öğretmene ne denmeli...

sizi anlayabılıyorum. ben de öğretmenim . bızlerınde gergınlıkle yada bı sorunla ılgılenırken sergıledıgı yanlıs davranıslar olabılıyor bazen. ogretmenınız yanlıs davranmıs. ve bıldıgınızı rahatsız oldugunuzu gergın bı ortam olusturmadan soyleyın. sorun oldugunda sıze bılgı vermesını ıstemıstınız masanıza gelınce sınıf ıcınde boyle bır tepkı vermenız onu üzdü diyebılırsınız. ve sorununu sızınle rahatca paylasabılmesını ıstıyoruz dıyın. ben de bırkeresınde bu sekılde bır ogrencımı suan etkınlık yapıyoruz yerıne oturmalısın dıye gondermıstım ( etkınlıgı sık sık bırakıp bahanelerle gezınen bır cocuktu dıkkatını calısmasına yogunlastırması gerekıyordu ve sınıf duzenını kabullenmesı ıcın ımtıyaz vermıyordum ) meger baska bı sorunu varmıs oturdugu halde gozlerımın ıcıne bakıyo o zaman endıselenıp sordum neyın var dıye meger etkınlık kartlarını eksık vermısım farkedınce ben özür diledim sınıfta..

Mezun ettıgım ogrencılerımı (anasınıfından) ılk yıllarının ılk haftaları arada bır ust kata cıkarak zıyaret eder tenefuste bı yoklarım onları görunce sevınıyorlar oyle.. bırgun gıttıgım sınıflarda benı gorunce delı fısek gıbı yanıma kosan cok bıcır zekı bı kızım sırasında oturup tebessum ederek kaldı.neden gelmıyorsun dedim sesi cıkmadı.yanına gıttım ıyımısın dıye ıyıyım dedı hala bır garıp ama senı boyle durgun görünce ben üzüldüm gidicem ama bana söylemek ıstedıgın bırsey varmı dedım o zaman cekınerek arkadaslarım bıraz uzaga gıtsın kulagına bırsey soylıcem ogretmenım dedı rica ettık uzaklastılar meger tuvaletı geldıgınde öğretmenınden izin istemeye cekınmıs cunku tenefuste gıdeceksınız artık buyudunuz derste gıtmek yok dıyormus. bu da ızın ısteyememıs tenefuse kadar sıkabılırım sandım ama kacırdım dedı öğretmenıde hıcbırsey farketmemıs sıralar mınderlı. tmm bekle annenı cagırıyorum halletcez dedım annesını aradım ama kadın sok ıcınde hocam oyle bısı bebeklıkten berı yasamadık nasıl yapar dıyor. olabılır ızın ıstememk ıcın sıkmıs tutamamıs bısı demeyın sınıfın haberı yok utandırmadan gızlıce alın dedım öyle yaptı annesı.

demem o kı asırı cekınme ve gerektıgınde sorununu ogretmene ıfade edememe cocugu daha mahcup daha cekıngen hala getırıyor kı messela o ogrencım kendıne gayet guvenen gırısken bır kızdı o bıle bı sınıklık yasamıs ılk haftaları oldugu ıcındır yanı ...

Bende ogretmenim ve o ogretmeni anlaya biliyorum. Dusunsenize her ogrenci bir sikayet ediyor. Ogretmende sinirlene bilir, o an sinirli zamanina denk gelebilir. 35 cocuk cokmus. Bende de 33 cocuk var ve bunlar 1. sinif oldugu icin daha okula alisma donemindeler. Ogretmen onlarla sert konusmazsa o kadar cocugu sakinlestirmek mumkun olmaz. Bende de boyle cocuklar var. Her firsatta ogretmenim deyip birisini sikayet ediyorlar ve ya baska anlamsiz seyler soyluyorlar ve hep dersi bozuyorlar. Burda bazi uyeler ogretmeni haksiz bulmus. Tabi evde 1 cocuga bakmak kolay o cocukdan 35 tane olunca ne yapacaksiniz bakalim. Onlara ders vermek, her seylerine dikkat etmek gerek. Velilerine teslim edinceye kadar ogretmenin sorumlulugundalar. Tabi bunu yasamayan anlamaz. Sizinde hakli taraflariniz var. Parmaginin kanamasi bariz birsey ve o an ilgilenmek gerek. Kendisi kagit havluyu ben alayim demis ama sonra unutmus belli ki. Cocuga soyleyin ogretmene hatirlatsin. Bide basim agriyor annemi ara demis bu bir cok cocugun bahanesi ola biliyor. Dersden bikinca boyle bahaneler uydura biliyorlar cocuk sonucta. Ogretmende o kadar ciddi birsey olmadigini dusunmus belliki. Empati kurmaya calisin. Her cocugun velisi bir sikayetle ogretmene giderse tabiki size tepki gosterecektir.

