öğretmeni yeğenimi dövmüş!

ben de öğretmenim inan ki dışardan görüldüğü gibi değil insanı çıldırtan öğrenciler var
evdeki gördüğünüz çocuklarınız değil hiçbiri evde sesziz olan okulda kuduruyorr
öğretmen dövmeyince daha da tepesine çıkıyorr
ben dövmüyorum ama inanki kendimi zor tutuyorum kamera olsada
iyi niyetli öğretmenlere çocuklarınızın nasıl davrandığını görsenizz ( ben 2. kademe öğretmeniyim 1. kademe böyle değil çocuklar daha saf ve vefakar öğretmen de ona göre davranmalı ))

sizn yeğenizi bilmiyorum ama ben genel bir yorum yaptım
öğretmene kavga etmeden nedenini sorun
böyle bir alışkanlığı varsa sebebsiz vurduysa haksızz

Son düzenleme:

Burada öğretmenleri genellemeyin diyorlar sizde gelip öğrenciler hakkında genelleme yapıyorsunuz. 3. sınıfa giden muhtemelen 8-9 yaşlarında bir çocuk nasıl bir yıkım oluşturmuş olabilir de nedenli olarak dövülmüş olabilir. Arkadaşlarının içinde dayak yiyen bir çocuk nasıl etkilenir acaba, özgüveni ne hale gelir, burada yeğeni dayak yemiş biri öğretmenin psikolojisini mi düşünsün yeğeninin mi?
Tabi ki şikayet edecek velisi, en doğrusu bu, varsa çocuğun sorunu çağırır velisini söylersin, rehber öğrt. yönlendirirsin, sınıftan çıkarırsın, ceza verirsin ama dayak atmak nedir ya bu çağda. Dövmenin sebepli oluşu olayı masum mu kılıyor, üstelik bir tokat da değil bir kaç kere üst üste vurmuş...

her meslieğin çilesi var bunlara katlanacak olanlar bu işi yapsın , çocuk ve insan sevgisi olmayanlar yapmasın !bu dayakçı ,sabırsız olanlar meslekten kovulsun ! işsiz çok

arkadaşım burada konuyu saptırıp öğretmenlere karşı önyargılarını çekememezliklerini yazanlar var bnde dayağa kesinlikle karşıyım ama kimse bu mesleği yapmadan anlayamaz ne çok insan varmış içinde ukte kalıpta öğretmenleri dövmek,ALLAH tan böyle insanlar öğretmen olamamışlar
öğrencinin o sınıfta daha sağlıklı devam edebilmesi için şikayet etmeyin öğretmeni yaptığına bin pişman edin utandırın davranışını telafi etsin öğrencinin gönlünü alsın

canım ben bu kadar abartmanıza karşıyım.
benim başımdan da bir olay geçti anlatayım

bir gün oğlum geldi kulak memesi mosmor. ama sanki birisi emmiş.
sordum oğluma (oğlum söylemez ) oğlum ned oldu bu kulak memene diye
anne öğretmenim konuştuğum için çekti diye.
bende öğretmenine deki dedim. böyle dışardan belli olacak ve de seni küçük düşürecek davranışlarda bulunmasın.
ama ben hiç karışmadım. yanına da gitmedim.

oğlum öğretmenine söylemiş.
öğretmeni neredeyse ağlayacakmış gözleri dolmuş. ben seni incitmek tabiki istemem demiş sarılmış. sende az konuş oğlum demiş. özür dilemiş

bu kadar.
yani biz bile yeri geliyor çoçuklarımızı dövüyoruz. kimse ayaklanmasın ben dövmüyorum diye. hiç mi poposuna vurmadınız. hiç mi kulak çekmediniz.

ona ruhsal ve bedensel yaralar açmadığı sürece öğretmende bir anne bir baba.

abartmayın lütfen.

yalnız bişiy söyliyim mi birisi benim çocuğumun kulak memesini morartana kadar hırsını alıcak (sanki karşısında yaşıtı var gibi) neler neler yapardım bilemiyorum artık..Bukadar duygu karmaşası yaşayan bir öğretmene de emanet edemezdim çocuğumu..Önce morartana kadar dövüp sonra ağlayarak sarılıyor falan..ilginç..Ama sizin görüşünüzdür saygı duyarım. İnsanın kendi anne babası vursa psikolojisine bir şey olmaz. Arkadaşlarının içinde her defasında azarlayıp vuruyorsa çocuk kimsenin onu sevmediğini düşünmeye başladıysa dışarı dahi çıkmak istemiyorsa okula gitmek istemiyorsa ben şikayet ederim o eğitimci bozuntusunu.

