öğretmenimin yaptıklarını unutamıyorum

Bir insan nasil kendinde baska birisinin cocugunu dövme hakki görür anlamiyorum.. maalesef eskiden böyleymis. Babamda cok dayak yermis okulda bir gün canina tak etmis. Ögretmen cetverle parmaklarina vuracakken elini acmis cetveri ögretmenin elinden cekmis ve disari firlatmis cami kirmis hep anlatir

Allahım.. Tüylerim diken diken oldu..Ben 18 yaşındayım.Bizim jenerasyonda böyle şeylere pek rast gelinmedi.Hep diyorlar bize bizim zamanımızda öğretmenler sizinki kadar rahat değildi, katıydı,arada dayak atardı.Ona bile çok şaşırıp kızardım.Bu anlattıklarınız insanlık dışı.Psikolojik sorunları olduğu aşikar.Hayatındaki tüm nefretini savunmasız insanlardan çıkaracak kadar da adi..Cehennem ateşine kendi kendinI atmış bile..

İlkokulda sınıf başkanıyken sınıfı susturamadığım için müdür yardımcısından okkalı bir tokat yemiştim. Hayatımda yediğim ilk ve son tokat odur. Babam yüzümün halini görünce okulu basıp dövmüştü öğretmeni. Sonra adam dokunamadı bana. Ve bizim zamanda hiperaktif çocuk yoktu direkt yaramaz der kafada sopayı kırardı öğretmenler.

Bildiğin pisliğin tekiymis o öğretmen.
Lütfen vicdan ve merhamet sahibi olmayan insanlar öğretmen olmasın! !!
4. Sınıfta bir öğretmenimiz vardı bizi sıra dayağına çekmişti Allahsiz! Ailelerimiz şikayet etmişti milli eğitime. Bizim öğretmenden önce Melek gibi olan dünya iyisi müdürümüz sürüldü! !! Kucucuktum ozaman ama çok canım yanmıştı.

Bana beni hatirlattiniz.
Ilkokul ogretmenimi ilk gordugumde anlamistim hic sevmeyecegimi. Asla ailemden siddet gormedim ama o kadin okulu bana zindan etti. Korkudan hic birsey yapamadim. Yapmak isteyip yapamadim. Derslerime asla odaklanamadim. Kulaklarimdan cekmeler (oyle boyle bi cekme degildi) tokat atmalar... psikolojik siddet... Cok guzel demissiniz "hakkimi helal etmiyorum". Hep korktugum seydir bir gun cocugum olursa benimki gibi ogretmeni olursa, korkudan soyleyemezse... Cok sanslisiniz boyle guzel bir ogretmeni oldugu icin :) sevgiler.

Şimdi ki öğretmenler iyi çünkü onlar da zamanında çooook dayak yedi aşağılandı kendi çektikleri onlara ders oldu.
Bknz:ben
Yalnız ben ilkokul ogretmenlerimi çok seviyorum biri bi kaç ay önce vefat etti allah rahmet eylesin.
Ortaokulda tamda ergenlik çağımda çok dayak yedim malesef.
Hiç bir öğrencime fiske vurmamışımdır müsaade de etmem fakat dayak ve işkence den soruşturma geçirdim şok oldum ,aile çocuğu dövüyor çocuk okulu bırakıyor biz geri döndürmek için uğraşırken çocuğun psikolojisinin bozulduğunu fakedip doktora götürüyoruz , çocuk dayak yediğini okula gelmek istemediğini söylüyor, biz ısrar ediyoruz ama meğer bu süreçte köylü kurnazı velilerimiz nerden akıl aldılarsa dayağı benim ve bi arkadasimin üstüne atıp tazminat davası için şikayette bulunuyor, git gel şahit vs derken 50 bin TL verirsek şikayeti geri çekeceklerini iletiyorlar bize, sonuç aklandık ve o pislik aile halen çocuklarını okula göndermiyor ve sürekli dövüyor.
ya bu konunun çok benzeri defalarca başıma geldi . ben de muayene ediyorum çocuğu mesela içerde annesi varken sonra benden şikayetçi olmuşlardı tazminat kazanmak için . sebep çocuğun kolu kırıktı muayenede anlamadı diye .ama çocuğun kolunda kırık yoktu zaten geliş şikayeti de ateşti. bunlara da bildiğin biri akıl vermiş git doktordan parayı kopar demiş . insaf ben 36 saat aralıksız çalışıyorum . parasını geçtim mesleğime attığı lekeye bak . sonrasında bu çocuğun kolunun muayeneden bir sonraki gün kırıldığı ortaya çıktı . bu sadece bir örnek. ha bu arada çevrede doktor olmuş ama bir kırığı anlAmamış nerden almış eğitimi doktorlar bir şey bilmiyor teyzeleri türemişti çoktan. olay açığa çıkınca ne hikmetse bir tanesi bile gelip özrünü dilemedi ama . hakkım asla bu tip konuşan insanlara helal değil.

