- 11 Temmuz 2012
- 1.234
- 1.361
- 208
- Konu Sahibi kahvekokusu32
-
sizi anlayabılıyorum. ben de öğretmenim . bızlerınde gergınlıkle yada bı sorunla ılgılenırken sergıledıgı yanlıs davranıslar olabılıyor bazen. ogretmenınız yanlıs davranmıs. ve bıldıgınızı rahatsız oldugunuzu gergın bı ortam olusturmadan soyleyın. sorun oldugunda sıze bılgı vermesını ıstemıstınız masanıza gelınce sınıf ıcınde boyle bır tepkı vermenız onu üzdü diyebılırsınız. ve sorununu sızınle rahatca paylasabılmesını ıstıyoruz dıyın. ben de bırkeresınde bu sekılde bır ogrencımı suan etkınlık yapıyoruz yerıne oturmalısın dıye gondermıstım ( etkınlıgı sık sık bırakıp bahanelerle gezınen bır cocuktu dıkkatını calısmasına yogunlastırması gerekıyordu ve sınıf duzenını kabullenmesı ıcın ımtıyaz vermıyordum ) meger baska bı sorunu varmıs oturdugu halde gozlerımın ıcıne bakıyo o zaman endıselenıp sordum neyın var dıye meger etkınlık kartlarını eksık vermısım farkedınce ben özür diledim sınıfta..bazı arkadaşlar yazılanları ya gerçekten yanlış anladı ya da işine geldiği gibi, ben öğretmen 35 çocukla çok ilgilenmeli sırtından havlusunu eksik etmemeli, çocuklar ne yaparsa yapsın göz yummalı yazmadım. demek istediğim bana havlu önerisini o sundu, pzt bu yana unuttu haklı olarak o kadar çocukla hatırlaması çok kolay değil zaten, oğlum kendi işini kendi halletmeye çalıştı yapamadı, bu defa öğretmenine hatırlat dedim masaya daha yaklaşırken şikayet etme git yerine otur demesinden bahsediyorum ben, çocuğun konuşmasına izin vermemesinden... ne diyeceğini dnlemeden diğer çocukların içinde özgüveninin yerle bir olmasından. oğlum şikayet ediyorsada bunu öğretmen böyle istediği için yapıyordu, kendisi söyledi biri vurunca karşılık vermeden bana söyleyeceksin dediği için söylüyordu, şimdi yanlış anlayan arkadaşlara soruyorum 6 yaşındaki çocuğunuz hem sınıftaki arkadaşlarından dayak yiyip şikayet etmesin, hem öğretmen vurmasını istemiyor diye tepki vermesin, hem birşey soracak olsa da fırsat verilmesin... şimdi bir de haksız ben olayım değil mi ?
Sizin dediginiz gibi her cocukla tek tek istekleri uzere ilgilenirse dersi ne zaman verecek acaba. Cocuklar okula ogrenmeye gidiyor unutmayin. Eger onemli durum olsa ilgilenmek lazim evet. Ogretmenler cocuga bagirmasin hic bir sey demesin sesini yukseltmesin ama 35 cocukla da ilgilensin. Ust basini degistirsin cantasini duzenlesin. Velisine teslim etsin peki ders ne olacak? Bir ogretmenden bu kadar cocuk varken her cocukla ayri ayri ilgilenmeyi talep etmek, ogretmen sesini yukseltince de neden bagirdi demek buyuk bir haksizlik. Veliler o zaman neden evde cocuklarina bagiriyor, dovuyor. Evde 1 cocuga bakamayan veliler ogretmene tesekkur etmekdense neden bunu dedi bunu yapti diyorlar. Asil olan dersini duzgun ogretiyor mu her cocuk dersi ogrene biliyor mu, odevlerine duzenli kontrol ediyor mu bunlar olmali. Ay cocugum kirildi, incindi, basi agridi, kolu acidi gibi seylerle ogretmenle kavga edecek olursaniz aciyorum biz ogretmenlereEğer o bir öğretmen olduysa 35 değil 50 kişi bile olsa hepsi ile tek tek ilgilenmek zorunda. Siz farklı düşünüyorsunuz. Çocuğunuz yok her halde. Eğer o öğretmene uğraşmak zor geliyorsa Filmdelisi arkadaşın da dediği gibi gitsin özelde 15 20 kişi ile tabi becerebilirse uğraşsın. Özel oldumu devletten daha beter veliler. Çocuğuna bir gık desin o öğretmeni ordan gönderirler vallahi. Devlet okulu olduğu için mi böyle. Tamam Konu sahibi hırkayı verdi çocukta giydi. Peki bu öğretmen istediği kadar çocuk herşeyi öğretmene şikayet etsin, söylesin İLGİLENMEK ZORUNDA... Nokta...Ne demek bir kere de parmağına bişey olmasın. Diyeceği şey daha dikkatli olmalısım bak sürekli yaralanıyorsun. ama tatlı bir dil ile. Malesef bu öğretmenin dili KAKTÜSE dönmüş...