şikayet ettim müfettiş bile geldi çok iyi oldu.
Kimse öğretmenleri çekememezlik yapmıyor arkadaşım.Bazı kişiler yanlış anlıyor.
Normak bir ceza verilir tabi ya da yükses sesle birşey söylenir hakaret etmeden.Ama vurulamaz!!!
öğrenciyi döven bir öğretmen dövülür tabi.
Bi daha yaparsa dövmeyi düşünüyorum o öğretmeni hatta.Benim kıyamadığım kişiye vurmak ne haadddineee!

öğretmenlerin en kötüsü yaşlılıar artık sabır yoktur öğrettiği şeyleride otomatiğie bağlamış öğretiyordur ben yaşlı öğretmenden okulda çok çektim ,baktım ilk okul öğretmeni yaşlı torunumu o öğretmenden alırdım !

her meslieğin çilesi var bunlara katlanacak olanlar bu işi yapsın , çocuk ve insan sevgisi olmayanlar yapmasın !bu dayakçı ,sabırsız olanlar meslekten kovulsun ! işsiz çok

aynen cnım mesleğini hakkıyla yapıcak atanmayı bekleyen kaç tane öğretmen var.
Katlanamıyorum başım götürmüyor yaramazlık yaptılar gibi bir bahane olamaz.
Bunları bilerek başlamak lazım göreve.

sınıfa geç girdi ve üstünü ıslattı diye dövmüş.
kuduruyor derken? Siz bir öğretmendiniz değil mi?hmm..

Arkadaşlar inanın bu mesleği yapmayan nasıl birşey olduğunu bilemez. Sizler evlerinizde iki tanesiyle başedemezken bir öğretmen her girdiği sınıfta en az 30 tanesiyle baş etmeye çalışıyor. Bir taraftan hepsini zaptetmeye çalışırken diğer taraftanda ders anlatmaya çalışıyor.Bunu engellemeye kalkışan öğrencilerde oluyor.Öğretmen sınıftaki diğer çocuklarıda düşünmek zorunda sonuçta.Ayrıca arkadaşım tamamen çocuğun sözüyle hareket etmeyin derim kendini haklı çıkarmak için abartıyor vede sizin ona olan sevginiz ve zaafınızdan olayı kendi lehine çeviriyorda olabilir.Size bu konuyla alakalı şunu anlatayım
Hepiniz Fatih Sultan Mehmeti bilirsiniz.Ve o muhtaşem insanın hocası Akşemsettinide.Olay ikisi arasında geçmektedir.
fatih sultan mehmet! sınıfta hiç akıllı durmaz,önünde oturan çocuklara kalem batırır,bağırır çağırır hocası akşemsettin bir şey dediği zaman “sen bana bişey diyemezsin ben padişahın oğluyum” diye tehdit ederdi
akşemsettin artık bu durumdan rahatsız ama bir okadarda çaresizdi. padişahın karşısına bu konu hakkında gitmekten haya ediyordu.padişaha çocuğunu şikayet etmek düşüncesi ona çok ağır geliyordu. birgün artık herşeyi göze alıp padişahın huzuruna çıktı ve olanları ona sıkılarak anlattı. padişah durum karşısında bir müddet düşündü ve o müthiş planını akşemsettinin kulağına usulca açıkladı. aman yarabbi bu ne plandı,mümkün değildi bu planı uygulamak.akşemsettin plan konusundaki rahatsızlığını padişaha ilettiysede padişah onu dinlemedi ve bu iş olacak dedi. ertesi gün yine ders ortamında ve yine fatih sultan mehmet yaramazlık yapıyordu. akşemsettinin uyarısına yine aynı tehdit cevabını verdiği sırada padişah ansızın kapıyı açıp içeri girdi.

bu olay karşısında akşemsettin hiddetlenerek padişaha bağırdı ve bir tokat atarak,
bu şekilde sınıfa giremeyeceğini izin istemesi gerektiğini söyleyerek derhal dışarı çıkmasını istedi.
padişah mahçup bir şekilde boynunu bükerek özür diledi ve dışarı çıktı.olaylar karşısında
fatih sultan mehmetin nutku tutulmuş ne yapacağını şaşırmıştı.güvendiği babası tokat yemişti.fatih sultan mehmet allak bullak olmuştu.

az sonra kapı vuruldu ve padişah mahçup bir şekilde içeri özür dileyerek girdi.
plan muhteşem işlemişti....

o günden sonra fatih sultan mehmet asla yaramazlık yapmadı.çünkü güvendiği dağlar kar almıştı artık...

işte akşemsettinin kulağına fısıldanan muhteşem plan,işte çocuk eğitimi.işte onlar, işte biz....

koskoca padişah sırf çocuğunu terbiyesi için gözünü kırpmadan tokat yemeği göze almıştı...

