- 31 Ocak 2015
- 407
- 937
- 73
- 38
- Konu Sahibi uzun kirpik
-
Çooook abartmışsınız. Elle tutulur bir durum yok, neyini şikayet edeceksiniz de kameraya çekeceksiniz? Öyle bir şey yaparsanız suçlu duruma düşersiniz Çünkü bir kişinin izinsiz görüntüsünü çekmek ve yayınlamak suçtur, hem de 18 yaşının altındaki çocukların dış kıyafetsiz olduğu ortamda görüntü çekilmesinden bahsediyorsunuz, sizi hoplatırlar. Eğer gerçekten tuhaf bir hoca olsaydı zaten size kalana kadar çok şikayet edilirdi. Anlattığınız özel bir kurs galiba ve öyle yerlerde memnun kalınmayan kişileri çalıştırmazlar.Diğer velilerle ve hocayla konuşmadan harekete geçmeseydiniz keşke.
Dediklerin doğru olabilir ama bunlar öğrenme aşamasında olan çocuklar henüz. Yetişkin bile değil.
Senin dediklerin genelde profesyonelliğe giden gruplarda disiplin amaçlı oluyor.
O yüzden ben de hocayı abartı buldum.
Benim kardeşim 14 yaşında 6 yaşından beri yüzüyor. Belediyenin havuzlarından başladı. Farklı farklı hocalarla çalıştı. Şu an profesyonel ve dereceleri var zaten. Biz hiç yumuşak tavırlı bir spor hocası görmedik. Çocukları biraz hizaya sokmak yerli yersiz konuşmaları engellemek gerekiyor genelde. Yer geliyor böyle şeyleri kişisel almamayı da öğreniyorlar. Biz o gelişimi canlı izledik. Benim kardeşim sorunlu bir çocuktu. Sorunlu bir ergenlikte. Ama havuzdaki hocalarının tavırları emin olun bundan yumuşak değil ve hepsine aşık bizimki.
He rahatsız etmiş olabilir hak verrm çocuğunun ezilmesini kaldıramamış olabilir anlıyorum. Ama dersin ortasında çocuğu çağırmak da bana abartı geldi.
Ben onu demiyorum genel olarak derste nasil bi cocuk acaba?agrasif mi ,rkadaslariyla nasil gecinir, derste dikkatini toplayabiliyor mu, slkllma suresi ne kadar gibi seyler. Ogretmenlikte nabza gore serbet vermek vardir cocugu taniyip tepki koymali. Beni yanlis anlamayin ogretmeni savunmak amacim degil ama cocugunuzun hal ve hareketlerini de dusunerek yargilama yapin bence once cocugunuzu derste ogretmenden dinleyin derim ben birinden degil tum ogretmenlerinden...Tam olarak şu: kapidan ruzgar geliyo kapatin demis...oglum da nedenini sormuş.bu kadar
Siz boyle dedikce bu cocuklar daha cok simarir ve ogretmeni dinlemez zaten baktigimda cocuklarda o kadar cok veliye guvenme var ki ve bu dogru degil bence umarim bu dusuncelerinizi cocugunuzun yaninda yuksek sesle dile getirmiyorsunuzdur... Eger boyleyse ileride size asiliginden dolayi cok cekersiniz ve beni hatirlarsiniz umarim...Helal kimse sessiz kalmasın cocuklarinizi ezdirmeyin hakettiği gibi davranmissin
zaten tek ders yapıyorlardı.uzun süre kalmıyorlardı.13 çocuk var. sıkılacak yada dikkat g erektiren bir ortam yoktuBen onu demiyorum genel olarak derste nasil bi cocuk acaba?agrasif mi ,rkadaslariyla nasil gecinir, derste dikkatini toplayabiliyor mu, slkllma suresi ne kadar gibi seyler. Ogretmenlikte nabza gore serbet vermek vardir cocugu taniyip tepki koymali. Beni yanlis anlamayin ogretmeni savunmak amacim degil ama cocugunuzun hal ve hareketlerini de dusunerek yargilama yapin bence once cocugunuzu derste ogretmenden dinleyin derim ben birinden degil tum ogretmenlerinden...
Anladim sanirim cocugunuz basarili ve sevilen bir ogrenci bu durumda sizde zaten ogretmene gerekenleri soylemissiniz ama bence ogretmen disari cikalom dediginde beraber cikip konussaydiniz bence.tavsiye vermek belki haddim degil ama lutfen bu tur konulari cocuklarin yaninda konusmayin ve cocuklariniza arka ciktiginizi belli etmeyin cunku sizin tepki verdiginizi gorunce ogretmene o da tepki vermeye calisirzaten tek ders yapıyorlardı.uzun süre kalmıyorlardı.13 çocuk var. sıkılacak yada dikkat g erektiren bir ortam yoktu
dikkat sorunu yada dağılması gibi bir şey yok.agresiflik hiç yok.okulda da herkes tarafından çok sevilen, pekçok öğretmenin ismiyle hitap ettiği biri.bakarım bi öğretmen sarılmış, diğeri elinden tutmuş yürüyor, öteki öpüyor v.s. herkes tanır yani.hem yakışıklı, hem sempatik hem sınıf hem de okul birincisi bir çocuk.
.Anladim sanirim cocugunuz basarili ve sevilen bir ogrenci bu durumda sizde zaten ogretmene gerekenleri soylemissiniz ama bence ogretmen disari cikalom dediginde beraber cikip konussaydiniz bence.tavsiye vermek belki haddim degil ama lutfen bu tur konulari cocuklarin yaninda konusmayin ve cocuklariniza arka ciktiginizi belli etmeyin cunku sizin tepki verdiginizi gorunce ogretmene o da tepki vermeye calisir
Peki oğlunuza sordunuz mu hocaya o tepkiyi neden vermiş
Rüzgar geliyor kapıyı kapayın diyene neden bir şey deme ihtiyacı hissetmiş
Çizdiğiniz örnek çocuk profili ile söylediği cümle uyumsuz
belki de hoca o bile böyle tepki veriyor diye olmadık bir şekilde konuşmuştur
Bunun cevabını ben de merak ediyorum.
Rüzgar geliyor kapıyı kapayın cümlesi yeterince açık, içinde nedenini belirten bir cümle zaten.
İnadına yaparmış gibi neden diye sormasının mantığı nedir?
Yorma artık kendini. Çocuktur, bazen bildiği halde tekrar sormak isteyebilir, bunu benim 4 yasindaki de yapıyor. Tepki vermek istediğimde duymazliktan geliyorum. "Sen sorasın diye",diye cevaplamak hem akıl yaşının hem de edebin yetersiz olduğunu gösteriyor. Soruyu saçma bulduysa cevaplamasaydi.okuldaki, kurstaki, etüddeki, spordaki hocaya bişey deme....olduuuu.biz bi tek dödrt duvar arasında mı ana olalım.makul mantık seviyesindeki herkes edebiyle işini adam gibi yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?