Sizin dediginiz gibi her cocukla tek tek istekleri uzere ilgilenirse dersi ne zaman verecek acaba. Cocuklar okula ogrenmeye gidiyor unutmayin. Eger onemli durum olsa ilgilenmek lazim evet. Ogretmenler cocuga bagirmasin hic bir sey demesin sesini yukseltmesin ama 35 cocukla da ilgilensin. Ust basini degistirsin cantasini duzenlesin. Velisine teslim etsin peki ders ne olacak? Bir ogretmenden bu kadar cocuk varken her cocukla ayri ayri ilgilenmeyi talep etmek, ogretmen sesini yukseltince de neden bagirdi demek buyuk bir haksizlik. Veliler o zaman neden evde cocuklarina bagiriyor, dovuyor. Evde 1 cocuga bakamayan veliler ogretmene tesekkur etmekdense neden bunu dedi bunu yapti diyorlar. Asil olan dersini duzgun ogretiyor mu her cocuk dersi ogrene biliyor mu, odevlerine duzenli kontrol ediyor mu bunlar olmali. Ay cocugum kirildi, incindi, basi agridi, kolu acidi gibi seylerle ogretmenle kavga edecek olursaniz aciyorum biz ogretmenlere

1 cocugu el bebek gul bebek buyutmek kolay. 35 tane cocukla gunde 6 saat boyunca ilgilendiginizi dusunun. Belki o anda ogretmen de cok yorgundu kafasi dalgindi? Bu velilere de ayrica cok kiziyorum. Eger sık hasta oluyorsa vermeseydin halk oyunlarina? Eminim ogretmen de sizden sikayetcidir. Bende ogretmenim. Alanimda gayet de basariliyim. Velilerin ve ogrencilerin israrla tercih ettigi bir brans ogretmeniyim. Ama hicbir ogrencinin sirtindaki havluyla ilgilenmem. Hastaysa gelmesin. Bunyesi zayifsa halk oyunlarina gitmesin

Velilere yaranilmiyor sayin hocam. Bizi bizden baskasi anlamaz. Bunyesi zayif cocugun ne isi var halk oyunlarinda. Ilgili anneyim imaji cizmek icin cocuklara yazik ediyorlar

Bende öğretmenim. Sizin öğretmeninizin yaşı kaç bilmiyorum ama yaşı 40 üzeri olanlarda sabır tükeniyor. Çocuklarınızı genç öğretmenlere yazdırmanızı tavsiye ederim. Gençler sevgi yönünden ve sabır yönünden daha iyiler. Öneri sadece.

Benim ailem de ilkokul ogretmenimi parayla buldu. Koleje gidiyordum, ailem calistigi icin beni okula almaya gelen soforumuze goturecek biri gerekiyordu, yemek yemiyordum miymiydim, okulda yapiliyordu yemek ve ben tavuk vs nefret ederdim bu yuzden ogle yemeklerini yedirmesi de gerekliydi, mudurle konusup halletmis ailem . Ayrica ogretmene ek ucretlerde odenmis el altindan. 15 sene oncesinden bahsediyorum tabi.. Egitime gelince okuma yazmayi kendim sokmusum, ders namina hicbir sey yokmus sonunda almislar beni o ogretmenden. Keske hic bu islere girismeseydiniz, iyi kotu goreceliymis gordugunuz uzere. Baska cocuga iyi gelen sizin cocuga dert olmus..