arkadaşlar ben öğretmen değilim!!! ama ben de çalışan bir bayanım!! kimse bütün öğretmenler kötü demiyor!! ama hani öğretmenlerin savunduğu işte çocuklar kuduruyor yaramazlık yapıyor gibi söylemlerde çok haksızlar!!! neden diyeceksiniz bunlar adı üstünde çocuk...tabi ki şımaracak yaramazlık yapacak...sizler eğer iyi eğitimciyseniz bu çocuklara nerde nasıl davranacaklarını öğretirsiniz!!ha bunu başaramıyorsanız sorun sizdedir...bunu başaran çoookk öğretmen var sakın işte sizin gördüğünüz gibi değil demeyin.akrabalarımın yarısından çoğu öğretmen ve işim gereğide her kesimden her işi yapan insandan müşterim var!!!ben hizmet sektöründeyim bana görede hizmet sektöründe olan insanların daha erken emekli olması gerekiyor..eşim sağlık sektöründe o da kendi sektörü için aynı şeyi söylüyor...kısacası herkes çalıştığı iş için aynı düşüncelerde..amaa öğretmenlik kutsal bir görevdir..bu mesleği seçerken 5-17 yaş grubu insanlarla(çocuklar ve ergenlerle) muhattap olunacağını düşünerek seçmeliydiler...bunlar benim birey olarak düşüncelerim...
vee anne olarak düşüncelerime gelince kimse kusura bakmasın ben çocuğumun sağlını psikolojisini eğitimini düşünerek araştırarak ona daha faydalı nasıl olurum diyerek çaba gösterirken babası dahil hiç kimse ama kimse çocuğumu aşağılayamaz ve ona şiddet uygulayamaz!!! eğer oğlumla alakalı bir durum varsa bunu (8 yaşında 2.sınıfa giden bir oğlum var) çocuğumun bile haberi olmadan öğretmeni beni arar bana durumu anlatır birlikte bir yol izleyerek o çocuğu kazanmaya çalışırız bunu anlarım ve öğretmeni çocuğumun gözünde yüceltirim.öğretmenin tavsiyelerini tecrübelerini dinlerim ve uygularım amaaa şiddet sözlü veya fiziki buna izin vermem!!!! öğretmen değil cumhurbaşkanı olsa çocuk benim çocuğumdur kimseye söz hakkı vermemm üzgünümmm...
buarada oğlum 4 yıldır okula gidiyor 2 yıl anaokulu ve şuan 2 sınıfta üstelik şeker gibi bir öğretmenimiz var...eğitim ise söz konusu asla taviz vermez ama hiç bir çocuğu aşağıladığını ayırdığını duymadım görmedim ve konu sevgisi ise çocuklar resmen öğretmenlerine bakarken içleri gidiyor..hem çok seven hemde kurallarını aştırmayan bir öğretmen...bu durumda sevgili öğretmenler demekki işini layıkı ile yapan çok öğretmende var istenirse bu iş layıkı ile yapılır...ama bahane uydurmak ise bahane çoookk...

ben de öğretmenim. öğretmeni abartmış bence. ama öyle durum oluyorki öğretmen de insan sabrı tükeniyor.
bayanlar şimdiki çocuklar bizim küçüklüğümüzdeki gibi değil. çok şımarık ve saygısızlar. bazılarını gerçekten korkutmak gerekiyor. dayak hiç çözüm değil tabiki . ama sabır tükeniyor gerçekten. evde 1-2 siyle şikayet ediyorsunuz öğretmen 40 çocukla ilgileniyor. tamam işimiz bu. ama işimiz bu diye milletin çocuğundan saygısızlık,şımarıklık görmek zorunda değiliz. kimse uzaktan anlayamaz bunu.bazen 1 lafı 100 kere söylüyorsun yine de anlamıyorlar. o bir çocuk demeyin. çocuk da olsa laftan anlaması gerekir.
tabiki sizin öğretmeniniz abartmış. bence önce kendisiyle sonra müdürle konuşun. fazla dallandırmayın

Öğretmen dayağının çocuk psikolojisini nasıl derinden sarstığını kendimden biliyorum,ilkokul 2. sınıfta başka çocuğun hatası yüzünden öyle bi tokat yemiştimki hemde başka sınıfın öğretmeninden ve parmağında yüzüğü vardı dudağım patlamıştı bütün gün okul tuvaletinde ağlamıştım ve uzun süre okula gitmek istememiştim.Hiçbir öğretmenin hiçbir çocuğa vurmaya hakkı yok bu mesleği bilerek tercih ettiler.Ayrıca bu dayaklardan suçlu suçsuz herkes nasibini alıyor .Dayakla kim kimi yola getirebilmiş öğretmenler anlayamıyorlarmı hala bi işe yaramayacağını

