öğretmenimin yaptıklarını unutamıyorum

O zamanlar kanun kural yoktu gerçi vardı da yoktu.

Ben çok öğretmen değiştirdim 5.sınıfa kadar, okulda her olanıda eve gelir anlatırdım bana veya arkadaşlarıma yapılanları bağırdıkları zaman bile gururuma yediremezdim çünkü öyle ortamda yetişmedim yüksek ses bile ağlamam için yeterli bi sebepti, annem kadın başına okula gelir dar ederdi o pisliklere okulu.

Hiç dayak yemedim cesaret edemezlerdi vurmaya bilirlerdi annem başlarına ekşiyecek.

Ama bi gün bi tanesi konuşuyorum diye patlattı suratıma bitane o esnada dönmüş bulundum ve burnuma geldi eli burnum zaten normaldede ufacık bişeyde hemen kanardı , başladı kanamaya.

Bizimkini aldı bi telaş bi korku beni lavobaya götürmeler elimi yüzümü yıkamalar sakın annene söyleme diye tembihlemeler hemen müdüre inip arattırdım annemi söyledim annem dakkasında okuldaydı fakat bizimki izin alıp kaçmış benim annemi arayacağımı bildiği için :))

Ve bana vuranda bunaktı 55 yaşlarında bi pislik hayatından işinden herşeyinden bezmiş biz yeterki gürültü yapmayalım oda otursun sessiz sessiz bunaklığın verdiği bişey işte katlanamıyorsun madem emekli ol ama yok, Yeterki susun hepinizi geçiricem derdi hep.

Şimdi pek yaşlı öğretmen yok gençler de işini severek arkadaş gibi eğitim veriyorlar dertleşip konuşuyorlar bu yüzden şimdiki veliler de şanslı çocuklar da.

Şimdikiöğretmenler gerçekte çok ilgili ve sıcak kanlı özellikle bayan öğretmenler.Sizin oğlunuzun da öğretmeni bayanmıydı yada çocuğu falan varmı.
evet bayan. 3 çocuk annesi. çok anaç. çocuklarımZla kendi evlatlarıymış gibi ilgilendi. Allah ondan da onu yetiştiren anne babadan da bin kere razı olsun. bugün o öğretmenin çocuklardan ayrılurkenki halini görünce içim bir tuhaf oldu. boynuna sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlamak, geçmişte yaşadığım bu olayı anlatmak geldi içimden ama yapmadım tabi. sizlere anlatıp içimi boşaltmak istedim.

geçmiş olsun. bende 31 yaşındayım yaptıkları dün gibi aklımda. yıllar geçtikce canım daha çok yanıyor. her aklıma geldiğinde içimi öfke dolu hüzün kaplıyor. bugün okadar çok ağladımki... ağlamaktan gözlerim şişti
Ayni insandan bahsediuoruz diye suphe eder oldim

Emin ol yanına kalmayacaktır yaptıkları o ve onun gibilerin.
Bende ortaokuldayken yanımda oturan arkadaşımın saçını eline dolamıştı bayan öğretmen hiç unutamıyorum o görüntüyü bir de siz bunu yaşamışsınız kim bilir nasıl iz bıraktı
Hep söylüyorum öğretmen adayları psikolojik testten geçirilmeli v.s önlemler alınmalı önüne geleni öğretmen yapıyorlar

Benim sosyalmedyada hesabim yok fakat arkadasindakinden baktim ay bir sevgi kelebegi bende hayvanlari cok severim bakiyorum onlara ile merhametli sokakta kalanlar icin gozyaslari diyorum bu kadar duyarli insan nasil bize bunlari yasatti onlar kadar bize neden dger vermedi sosyal medyda hesabim olsa icimdeki herseyi dokerdim gibi geliyor bazen hatta sirf bu guzden acma hissi olusabiliyor nasil bir ofke var icimde
Kendi hesapları muhtemelen öyledir. Ama öğrenciler bir bir yedikleri dayakları yazıyorlar. Bir de tatlı öğretmenlerimiz de vardı tabii. Onlar da hayır duası alıyorlar.

Offf benimde vardı öyle bir psikopat bir öğretmenim. Ona öğretmen bile demek istemiyorum zira ondan hiç bişey öğrenmedim. Birde ben ilk okulda, orta okulda, lisede hep birinci olmuş bir çocuktum. Bana kızdığı sebepler eften püftendi.