Hay agziniza saglik!!!tam dusunduklerimi ifade etmissiniz

Çocuklar bu sesleri (dil altı bağı yoksa eğer ) dil tembelliği sebebiyle çıkaramazlar. Çok büyük bir ihtimalle dil altı bağı yoktur. Ancak eğer dil bağı varsa aşağıda yazacağım dil kaslarını geliştirici egzersizlerin hiçbir etkisi olmaz. Bu sebeple dil altı bağının olup olmadığını teyit etmek için ilk önce KBB ye gitmenizde fayda var. Aşağıda birkaç egzersiz yazacağım. Çalışmalar 15-20 dakikayı geçmemeli. Egzersizleri oyuna çeviriniz gerekirse sizde iştirak ediniz.
Kedi oyunu: yemek tabağına az su koyunuz. O suyu kedi yalayarak içip bitirmesini isteyin.
Diş saymaca: (Muhakkak ayna karşısında yapılmalı) Çocuğunuzdan ayna karşısında sırayla önce üst sonra alt dişlerini saymasını isteyin.
Çikolata yalamaca: (Muhakkak ayna karşısında) Ağzının etrafını çikolata, bal, pekmez gübi şeylere bulayarak ayna karşında nizami bir şekilde (saat veya tersi yönünde) yalayıp temizlemesini bekleyin.
Kağıt üfürmece: minicik kağıt parçaları koparıp dilin ucuna koyun. En uzak yere üfürmesini isteyin.

Bu çalışmaları hergün düzenli bir şekilde yaparsanız çok büyük bir ihtimalle birkaç hafta sonra zorlansa da yavaş yavaş sesleri doğru çıkarmaya başladığını göreceksiniz. Eğer düzelme olmazsa muhakkak bir konuşma terapistinden eğitim almaya başlayın. Çünkü bu konuşma bozuklukları sosyal ilişkileri, özgüveni, akademik başarıyı olumsuz etkileyebiliyor. Gerçi sizinki sorun bile sayılmaz. Ben nerdeyse bütün harflari karıştıran ne çocuklar gördüm.

Bi ogretmen olarak şunu söyleyim günde o kadar çok sikayet geliyor ki size anlatamam. Ve bazen kimin tam olarak hakli olduğunu kestiremiyorsunuz. Bizde insaniz ve bazen tahammül gücümüz bitiyor. Sikayet edeni de azarliyoruz. Ya da gelip sikayet edeceksen hic konuşma diyip gonderiyorum. Ve ayrica kavga eden öğrencilere bende diyorum, sen vurma gel bana soyle diye. Ama cocuklar bunu çok abartabiliyorlar. Ogretmenin tek haksız tarafı çocuğunu dinlemeden azarlamasi olmus

Valla hanimlar bazilariniz saka gibisiniz. Bir yandan diyorsunuz ki, ogretmen degil mi meslegi bu, yapacak tabi. Bir yandan da ogretmenin profesyonel fikrine 'o ne bilir?' diye katilmiyorsunuz. Gercekten saka gibisiniz. Benim bir ogrencim vardi. Istedigi olmayinca surekli aglardi. Universitede psikolojiye giris dersi almis olan herkes bilir. Eger agladiginda her istedigini yaparsaniz cocuk hep aglamaya devam eder. O yuzden istedigi sey absurd oldugu zamanlarda aglamasini gormezden geldim bir sure. Yani 'istedigin kadar agla, istedigin sey yapilabilecek birsey degil' mesajini verdim. Sonucta artik istedigini duzgun cumlelerle anlatiyor bana. Ve istedigi sey olmayinca da kabullenmeyi ogrendi.

Hep diyorsunuzya 'Yapamayacaksa, ogretmen olmasaydi.' Benim de aklimdan hep su geciyor; Bakamayacaksan dogurmayacaktin o cocugu.Bir cocugu bakmak demek, sadece yemegini yedirip, banyo yaptirmak vs vs demek degil. Ogretmen tum iyi niyetiyle veliye mektup gondermis, cocugunuz r harfini cikaramiyor, gelin goruselim diye. Ama hanimefendi biktim bu ogretmenden diyor. Gondermese, ilgilenmedi diye dert yanarsiniz. Gercekten saka gibisiniz.

Sunu unutmayin. Okul egitim yuvasidir. Fakat asla tek basina degil. Okul bir nevi, aileye destek saglamak icin vardir. Yanlis duymadiniz. Okul, aileye destek saglamali... Esas gorev ailenin. Egitemeyecegini dusunuyorsan dogurma o cocugu. 5-6 yasina getirip okula atip, kurtulurum mantigiyla annelik olmaz.

Ben bircok kez cocuklarin kakasini da kusmugunu da temizledim. Ellerimle yemek de yedirdim. Dertlendiklerinde omzuma dayanip aglayanlar da oldu. Ama bunlari, ogretmen oldugum icin yapmadim. Insan oldugum ve icimden geldigi icin yaptim. Yani 'o maasi aliyor, tabii ki yapacak' dediginiz ogretmenlerin hicbiri bunlari yapmaya mecbur degil. Yapiyorsa kendi iyiligindendir. Opup basiniza koyun.