Bugün büyük oğlum karne aldı. mükemmel bir öğretmeni vardı. Ayrılırken hem öğretmen hem veliler hepimiz duygulandık, ağladık. öğretmenimiz bir de mektup yazmış bütün velilere ve çocuklara. eve geldikten sonra mektubu okudum. göz yaşlarına boğuldum. böyle öğretmenlerde varmış demek ki dedim. Aklıma ilkokul öğretmenim geldi. Hergün dayak atardı öğrencilerine. tahtaya kaldırırdı. matematik sorardı. bilemediğimiz an tekme tokat dalardı. yüzümüze tükürürdü. yüzümüzden salyaları akardı. korkumdan anneme babama tek kelime birşey anlatamadım yıllarca. okula gitmek bir işkenceydi. anneme imrenirdim. ne güzel o okula gitmiyor, dayak yemiyor, büyük olmak ne güzel derdim. şimdi benimde çocuklarım var. biri çocuklarımın kılına zarar verse dünyayı başına yıkarım. düşündükçe geçmişi göz yaşlarıma hakim olamıyorum. 17 kg mışım ilkokula başladığımda. 17 kg lık bedenimle ne dayaklar yemişim. nedeni ise soruyu yanlış cevaplamam, kitabımın yırtılması vs gibi şeyler. 6 yaşıma yeni girmiştim daha. annemden babamdan görmediğim eziyeti öğretmen olacak o kadından gördüm. saçlarımı yolardı. hakkımı helal etmiyorum. o zamanlar 45 yaşlarında falandı. şimdi 65 -70 yaşında vardır yaşıyorsa. onu görmeyi, yüzüne tükürmeyi, suratından salyalarımın akmasını ne çok isterim. ama ben yapamamki.., ben insanım çünkü...Öteki dünyada Allah hakkımı alsın. kim bilir benim gibi kaç çocuğun canını yakmıştır. Allah öyle hayvanlardan korusun çocuklarımızı.

Yıllar önce yaşadıklarımı yazmışsınız sanki bende okula gimemek için surekli bahaneler bulurdum çünkü cetvelle surekli parmak uçlarına sıra dayağı yerdik birkaç öğrencisi vardi surekli onlarla ders işler sizler yapamazsiniz yapmissak kimden baktiniz gibi bir sürü seyler...
Bende ilerde öğretmen olcam ama kesinlikle böyle bir öğretmen olmuycam derdim şükür sonunda isteğim oldu ve kendi ogretmenimin tam tersi olmaya çalışıyorum
Artik ogretmenlerimiz daha anlayisli ogretmenligin dayakla sopayla olmadigini en azindan kendi adima biliyorum
Siz olmasaniz da oglunuz çok sansliymis. Allah yavrularimizin karsisina inşallah hep iyi insanlar çıkarır.

Ogretmen olunca ogrenciye her turlu davranisi sergileme hakki oldugunu saniyor bazilari.. Ama Allah'a sukur eskiye nazaran daha bilincli veliler.. (hadsiz ve edepsiz olup cocugunu da o hale getirenleri bunun disinda tutuyorum) Bizler ezilince pek soyleyemezdik.. Ogretmense haklidir dusuncesi hakimdi..
Ben de ogretmenim ve haketse bile 'genctir,cocuktur' diyerek rencide etmemek icin gayret ediyorum.. Sınırları zorlayan cocuga bile sabrediyorsun yeri geliyor.. Ne demek tekme tokat dovmek, yuzune salyani kusmak! Hele ki minicik ilkokul cocuguna! Herkes ogretmen olmasin zaten..

