öğretmeni yeğenimi dövmüş!

ögretmenlere daha iyi egitim verilmesi gerektigini düsünüyorum.en önemli mesleklerden bir tanesi.kesinlikle pedogoji ve psikoloji dersi almalilar.
cildiriyorum böyle seyleri duyunca ya insana vurulmaz dayak ne demektir ya!!!!!

benim oğlumun sınıf ögretmeninden tavsiyedir; eğer çocuğunuza fiziki yada sözlü şiddet uygulanıyorsa direk dava açın...
hiç öğretmenle okulla muhattap olmayın...bizlerde veliyiz herşeyden önce öğretmen olmamız çocuklarımıza şiddet uygulayacağımız anlamına gelmiyor!!!
ben oğlumun öğretmenine bu konuda bayılıyorum...çok iyi bir öğretmen ve eğitimci..1.sınıfın ara tatilinde biz velilere öyle bir mektup yazmıştı ki kadına hayran olduk yazdıklarını okurken...son sözleri ÇOCUKLARIMI SİZLERE EMANET EDİYORUM ONLARA İYİ BAKIN...'DI.

maalesef benim yigeniminde öğretmeni panik atakmış. bağırıyomuş sürekli. daha birinci sınıfta 2 hafta izin almış kadın cocuklar başıboş off allaaam. çok can sıkıcı. yalnız dikkatimi çeken bişey daha var öğretmen hatalı olabilir çok davranışında belki ama velilerde öğretmeni parçalıcaklarmış gibi duruyor, konuşuyorlar. daha okulun ilk günü kadının tipini begenmeyenler mi, tanımadan etmeden hiç iyi öğretmen değil diyenler mi yoktu bi de sesli sesli sölüyorlar duymamısı mümkün değil öğretmenin. yani iyiyi bile kötü edecek velilerde yok değil.

Bundan bi 3 yıl önce erkek kardesimi de ögretmeni dövmüstü cok sacma bir sebepten dolayı kaldırıp tahtaya vurmus, kafasını da tahtaya vurmustu sonra da erkek kardesimi yerine oturtmamıs tahtanın önünde bekletmis cocuk eve bi geldi yüzü, gözü sis kafasında sislik var delirdik tabii hic darp raporu almak aklıma gelmedi ama milli egitim müdürlügüne dilekce yazıp gönderdim 1 ay sonra cevap geldi ögretmen hakkında sorusturma acılacaktı okul müdürü annemi cagırmıs, konusmus vazgecirmek icin

Annem de sikayetini geri almıs cok sinir olmustum ögretmen özür dilemis te, bilmem ne de....
Hos, müdür yolu bulmus zaten ögrencilerle konusmus '' bunları söyleyeceksiniz '' demis!

Dövdüğü öğrencilerin ailesi birer tane vursa da ödeşmiş olsalar
Velilerde kişisel olarak öğrenciye takıcak diye seslerini çıkaramıyor zaten
Devletteki böyle öğretmenlerden nefret ediyorum
Nasıl olsa garanti iş
Kapak attım bi kere mantığı
Milli eğitim bakanı olsaydım hiçbir öğretmeni kadrolu yapmazdım

Son düzenleme:
malesef olumsuz örnekler çok..bizim okulumuzdaki birincisınıf öğretmenide çok agresifmiş çocuklar korkudan ne ders yapıyomuş nede okula gelmek....
veliler bunu duyyosaki benim birinci sınıfta çocuğum yok bn ible duyduysam müdür neden duymuyor ..anlamıyorum hiçmi uyarmıyorlar öğretmenleri..

Benim ilkokulda bir öğretmenim vardı Allah bin türlü belasını versin inşallah....Daha birinci sınıfız elinde koca sopayla girerdi sınıfa...Ellerimize vururdu VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs köpek....Özellikle matemetik derslerinde herkesi döverdi..Hiç unutmuyorum bir çocuk vardı onu kulaklarından tutup kafasını duvarlara vururdu....Demek ki o zaman korkudan kimseye birşey söyleyemiyorduk...Ah şimdiki aklım olsa süründürmez miydim adiyi....O gün bugün matematik derslerim hep kötü geçmiştir...Matemetik dersinden nefret ediyorum....Arıyorum ama bulamıyorum VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsi.....30 Yaşındayım ama bu kinim bitmez ona karşı....Onu bir bulsam var yaaa VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs köpeğiiii....!!! Allah belasını versin öyle öğretmenlerin...Eşek gibi maaşları yiyolar ama.....Sakın taviz vermeyin şikayet edin süründürün......Ses çıkarmazsanız aynısını yapar öğretmen bozuntusu....Kadın mı erkek mi bilmiyorum ama ne gerekiyorsa yapın bu mahluklara..........

gerekeni yaptım zaten..Siz öğretmenininizi anlatınca benimde geldi aklıma ilkokul öğretmenim açıların derecelerini bulamıyorum diye kulağımı çekmişti..hala geometriden nefret ederim..
her türlü sözleriyle rencide ederdi farkıknda olmadan..Ama hakkımı helal etmiyorum..