Bugün büyük oğlum karne aldı. mükemmel bir öğretmeni vardı. Ayrılırken hem öğretmen hem veliler hepimiz duygulandık, ağladık. öğretmenimiz bir de mektup yazmış bütün velilere ve çocuklara. eve geldikten sonra mektubu okudum. göz yaşlarına boğuldum. böyle öğretmenlerde varmış demek ki dedim. Aklıma ilkokul öğretmenim geldi. Hergün dayak atardı öğrencilerine. tahtaya kaldırırdı. matematik sorardı. bilemediğimiz an tekme tokat dalardı. yüzümüze tükürürdü. yüzümüzden salyaları akardı. korkumdan anneme babama tek kelime birşey anlatamadım yıllarca. okula gitmek bir işkenceydi. anneme imrenirdim. ne güzel o okula gitmiyor, dayak yemiyor, büyük olmak ne güzel derdim. şimdi benimde çocuklarım var. biri çocuklarımın kılına zarar verse dünyayı başına yıkarım. düşündükçe geçmişi göz yaşlarıma hakim olamıyorum. 17 kg mışım ilkokula başladığımda. 17 kg lık bedenimle ne dayaklar yemişim. nedeni ise soruyu yanlış cevaplamam, kitabımın yırtılması vs gibi şeyler. 6 yaşıma yeni girmiştim daha. annemden babamdan görmediğim eziyeti öğretmen olacak o kadından gördüm. saçlarımı yolardı. hakkımı helal etmiyorum. o zamanlar 45 yaşlarında falandı. şimdi 65 -70 yaşında vardır yaşıyorsa. onu görmeyi, yüzüne tükürmeyi, suratından salyalarımın akmasını ne çok isterim. ama ben yapamamki.., ben insanım çünkü...Öteki dünyada Allah hakkımı alsın. kim bilir benim gibi kaç çocuğun canını yakmıştır. Allah öyle hayvanlardan korusun çocuklarımızı.

Ilkokul arkadasiminin ogretmenimiz tarafindan taciz edildigini yillar sonra anlayabildim. Biseyler oluyodu ama yasim kucuktu anlayamiyodum. Zavalli arkadasim gunlerce agladigini biliyorum. O pislik hala ogretmenlik yapiyor isin kotu tarafi da bu

kardeşimin de bir öğretmeni vardı.. çok çok başarılı olan kardeşim o öğretmen gelince okuldan dersten koptu.. hala da sevmez okulu üniversiteye hazırlandı ama boş boş.

çocukların fiziki kusurlarıyla kulp takarmış, beslenmelerini alıp yermiş, dondurma aldıklarında ellerinden alırmış.. kadın kurs açmıştı göndermedik.. göndermeyen çocukların karnelerine abuk subuk şeyler yazmıştı.. bizimkine de sınıfımı mahvediyor, düzenimi bozuyor, kurtulduğum öğrencim yazmıştı.. patlak göz diye lakap takmıştı !
tabi kardeşim okul bitince söyledi.biz o notu görünce şok olduk. sınıf arkadaşlarımı seviyorum ayırırlar diye düşünmüş..

Bugün büyük oğlum karne aldı. mükemmel bir öğretmeni vardı. Ayrılırken hem öğretmen hem veliler hepimiz duygulandık, ağladık. öğretmenimiz bir de mektup yazmış bütün velilere ve çocuklara. eve geldikten sonra mektubu okudum. göz yaşlarına boğuldum. böyle öğretmenlerde varmış demek ki dedim. Aklıma ilkokul öğretmenim geldi. Hergün dayak atardı öğrencilerine. tahtaya kaldırırdı. matematik sorardı. bilemediğimiz an tekme tokat dalardı. yüzümüze tükürürdü. yüzümüzden salyaları akardı. korkumdan anneme babama tek kelime birşey anlatamadım yıllarca. okula gitmek bir işkenceydi. anneme imrenirdim. ne güzel o okula gitmiyor, dayak yemiyor, büyük olmak ne güzel derdim. şimdi benimde çocuklarım var. biri çocuklarımın kılına zarar verse dünyayı başına yıkarım. düşündükçe geçmişi göz yaşlarıma hakim olamıyorum. 17 kg mışım ilkokula başladığımda. 17 kg lık bedenimle ne dayaklar yemişim. nedeni ise soruyu yanlış cevaplamam, kitabımın yırtılması vs gibi şeyler. 6 yaşıma yeni girmiştim daha. annemden babamdan görmediğim eziyeti öğretmen olacak o kadından gördüm. saçlarımı yolardı. hakkımı helal etmiyorum. o zamanlar 45 yaşlarında falandı. şimdi 65 -70 yaşında vardır yaşıyorsa. onu görmeyi, yüzüne tükürmeyi, suratından salyalarımın akmasını ne çok isterim. ama ben yapamamki.., ben insanım çünkü...Öteki dünyada Allah hakkımı alsın. kim bilir benim gibi kaç çocuğun canını yakmıştır. Allah öyle hayvanlardan korusun çocuklarımızı.
keşke bu tarz meslekler sınavlarla değilde psikolojik testlerle muayenelerle seçilse gerçi insanlık testi yok bilemessin kimde vicdan var kimde yok

