Öğretmenimin yaptığı

öncelikle günaydın neyi ters anladınız anlamadım ama ben de 8 yıllık bir öğretmenim.. öğrencilerin sürekli kendi taraflarından bakmalarından bıktığım için fikrinize katılmıştım.. demek ki aynı fikirde olmamam gerekirmiş sizinle..üslubunuzu hiç beğenmedim ve bir öğretmene yakıştıramadım neyse iyi günler

Gunaydin. Ben dalga gectiniz sandim. Ozur dilerim hocam.
 
sanırım yazılı konuştuğumuz için arada böyle yanlış anlaşılmalar oluyor..
ziyanı yok Antalya'dan tekrar günaydın iyi günler dilerim :) sanırım siz de öğretmensiniz..

Evet yazi dilinde anlasilmiyor. Bir de herkes konu sahibini destekleyince oyle anladim, mahcup oldum simdi. :) Evet ben de ogretmenim. Iyi dersler iyi gunler dilerim hocam. :)
 
Herkes kendi açısından haklı. Ama şu var ki üniversite sınavında obp etkili. Bu arkadaşın önüme geçmesini istemem ki benim hedefim de tıp. O yüzden katsayısı yüksek olan bir ders, yıl sonu ortalamasını da çok etkilediğinden birçok kişinin puanı yükseliyorsa benimde yükselsin isterim.

Önüne geçmesini istemiyorsan yalaka, hocanın gözüne girmek için soru soruyor diyeceğine başkalarının davranışlarını ve notlarını takacağına kendin çaba sarfet bunun için derslerine daha iyi çalış notunu yükselt, derslere iştirak et parmak kaldır, davranışların iyi olsun eğer o zamanda kanaat notu tatmin etmezse o zaman sorarsın. Yani bu senin elinde olan bir şey onun yükseliyorsa benim de yükselsin demekle olmuyor ayrıca hiçbir hoca öğrwncisi onunla iyi geçiniyor selam veriyor diye kanaat notu yükseltmez tamamen dersteki çabasına bakar. Başkalarından üstün olmak istiyorsanız çalışacaksınız alacaksınız bu kadar net!
 
Tamam da yazılı notu değil bu. Sözlü notu. Hocanın insiyatifine bağlı ister 05 verir ister 95. İstersen müdüre git yine değişmez bu olay. Bunun nesini anlayamadın ki haksızlık da değil. Eğer bu yanlış olsaydı hocaya böyle bir hak verilmezdi zaten.
 
Ben kararımı verdim konuşmuycam. Öğretmen ablalarımın çoğu haksızlık yok diyor. Ben aynı fikirde değilim ama yine de konuşmuycam. Bu arada 4-5 puanlık bir arttırmadan da bahsetmiyorum. 13 gibi bir sayıdan bahsediyorum. Ayrıca sadece bu arkadaşımın değil, dersleri sabote eden, şımarık bir arkadaşıma da iyi bir kanaat kullanmasını da anlamış değilim. Benim gerçekten şimdiye kadar öğretmenle sınırlamıyorum hiçbir büyüğüme saygısızlığım olmadı. Burda böyle konuştuğuma bakmayın ben sessiz, sakin ve oturup kalkmasını bilen bir insan oldum. ..Devam edeyim ben öğrenciyim evet anlamam belki öğretmenleri ama şu olayda gerçekten objektif bakıyorum. Kendimi başka öğrencilerle kıyasladığım gibi bu öğretmenimi de başka öğretmenlerle kıyaslıyorum ve bu kadar uçuk bir puan artırana rastlamadım. Bu arada diğer arkadaşlarımın neler yaptıklarını da iyi biliyorum. Çoğu sınava son gün çalışır istediğini alamayınca da derste birilerinden cevabı alıp parmak kaldırır. Bu şekilde geçerler. Sınavdan iyi not alamayınca aman bu kadın/adam benden not kırıyor, hoca iyi kanaat kullanınca da aman Allah razı olsun hocadan bilmem ne. Neyse böyleleri yüzünden daha çok gaza gelip ders çalışıyorum. Neyse değerli yorumlarınız için TEŞEKKÜRLER :31:
 
O ogrencinin neden senden daha yuksek kanaat notu aldigini, sen uzaktan bakarak bilemezsin.

Ogrenciler hep kendi taraflarindan bakar, ve bircok seyi de yanlis anlar. "O yalaka oldugu icin yuksek aldi" laflari da genel savunma mekanizmasi. Ogretmenleriniz kendini yalakalik yaparak kandiranla, gercekten dersle ilgileneni ayirt edecek zekada, merak etmeyin. Ogrenciler saniyor ki kendileri cok akilli, herseyi goruyor, biliyor, ama zavalli hocalar saf, anlamiyor ki yalakaligi. Ilgili sanip yuksek not veriyor zavallilarim. Yok canim oyle.

Madem haksizlik oldugunu dusunuyorsun, o zaman hocana sorarsin. Karnene yansimasa da olur. Karne gunu de sorabilirsin. Amac, hocanin agzindan gercegi duymak. Senin derdin "haksizlik" diye aglanmaksa, sorma tabii. Uzaktan kendi kendini ye bitir boyle. Bunun da saygiyla ilgisi yok. Nerden notunu kirmis ogrenirsin, bir dahaki seneye onu da goz onunde bulundurursun.
 