Velilere yaranilmiyor sayin hocam. Bizi bizden baskasi anlamaz. Bunyesi zayif cocugun ne isi var halk oyunlarinda. Ilgili anneyim imaji cizmek icin cocuklara yazik ediyorlarSizin dediginiz gibi her cocukla tek tek istekleri uzere ilgilenirse dersi ne zaman verecek acaba. Cocuklar okula ogrenmeye gidiyor unutmayin. Eger onemli durum olsa ilgilenmek lazim evet. Ogretmenler cocuga bagirmasin hic bir sey demesin sesini yukseltmesin ama 35 cocukla da ilgilensin. Ust basini degistirsin cantasini duzenlesin. Velisine teslim etsin peki ders ne olacak? Bir ogretmenden bu kadar cocuk varken her cocukla ayri ayri ilgilenmeyi talep etmek, ogretmen sesini yukseltince de neden bagirdi demek buyuk bir haksizlik. Veliler o zaman neden evde cocuklarina bagiriyor, dovuyor. Evde 1 cocuga bakamayan veliler ogretmene tesekkur etmekdense neden bunu dedi bunu yapti diyorlar. Asil olan dersini duzgun ogretiyor mu her cocuk dersi ogrene biliyor mu, odevlerine duzenli kontrol ediyor mu bunlar olmali. Ay cocugum kirildi, incindi, basi agridi, kolu acidi gibi seylerle ogretmenle kavga edecek olursaniz aciyorum biz ogretmenlere
Bence öğretmen oğlunuz fazla mızmızlığı ve bağımlı azıcık ayakları üstünde durmalı diyecek
Bakın bu böyledir demiyorum ama örneklerin bende yarattığı hissiyat bu
Başım ağrıyor annemî arayın biz böyle şeyler bilmediğimiz için değişik geldi bizim zamanımızda evde dahi telefon yoktu anne aranacak da işten çıkacak gelecek de
Oğlum özel anaokulunda kulağı ağrımış neyse anneni arayalım demişler akşama az kaldı o beni almaya gelir zaten demiş
Hemşire aradı gittim aldım doktora götürdüm orta kulak iltihabı olmuş zarı bile delinip aktı
Bunu şunun için yazdım hani parmağı kanadı başı ağrıdı vs demişsiniz ta bunlar psikolojik değîlse idare etmeyi de öğrenmeli en ufak bir şeyde anne ya da öğretmenim diye koşmamalı
Kendisine vurana vurmayacak ise de sözlü müdahale etmeli dinlemiyorlarsa onlarla muhatap olmamalı gibi son çare öğretmen olmalı
Bu arada öğretmen değilîm
Çocuklar bu sesleri (dil altı bağı yoksa eğer ) dil tembelliği sebebiyle çıkaramazlar. Çok büyük bir ihtimalle dil altı bağı yoktur. Ancak eğer dil bağı varsa aşağıda yazacağım dil kaslarını geliştirici egzersizlerin hiçbir etkisi olmaz. Bu sebeple dil altı bağının olup olmadığını teyit etmek için ilk önce KBB ye gitmenizde fayda var. Aşağıda birkaç egzersiz yazacağım. Çalışmalar 15-20 dakikayı geçmemeli. Egzersizleri oyuna çeviriniz gerekirse sizde iştirak ediniz.Okulun ilk günü anlatmıştım r sesini söyleyemediğini, l de bir problem yok ancak rrr diyemediği için hecelerken rr sesini kendi söylediği şekilde yazıyor. Hergün sabah öğretmenle karşılaşıp kısa da olsa konuşuyoruz bugünde birden bu notu görünce..Bilmiyorum belki de ben diğer bunalmışlıklarımı burdan cıkarıyorum ama genel olarak eski öğretmenlerin sakinliği ve huzurunu kıyaslıyorum.