Son düzenleme:
ya bu konunun çok benzeri defalarca başıma geldi . ben de muayene ediyorum çocuğu mesela içerde annesi varken sonra benden şikayetçi olmuşlardı tazminat kazanmak için . sebep çocuğun kolu kırıktı muayenede anlamadı diye .ama çocuğun kolunda kırık yoktu zaten geliş şikayeti de ateşti. bunlara da bildiğin biri akıl vermiş git doktordan parayı kopar demiş . insaf ben 36 saat aralıksız çalışıyorum . parasını geçtim mesleğime attığı lekeye bak . sonrasında bu çocuğun kolunun muayeneden bir sonraki gün kırıldığı ortaya çıktı . bu sadece bir örnek. ha bu arada çevrede doktor olmuş ama bir kırığı anlAmamış nerden almış eğitimi doktorlar bir şey bilmiyor teyzeleri türemişti çoktan. olay açığa çıkınca ne hikmetse bir tanesi bile gelip özrünü dilemedi ama . hakkım asla bu tip konuşan insanlara helal değil.
Aklı sıra kurnaz işte sanki biz yolunacak kazız, allahtan idare de çocuğun köylüleride arkamda durdu 1 kişi dese evet dövdü diye meslek hayatım bitmişti. Bende hakkımı helal etmiyorum polis mekezine git gel helak oldum resmen

Bnmkiside 150 kilo vincle yerinden kalkan orta yasli bi kadindi goruntusu bile urkuturdu teneffuslerde yanimizda fosur fosur sigara icerdi tabi dayagida pek bi meshurdu tahtanin onunde herkesin onunde yanaklarimizi mosmor yapardi geberesice kadin.

Bugün büyük oğlum karne aldı. mükemmel bir öğretmeni vardı. Ayrılırken hem öğretmen hem veliler hepimiz duygulandık, ağladık. öğretmenimiz bir de mektup yazmış bütün velilere ve çocuklara. eve geldikten sonra mektubu okudum. göz yaşlarına boğuldum. böyle öğretmenlerde varmış demek ki dedim. Aklıma ilkokul öğretmenim geldi. Hergün dayak atardı öğrencilerine. tahtaya kaldırırdı. matematik sorardı. bilemediğimiz an tekme tokat dalardı. yüzümüze tükürürdü. yüzümüzden salyaları akardı. korkumdan anneme babama tek kelime birşey anlatamadım yıllarca. okula gitmek bir işkenceydi. anneme imrenirdim. ne güzel o okula gitmiyor, dayak yemiyor, büyük olmak ne güzel derdim. şimdi benimde çocuklarım var. biri çocuklarımın kılına zarar verse dünyayı başına yıkarım. düşündükçe geçmişi göz yaşlarıma hakim olamıyorum. 17 kg mışım ilkokula başladığımda. 17 kg lık bedenimle ne dayaklar yemişim. nedeni ise soruyu yanlış cevaplamam, kitabımın yırtılması vs gibi şeyler. 6 yaşıma yeni girmiştim daha. annemden babamdan görmediğim eziyeti öğretmen olacak o kadından gördüm. saçlarımı yolardı. hakkımı helal etmiyorum. o zamanlar 45 yaşlarında falandı. şimdi 65 -70 yaşında vardır yaşıyorsa. onu görmeyi, yüzüne tükürmeyi, suratından salyalarımın akmasını ne çok isterim. ama ben yapamamki.., ben insanım çünkü...Öteki dünyada Allah hakkımı alsın. kim bilir benim gibi kaç çocuğun canını yakmıştır. Allah öyle hayvanlardan korusun çocuklarımızı.
ah torpille gelen psikopat öğretmenler... eskiler neden böyle ya

Çok üzüldüm :( benimde maleseffffffffffffkii böyle kötü tecrübem var 29 yaşımdayım hala aklıma gelir, küçükken çok utangaçtım okumayı çoktan sökmüştüm ama sesli okumaya utanıyordum. 2. sınıf öğretmenim kitabın başlarında olan bir şiiri okumamı istemişti, gözlerim kitapta içimden okuyorum ama birtürlü sesli okuyamıyorum, arkadasım hadi diyor ben çekiniyorum. Sonra olanlar oldu tabi; kafamı sıraya, kitaba vura vura beni dövmüştü!!!!! O kadar korkmuştumki bunu aileme söyleyememiştim. 25 yaşımda filan anneme anlattım böyle birşey olmuştu diye annem ağlamaktan helak olmuştu neden söylemedin diye! Ve geçen yıl o öğretmeni gördüm çok yaşlanmış, bana uzun uzun baktı bende onun gözlerinin içine baktım anlatırcasına sana hakkımı helal etmiyorum diye!!!!!!!!!

Herkesin hayatında iyisi yada kötüsü vardır öğretmenin, benide ortada hiçbir sebep yokken tokatlayan öğretmen musvettesini hiç unutmuyorum gerçi ben ona otobüste tepemde dikilmesine rağmen yer vermeyerek değerini gostermistim

işte önemli olan gerçekten insanların öğretmen olması
ne kadar zaman geçse de hala etkisini hissetmeniz ne kadar kötü bi durum:KK43:

Amin.