Bazen çocuklar gerçekten zor oluyor orta okul öğretmeniyim ama 1.sınıflarla aynı katta.öğretmen her zaman aynı hoşgörüyü göstermeyebilir ki her gün kat şikayet kavga gürültü hastalık çeker.ve kavga etme söyle derken her seferinde gelsin dememiştir eminim.derdinizi anlatın ama öğretmen den çok ciddi bir beklenti ye girmeyin siz üzülürsunuz

bazı arkadaşlar o zaman o mesleği yapmasın demiş unutmayın herkes bazen işine bayılsa da yorulur sıkıntıları olur bunları göz ardı etmeyin

Bende 1. Sınıf öğretmeniyim

1. Öğretmen size cep telefonu numarasını vermek zorunda değil bu tamamen iyi niyetinden.
2. Öğretmen sizin çocuğunuzun sırtındaki havluyu çıkarmak zorunda değil bu tamamen insanligindan .
3. 35 tane 1. Sınıf öğrencisinin olduğu bir yer ari kovanına benzer siz hic ari kovanın içine kafanızı soktunuzmu nerden bilceksiniz ders çıkışında adimi sorsalar cevap veremem siz kaldırmış çocuğumu dinlemiyor diyorsunuz sadece sizin cocugunuzmu var sanıyorsunuz o sınıfta ayni anda bir suru öğrenci soru soruyor hangisine yetişsin.
4.Çocuğumun başı ağrıyor beni aramamış diyorsunuz ya . Cocuklar sıkıldığında eve gitmek istediklerinde karnım ağrıyor başım ağrıyor diye sürekli aramamı istiyorlar. Aramaya kalksam sınıfta ders yapacak öğrenci kalmaz. Doktor değilim hangisinin gerçekten başı ağrıyor ya da bahane uyduruyor bilemem. Siz suçlusunuz hasta çocuğu okula göndermeyin madem.

5. Veliler olarak öğretmenleri yıldırdıniz. Evet mesleğini hakkıyla yapmayan mutlaka vardır . Ve ya çok havaya girip velileri azarlayan öğretmen davranışını doğru bulmuyorum. Bende anneyim çocukların hepsini kendi çocuğum yerine koyabiliyorum . Ama lütfen bıt bıt öğretmenlerinizin başının etini yemeyin.

İyi niyetimle cep telefonumu verdim her aksam ödevleri mesaj cekiyorum . Gece 11 de çok saçma bur sebepten aranıyorum.

Yani demem o ki öğretmeleri rahat bırakın da işlerini yapsınlar.o kadar hengamenin arasında unutmuştur sırtındaki havluyu çıkarmayı . Çalıştıkları salon soğuksa napsın öğretmen sobami kursun atesmi yaksın ona gore giydir çocuğunu . Yok hala üşüyorsa bekle kapının önünde sen değiştir üstünü.

Ben bütün istekleri üzerine ilgilensin demedim fakat kendisi birşey söylüyorsa söylediğini de yapacak. Hadi havlu meselesi neyse de kendisiyle konuşmaya gelen bir veli yi terslemek de ne demek pardon? Demekki sizde sabırsız bir ogretmensiniz. Evet sınıfın huzurunu bozan dersi dinlemeyen öğrenciler de var ve sürekli uğraşmaktan ders yapılmaz kabul ediyorum. Ama böyle çocuklara bağırıp çağırıp onları dışlamak ne kadar doğru sayın öğretmen hanım? Ben çocuğunu dövmeyen biriyim ve bir öğretmen benim çocuğumu döverse ona dünyayı dar ederim. Emin olun. Ayrica bagirip cagirarak duzgun ders ogretilmez. Ben sahsen tatlilikla guzellikle basarili olan ogretmenler gordum. Bagirip ses yukselterek kizarak degil. Iki cocuk kavga ettiyse onlari tatli tatli iyilikle bir daha kavga etmemeleri sağlanır. Sus şikayet etme git otur gibi mi yapılır bunlar?