Böyle bir durumda nereye başvurulur kime şikayet edilir hangi durumda istenilen sonuç alınır tam bilmiyorum fakat elinizden ne giliyorsa yapın bence sıcagısıcagına.
Öğretmenin bir öğrencisine vurmaya kesinlikle hakkı yoktur ve bu durumu haklı cıkaracak herhangi bir bahanesi de olamaz.
Ayrıca öğretmen arkadaşlara cocuklarla uğrasmak zor geliyorsa meslek değiştirsinler.
Böyle bir durumun açıklaması olamaz.
Terbiye vermek ailenin işidir öğretmenin değil
.Öğretmen eğitim verir.Ki günümüzde ki içi boş bunca öğretmenin bunu verdiğide şüpheli zaten.
Bu sözlerim tamamen sisteme yöneliktir öğretmen arkadaşlar üzerine alınmasın lütfen.
Ayrıca söz konusu olan bir bireydir yaşı kaç olursa olsun.İnsanlar sadece kendi cocuklarına cocuk muamelesi yapmaldır.Çocuklarla uğraşmak zor da bizim uğrastığımız koca koca insanlarla uğraşmak cok mu kolay.Ben işim geregi hem cocuklarla hem yetişkinlerle calışıyorum ve bir yetşkine nasıl davranıyorsam cocuklara da öle davranıyorum.
Yanlış mesleği secmin bir öğretmenin burda sucu yaramaz olan cocuklarda değil kendisinde aramalı bence.

dayak atmak eskidendi. bende öğretmenimden yediğim tokatları unutamam. öyle bir vurudu ki 5 parmağının izi kalırdı. ellerimiz açtırp avuçlarımıza cetvelle şak şak indirirdi. tahtada tek ayak bekletirdi 1 ders boyunca.
bir kersinde arkadaşım benle dalga geçip alay etmişti anneme anlatmıştım. gelip o çocukla konuştu diye ertesi günü sutaıma tokat yemiştim. burda suçum neydi yaramazlık mı? bu nedenle ilk okul öğretmenimden nefret ediyorum. liseyi bititip dersaneye gidene kadar hep çekingen bir insan oldum. bunda ilkokul öğretmenimin payı büyük.
arkadaşım hakkıznızı arayarak öğretmenle konuşarak çok iyi yapmışsınız. geç kaldı diye tokat atmaya hakkı yok öğretmenin. ailesini arayıp durumu anlatabilirdi. yada çocuğa küçük bir ceza verebilirdi gururunu kırmadan.
benimde evladım var. ben gözünden akan bir damla yaşa kıyamazken hiç kimse benim çocuğumun kılına dahi dokunamaz. büyük konuşmuyorum ama böyle bir şey olursa çok fena yaparım.
evet öğretmenlik zordur eminim yaşamadan bilemeyiz ama dayak hiçbir zaman haklı bir neden değildir.

em4561;
hiç bir çocuk korkutularak şiddet uygulanarak eğitilemez. sadece o anlık susturursunuz. Ama gelecek yaşamında etkileri çok büyük olur o çocuk için. Kendine güvenen bir birey olamaz. Hiç bir zaman kendini savunamaz v.s v.s..
Özellikle yukarda başka bir arkadaşımdan alıntı yapıp kırmızıyla boyadığım yere ve kendi yazınızdaki kırmızıyla boyadığım yere dikkat edermisiniz. diğer bayan arkadaşın çocuğunun öğretmeni öğrencilerini sahiplenmiş..,İşte bu durumda korkutmaya (!) kalkması mümkün değildir zaten. Ha kendisini bir şey sanıp korkutmaya şiddet uygulamaya kalkarsa gereken de yapılıyor görüldüğü gibi. çocukta olsa laf anlaması gerekir demişsiniz..Çocuk aileden sonra okulda sosyal ortama karışıyor. orada başında bulunan siz öğretmenlerin görevi bu işte laftan anlamasını da sağlayabilmek.
Hayata onları güzel bireyler olarak yetiştirip hazırlamak. Bunun yöntemi şiddet ya da korkutmak olamaz..

ilkokul öğretmenleri çocuğun hayatında çok önemli yer tutuyor. çocuk sosyalleşmeye kalabalık bir ortama girmeyi okulunda sınıfında öğreniyor.
bunu onlara öğretmek anlatmak eğitimcinin görevidir.
aile bunu ne kadar anlatsa da çocuk yaşayarak öğrenecek.
işiniz bu diye saygısızlık görmeyin elbet. ama saygılı olmayı siz öğretin.
bir kanalda arka sıradakiler diye bir dizi vardı.
orada bir öğretmenin arka sıradaki öğrencileri nasıl kazandığı çok güzel anlatılıyordu.
böyle öğretmenin ellerinden öpülür.

İlkokul öğrencilerinin "korkutulması" gerektiğini söyleyen arkadaşlar herhalde lise öğretmeni olsanız elinizde testereyle gezerdiniz.

Kesinlikle canım katılıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…