Size önerilen ses ayrıştırmayı rica etsem daha ayrıntılı yazabilir misiniz?
Bi ogretmen olarak şunu söyleyim günde o kadar çok sikayet geliyor ki size anlatamam. Ve bazen kimin tam olarak hakli olduğunu kestiremiyorsunuz. Bizde insaniz ve bazen tahammül gücümüz bitiyor. Sikayet edeni de azarliyoruz. Ya da gelip sikayet edeceksen hic konuşma diyip gonderiyorum. Ve ayrica kavga eden öğrencilere bende diyorum, sen vurma gel bana soyle diye. Ama cocuklar bunu çok abartabiliyorlar. Ogretmenin tek haksız tarafı çocuğunu dinlemeden azarlamasi olmuskızlar dün akşamdan bu yana nasıl gerginim tahmin bile edemezsiniz. oğlum bu yıl 1, sınıfa başladı. okul açılmadan önce bir kaç arkadaşım o okulda bazı öğretmenlerin çocuklara vuruğunu söylemişlerdi. bu yıl kayıt yaptırmaya gittiğimizde de müdür bey para karşılığında istediğimiz öğretmene kayıt yaptırabileceğimizi söyledi. bizde okulda çok methedilen bayan öğretmene kaydını yaptırdık. öğretmenimiz otoriter fazlasıyla... bu iyi birşey tabikii yoksa 35 çocukla başedemez. ama okul açıldığından beri sürekli çocukların bi kısmından şikayetçi. ilk zamanlar benim oğlumdanda çok şikayet ediyordu. çocuklar vurunca o da tepki olarak vuruyor kavga ediyorlar diye. babasıyla bizde uyardık öğretmenimizde çocuklar bişey yaparsa sen gel bana söyle demişti oğluma. o gün bugündür çocuk ne zaman birileri canını yaksa vurmamak için öğretmenine söylüyordu. bu arada halk oyunlarına da vermiştik oğlumu, çok sık hastalanan bir çocuk olduğu için 1 ayda 2 kutu antibiyotik kullandık sık sık zattürre geçiriyor endişeleniyorum haklı olarak, geçen gün bana anne ben çok terliyorum oyun oynadığımız salon soğuk oluyor üşüyorum dedi. bende çıkışta öğretmenimize salon soğuk oluyor mu diye sordum , bana çocuğun aklıyla hareket etmeyin diye terslendi bozuldum açıkçası sonrada sırtına kağıt havlu koyun ben alayım çok terliyor dedi. tamam dedim. hafta başından beri ben sırtına kağıt havlu koyuyorum o öğretmenine söylemeye çekiniyordiye kendi kendine çıkartmaya çalışıyormuş. dün babası da kızdı öğretmene söyle çıkaracakmış unutuyor dedi. neyse dün okulda oğlum tam öğretmeninn masasına gitmiş öğle arasında öğretmenim der demez sende sürekli herkesi şikayet ediyorsun git yerine otur demiş. uçan sineği bana şikayet etme demiş. oğlum ses çıkarmadan oturmuş. diğer tenefüs parmağı kanamış oğlum ses çıkartamamış, arkadaşı öğretmene söylemiş, oğluma dönüp zaten bir kerede parmağına bşey olmasın demiş... akşam eve gelince anlattı o kadar üzüldümki keşke bir kez dinleseydi masasına gelen çocuk ne diyecek diye, eğer şikayet ediyorsa o zaman söyleseydi şikayet etme diye ki kendisi sen vurma bana söyle demişti , dün akşam bana mesaj atmış öğretmen yarın toplantı istiyorum diye verdiği saatte hastanede randevum var dedim öğle arası müsait olursanız geleyim dedim tamam demiş. muhtemelen bana oğlumun şikayet ettiğini söyleyecek... ne demeli şimdi bu öğretmene... bana akıl verin kızlar.