Öğretmenin hatalı olduğu su götürmez gerçek. Ama bu anlatılan olayda ve yapılan yorumlarda olayin başı üzerinde durulmamış hiç. Hemen şikayet et denilmiş. Mudur bey para karşılığı iyi öğretmene yazarken de şikayet etmeyi dusundunuz mu? Çünkü sizin verdiğiniz para, zor şartlarda okuyan bir başka çocuğun şiddet uygulayan bir öğretmene verilmesine neden olacak ve umrunuzda değil. Çünkü sizin çocuğunuz tek değil mi? Para ile iyi eğitim almak mümkün elbette özel okullar bunun için var. Ama devlet okulunda para verip iyisini seçerken de başka çocukların mağdur olabileceğini dusunmeliydiniz. Ortada dayak atan öğretmen gibi bir yanlış varken asıl şikayet edeceğiniz şey oydu.

Öğretmen bence çok kötü değil, hatası olmuş ama ciddi bir tavırla uyarirsaniz duzelebilir. Bunun yanında cocugunuza küçük şeylerle basa çıkmayı ogretirseniz ona iyilik yapmış olursunuz.

ya he he evdeki tek cocugunuzdan yaka silkersiniz ögretmen 35 tanesıyle on numara ılgılensın ıstersınız bu ne perhız bu ne lahana tursusu

Baştan aşağı harika bir yazı.
Benimde içimden okudukça amma mızmız çocuk diye gecmedi değil sinıf mevcudu 35 kisiymiş birde ,ögretmenin de bir sabrı sınırı var kim ne derse desin.
Bizde çocuk olduk.Beni kimse başım ağrıyor,parmağım kanadı diye okuldan almadı.Bende hiç mızmızlanmadım.Okula annemler veli toplantisi icin bile gelemezdi çoğu zaman herşeyi kendim hallettim hep.
Okul ve oturduğum mahalle farklı yerlerdeydi.Servisi kacirinca yuruyerek eve gittimki uzaktı birde ve kimseyi aramadım,aratmadim.
Bu devirde ögretmen olmakta zor elin nazlı cocuklariyla ugrasiyorlar.Allah yardım etsin.

ya he he evdeki tek cocugunuzdan yaka silkersiniz ögretmen 35 tanesıyle on numara ılgılensın ıstersınız bu ne perhız bu ne lahana tursusu
Ben on numara ilgilensin demiyorum yazdıklarımı iyi okuyun lütfen. Ilgilenmeli dediği birşey varsa yapmalı diyorum. Alsın kucağına amanda benim canım senin de ne derdin var desin mi diyorum. Kendi söylediği lafın arkasında duracak kardeşim. Verdiğimiz sözleri yerine getirmeliyiz biz bunu önce ailemizde sonra ogretmenlerimizden öğreniyoruz. Valla öğretmen var öğretmen var, veli var veli var. Ben de sürekli bid bid öğretmene giden verilerden hoşlanmıyorum ama bir veli de geldimi terslenmemeli kanımca. bir çocuk fazla mizmiz ise annesi çağrılır adam akıllı edepli bir şekilde konuşulur. Kim olursa olsun çocuğu hakkında kötü birşey duymak her anne babayi uzer kimse de kusura bakmasın. amauygun bir dil ile anlatmak eleştirmeden yargılamadan yadirgamadan en doğrusu olur. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye bir laf duydunuz mu hiç bilemedim şimdi.

Sinfimda 2-3 ogrenci yuzunden ders yapamiyorum. Kendileri azmis gibi diger ogrencileride rahat birakmiyorlar. Velilerine sikayet etmekten yoruldum artik. Ne yapmaliyim tabiki sus diyecegim bagiracagim. Onlari sinfimdan cikarmayi dusunuyorum zaten. Bakin ne yazdim. Her veli bir sikayetle gelirse tabiogretmen tepki gosterir. O zaman velide tatli dille konussun bizimle. Neden sunu yaptin bunu yaptin derlerse hakli olarak ogretmenin sabri tukenir. Bir cocuk dersi hep bozuyorsa ona sus otur demek lazim evet. Ah canim tatlim demekle olmuyor bu isler. Cocuktan cocuga fark var. Bazi ogrenciler tatli dilden anliyorsa bazilarida bagirmaktan anliyor iste. Tatli dille daha da simarik oluyorlar. Hep bagiran ogretmenlere bende hak vermiyorum ama dedigim o bazi ogrenciler ogretmeni buna mecbur birakiyor. Siz ogretmen degilseniz zaten anlamayacaksiniz. Bunu burda konusmanin bir anlami yok.

Ögtetmen yapar,eder sizin cocugunuzlamı ugrasacaktıcılar gelmis hemen :)

Sabır isi sınıf ögretmenligi ugrasacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…