Öğretmene iyi mi yaptım

Tabi canım hapis cezası bile var , kaydetmek suç, ifşası 6 aydan 2 yıla kadar başlıyor. Ya da 1200 gün falandı sanırım 1000 var o kesinde adli para cezası var. 20 tel adli para cezasının günlüğü 20*1000 ne kadar yapıyor. zaten ortada somut bir şey yok. suçlu duruma düşer.

Veliler öğretmene had bildiriyor ülkemde insanlar da destekliyor bu durumu. Sizin bir üst modeliniz de hastanelerde canlarını emanet ettikleri doktorlara saldırıyorlar. Tebrik ediyorum ülkeolarak çok güzel bir yere doğru gidiyoruz.

Her yigiidin yogurt yiyisi farklidir . Egitimcinin isine karismaniz ve cocuklarin yani da bunu yapmaniz hos olmamis ,, buda yeni trend eskiden őgretmenlere saygi vardi eti senin kemigj benjm denirdi simdi yaptiklari konustuklari begenilmiyor ,, siz begenmiyorsanoz ogretmeni cocugunuzu farkli bir kursa yazdira bilirsiniz diger cocuklarin kaesisinda saygimligini yitirmeye hakkiniz yoktu.. hata yapmissiniz ... ogretmene ders aonunda tepki gosterseydiniz sizin hakli oldugunuzu soyleyevektim.

bana daha çok genel olarak çocuklara olan tavrı değilde sizin çocuğunuza olan tavrı sizi kızdırmş gbi geldi.Herneyse biraz abartı bulmakla birlikte tavrınızı haksız görmedim.Ben olsam ya kurstan sonra hocasnı değiştirir yada kursa göndermezdim ama bu kadar hocaya yada amire filan yüklenmezdim.Aloooo bilmemne demiş yani dövüyomuş gibi davranmışsnız garip olmupş.

Sabahtan akşama kadar tüm gün ağır engelli çocuklarla çalışıyorum.Yeri geliyor çocuklardan yumruk yiyorum,üzerime tükürüyorlar vs. Ama yine de sakinliğimi muhafaza etmeye çalışıyorum onlar melek diyorum hep içimden.Tüm yorgunluğuma,hastalığıma rağmen ne verebilirsem vermeye çalışıyorum elimden geldiğince.

Şimdi aynı kurumda emekli bir öğretmenimiz var.Adam resmen çocuk beğenmiyor engelli çocuğa ya bu adam olmaz bu gelmesin benim dersime filan diye söyleniyor kendi kendine.Ve işini o kadar berbat yapıyor ki tüm veliler onu istemediği için ekstra yük bize biniyor malesef onun işini de biz yapıyoruz yeri geliyor.Açıkçası böyle bir velinin gelip bu adama haddini bildirmesini çok isterdim çünkü bizim yönetim bir yaptırım uygulamıyor.

Kendimi övmek için yazmadım ama öğretmen var öğretmen var.Bu meslekte sabır,sakinlik ve güven temel kuraldır.Hakkıyla yapamayan da bana göre bu işi bırakmalı çünkü çocuklar bizi rol model alıyorlar.Onların ilerki yaşamlarını da etkiliyoruz bu nedenle öğretmenler (ben de dahil) yaptıkları işin öneminin farkında olmalı kesinlikle.

Yalnız konu sahibi çocuğunuzu o derse (tabi mecburi değilse) göndermemenizi tavsiye ederim bundan sonra.Çünkü öğretmen size karşı belli etmese de cephe alacaktır ve davranışları da samimi olmayacaktır çocuğunuza karşı.

Benim kardeşim 14 yaşında 6 yaşından beri yüzüyor. Belediyenin havuzlarından başladı. Farklı farklı hocalarla çalıştı. Şu an profesyonel ve dereceleri var zaten. Biz hiç yumuşak tavırlı bir spor hocası görmedik. Çocukları biraz hizaya sokmak yerli yersiz konuşmaları engellemek gerekiyor genelde. Yer geliyor böyle şeyleri kişisel almamayı da öğreniyorlar. Biz o gelişimi canlı izledik. Benim kardeşim sorunlu bir çocuktu. Sorunlu bir ergenlikte. Ama havuzdaki hocalarının tavırları emin olun bundan yumuşak değil ve hepsine aşık bizimki.

He rahatsız etmiş olabilir hak verrm çocuğunun ezilmesini kaldıramamış olabilir anlıyorum. Ama dersin ortasında çocuğu çağırmak da bana abartı geldi.

Çocuk zaten gelmek istemiyormuş ki. Demek ki şikayetçi değil. Öyle elini parmağını sıksa çocuklar söylerdi ailelerine. Çocuğa da bağırmış gel buraya diye.
Benim de bir arkadaşım var. Atletizm dalında madalyaları var. Hocası neler yapmış ona neler. Ama o hırslar sayesinde de 1 gümüş , bronz madalya getirdi ülkeye.

