Öğretmenle evlenmek

Yahu yapmayın 3000-4500 tl maaş az mı bu devirde? Asgari ücret 1600-1700 tl alıyor insanlar üstelik tam gün mesai.

Bizim akrabalarda atanda sonra evlilik isini halledelim diyorlar. Tabi benim okudugun bolum isletme. Bende diyorumki, atansam zaten pek kocaya ihtiyacim olmayacak diyorum.
Atansam uzun bir sure evliligi dusunmezdim. Gez, toz , arkadaslarinla tatile git. Paran olduktan sonra bekarlik en iyisi gibi geliyor bana.

Kimseyi takma ailene de henüz evlenmeyi düşünmediğini söyle. Tabi hoşuna gidecek biri olursa da görüşebilirsin sana kalmış artık. Aynı durumu ben de yaşadım. Ben mezun oldum 1 buçuk yıl evdeydim atanamadım. Atandıktan 4 ay sonra komşunun biri sürekli bizim evin ziline basıyormuş yengem üst katta oturuyor, sürekli beni sormuş geldi mi diye. Görücü niyet olacaktı. Yengeme dedim söyle kadına evlenmeyi düşünmüyor, bir daha gelmedi kadın. Ben de dedim ben 23 yıldır aynı evdeyim ve öğretmenlik okuduğumu herkes biliyor, atandıktan sonra mı geliyorlar demiştim:))

Üniversite mezunlarına asgari ücret teklif edilirken öğretmen maaşı bayaaaa iyi kalıyor

Param icin geliyor derken?
Bi cok ogretmen atanma hayalleri kurup baska baharlara atiyor planlarini.
Ornegin benim bi arkdasim atanmayi bekliyor evliligi sirf bu yuzden erteliyor.
Su an gelenlerde para icin degilde " atanmis kiz, evlilige engel yok" diye geliyorlardir belkide.
Hem garip olan ne?
Gelseler bi dert gelmeseler bi dert su goruculer.

Hani ortada yanlis bisey yok, ama ben gorucu usulu istemiyorum diyorsaniz o baska.

Ben de öğretmeninizle evleniyorsunuz sandım..sonra öğretmen olduğunuzu okuyunca öğrencinizle evleneceksiniz sandım...Bu başlık bu paragrafa uymamış öğretmenim

benim atamam yok ona rağmen geleceği parlak bu kızın diye düşünüp yaklaşan çok oldu. bu niyetini anladığım kimseyle muhatap olmadım. evlilik para için yapılacak şey değil hele öğretmen olsun çocuklarıma baksın ben rahat edeyim diye düşünen biriyle hiç değil. bence annene açık açık söyle devlet memuruyum diye bana yaklaşan kimseyle görüşmek istemiyorum diye.

Ailenize söyleyebilirsiniz atandığım için bu istek diye. Çevrede bu algı çok. Tatili var tam gün çalışılmıyo maaşta iyi diye özellikle öğretmen gelin arayanlar fazla.

eski tip gorucu usulunden bahsediyorsak eger,
kacinci yuzyilda yasiyoruz diyebilirsiniz direk, bunun hafifce soylenecek bir yani yok,
aileniz de ne kadar muhafazakar olursa olsun onlar da bu islerin artik geride kaldigini biliyorlardir emin olun.

ama yeni nesil gorucu usulu ise,
telefonla veya sosyal medya ile iletisim kurabilirsiniz,
belki icinize sinen biri denk gelir.

yok hic istemiyorsaniz,
ki ben istemezdim sahsen,
bakariz bakariz deyip kendiniz birini bulana kadar oyalayabilirsiniz.

ya da param icin diyorsaniz da etrafa borclu oldugunuzu falan yayin, kredi borcu var falan diye,
kesilir belki gorucu bollugu.

bu gayet normal.sonucta evlenmek icin calisan es istemek memleketinden olmasini, bildigin aile olmasini istemek kotu degil, sadece calistiginiz icin de degil bazen insanlar evlenmek isteseler de kendi ortamlarinda kafalarina uygun birini bulamiyorlar, anneniz de sizin yalniz basiniza yasamanizi istemiyor, yuva kurmanizi istiyor. kendiniz bulmakta kararliysaniz annenize soyleyin goruculere evlenmek istemiyor desin bi kac zaman sonra duyulur zaten gelmezler artik.
Ama benim tavsiyem eger evlilik dusunuyorsaniz meslegi ailesi iyi adaylari degerlendirebilirsiniz.

