öğretmene ne denmeli...

arkadaşım anlattıklarınız şu an için tek taraflı ama şayet gerçekse üzücü şeyler. bir öğretmenin çocuk için neler ifade ettiğini bilmeden davranan böyle kişiler bizim mesleğimizi de karalıyor maalesef. bizim okulda da var kaymakam torpiliyle sınıfına öğrenci verilen öğretmenler. ama şimdi velilerim 4te 3ü pişman.. niye aşırı disiplin ve aşırı başarı isteğine her çocuk gelemiyor.

seneye benim de oğlum 1. sınıfa başlayacak ve size şunu söyleyeyim istediğim kesinlikle sert otoriter bir öğretmen değil. çılgın, oyuna düşkün ve sınıfında çocuklarla kalemlerle savaş yapan bir öğretmen.

ve farkında mısınız oğlunuz okulda mutsuz... sürekli yakınması, şikayetlerde bulunması da bu yüzden maalesef. bence gidin görüşün öğretmenle baktınız hala aynı sınıfını değiştirin. daha 4 senelik maratonun ilk ayağı bile tamamlanmadan bunları yaşarsanız bu zaman geçmez.

Öğretmenler doğa üstü güçlere sahip insanlar değil. Beceremeyecekse bu mesleği seçmesin demek dışardan çok kolay. Amma velakin bu mesleğinde bazı ince ayarları var. Ve malesef bu nasıl öğretmen dedirten istisnai öğretmenlerde yok değil. Her meslekte olduğu gibi...

Bakın ne diyorum ben de sürekli şikayete gelen öğretmenle kavga etmeye gelen velilerden hoşlanmıyorum hatta bir kaşık suda bogasim var. Ama bütün velileri aynı kefeye sokmak bir öğretmene yakışır mi? Kaldı ki bütün öğretmenler de aynı kefeye sokulmaz. Olacak ismi?
Bakın aynı kafadayiz aslında. Bunu mecbur bırakan öğrenciler de var veli lerde var. Ama surekli bagiran bikere de biyerine bisey olmasin diyen biri ne derecede hakli olabilir. Asil sorun bu. konu sahibi bu eften puften kavga cikar ten hep hep okula giden biri olsa buraya konu acmazdi herhalde. Iyi de neden o zaman tersliyor bayanı?

Çok teşekkür ederim ilgiyle yazdığınız bu bilgilendirici mesaj için. Hepsini akşamları deneteceğim umarım bir an önce düzelme yaşarız. Ayrıca evet en çokta kendine olan güvenini kaybetmemesi adına çıkarabilmesini istiyorum.

Size de bilgi vereceğim çalışmalarımızın sonucundan. Sevgiyle kalın

Merhaba hanımefendi,

Ben ne sizin şahsınıza ne de öğretmenlerin geneline veryansın etmedim yazdıklarımda. Sadece 1. sınıfın korkulu bir süreç olduğunu düşünerek yıla başladığımı ve pekte yanılmadığımı, bu süreçte de öğretmenimizin okul içi durumlara sürekli bizi müdahil ederek gerek çocukların kendı aralarındaki sorunları gerekse akademik problemleri kedilerinin çözmesine fırsat vermedıgınden ( anlatmamaıs olduklarımın bırıkmesi diyelim) yasadıgım sıkıntıyı belirtmek istedim.

Kimbilir ne zordur öğretmen olmak bunu ne yadsıyor ne de yargılıyorum. Haklısınız bizler evde bir tanesi ile bile başedemezken sizler onlarcalarına dayanabılıyor sunuz. Ama benim kastettiklerim farklı..
Elbette ki okul ve aile birlikte eş zamanlı ilerlemeli ve birbirine destek sağlamalı. Biri akademik bilgileri öğretirken bir diğeri günlük hayatta onları pekiştirmeli. Ancak bir anne öğretmenin yerini almamalı, eğitim okul ve öğretmenin işi olmalı, şefkat ve diğerlerinin annenin işi olması gibi..

Yazım tarzınız cok sert. Sanırım sizinde burada anlatmadığınız başka nedenlerden kaynaklanıyor aynı benım ilk yazımda ifade edemedıklerım gıbı. Üzerinize alınıp kırıldıysanız kendı adıma özür dilerim amacım çokta saygı duyduğum öğretmenleri kırmak değildi asla. Hırsları ve tutkuları doğrultusunda hırçınca hareketlerden kaçınmayanlara idi tüm söylemlerim..

Keşke sınıf mevcutlari daha makul bir sayıda olsa.inanin çooook değişiyor.öğretmen de bölünüyor emin olun.siz güzelce rica edin inşallah anlayışla karşılar bir dahakine.

Oğlunuz çok fazla şikayetçi olabilir mi bazı şeylerden, öğretmenin verdiği tepkiler hep "yine mi..." tarzında olmuş
Bence bir gün uzaktan oğlunuzu okulda izleyin haberi olmadan ya da arkadaşlarıyla olunca nasıl davranıyor
Neden böyle diyorum biliyor musunuz kuzenim var bir tane o kadar yaramazdı ki ama ailesine göre öyle değildi
Öğretmeni şikayet edince de gidip ailesi öğretmenle tartışıyordı ama biz biliyoruz ki öğretmen haklı
Belki siz kendi oğlunuz olduğu için bazı davranışlarını farkedemiyorsunuz belki gerçekten fazla şikayetçi ve mızmız davranıyor
Ve maalesef bir kaç arkadaş demiş eğer sık hastalanıyorsa halk oyunundan alın kağıt havluyla olacak iş değil çünkü bir de zatürre oluyor diyorsunuz sağlığı daha önemli
Benden size tavsiye devlet okulundan özel okul muamelesi beklemeyin hayal kırıklığına uğrarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…