öncelikle bnde bir öğretmenim doğuda görev yapıyorum,gerçekten çok abartmış bu öğretmen önce öğrenciyi uyarmalı aynı davranışı tekrar ediyorsa ceza vermeli en fazla aile ile görüşebilir...öğretmenlik yaşanılmadan anlaşılabilecek bir meslek değil insan sabrının en fazla denendiği meslek olduğuna eminim bunu 3-4tane çocuğu olan bir anne bile anlayamaz keşke bnmde sizler gibi ilgili velilerim olsa karşılaştığım sorunlara birlikte müdahale edebilsek(yaşanılan bu davranış asla sorun değil bnm yasadıklarım yanında)hiç duymadığım küfürleri eden öğrenciler,vatan millet sevgisi olmayıp hainlik edenler,diğer öğrencilere cinsel tacizde bulunanlar, gözümün önünde yada teneffüslerde diğer öğrencilerde iz bırakan kan akıtan darp girişiminde bulunanlar ve analatamadığım daha birçok davranışı yüzünden önce uyardığım güzelce olması gerekeni anlatıp ikna etmeye çalışıp sonra ceza verdiğim ailesini çağırsamda gelmeyen evine gitsemde bu davranışların aynılarını ailelerde gördüğüm 7-8 çocuklu,çocukların hayvanlrından daha değersiz olduğu bir yerde rehberlik servislerine bile yönlendirdikten sonra hala pişkin pişkin gülen yüzü minnacık bile kızarmayan utanmayan size meydan okuyan öğrenciler varken o sınıfta disiplini sağlamak için sizler ne yapardınız?eminim tokat değil ama ellerine sopa ile vururdunuz...
size önerim şikayet etmekten daha kötüsünü yapın utandırın öğretmeni yaptığına pişman edin ki hatasını düzeltsin öğrencinin gönlünü alsın şikayet ederseniz o çocuğun o sınıfta devam etmesi çocuğun zararına olur...
arkadaşlar öğretmenlere karşı çok önyargılı olmayın eski öğretmenler vururda severdide hiç bi velinin sesi çıkmazdı öğrencinin iyiliği için olduğunu bilirdi karşılıklı güven çok önemli, hakkınızı aramayın demiyorum pişman edin üzün kızın hatta ama şikayet etmek çözüm değil soruna sorun eklemektir...
dayağa karşıyım ama anlattığım davranışlarda yapılacak birşey kalmıyor

Yukarıdaki öğretmen arkadaşım eskiden dayak vardı velilerin sesi çıkmazdı demişsin, öğrencilerinde sesi çıkmazdı pıstırılır korkutulurdu, koyun gibi her şeye evet diyen nesiller yetişti, bende geçtim o yollardan özgüvenimi kazanmaya 20 li yaşlarda başladım. İlkokul öğretmeni kabusunu dibine kadar yaşadım hala da kendisini hiç iyi anmam. Bir kere anneme şikayet edebilmiştim cesaretimi toplayıp, annem de gidip konuşmuştu, kadının sınıfın içinde başıma dikilip tehditkar bakışlarını beni sınıfın içinde rencide edişini hala dün gibi hatırlıyorum. Senin vazifeni yaptığın yerlerde o öğrencilere 10 sopa atsan yine düzelmezler kendin söylemişsin ailede görüyorlar diye.

Burada verilen örnekleri okuyunca gözüm korktu. Demek tahtaya vurmuş kafasını, gidip o öğretmene sıkı bir kafa geçireceksin kafa vurmak böyle oluyor diye, ya çocuk travma geçirseydi, biz çocuklarımızı düşüp kafasını vurmasın diye darbelerden korumaya çalışalım öğretmeni tutsun tahtaya kafasını vursun...
Allah çocuklarımızı iyi öğretmenlerle karşılaştırsın inşallah...

