- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.195
- 78
- 32
Baya tercüman oldunuz.Büyük ihtimal sınıf annesi gitti sizi öğretmene şikayet etti ve ve öğretmen de bu durumdan yani velilerin tartışmalarını kendisine yansıtmasından rahatsız oldu ve bundan dolayı tepki verdi. Doğru mudur?
Eğer onun dışınd öğretmenle bir sıkıntınız yoksa bence güzelce konuşun, hoş bir muhabbetin geçmediğini aslında kendisi ile bir sorunu olmadığını belirtin. Sonrsında öğrencinize karşı bir tavır sergileyeceğini sanmıyorum.
Bakın hanımlar, öyle her problemde çabucak parlamayalım. Oluşan problemlere karşı hemen çocuğumu alırım demek yerine problemi çözmeye çalışın.
NE yani siz şimdi çocuğu alınca öğretmeni cezalandırmış mı olursunuz? Tam tersi öğretmenin umurunda olmaz çünkü bir öğrenci eksik olmuş olur sonuçta. Çocuğunuzu cezalandırmış olursunuz. Arkadaşlarına alıştı ve onlardan alıp başka sınıfa verdiğinizde zorlanacaktır.
Bir de bir öğretmen olarak velilerden ricam;
Sanki tek veli sizmişsiniz gibi, ya da bu öğretmen sadece sizin sorunlarınızla karşılaşıyor gibi davranmayın. Biz öğretmenler genellikle meslek başında çok tatlı insanlar oluyoruz:)
Sonrasında öylesine velilerle ve muamelerle karşılaşıyoruz ki bizlerde artık kendimizi korumaya alıyoruz. Eskisi kadar her soruna yumuşak davranamıyoruz.
Mesela, ben mesleğimin başında tüm öğrencilerimle sanki kendi çocuklarımmış gibi ilgilenir, terini siler, havlu koyar, kimisini tuvalete çıkarırdım daha neler neler..
Sonra baktım ki bazı veliler beni bayaa bakıcıları sanmaya başladı. MEsela, bir velinin şikayeti, hem de müdüre gidip etmiş. ^^Oğlu neden eve sürekli sırtı terli geliyormuş,ve neden ben sırtına havlu koymuyor muşum. Tüm çocuklara koyuyor ama onun çocuğuna havlu koymuyormuşum.''
Tabi bu tarz veliler sayesinde artık öğretmenliğim dışında hiç bir sorumluluk almıyorum. Tuvalette sıkıntısı varsa ya yardımcı yapar ya da veli okulda bulunur o yaptırır. İlacı vb. varsa hayatta içirmem veli gelecek o içirecek vb... :)
Sonuç olarak, öğretmenlerin uğraştıkları tek veli siz değilsiniz. Bazen onlarda aşırı tepki verebilir. Siz, öğretmene yumuşak bir tavırla giderseniz sonrasında o da hatası varsa anlayacaktır...
Baya tercüman oldunuz.
Bende özel eğitim öğretmeniyim
Haliyle veliler daha da korumacı ve hassas oluyor.
Bazen oturup saç baş yolası geliyor insanin
Bu gerçek mi?ne yazık ki öğretmenler gününde kendine alınacak hediyeye belirleyen öğretmenler olduğunu bile duydum
zaten veliler arasında o hediye savaşına girmek dahi istemiyorum
para toplayıp altın almaya kalkanları biliyorum kendi okul grubumdan
benim zamanımda bir çift çorap bile hediye edilirdi
şimdi yapmayanı küçük görüyorlar resmen
Valla ben sertimdir velilerime.Öğretmen olarak hep aşırı özen gösterdiğim, ailesinde sorunlar olduğu için ayrı dikkat ettiğim, yardımcı olmaya çalıştığım öğrencilerin velilerinden kazık yedim :)
Ödeyen veliler salak mı .Ödemeyen o kadar çok ki.KOnu aidat vermemek mi tam okuyamadim yorumlari.
Eger aidatsa neden vermiyorsunuz? Devlet sizin cocugunuz icin su parasi,elektrik parasi,dogalgaz parasi odemiyor. Wc kagidi almiyor. Kim karsilasin bunlari veliden baska?
Ben daha vahimini söyleyeyim.
Parası olmayan öğrenci için, öğretmen/mudur kimse bu yaptirimi uygulatan para vermeyen gelip kendi temizlik yapacak diyor. Veli okul paspaslıyor yada tuvalet temizliyor.
Çalışmak elbette ayıp değil ama çocuklar bizim gibi değil, acımasız oluyorlar ve bunun üzerine birbirlerine zorbalık yapıyorlar.
Bu şekilde çocuğu okulu bırakmış birine denk gelmiştim
Gercekten cok yazik cokeger kadrolu degilse calisan okul veriyor malesef, devlet suyu, elektrigi fln karsiliyor ancak inanin cogu seyi karsilamiyor.. bikere kalorifer kazanimiz bozulmustu, okulunda parasi yoktu bir ogretmen arkadastan borc para alip yaptirdik.. yoksa kısın ortasında cocuklar donacakti.. bu arada bu okul istanbul da yani oyle doguda falan degil
Devlet bas bas odemeyin diye bagirirken okul idaresine kagit gonderiyor ihtiyaclarinizi velilerden karsilayin diyeÖdeyen veliler salak mı .Ödemeyen o kadar çok ki.