Ben bütün istekleri üzerine ilgilensin demedim fakat kendisi birşey söylüyorsa söylediğini de yapacak. Hadi havlu meselesi neyse de kendisiyle konuşmaya gelen bir veli yi terslemek de ne demek pardon? Demekki sizde sabırsız bir ogretmensiniz. Evet sınıfın huzurunu bozan dersi dinlemeyen öğrenciler de var ve sürekli uğraşmaktan ders yapılmaz kabul ediyorum. Ama böyle çocuklara bağırıp çağırıp onları dışlamak ne kadar doğru sayın öğretmen hanım? Ben çocuğunu dövmeyen biriyim ve bir öğretmen benim çocuğumu döverse ona dünyayı dar ederim. Emin olun. Ayrica bagirip cagirarak duzgun ders ogretilmez. Ben sahsen tatlilikla guzellikle basarili olan ogretmenler gordum. Bagirip ses yukselterek kizarak degil. Iki cocuk kavga ettiyse onlari tatli tatli iyilikle bir daha kavga etmemeleri sağlanır. Sus şikayet etme git otur gibi mi yapılır bunlar?Sizin dediginiz gibi her cocukla tek tek istekleri uzere ilgilenirse dersi ne zaman verecek acaba. Cocuklar okula ogrenmeye gidiyor unutmayin. Eger onemli durum olsa ilgilenmek lazim evet. Ogretmenler cocuga bagirmasin hic bir sey demesin sesini yukseltmesin ama 35 cocukla da ilgilensin. Ust basini degistirsin cantasini duzenlesin. Velisine teslim etsin peki ders ne olacak? Bir ogretmenden bu kadar cocuk varken her cocukla ayri ayri ilgilenmeyi talep etmek, ogretmen sesini yukseltince de neden bagirdi demek buyuk bir haksizlik. Veliler o zaman neden evde cocuklarina bagiriyor, dovuyor. Evde 1 cocuga bakamayan veliler ogretmene tesekkur etmekdense neden bunu dedi bunu yapti diyorlar. Asil olan dersini duzgun ogretiyor mu her cocuk dersi ogrene biliyor mu, odevlerine duzenli kontrol ediyor mu bunlar olmali. Ay cocugum kirildi, incindi, basi agridi, kolu acidi gibi seylerle ogretmenle kavga edecek olursaniz aciyorum biz ogretmenlere
ya he he evdeki tek cocugunuzdan yaka silkersiniz ögretmen 35 tanesıyle on numara ılgılensın ıstersınız bu ne perhız bu ne lahana tursusuEğer o bir öğretmen olduysa 35 değil 50 kişi bile olsa hepsi ile tek tek ilgilenmek zorunda. Siz farklı düşünüyorsunuz. Çocuğunuz yok her halde. Eğer o öğretmene uğraşmak zor geliyorsa Filmdelisi arkadaşın da dediği gibi gitsin özelde 15 20 kişi ile tabi becerebilirse uğraşsın. Özel oldumu devletten daha beter veliler. Çocuğuna bir gık desin o öğretmeni ordan gönderirler vallahi. Devlet okulu olduğu için mi böyle. Tamam Konu sahibi hırkayı verdi çocukta giydi. Peki bu öğretmen istediği kadar çocuk herşeyi öğretmene şikayet etsin, söylesin İLGİLENMEK ZORUNDA... Nokta...Ne demek bir kere de parmağına bişey olmasın. Diyeceği şey daha dikkatli olmalısım bak sürekli yaralanıyorsun. ama tatlı bir dil ile. Malesef bu öğretmenin dili KAKTÜSE dönmüş...