benimde ortaokulda öyle bir hocam vardı.
facebooktan aratttırdım. bulursam iki çift lafım var dedim ama bulamadım :işsiz::işsiz:
şimdiki öğretmenler mi iyi, veliler mi bilinçli bilemiyorum
Şimdi ki öğretmenler iyi çünkü onlar da zamanında çooook dayak yedi aşağılandı kendi çektikleri onlara ders oldu.
Bknz:ben
Yalnız ben ilkokul ogretmenlerimi çok seviyorum biri bi kaç ay önce vefat etti allah rahmet eylesin.
Ortaokulda tamda ergenlik çağımda çok dayak yedim malesef.
Hiç bir öğrencime fiske vurmamışımdır müsaade de etmem fakat dayak ve işkence den soruşturma geçirdim şok oldum ,aile çocuğu dövüyor çocuk okulu bırakıyor biz geri döndürmek için uğraşırken çocuğun psikolojisinin bozulduğunu fakedip doktora götürüyoruz , çocuk dayak yediğini okula gelmek istemediğini söylüyor, biz ısrar ediyoruz ama meğer bu süreçte köylü kurnazı velilerimiz nerden akıl aldılarsa dayağı benim ve bi arkadasimin üstüne atıp tazminat davası için şikayette bulunuyor, git gel şahit vs derken 50 bin TL verirsek şikayeti geri çekeceklerini iletiyorlar bize, sonuç aklandık ve o pislik aile halen çocuklarını okula göndermiyor ve sürekli dövüyor.

Allah belasini versin onun.

Benim ilkokul ögretmenim harika bir kadindi. Saclarimizi baglar yere egilim ayakkabilarimizi bile baglardi. Ben ve bi arkadas cok sik hasta olurduk. Derslerimizden geri kaliyoduk haliyle. Bize her beslenme saatinden once kendi parasiyla aldigi polenden icirirsi birer kasik.
Kitaplar alirdi. Marula limon sikip yemeyi cok seversi. Annelerimiz beslenme cantalarimiza limonla marul koyarlardi onun icin. Oda dolana dolana onu yerdi beslenme saatinde.
Durumu olmayanlara gizliden yardim ederdi. Sessiz sakin sinifta dislanan cocuklari ozellikle overdi. Tokat falan asla. Ama cok yaramazlik yapan olursa tahtaya cikarir. Yavasca cetvelle ellerine vururdu.
5. Sinifin sonunda veda partisi yapmistik. Bi sarki yazdik onun icin. Sonrada hep birlikte oturup aglamistik. Son karnemizle birlikte o da bize bi mektup yazmisti. Hala saklarim onu. Firsat buldukca arkadaslarla toplanip evine gittik bir cok kez.
O kadar memnunduk ki diger2 kardesim de onda okudu.

Iste ogretmen var ogretmen var. Allah yavrularimizi iyileriylekarsilastirsin
Ya ne tatlı bi öğretmenmiş, ben 6 yildır aynı okulda çalışıyorum şimdilerde tayin isteyeceğim çok duygusalım o yüzden.
Benim rahmetli ilkokul öğretmenim de annelerimizi uyarırdı beslenmeye salatalık koymayın dayanamıyorum yiyorum diye mekanı cennet olsun.

O zamanlar kanun kural yoktu gerçi vardı da yoktu.

Ben çok öğretmen değiştirdim 5.sınıfa kadar, okulda her olanıda eve gelir anlatırdım bana veya arkadaşlarıma yapılanları bağırdıkları zaman bile gururuma yediremezdim çünkü öyle ortamda yetişmedim yüksek ses bile ağlamam için yeterli bi sebepti, annem kadın başına okula gelir dar ederdi o pisliklere okulu.

Hiç dayak yemedim cesaret edemezlerdi vurmaya bilirlerdi annem başlarına ekşiyecek.

Ama bi gün bi tanesi konuşuyorum diye patlattı suratıma bitane o esnada dönmüş bulundum ve burnuma geldi eli burnum zaten normaldede ufacık bişeyde hemen kanardı , başladı kanamaya.

Bizimkini aldı bi telaş bi korku beni lavobaya götürmeler elimi yüzümü yıkamalar sakın annene söyleme diye tembihlemeler hemen müdüre inip arattırdım annemi söyledim annem dakkasında okuldaydı fakat bizimki izin alıp kaçmış benim annemi arayacağımı bildiği için :))

Ve bana vuranda bunaktı 55 yaşlarında bi pislik hayatından işinden herşeyinden bezmiş biz yeterki gürültü yapmayalım oda otursun sessiz sessiz bunaklığın verdiği bişey işte katlanamıyorsun madem emekli ol ama yok, Yeterki susun hepinizi geçiricem derdi hep.