Tamam durumun olmaz bildirirsin idareye olur biter. Kadın arabayla geziyor yada adamın altında mercedes çocuk okula terlikle montsuz geliyor aidat zaten ödemiyor devlet bas bas bağırıyor ödemeyin ödemeyin .
Birde mont ayakkabı yardımı alıp aidat ödemiyorlar .
Gerçekten zor durumda olanlar sesini bile çıkarmıyor.
Bende aidat ödemeyen velilerden şikayetçiyim arkadaş .Mecburmuyum başkasının çocuğunun fotokopisini tuvalet kağıdını ödemeye.
(Gerçi artık özeldeyiz de)
Aidat dediğiniz ne kadar olabilir ki .
Devlet sadece okulun faturalarını ödüyor onun dışındaki hiçbir masrafa karışmıyor. Eğer bağlı bulunduğu belediye eğitime destekse bir nebze çatı onarımı boya gibi masrafları üstüne alabiliyor.Ne aidati? Devlet okuluna neden aidat veriyorsunuz?
İçinde gerçekten bilen biri olarak yazıyorum34 yaşındayım. Ben ilkokuldayken ne aidat , ne hediye vs vardı. Öğretmenler gününde okul önünden çiçek alınırdı en fazla. Şimdi devlet okulu mu özel okul mu anlamıyorum. Sürekli para toplama, hediye yarışı, aidat vs. Yazık velilere valla. Kimse kimsenin halinden anlamıyor. Devlet eğitim sağlık güvenlik bu hizmetleri halka ücretsiz vermesi gerekirken, bir yolu bulunmuş halk kaz misali yolunuyor. Sınıf annesi öğretmenin işini kolaylaştırmak için var belki, onlarda istemez para pul peşinde koşmayı ama herkese eşit davranmak zorunda. Veremeyen keyiften mi vermiyor bunu anlamalı. Öğretmenin de veli azarlaması ne demek. Nasıl bir saygısızlık. Eğitimcinin eğitimsizliği bu olsa gerek. Yeğenimin okulundaki görüyorum, kimi hocalar inanılmaz pozitif saygılı, kimisi sürekli asık surat. Diyeceksiniz eğitimi önemli. Tabiki eğitimi önemli ama çocuğun suratsız sert biriyle saatler geçirmesi ne kadar sağlıklı? Sürekli azar işiten çocuk sanki arsızlaşıyor
hangisiBu gerçek mi?
Pardon da sekerim adi ustunde devlet okulu , devlet karsilamiyor mu bunlari ???
Ben şok
İçinde gerçekten bilen biri olarak yazıyorum
1. Okul aidat istiyorsa ödeyin.
2. Öğretmene hediye almayın. Kendi adıma beni çok rahatsız ediyor.
Öğretmenler bu işleri halledebilmek için velilerden tercihen ev hanımı gibi okula sık sık gelip gidebilecek, vakti ve enerjisi bol, çalışkan ve iletişimi kuvvetli birini sınıf annesi adı altında yardımcı gibi görevlendiriyor. Sonuçta öğretmen miyim tahsilatçı mı... ayrıca müdür de tahsilatçı değil efendim. Ancak idareci olunca maddi konular da adamların görev alanına dahil oluyor maalesef. Onlar da öğretmenleri kendi sınıflarından sorumlu tutuyor falan filan... eğer idare ve öğretmenin artı sınıf annesinin cebe oara atmadığını düşünüyorsanız aidatları ödeyin lütfen. O paralar çocuğunuza hizmet için toplanıyor başka bir şey için değilBurdan aidat düşmanlarına selam olsun. Kazan bozulunca, kapı kırılınca, okulun başka bit ihtiyacı olunca, iş kur dışında eleman çalışınca Bunların parasını okul ödüyor. Peki okula o para nerden geliyor kimse onunla ilgilenmiyor. Kazan bozulsa tesisat bozulsa hemen yapılsın evladım üşümesin derler ama işin maddi kısmını kimse düşünmez. Okulun bozulan Kazanını aramızda para toplayıp yaptırmıştık. Okulun hiç parası yoktu.
Ayrıca Veli olsam az bir para için de çoçuğumu üzmem. O paraları öğretmen ya da müdür yemiyor. Ama bazı öğretmenler de ne yazık ki 30 kere sorabiliyor çocuğa nerde aidat diye. O Da üzülüyor haliyle.
Aidat denen şey ne? Yasal mı? Ne için kullanılıyor?
Veliler okul hayatının niye bu kadar içindeler kısmı beni feci rahatsız ediyor. Sınıf annesi ne ayrıca yav? Eskiden yoklardı, ee biz de gayet güzel okuduk ettik, okullarımız batmadı yani. Kızım daha küçük ama umarım ilkokul çağına gelene kadar bu saçma sapan sistem kendi kendini imha eder. Yoksa çok arıza çıkarırım. Tirbiyisizlir.
Cidden şok oldum...hangisi
öğretmenin hediye belirlemesini diyorsanız ben de birinden duydum gerçekliği için emnim diyemem
ama altın almak için para toplamaya kalkanları soruyorsanız evet gerçek çünkü birebir benim de içinde bulunduğum veli grubunda yaşandı bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?