Bence öğretmen oğlunuz fazla mızmızlığı ve bağımlı azıcık ayakları üstünde durmalı diyecek
Bakın bu böyledir demiyorum ama örneklerin bende yarattığı hissiyat bu
Başım ağrıyor annemî arayın biz böyle şeyler bilmediğimiz için değişik geldi bizim zamanımızda evde dahi telefon yoktu anne aranacak da işten çıkacak gelecek de
Oğlum özel anaokulunda kulağı ağrımış neyse anneni arayalım demişler akşama az kaldı o beni almaya gelir zaten demiş
Hemşire aradı gittim aldım doktora götürdüm orta kulak iltihabı olmuş zarı bile delinip aktı
Bunu şunun için yazdım hani parmağı kanadı başı ağrıdı vs demişsiniz ta bunlar psikolojik değîlse idare etmeyi de öğrenmeli en ufak bir şeyde anne ya da öğretmenim diye koşmamalı
Kendisine vurana vurmayacak ise de sözlü müdahale etmeli dinlemiyorlarsa onlarla muhatap olmamalı gibi son çare öğretmen olmalı
Bu arada öğretmen değilîm
Ben on numara ilgilensin demiyorum yazdıklarımı iyi okuyun lütfen. Ilgilenmeli dediği birşey varsa yapmalı diyorum. Alsın kucağına amanda benim canım senin de ne derdin var desin mi diyorum. Kendi söylediği lafın arkasında duracak kardeşim. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeliyiz biz bunu önce ailemizde sonra ogretmenlerimizden öğreniyoruz. Valla öğretmen var öğretmen var, veli var veli var. Ben de sürekli bid bid öğretmene giden verilerden hoşlanmıyorum ama bir veli de geldimi terslenmemeli kanımca. bir çocuk fazla mizmiz ise annesi çağrılır adam akıllı edepli bir şekilde konuşulur. Kim olursa olsun çocuğu hakkında kötü birşey duymak her anne babayi uzer kimse de kusura bakmasın. amauygun bir dil ile anlatmak eleştirmeden yargılamadan yadirgamadan en doğrusu olur. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye bir laf duydunuz mu hiç bilemedim şimdi.ya he he evdeki tek cocugunuzdan yaka silkersiniz ögretmen 35 tanesıyle on numara ılgılensın ıstersınız bu ne perhız bu ne lahana tursusu
Sinfimda 2-3 ogrenci yuzunden ders yapamiyorum. Kendileri azmis gibi diger ogrencileride rahat birakmiyorlar. Velilerine sikayet etmekten yoruldum artik. Ne yapmaliyim tabiki sus diyecegim bagiracagim. Onlari sinfimdan cikarmayi dusunuyorum zaten. Bakin ne yazdim. Her veli bir sikayetle gelirse tabiogretmen tepki gosterir. O zaman velide tatli dille konussun bizimle. Neden sunu yaptin bunu yaptin derlerse hakli olarak ogretmenin sabri tukenir. Bir cocuk dersi hep bozuyorsa ona sus otur demek lazim evet. Ah canim tatlim demekle olmuyor bu isler. Cocuktan cocuga fark var. Bazi ogrenciler tatli dilden anliyorsa bazilarida bagirmaktan anliyor iste. Tatli dille daha da simarik oluyorlar. Hep bagiran ogretmenlere bende hak vermiyorum ama dedigim o bazi ogrenciler ogretmeni buna mecbur birakiyor. Siz ogretmen degilseniz zaten anlamayacaksiniz. Bunu burda konusmanin bir anlami yok.Ben bütün istekleri üzerine ilgilensin demedim fakat kendisi birşey söylüyorsa söylediğini de yapacak. Hadi havlu meselesi neyse de kendisiyle konuşmaya gelen bir veli yi terslemek de ne demek pardon? Demekki sizde sabırsız bir ogretmensiniz. Evet sınıfın huzurunu bozan dersi dinlemeyen öğrenciler de var ve sürekli uğraşmaktan ders yapılmaz kabul ediyorum. Ama böyle çocuklara bağırıp çağırıp onları dışlamak ne kadar doğru sayın öğretmen hanım? Ben çocuğunu dövmeyen biriyim ve bir öğretmen benim çocuğumu döverse ona dünyayı dar ederim. Emin olun. Ayrica bagirip cagirarak duzgun ders ogretilmez. Ben sahsen tatlilikla guzellikle basarili olan ogretmenler gordum. Bagirip ses yukselterek kizarak degil. Iki cocuk kavga ettiyse onlari tatli tatli iyilikle bir daha kavga etmemeleri sağlanır. Sus şikayet etme git otur gibi mi yapılır bunlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?