Şimdi pek yaşlı öğretmen yok gençler de işini severek arkadaş gibi eğitim veriyorlar dertleşip konuşuyorlar bu yüzden şimdiki veliler de şanslı çocuklar da.
Pis fosil valla ben o tiplere selam bile vermiyorum okulda, derse 15 dk geç girer ,telefonu çalar 10 dk telefonla konuşur, 10 dk birilerini azarlar artık 5 dk da ders işler mi işlemez mi bilmem ama idaresi de milli eğitimi de ses çıkarmaz deneyimli diye.

Benim velim mi ki bu diyerek okudum iyi mi? :)

Ankara'nın neresi? :D

Ben de ilkokul öğretmenimi pek iyi hatırlamam maalesef.
Çok haksızlıklara uğradık, sebepsiz dayaklar da yedik.

Yine de beddua etmiyorum.
Bana öğrettikleri de oldu elbet diye..:KK14:

Biliyorum fazla iyiyim:işsiz:

Düşmez kalkmaz bir Allahtır. Elbet onlarında hesabı sorulacak.
Benim ilk okul öğretmenim de sözleriyle aşağılardı....
Allah herkese hayırlı insanlarla öğretmenlerle karşılaştırsın inşallah.

Pis fosil valla ben o tiplere selam bile vermiyorum okulda, derse 15 dk geç girer ,telefonu çalar 10 dk telefonla konuşur, 10 dk birilerini azarlar artık 5 dk da ders işler mi işlemez mi bilmem ama idaresi de milli eğitimi de ses çıkarmaz deneyimli diye.

Benim dönemimde tüm öğretmenler yaşlıydı iki üç tane belki genç vardı onlarda 40 tan aşağı değildi olgundu.

Boş yere kontenjan israfı, adamın işi bitmiş zorunlu emekli et yolla. Hem emekli maaşı hem öğretmen maaşı hemde genç öğretmenlerin önünü kapatıyorlardı. Sonra yeni mezunlara iş yok olmaz tabi fırsatmı var???

Bi tanesinin narkolepsi deniliyor sanırım gündüz uyuma hastalığı vardı, adam zaten 65 yaşında hasta, derse giriyordu ders anlatma zaten sıfır elindeki ders kitabından okuyarak anlatıyordu daha doğrusu anlatamıyordu "çocuklar Ulama ilk kelimenin son harfi sessiz, ikinci kelimenin......... Zzzzzzz....zzzzz" bir bakmışsın rüyalara dalmış, sürekli bu moddaydı adam.

İdare biliyordu hastalığını oturduğu yerde uykuya dalıyor, ama göz yumuluyordu.

Resmen ilk okul yıllarım bilinçsiz insanların elinde ziyan oldu evde annem öğretseydi daha iyi anlardım vallahi.

Benim dönemimde tüm öğretmenler yaşlıydı iki üç tane belki genç vardı onlarda 40 tan aşağı değildi olgundu.

Boş yere kontenjan israfı, adamın işi bitmiş zorunlu emekli et yolla. Hem emekli maaşı hem öğretmen maaşı hemde genç öğretmenlerin önünü kapatıyorlardı. Sonra yeni mezunlara iş yok olmaz tabi fırsatmı var???

Bi tanesinin narkolepsi deniliyor sanırım gündüz uyuma hastalığı vardı, adam zaten 65 yaşında hasta, derse giriyordu ders anlatma zaten sıfır elindeki ders kitabından okuyarak anlatıyordu daha doğrusu anlatamıyordu "çocuklar Ulama ilk kelimenin son harfi sessiz, ikinci kelimenin......... Zzzzzzz....zzzzz" bir bakmışsın rüyalara dalmış, sürekli bu moddaydı adam.

İdare biliyordu hastalığını oturduğu yerde uykuya dalıyor, ama göz yumuluyordu.

Resmen ilk okul yıllarım bilinçsiz insanların elinde ziyan oldu evde annem öğretseydi daha iyi anlardım vallahi.
Zorunlu emeklilik ya da geri planda çalıştırma gibi bişey şart gerçekten

Eski igretmenler fazla dominantti gercekten ve aileler simdiki gibi hashas degildi sanki.
Su an ogretmen cesaret bile edemez kimsenin cocuguna cunku veliler hesap sorar sikayet eder vs.
Bizimde okul mudurmuz cok serti askeri okul gibi hizaya gecerdi herkes karsinda;)

:(

çok kötü gerçekten.

Back
X