öğretmen ve sınıf annesi :(

Baya tercüman oldunuz.
Bende özel eğitim öğretmeniyim
Haliyle veliler daha da korumacı ve hassas oluyor.
Bazen oturup saç baş yolası geliyor insanin

Sinif annesi neymis yaa ogretmene ne ayrica o kavgadan sizi rezil etmeye ne hakki var ben olsam 1 dk cocugumu o ortamin icinde tutmam

Baya tercüman oldunuz.
Bende özel eğitim öğretmeniyim
Haliyle veliler daha da korumacı ve hassas oluyor.
Bazen oturup saç baş yolası geliyor insanin

Öğretmen olarak hep aşırı özen gösterdiğim, ailesinde sorunlar olduğu için ayrı dikkat ettiğim, yardımcı olmaya çalıştığım öğrencilerin velilerinden kazık yedim :)

Bu gerçek mi?

Öğretmen olarak hep aşırı özen gösterdiğim, ailesinde sorunlar olduğu için ayrı dikkat ettiğim, yardımcı olmaya çalıştığım öğrencilerin velilerinden kazık yedim :)
Valla ben sertimdir velilerime.
Ya beni dinleyecekler ya da gidecekler.
Eğitimde uyguladigim hic bir metodu boşa uygulamam ve asla veliden izinsiz yapmam.
Ama benim sözümden çıkılıyor çocuğa verdiğim eğitim heba oluyorsa asla zaman harcamam.

KOnu aidat vermemek mi tam okuyamadim yorumlari.
Eger aidatsa neden vermiyorsunuz? Devlet sizin cocugunuz icin su parasi,elektrik parasi,dogalgaz parasi odemiyor. Wc kagidi almiyor. Kim karsilasin bunlari veliden baska?
Ödeyen veliler salak mı .Ödemeyen o kadar çok ki.
Tamam durumun olmaz bildirirsin idareye olur biter. Kadın arabayla geziyor yada adamın altında mercedes çocuk okula terlikle montsuz geliyor aidat zaten ödemiyor devlet bas bas bağırıyor ödemeyin ödemeyin .
Birde mont ayakkabı yardımı alıp aidat ödemiyorlar .
Gerçekten zor durumda olanlar sesini bile çıkarmıyor.
Bende aidat ödemeyen velilerden şikayetçiyim arkadaş .Mecburmuyum başkasının çocuğunun fotokopisini tuvalet kağıdını ödemeye.
(Gerçi artık özeldeyiz de)

Aidat dediğiniz ne kadar olabilir ki .

Bunları bir eğitimcinin yapması ne kadar üzücü.Balik baştan kokmuş .

Okulda fotokopi makinesini biz almıştık, kağıt bittikçe de öğretmen sıraya koymuştu sırayla alıyorduk hatta ıslak mendil peçete bile alıyorduk. Evet yıllarca aidatta verdik. Ama bizim güvenlik görevlimiz ( ilk yıl hariç) yoktu. Okula çocuğu yazdırmak için bile para alıyordu müdür. Öyle az buzda değil hani, bayağı ciddi paralar isteniyordu.

Birde kermes olayı vardı ki en sinir olduğum. Ya bi şey yapıp satacaksin yada belli bir miktar para vermeye zorunlusun.

Çok şükür ilkokul bittide rahatladım. Şimdi ortaokulda, yine aidat veriyoruz ama sadece bu kadar. Aidatın miktarı da gönlünden ne geçerse şeklinde. Elbette veririm, çocuğumun iyi şartlarda okumasını isterim.

Ama ilkokul çok farklıydı, tüm ilkokullar mı böyle bilmiyorum, bikmistik artık para vermekten.

