Valla sizin okulu bilemem canım ama bizim okulda yalakalıkla takdir-teşekkür alan kişiler var.Kimya hocası gözümüzün önünde yalaka bir öğrencisine 100 verdi sözlü notuna ,daha neler neler.Kendi sınıf öğretmenimiz bile demişti,devir yalakalık devri diye..
Mesela bazı öğretmenler o kadar garip ki ,bizim okulda kendi sınıfındaki öğrenci 1. olsun diye diğer sınıflardaki öğrencilere bilerek düşük sözlü notu veren öğretmenler var.Hatta geçen hafta bi tartışma yaşanmış,disiplin olayları olmuş.
Ben artık çoğu öğretmenlerin adaletli olduğunu düşünmüyorum,ama bazı hocalarımız var ki hayran kalıyoruz adaletine,ilgisine vs.
Mesela edebiyat hocam benim sözlü notuma 100 verdi ,sınav notlarım gayet iyiydi,hocanın verdiği kitapları okumuştum,derse katılıyodum .Ama hiç derse katılmayan ve sınav notlarını gittikçe düşüren kişiye de 100 vermişti,lütfen çocuk azimlidir falan demeyin,çok iyi tanıyorum bir sınavdan iyi aldıysa da %100 kopyadır.
Bu yılki sınıf hocamız kendi ağzıyla bize (sınıfımızda bir grup öğrenci var,aşırı kendini beğenmişler,sınav notları çok çok kötü ,dersin akışını bozan ve çok yalakalık yapan kişiler) o grubu çok sevdiğini ,sınavda onlara daha çok güvendiğini falan söyledi ,zaten derste full o grupla konuşuyor,hoca çok genç zaten .
Her öğretmen öyle değil ama kendi okulumdaki öğretmenlerden yola çıkarak söylüyorum ,çoğu öyle bizim okuldaki..
Boşver yani,gene kendin çalış ,hayatımda hiçbir öğretmenden not istemedim,hala da istemiyorum .