ben de öğretmenim inan ki dışardan görüldüğü gibi değil insanı çıldırtan öğrenciler var
evdeki gördüğünüz çocuklarınız değil hiçbiri evde sesziz olan okulda kuduruyorr
öğretmen dövmeyince daha da tepesine çıkıyorr
ben dövmüyorum ama inanki kendimi zor tutuyorum kamera olsada
iyi niyetli öğretmenlere çocuklarınızın nasıl davrandığını görsenizz ( ben 2. kademe öğretmeniyim 1. kademe böyle değil çocuklar daha saf ve vefakar öğretmen de ona göre davranmalı ))
sizn yeğenizi bilmiyorum ama ben genel bir yorum yaptım
öğretmene kavga etmeden nedenini sorun
böyle bir alışkanlığı varsa sebebsiz vurduysa haksızz
ben de öğretmenim inan ki dışardan görüldüğü gibi değil insanı çıldırtan öğrenciler var
iyi niyetli öğretmenlere çocuklarınızın nasıl davrandığını görsenizz ( ben 2. kademe öğretmeniyim 1. kademe böyle değil çocuklar daha saf ve vefakar öğretmen de ona göre davranmalı ))
arkadaşlar hemen yardımcı olursanız sevinirim.dün yeğenimi öğretmeni dövmüş! kendisinden sonra sınıfa girdi diye 2-3 tane tokat atmış yanaklarında parmak izleri çıkmış resmen! birazdan yengemle okuluna gidicez ne demeliyim?
yardımcı olurmusunuz?şikayet dilekçesi falan mı yazmamız lazım? sonradan yeğenim için daha kötü olur mu?
canım ben bu kadar abartmanıza karşıyım.
benim başımdan da bir olay geçti anlatayım
bir gün oğlum geldi kulak memesi mosmor. ama sanki birisi emmiş.
sordum oğluma (oğlum söylemez ) oğlum ned oldu bu kulak memene diye
anne öğretmenim konuştuğum için çekti diye.
bende öğretmenine deki dedim. böyle dışardan belli olacak ve de seni küçük düşürecek davranışlarda bulunmasın.
ama ben hiç karışmadım. yanına da gitmedim.
oğlum öğretmenine söylemiş.
öğretmeni neredeyse ağlayacakmış gözleri dolmuş. ben seni incitmek tabiki istemem demiş sarılmış. sende az konuş oğlum demiş. özür dilemiş
bu kadar.
yani biz bile yeri geliyor çoçuklarımızı dövüyoruz. kimse ayaklanmasın ben dövmüyorum diye. hiç mi poposuna vurmadınız. hiç mi kulak çekmediniz.
ona ruhsal ve bedensel yaralar açmadığı sürece öğretmende bir anne bir baba.
abartmayın lütfen.
arkadaşım burada konuyu saptırıp öğretmenlere karşı önyargılarını çekememezliklerini yazanlar var bnde dayağa kesinlikle karşıyım ama kimse bu mesleği yapmadan anlayamaz ne çok insan varmış içinde ukte kalıpta öğretmenleri dövmek,ALLAH tan böyle insanlar öğretmen olamamışlar
öğrencinin o sınıfta daha sağlıklı devam edebilmesi için şikayet etmeyin öğretmeni yaptığına bin pişman edin utandırın davranışını telafi etsin öğrencinin gönlünü alsın
Emeklilik yaşı 60-65 olmadan önce oldukça yaşlı eğitimciler köşelerine çekilmiyordu...
Şuanda zorunlu olabilir ama ozaman değildi...
Zorunlu çalışıyorsa,daha dikkatli davranması gerekıyor.
Kötü davranan kişiyi hangi meslekten olursa olsun kimse sevmez,kalmasını istemez.
Bizlerde yaşlandığımızda bu şekilde insanlara zarar vereceksek,
konuşsunlar arkamızdan ''emekli olsunlarda kurtulsak'' diye...
Başka söz bırakmıyorlar...
her meslieğin çilesi var bunlara katlanacak olanlar bu işi yapsın , çocuk ve insan sevgisi olmayanlar yapmasın !bu dayakçı ,sabırsız olanlar meslekten kovulsun ! işsiz çok
benim oğlumun sınıf ögretmeninden tavsiyedir; eğer çocuğunuza fiziki yada sözlü şiddet uygulanıyorsa direk dava açın...
hiç öğretmenle okulla muhattap olmayın...bizlerde veliyiz herşeyden önce öğretmen olmamız çocuklarımıza şiddet uygulayacağımız anlamına gelmiyor!!!
ben oğlumun öğretmenine bu konuda bayılıyorum...çok iyi bir öğretmen ve eğitimci..1.sınıfın ara tatilinde biz velilere öyle bir mektup yazmıştı ki kadına hayran olduk yazdıklarını okurken...son sözleri ÇOCUKLARIMI SİZLERE EMANET EDİYORUM ONLARA İYİ BAKIN...'DI.
ben de öğretmenim. öğretmeni abartmış bence. ama öyle durum oluyorki öğretmen de insan sabrı tükeniyor.
bayanlar şimdiki çocuklar bizim küçüklüğümüzdeki gibi değil. çok şımarık ve saygısızlar. bazılarını gerçekten korkutmak gerekiyor. dayak hiç çözüm değil tabiki . ama sabır tükeniyor gerçekten. evde 1-2 siyle şikayet ediyorsunuz öğretmen 40 çocukla ilgileniyor. tamam işimiz bu. ama işimiz bu diye milletin çocuğundan saygısızlık,şımarıklık görmek zorunda değiliz. kimse uzaktan anlayamaz bunu.bazen 1 lafı 100 kere söylüyorsun yine de anlamıyorlar. o bir çocuk demeyin. çocuk da olsa laftan anlaması gerekir.
tabiki sizin öğretmeniniz abartmış. bence önce kendisiyle sonra müdürle konuşun. fazla dallandırmayın
ilkokul öğretmenleri çocuğun hayatında çok önemli yer tutuyor. çocuk sosyalleşmeye kalabalık bir ortama girmeyi okulunda sınıfında öğreniyor.
bunu onlara öğretmek anlatmak eğitimcinin görevidir.
aile bunu ne kadar anlatsa da çocuk yaşayarak öğrenecek.
işiniz bu diye saygısızlık görmeyin elbet. ama saygılı olmayı siz öğretin.
bir kanalda arka sıradakiler diye bir dizi vardı.
orada bir öğretmenin arka sıradaki öğrencileri nasıl kazandığı çok güzel anlatılıyordu.
böyle öğretmenin ellerinden öpülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?