Ülkemizin en büyük sorunu, meslek sahibi kişilerin, mesleklerinin gerekliliklerini ve sorumluluklarini yeterince bilmiyor ve konuyu tam anlamıyla özümsememis olmasıdır.

Öğretmen olmak en büyük değerlerdendir bana göre.
Çünkü öğretmen olmasa, öğrenci yetişmez.
Öğrenci yetismezse diğer meslekleri icra eden insanlar olmaz.

Rabbim hakkıyla görevini yerine getiremeyen herkesin hesabini sorsun.

Bir çiçek yetistirirken bir gun su verip bir gün yaprağını kopartirsan o çiçek yaralanır, tam oluşamaz. Maharet tohumda değil büyütende.

Yazık.
Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Yazınızı okuyunca ilkokul yıllarım aklıma geldi . 28 yaşındayım ,hala düşündüğümde sinirlerim bozulur. Öğretmen bozuntusu benim kulaklarımı çeker ve yaralanıp kanamasına sebep olurdu .Üstelik bir suçumda yoktu , daha doğrusu onun suç olarak nitelendirdiği şey , sorduğu soruya yanlış cevap vermemdi ..Sadece bana da değil , sınıftaki diğer arkadaşlarıma da aynı şiddeti gösterirdi. İyi de bunun karşılığı çocuğa zarar vermek midir? o_O
Bu olayı aileme anlatamamıştım , zaten hassas ve çekingen bir çocuktum . Sonra anneannem gördü de konuştu öğretmenle . Bizi 3 sene okuttu , sonra gitti gıcık .Yerine gelen öğretmenimiz o kadar iyiydi ki :KK68:. Ama maalesef şanssızlığımdan , o da bir sene kaldı okulda . Sonra 1 ay boyunca başka bir öğretmen derse girdi. Diğer senede bizi aşağılayan , sınıfı tembeller , çalışkanlar diye ayıran başka bir manyak geldi .:cry: Kısacası ilkokulda 4 tane öğretmen değişikliği yaşadım ve beni çok etkiledi . O yüzden herkes öğretmen olmamalı .:KK20: Ve psikolojik testlerden geçirilmeliler .

Benim ogretmenimde hep sıra dayağı atardı meşe odunuyla elimizi cekersek daha hızlı vururdu anneme söylediğimde sen de uslu derdi ben susuyorum erkekler konuşuyor derdim bir de annem bağırır doverdi beni o yüzden icime kapaniktim ve hiç arkadaşım olmadı ta ki unv. Kazanınca acildim hakkimi aramaya başladım lise de hocamız sizden bir bok olmaz unv. Falan kazanamazsiniz siz salaksiniz derdi tabi sınıfta 3 4 kişi hariç derdi sonuç onlar kazanamadı ben kazandım :) eğitim sistemi lanetti

PEKI SIZ ANNENIZE SOYLEMEDINIZ BASKASI DA BI SOYLEMEMIS ?

Benim dönemimde tüm öğretmenler yaşlıydı iki üç tane belki genç vardı onlarda 40 tan aşağı değildi olgundu.

Boş yere kontenjan israfı, adamın işi bitmiş zorunlu emekli et yolla. Hem emekli maaşı hem öğretmen maaşı hemde genç öğretmenlerin önünü kapatıyorlardı. Sonra yeni mezunlara iş yok olmaz tabi fırsatmı var???

Bi tanesinin narkolepsi deniliyor sanırım gündüz uyuma hastalığı vardı, adam zaten 65 yaşında hasta, derse giriyordu ders anlatma zaten sıfır elindeki ders kitabından okuyarak anlatıyordu daha doğrusu anlatamıyordu "çocuklar Ulama ilk kelimenin son harfi sessiz, ikinci kelimenin......... Zzzzzzz....zzzzz" bir bakmışsın rüyalara dalmış, sürekli bu moddaydı adam.

İdare biliyordu hastalığını oturduğu yerde uykuya dalıyor, ama göz yumuluyordu.

Resmen ilk okul yıllarım bilinçsiz insanların elinde ziyan oldu evde annem öğretseydi daha iyi anlardım vallahi.
65 YAŞINDA MI. Bence emeklı ogretmenlerı baska turlu kullanmak lazım .etut falan sonucta bılıyorsunuz emeklı maasıyla kımse gecınemıyor.Fakat etutlerde falan onlar ders verebılır

Back
X