Ben yazınki sevgilinize takıldım

Ailem istemediği için olmadı diyorsunuz ya neden

Bu aşamada aklınız onda kalmış gibi zira konuyla ilgili olmadığı halde yazmışsınız

Atanıp ayrı bir yere gitmişsiniz ailenizden bağımsız kararlar alın gerekirse de o kişi ile tekrar görüşün

Yok zaten bizde görücü diye bir kültür yok, şaka yapıyordum. İsteseler de gelemezler.

Ben evlere görücü geldiğini kk dan öğrendim. Annem dahil ailemdeki bütün Kadınlar çalışan kadın ve hepsi kendi görüp aşık olup flört ederek evlendi. Tamamen ortamla ve kültürle alakalı.

Bu bağlamda ben de eşimle mühendis diye evlenmiş olabilirim,üniversitedeyken tanıştık fen edebiyattakilerle ilgilenmiyordum işsiz kalıyorlar diye,psikoloji okuyan erkekler de çok feminen geliyordu
Eşim mühendislikte okuyor diye onunla tanışmayı kabul etmiştim hem erkeksi gelmişti hem de iyi para kazanır diye düşünmüştüm tee 20 yaşımda Eşime yıllar sonra bunu anlattığımda çok şaşırmıştı nasıl aklına geldi bunlar diye,hoş şimdi 657 de olduğum için iyi bari senin işten atılma ihtimalin yok bu bile bana kendimi iyi hissetmemi sağlıyor diyor,ne yani ben 12 yıl önce buna benzer düşünmüşsem paracı mı oluyorum Yani işin özü birisi iyi para kazanıyor diye yada güzel olduğu için ya da diksiyonu iyi diye ya da sadece miss gibi koktuğu için çekici gelebilir size ve böyle olduğu için de siz yine onu beğenmiş oluyorsunuz ,o özellik ona ait başkasına değil,böyle düşünen insanların özünde özgüven problemi olduğunu düşünüyorum. Yahu tanışın işler yolunda giderse aranızda güzel bişiler olur ,işler akmazsa zaten ayrılırsınız. Benim eşim mühendislikte okuyor diye tanıştım ama aşık olduğum için evlendim,ikisi birbiriyle bağlantılı ama yalın değil içinde emek ve aşk barındırıyor kesinlikle.

Yahu yapmayın 3000-4500 tl maaş az mı bu devirde? Asgari ücret 1600-1700 tl alıyor insanlar üstelik tam gün mesai.
Asgari ücreti saymıyorum bile evet hepsi az. Meslege ilk basladigim yillarda iyi sayilirdi ama suan dolar euro karsisinda eridi gitti. Biz asgari ücretle çalışmak isteseydik zaten okadar okumazdik. Niye az bulununca asgari ücretle kiyaslaniyor anlamıyorum. Haline şükret asgari ücret şu kadar gibı. Asgari ücretle çalışanlarda kendi iclerinde mesailerini maaşlarını iyileştirmeye çalışsınlar. Öğretmenle kıyaslamaya gideceklerse de buyursunlar öğretmen olsunlar. Farklı kulvarda kıyasmamak yanlış.

Bana bunu yaptiklarinda ben nisanliydim ustelik insanlar gercekten calisan kadin duyunca hemen bi basina üşüşüyolar. Para kazaniyo ya o yetiyor. Ötesini berisini dusunen yok yani.

Atandıktan sonra demişsiniz yani bence insanlar artık evlenmek için önünüzde bi engel olmadığını düşünmüşler para olayı değil bence bu önceden önünüzde atanmanız gereken bi durum varmış bunun için çalışıp yoğundunuz evliliğe hazır değildiniz belki dikkatinizi dağıtmak istemediler atanıncada evlilik zamanının geldiğini düşündüler istiyorlar şimdide bende öğretmenim yani kazancımız bize yetiyor şükür ama o kdr da fazla değilki illa para için gelmek istesinler ortalama diyelim yani ben bu yüzden mesleği elinde olan birini tercih etmişler diye düşünüyorum öyle bir kötü düşünce göremiyorum

Evet maaşınız icin evlenmek istiyorlar. İsteyenler de ogretmen veya baska memurdur. Bazı arkadaşlar öğretmen maaşını az bulmuş da. Maassiz olmasından iyi değil mi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…