Gercekten cok yazik cok

Devlet bas bas odemeyin diye bagirirken okul idaresine kagit gonderiyor ihtiyaclarinizi velilerden karsilayin diye
Bir tane cesaretli ve surulmekten korkmayan mudur de cikip demiyor ki aha bana boyle kagit geldi diye.
Kim kime dis gecirirse
Kim kimden ne koparirsa
İkiyuzluluk bu baska bir sey degil

Ne aidati? Devlet okuluna neden aidat veriyorsunuz?
Devlet sadece okulun faturalarını ödüyor onun dışındaki hiçbir masrafa karışmıyor. Eğer bağlı bulunduğu belediye eğitime destekse bir nebze çatı onarımı boya gibi masrafları üstüne alabiliyor.
Onun dışındaki bütün masraf ve giderler ( okul içi tamirler, alınan materyaller, güvenlik v.b. ) aidatlarla karşılanabiliyor.

34 yaşındayım. Ben ilkokuldayken ne aidat , ne hediye vs vardı. Öğretmenler gününde okul önünden çiçek alınırdı en fazla. Şimdi devlet okulu mu özel okul mu anlamıyorum. Sürekli para toplama, hediye yarışı, aidat vs. Yazık velilere valla. Kimse kimsenin halinden anlamıyor. Devlet eğitim sağlık güvenlik bu hizmetleri halka ücretsiz vermesi gerekirken, bir yolu bulunmuş halk kaz misali yolunuyor. Sınıf annesi öğretmenin işini kolaylaştırmak için var belki, onlarda istemez para pul peşinde koşmayı ama herkese eşit davranmak zorunda. Veremeyen keyiften mi vermiyor bunu anlamalı. Öğretmenin de veli azarlaması ne demek. Nasıl bir saygısızlık. Eğitimcinin eğitimsizliği bu olsa gerek. Yeğenimin okulundaki görüyorum, kimi hocalar inanılmaz pozitif saygılı, kimisi sürekli asık surat. Diyeceksiniz eğitimi önemli. Tabiki eğitimi önemli ama çocuğun suratsız sert biriyle saatler geçirmesi ne kadar sağlıklı? Sürekli azar işiten çocuk sanki arsızlaşıyor

İçinde gerçekten bilen biri olarak yazıyorum
1. Okul aidat istiyorsa ödeyin.
2. Öğretmene hediye almayın. Kendi adıma beni çok rahatsız ediyor.

İçinde gerçekten bilen biri olarak yazıyorum
1. Okul aidat istiyorsa ödeyin.
2. Öğretmene hediye almayın. Kendi adıma beni çok rahatsız ediyor.

Ödemeyin yazmadım ödeyemeyeni anlamak lazım yazdım :) kayıt parası da alıyor bu okullar yüklü miktarda.

Öğretmenler bu işleri halledebilmek için velilerden tercihen ev hanımı gibi okula sık sık gelip gidebilecek, vakti ve enerjisi bol, çalışkan ve iletişimi kuvvetli birini sınıf annesi adı altında yardımcı gibi görevlendiriyor. Sonuçta öğretmen miyim tahsilatçı mı... ayrıca müdür de tahsilatçı değil efendim. Ancak idareci olunca maddi konular da adamların görev alanına dahil oluyor maalesef. Onlar da öğretmenleri kendi sınıflarından sorumlu tutuyor falan filan... eğer idare ve öğretmenin artı sınıf annesinin cebe oara atmadığını düşünüyorsanız aidatları ödeyin lütfen. O paralar çocuğunuza hizmet için toplanıyor başka bir şey için değil

26 yasimdayim ilkokulda sinif annemiz vardi. Bir bitmemişler. Kadin butun tenefuslerde, igle arasinda okulda olurdu ya cocugunun peşinde, ya ogretmenin peşinde gezerdi. Tabi ki bu sinif annelerinin cocuklari her turlu el ustunde tutulur, kayirilirdi her konuda...

Bence kızınızı sınıftan alın, başka sınıfa verin.
Burda sorunlu kişi tamamen öğrenmen sınıf öğretmeni ben demek ne demek???
Bide yaptığı tavırlara bak hiç eğitimciye yaklaşan tavırlar değil...
Ben sizin yerinizde olsam milli eğitim bakanlığına gider dilekçe vererek öğretmeni şikayet ederim.
Keşke toplantıdaki tavırlarını video ya çekseydiniz.

Cidden şok oldum...
Eğer devlet memuru ise altın ve belli değerin üzerindeki hediye rusvette girer ve suçtur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…