İlkokul öğrencilerinin "korkutulması" gerektiğini söyleyen arkadaşlar herhalde lise öğretmeni olsanız elinizde testereyle gezerdiniz.
İlkokul öğrencilerinin "korkutulması" gerektiğini söyleyen arkadaşlar herhalde lise öğretmeni olsanız elinizde testereyle gezerdiniz.
ben de öğretmenim. öğretmeni abartmış bence. ama öyle durum oluyorki öğretmen de insan sabrı tükeniyor.
bayanlar şimdiki çocuklar bizim küçüklüğümüzdeki gibi değil. çok şımarık ve saygısızlar. bazılarını gerçekten korkutmak gerekiyor. dayak hiç çözüm değil tabiki . ama sabır tükeniyor gerçekten. evde 1-2 siyle şikayet ediyorsunuz öğretmen 40 çocukla ilgileniyor. tamam işimiz bu. ama işimiz bu diye milletin çocuğundan saygısızlık,şımarıklık görmek zorunda değiliz. kimse uzaktan anlayamaz bunu.bazen 1 lafı 100 kere söylüyorsun yine de anlamıyorlar. o bir çocuk demeyin. çocuk da olsa laftan anlaması gerekir.
tabiki sizin öğretmeniniz abartmış. bence önce kendisiyle sonra müdürle konuşun. fazla dallandırmayın
o söylediğiniz sadece bir film filmlerle gerceği karıştırmayalım lütfen ayrıca bir çocuğun kişiliği ilk 6 yılda olusur yani sizler cocuklarınıza 6 yasına kadar ne öğretirseniz hayatının sonuna kadar aynı sekilde devam eder yani çocuğunuza saygılı olmayı okula baslayana kadar siz öğreteceksiniz bizlerde bu zeminle bize gelen öğrencilere matematik fen türkçe vs gibi dersleri öğreteceğiz işimizi yapacağız yani[/QUO
pardon ama siz bir eğitimci olarak nasıl bir gaf yaptınız...bir eğitimci burada konuşurken bile çocukları resmen ayırıyor...bakın ben bunu kendi çocuğum için değil tüm çocuklar için söylüyorum...bazı ebeveynler öğretebilir saygıyı sevgiyi ama bazıları var ki kendileri saygıyı sevgiyi bilmiyor...bu durumda kendi bilmedikleri bir şeyi evlatlarına nasıl öğretsinler...ve siz bu düşüncede eğitim veriyorsanız öğrencilerinize zaten o sevgi ve saygı ortamında büyümeyen çocuk 1-0 yenik başlıyor hayata...ne yazık ki böyle düşünenlerde var demekki bu meslekte...siz eğer saygıyı sevgiyi görgüyü aileden öğrenmemiş çocuğa öğretebiliyorsanız işte o zaman iyi bir eğitimcisinizdir...ben öğretmenleri kendi okul hayatımdaki öğretmenler gibi sanıyordum...ve oğlumun öğretmeni gibi...
ama çok yanılmışım...
o söylediğiniz sadece bir film filmlerle gerceği karıştırmayalım lütfen ayrıca bir çocuğun kişiliği ilk 6 yılda olusur yani sizler cocuklarınıza 6 yasına kadar ne öğretirseniz hayatının sonuna kadar aynı sekilde devam eder yani çocuğunuza saygılı olmayı okula baslayana kadar siz öğreteceksiniz bizlerde bu zeminle bize gelen öğrencilere matematik fen türkçe vs gibi dersleri öğreteceğiz işimizi yapacağız yani
arkadaşlar hemen yardımcı olursanız sevinirim.dün yeğenimi öğretmeni dövmüş! kendisinden sonra sınıfa girdi diye 2-3 tane tokat atmış yanaklarında parmak izleri çıkmış resmen! birazdan yengemle okuluna gidicez ne demeliyim?
yardımcı olurmusunuz?şikayet dilekçesi falan mı yazmamız lazım? sonradan yeğenim için daha kötü olur mu?
o söylediğiniz sadece bir film filmlerle gerceği karıştırmayalım lütfen ayrıca bir çocuğun kişiliği ilk 6 yılda olusur yani sizler cocuklarınıza 6 yasına kadar ne öğretirseniz hayatının sonuna kadar aynı sekilde devam eder yani çocuğunuza saygılı olmayı okula baslayana kadar siz öğreteceksiniz bizlerde bu zeminle bize gelen öğrencilere matematik fen türkçe vs gibi dersleri öğreteceğiz işimizi yapacağız yani
öğretmenliği bıraksın tabiki yaşlı insan başı götürmez doğru da çocuk dövmeye hakkı yok.
