi olsun ve bütün çocuklar hastalıktan kırılsın devletin verdiği ödenek yetmediği için birçok şey karşılanamıyor maalesef.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama komsum idareci ve dediki, hademe kadro alınca ben wc temizlemem falan bu yüzden aidatlarla kurumdan eleman istetmişler onlar temizliyor. Yuh dedim sen nasıl idarecisin? Kes günlük yömiyesini bakalım nasıl olcak. Benim çalıştığım kurumda atölye ziyaretine il müdürü gelmişti pencere kenarından parmağına bulaşan tozu müdürümüze gösterdi hepimizin yanında, tabi müdürün rengi kaçtı. Onlar gidince temizlik görevlikerinin (kadrolu) o gün yömiyesini kesti. Hepimiz üzüldük ettik ama diğer günler biz atölyeyi açmadan pırıl pırıl yapmaya başladılar. Düşün işte hademe var ama tuvalet temizlemiyor.Valla anlamadim ben bu isten birsey , hademenin maasini nasil odemez? İnsanlar neden isyan etmiyor bu duruma? Valla beynim yandi benim
Zaman zaman duyuyordum insanlarin okula para verdigini ama onlari ekstra ihtiyaclar icin istiyorlar diye dusunmustum , hic aklima hsdeme , sira vs gibi zorunlu seyler gelmemisti
Dediğim gibi henüz işin tam içinde değilim ama şu anlattıklarınızdan anladığım ortam zannettiğimden çok daha leş durumda. =( Çok üzücü ya. Arkadaşlar okulun kazanını tamir ettiremediklerinden filan bahsetmişler. Devlet okulu bir de, devlet olarak ne halta yarıyorlar o zaman? Devlet topladığı vergileri vatandaşa azıcık faydası olmayan kurumlara akıtmaya devam etsin ama bir okul kazanını tamir ettirecek bütçeyi ayıramasın, bir temizlik görevlisinin maaşını veremesin. Çoğu asgari ücretle çalışan insanların vereceği aidata baksın o işler. Yazıklar olsun gerçekten. Tam da ülkemin genel durumunu özetleyecek bir laf var, bilirsiniz; sen eşek olunca semer vuran çok olur diye...Okul giderleri için kullanılıyor. Verirsin vermezsin sana kalmış. Ama gözlerindeki yerin elbet değişir müdür ve hocanın da olabilir.
Sınıf annesi, hocalar velilerle daha az muhatap olmak için aracı seçiyor.
Genel olarak hocanın taleplerini iletir, bazıları işi farklı boyuta taşıyor tabii
arkadaşlar inşallah doğru yere açıyorumdur konuyu şu anda çok siriliyim.kızımın sınıf annesiyle aramızda bi tartışma oldu oda öğretmene anlatmış öğretmen hanım toplantı yaptı bizi rezil etti sınıfta tabi bende çocuğumu alırım dedim biraz bişeyler söyledim sinirlendim.öğrencimden memnunum dedi ama benimle arası yok artık.bunun gezisi olcak proğramları olcak nasıl yüz yüze gemcez.sınıftan alsam daha iyi olmazmı sizce bi akıl verin çok sinirliyim mantıklı düşünemiyorum
bankayada yatsa okulun temizlik güvenlik hademe vs si için kullanılıyor o yüzden idare öğretmenleri sıkıştırıyor. öğretmende sınıf annesini aracı koyuyor. sonra birileri de iki kitap verip bedava eğitim diyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?