Tam olarak şu: kapidan ruzgar geliyo kapatin demis...oglum da nedenini sormuş.bu kadar
Ben onu demiyorum genel olarak derste nasil bi cocuk acaba?agrasif mi ,rkadaslariyla nasil gecinir, derste dikkatini toplayabiliyor mu, slkllma suresi ne kadar gibi seyler. Ogretmenlikte nabza gore serbet vermek vardir cocugu taniyip tepki koymali. Beni yanlis anlamayin ogretmeni savunmak amacim degil ama cocugunuzun hal ve hareketlerini de dusunerek yargilama yapin bence once cocugunuzu derste ogretmenden dinleyin derim ben birinden degil tum ogretmenlerinden...

Helal kimse sessiz kalmasın cocuklarinizi ezdirmeyin hakettiği gibi davranmissin
Siz boyle dedikce bu cocuklar daha cok simarir ve ogretmeni dinlemez zaten baktigimda cocuklarda o kadar cok veliye guvenme var ki ve bu dogru degil bence umarim bu dusuncelerinizi cocugunuzun yaninda yuksek sesle dile getirmiyorsunuzdur... Eger boyleyse ileride size asiliginden dolayi cok cekersiniz ve beni hatirlarsiniz umarim...

zaten tek ders yapıyorlardı.uzun süre kalmıyorlardı.13 çocuk var. sıkılacak yada dikkat g erektiren bir ortam yoktu
dikkat sorunu yada dağılması gibi bir şey yok.agresiflik hiç yok.okulda da herkes tarafından çok sevilen, pekçok öğretmenin ismiyle hitap ettiği biri.bakarım bi öğretmen sarılmış, diğeri elinden tutmuş yürüyor, öteki öpüyor v.s. herkes tanır yani.hem yakışıklı, hem sempatik hem sınıf hem de okul birincisi bir çocuk.

Uygulama derslerimde sınıfa girdiğimde olmak istediğim tek yer gibi hisseden bir öğretmenim ama yeni mezun olduğum için evimdeyim :) çünkküü tecrubeli diye şu işini sevmez,sıkılmış insanlara bu şansı veriyorlar ! Çokta iyi yapmışsınız o ne cürret ,ego !

Anladim sanirim cocugunuz basarili ve sevilen bir ogrenci bu durumda sizde zaten ogretmene gerekenleri soylemissiniz ama bence ogretmen disari cikalom dediginde beraber cikip konussaydiniz bence.tavsiye vermek belki haddim degil ama lutfen bu tur konulari cocuklarin yaninda konusmayin ve cocuklariniza arka ciktiginizi belli etmeyin cunku sizin tepki verdiginizi gorunce ogretmene o da tepki vermeye calisir

.
inanın daha küfür etmişliği yok oğlumun...ben kimseye küfür edip de adımı küfürcüye çıkaramam anne diyen, çok saygılı, sevgi dolu biri.kimse kırılsın istemez....hoca söz diliyle değilse bile hal diliyle resmen aşağıladı. o kim ki...zannedersin iki satır bişey öğretiyor da dünyayı ayaklarımıza serdi.benim ailemde de öğretmen çok.ilkokul,lise,üniversite,kurs hocaları....kimsede böyle tavır duymdık.ben de bir dünya öğretmen tarafından okutuldum.böyle şey görmedim yahu....herkes bi dünya laf etmiş.eski hocalarla şimdikiler bir mi....yahu branşını bilmeyen hocalar var. eskiden eğitim kalitesi daha yüksekti.şimdi çok az netle her mesleği özel üniversite sayesinde herkes oluyor, maaşallah.ben niye işini iyi yapanla, iyi yapmayanı bir tutayım.böyle bir haksızlık niye yapayım.çocuğuma sırt vermekmiş...yahu çocuk bir şey yapmadı diyorum, kabahati olsa ve korusam sırt vermiş olurum...ben sırt vermedim

okuldaki, kurstaki, etüddeki, spordaki hocaya bişey deme....olduuuu.biz bi tek dödrt duvar arasında mı ana olalım.makul mantık seviyesindeki herkes edebiyle işini adam gibi yapacak.

Peki oğlunuza sordunuz mu hocaya o tepkiyi neden vermiş

Rüzgar geliyor kapıyı kapayın diyene neden bir şey deme ihtiyacı hissetmiş

Çizdiğiniz örnek çocuk profili ile söylediği cümle uyumsuz

belki de hoca o bile böyle tepki veriyor diye olmadık bir şekilde konuşmuştur

Bunun cevabını ben de merak ediyorum.

Rüzgar geliyor kapıyı kapayın cümlesi yeterince açık, içinde nedenini belirten bir cümle zaten.
İnadına yaparmış gibi neden diye sormasının mantığı nedir?

Ben de merak ettim bunu.
Yani orada yüzülüyor ve çocuklar üşüyebilir rüzgar gelirse. Neden gayet açık. Öyle zeki bir çocuğun da bunu anlamaması imkansız.

okuldaki, kurstaki, etüddeki, spordaki hocaya bişey deme....olduuuu.biz bi tek dödrt duvar arasında mı ana olalım.makul mantık seviyesindeki herkes edebiyle işini adam gibi yapacak.
Yorma artık kendini. Çocuktur, bazen bildiği halde tekrar sormak isteyebilir, bunu benim 4 yasindaki de yapıyor. Tepki vermek istediğimde duymazliktan geliyorum. "Sen sorasın diye",diye cevaplamak hem akıl yaşının hem de edebin yetersiz olduğunu gösteriyor. Soruyu saçma bulduysa cevaplamasaydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…