Ha iyi bir eğitimcidir emekli olmassa olmasın kime ne. o zaman.
konumuz dayak atan bir eğitimci. Diğer konularda birşey diyemem.
bazı arkadaşlar konuyu ne kadar saptırmış. öğretmenin maaşı, emekliliği, kadrosu bilmem nesi... birde bütün öğretmenler böyleymiş gibi genelleme yapmayın rica ediyorum.
konu öğretmeninden dayak yiyen 3. sınıf öğrencisi. bana göre burada, maaştan, kadrodan çok daha önemli olan şey, o çocuğun yaşadığı travma.
kim bilir özgüveni nasıl yerle bir olmuştur, kim bilir o tokatlardan sonra kendini ne kadar aşağılanmış hissetmiştir, şuanda kafasındaki öğretmen, okul, sınıf vs. şemaları nasıldır? bundan sonra o öğretmen denen insanın derslerine girerken neler hissedecek?
öğretmeni gerekli yerlere şikayet etmişsiniz, umuyorum en yakın zamanda olumlu sonuçlar alırsınız.
Emeklilik yaşı 60-65 olmadan önce oldukça yaşlı eğitimciler köşelerine çekilmiyordu...
Şuanda zorunlu olabilir ama ozaman değildi...
Zorunlu çalışıyorsa,daha dikkatli davranması gerekıyor.
Kötü davranan kişiyi hangi meslekten olursa olsun kimse sevmez,kalmasını istemez.
Bizlerde yaşlandığımızda bu şekilde insanlara zarar vereceksek,
konuşsunlar arkamızdan ''emekli olsunlarda kurtulsak'' diye...
Başka söz bırakmıyorlar...
aynen cnım mesleğini hakkıyla yapıcak atanmayı bekleyen kaç tane öğretmen var.
Katlanamıyorum başım götürmüyor yaramazlık yaptılar gibi bir bahane olamaz.
Bunları bilerek başlamak lazım göreve.
öncelikle bnde bir öğretmenim doğuda görev yapıyorum,gerçekten çok abartmış bu öğretmen önce öğrenciyi uyarmalı aynı davranışı tekrar ediyorsa ceza vermeli en fazla aile ile görüşebilir...öğretmenlik yaşanılmadan anlaşılabilecek bir meslek değil insan sabrının en fazla denendiği meslek olduğuna eminim bunu 3-4tane çocuğu olan bir anne bile anlayamaz keşke bnmde sizler gibi ilgili velilerim olsa karşılaştığım sorunlara birlikte müdahale edebilsek(yaşanılan bu davranış asla sorun değil bnm yasadıklarım yanında)hiç duymadığım küfürleri eden öğrenciler,vatan millet sevgisi olmayıp hainlik edenler,diğer öğrencilere cinsel tacizde bulunanlar, gözümün önünde yada teneffüslerde diğer öğrencilerde iz bırakan kan akıtan darp girişiminde bulunanlar ve analatamadığım daha birçok davranışı yüzünden önce uyardığım güzelce olması gerekeni anlatıp ikna etmeye çalışıp sonra ceza verdiğim ailesini çağırsamda gelmeyen evine gitsemde bu davranışların aynılarını ailelerde gördüğüm 7-8 çocuklu,çocukların hayvanlrından daha değersiz olduğu bir yerde rehberlik servislerine bile yönlendirdikten sonra hala pişkin pişkin gülen yüzü minnacık bile kızarmayan utanmayan size meydan okuyan öğrenciler varken o sınıfta disiplini sağlamak için sizler ne yapardınız?eminim tokat değil ama ellerine sopa ile vururdunuz...
size önerim şikayet etmekten daha kötüsünü yapın utandırın öğretmeni yaptığına pişman edin ki hatasını düzeltsin öğrencinin gönlünü alsın şikayet ederseniz o çocuğun o sınıfta devam etmesi çocuğun zararına olur...
arkadaşlar öğretmenlere karşı çok önyargılı olmayın eski öğretmenler vururda severdide hiç bi velinin sesi çıkmazdı öğrencinin iyiliği için olduğunu bilirdi karşılıklı güven çok önemli, hakkınızı aramayın demiyorum pişman edin üzün kızın hatta ama şikayet etmek çözüm değil soruna sorun eklemektir...
dayağa karşıyım ama anlattığım davranışlarda yapılacak birşey kalmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?