Biliyorsunuz ki cuma günü karne alınacak. Ben lise 2 yi bitirdim ve size kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum. İngilizcem ilk dönem zayıftı. Bu dönem gayret edip düzelttim. Sorun şu ki ben sınav notlarını gittikçe arttırdım ve ortalamam 56'ydı. Öğretmen performans notlarıyla bunu 57 yaptı. Bir arkadaşımın ing notunu ise -ki bu arada kendisi çok yağcıdır- 59'dan 72 ye çıkardı. Garip olan şudur ki bu arkadaş ing notlarını gittikçe düşürdü. Bu yaptığı haksızlık değil midir? Derse katılımdan bahsedebilirsiniz belki ama bu arkadaşla ders içi durumlarımız neredeyse aynı. Yani ders içine arkadaşıma anca benden 5 puan fazla verebilir ki bana 60 ona 90 vermesi de ne oluyor anlamış değilim. Gerçekten çok kırgınım ve konuşup konuşmamak arasında kararsız kaldım. :43:

Ay canım ya. Öğretmenlere saygım sonsuz ama benim lisede bir ingilizce öğretmenim vardı gıcıktı ya. Yanımda bir arkadaşım vardı, çok konuşkandır ve öğretmenle iyidi arası. Bir gün derste bir arkadaşıma kitaptan hangi sayfadayız onu gösteriyorum, o konuşkan arkadaşımda boş boş geyik yapıyo güldürüyo milleti falan. Öğretmen beni kaldırdı ve "çok konuşuyosun sözlü notun 0" dedi :53: "Ben mi konuşuyorum sayfayı gösterdim, ayrıca o arkadaşı gözünüz görmüyo heralde o da geyik yapıyo" dedim ve ne dese beğenirsin "o boş konuşuyo ona da 100 veriyorum" :53:
Ve veli toplantısında babama beni öyle anlatmışki, ders dinlemiyo konuşuyo falan diye. Nasıl ağlamıştım ve nefret etmiştim o kadından. Notlarımda 70 ve üstüydü hep. Şimdi gülüyorum o kadına. Boşver takılma yoksa kendini yıpratırsın.
 
Derste bön bön oturmaktansa yandakinden cevabi alip derse katilmak daha iyidir bazen. Hoca anlar zaten kendi cevaplamadigini. Sessiz sakinlik de simariklik kadar olumsuz olabilir. Ben okadar ugrasiyorum matematigi sevsinler tahtada yapsinlar diye ogrenci cozuyo ama parmak kaldirmak tarzi degilmis! Ben de dertliymisim ha :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Valla sizin okulu bilemem canım ama bizim okulda yalakalıkla takdir-teşekkür alan kişiler var.Kimya hocası gözümüzün önünde yalaka bir öğrencisine 100 verdi sözlü notuna ,daha neler neler.Kendi sınıf öğretmenimiz bile demişti,devir yalakalık devri diye..
Mesela bazı öğretmenler o kadar garip ki ,bizim okulda kendi sınıfındaki öğrenci 1. olsun diye diğer sınıflardaki öğrencilere bilerek düşük sözlü notu veren öğretmenler var.Hatta geçen hafta bi tartışma yaşanmış,disiplin olayları olmuş.
Ben artık çoğu öğretmenlerin adaletli olduğunu düşünmüyorum,ama bazı hocalarımız var ki hayran kalıyoruz adaletine,ilgisine vs.
Mesela edebiyat hocam benim sözlü notuma 100 verdi ,sınav notlarım gayet iyiydi,hocanın verdiği kitapları okumuştum,derse katılıyodum .Ama hiç derse katılmayan ve sınav notlarını gittikçe düşüren kişiye de 100 vermişti,lütfen çocuk azimlidir falan demeyin,çok iyi tanıyorum bir sınavdan iyi aldıysa da %100 kopyadır.
Bu yılki sınıf hocamız kendi ağzıyla bize (sınıfımızda bir grup öğrenci var,aşırı kendini beğenmişler,sınav notları çok çok kötü ,dersin akışını bozan ve çok yalakalık yapan kişiler) o grubu çok sevdiğini ,sınavda onlara daha çok güvendiğini falan söyledi ,zaten derste full o grupla konuşuyor,hoca çok genç zaten .
Her öğretmen öyle değil ama kendi okulumdaki öğretmenlerden yola çıkarak söylüyorum ,çoğu öyle bizim okuldaki..
Boşver yani,gene kendin çalış ,hayatımda hiçbir öğretmenden not istemedim,hala da istemiyorum .
 
Bir öğretmen adayı olarak öğretmenlerin sözlü notu vermesinin genel olarak kendi insiyatiflerine kalarak not verdiklerini düşünüyorum.Sen belki kendine göre haklısındır canım ama öğretmenin de sınıf ortamı vs her açıdan değerlendirerek bu şekilde not vermiştir.Yalakalıktan öte belki onun derse katılımı,azmi daha fazladır öğretmenine göre.
 
Konu sahibesinin talebi üzerine yorumlara kapatılmıştır.

Vakit ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederiz:34:
 
Back
X