Son düzenleme:
sizin olayınız cok uzucu ogretmen hatalı,fakat bazı yorumlar genelleme seklınde olunca uzuldum.emın olun evde yapamadıkları sımarıklıkları pıslıklerı okulda yapan aılesınden dayak hatta aılesı tarafından tacıze ugrayan ogrencılerın basını yıne ogretmen oksuyor.

birde ögretmen maasından bahsetmıs bır arkadas ,emın olun ogretmenler bu meslegı secerken az kazanıp buna ragmen saygı gormeyı tercıh etmıstır.
ogretmenlık yapılan emekle alınan maas karsılastırılınca cok komık kalıyor maas cunku ınsan yetıstırılıyor aılelerın bakmadıkları ılgılenmedıklerı cocuklar belkıde sadece okulda deger goruyor,her ınsanın ıyısı de kotusede ,bu konudakı tavsıyem ,ilçe mıllı egıtıme gıdılıp dılekce yazınca o ogretmenin meslekten men edılmeye kadar yolu var.

dayak konusuna kesinlikle karşıyım.
ancak yaşlandıysa emekli olsun yapamıyosa bıraksın gibi söylemlerin bi anlamı yok.
öğretmen de bi aile geçindiriyo, çocuk okutuyo, evlendirmeden emekli olması çok zor bu zamanda..

atanmayı bekleyen onca kişi varmış da, yeni yasaya göre emeklilik yaşı 60-65 oldu.
bunu yapan devlet.
devlet düşünmeli o yaşta kim ne kadar işini yapabilir.
emekli olduğunda maaşını 4te 1 ine düşürürken bunları düşünmeli.

yaşadığımız toplumda bi bozukluk varsa baştan ayağa kadar var.
bazı konularda kişilere kızıp geçmekle olmuyor.

zor yürüyüp memurluğa devam eden insanlar var, masa başı işte çalışıyolar, bi iş yapabildikleri yok. genç memurlar idare ediyo onları bi şekilde.
öğretmeni idare etmek mümkün değil. ama o öğretmeni beli bükülene kadar çalışmaya zorlayan devlet.
ilerde yaşlanıp başımıza gelince anlıcaz bunları.. bize de birileri emekli olsun artık dediğinde anlıcaz.

valla konuyu tam okumadim suclu sucsuz aramiyorum...ama ahtim var kendi cocugum yegenim gibi birinci derece yakinlarima bir daha herhangi bir kadin veya erkek ogretmen eli degerse..yermisin yemezmisin girismeyi planliyorum...allaha buyuk soz olmasin bu konudada gayet ciddiyim...

kimsenin cocugu deneme tahtasi degil yapamiyorsan bu isi birak bizde gun icersinde tonlarca stresin altinda kliayorus mudur amir dovmuyorus..gucu bir cocuga yetecek akli dengesi bozuk insanlar yapmasinlar ogretmenlik...

öğretmenliği bıraksın tabiki yaşlı insan başı götürmez doğru da çocuk dövmeye hakkı yok.
Ha iyi bir eğitimcidir emekli olmassa olmasın kime ne. o zaman.
konumuz dayak atan bir eğitimci. Diğer konularda birşey diyemem.

bazı arkadaşlar konuyu ne kadar saptırmış. öğretmenin maaşı, emekliliği, kadrosu bilmem nesi... birde bütün öğretmenler böyleymiş gibi genelleme yapmayın rica ediyorum.
konu öğretmeninden dayak yiyen 3. sınıf öğrencisi. bana göre burada, maaştan, kadrodan çok daha önemli olan şey, o çocuğun yaşadığı travma.

kim bilir özgüveni nasıl yerle bir olmuştur, kim bilir o tokatlardan sonra kendini ne kadar aşağılanmış hissetmiştir, şuanda kafasındaki öğretmen, okul, sınıf vs. şemaları nasıldır? bundan sonra o öğretmen denen insanın derslerine girerken neler hissedecek?

öğretmeni gerekli yerlere şikayet etmişsiniz, umuyorum en yakın zamanda olumlu sonuçlar alırsınız.

Emeklilik yaşı 60-65 olmadan önce oldukça yaşlı eğitimciler köşelerine çekilmiyordu...

Şuanda zorunlu olabilir ama ozaman değildi...

Zorunlu çalışıyorsa,daha dikkatli davranması gerekıyor.

Kötü davranan kişiyi hangi meslekten olursa olsun kimse sevmez,kalmasını istemez.

Bizlerde yaşlandığımızda bu şekilde insanlara zarar vereceksek,

konuşsunlar arkamızdan ''emekli olsunlarda kurtulsak'' diye...

Başka söz bırakmıyorlar...

Direkt müdüre git, müdür çağırsınöğretmeni. sen muhattap olma fazla. Birde miili eğitime şikayet dilekçesi ya ve savcılığa

bazı müdürler öğretmenlerden yana oluyor. umarım onlardan değildir

bizim burada da patronumun oğlunun sınıfında geç kalanlardan para alıyorlarmış. her işi paraya çevirdiler madem öğretmensin işin ceza vermek değil onları sözlerinle eğitmek olsun

sonuna kadar katılıyorum . çok haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…