- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Evet malesef öğretmen maaşı paradan bile sayılmaz ama bu zamanda kadının erkegin omzuna yük olmayacak olması bile artı sayılır. Ben de erkek olsam yük olmayacak kadını isterim. Hele bazıları var okuyor kyk kredisi alıyor sonra da çalışmıyor kocasına ödetmeyi düşünüyor
Üniversite mezunlarına asgari ücret teklif edilirken öğretmen maaşı bayaaaa iyi kalıyorEvet malesef öğretmen maaşı paradan bile sayılmaz ama bu zamanda kadının erkegin omzuna yük olmayacak olması bile artı sayılır. Ben de erkek olsam yük olmayacak kadını isterim. Hele bazıları var okuyor kyk kredisi alıyor sonra da çalışmıyor kocasına ödetmeyi düşünüyor
Bu sene atandım öğretmen oldum.Yazin da görüştüğüm biri vardi ailem istemedi olmadi .Atandıktan sonra aileme yağmur gibi gorucu yağdı.Tabi ailemin çok hoşuna gitti .Ama benim hiç hoşuma gitmedi.Sadece maaşlı çalışan kız diye evlenmek istiyorlar .Çünkü tanımadan gormeden haber yolluyorlar çocuklara bi görüşse diye .Kızlar annem çok bunaltıyor görüş diye .Görüşmek de istemiyorum yapı itibariyle de çok sessiz bi kızım . Aileme diyemiyorum bunlar sadece atandım diye geliyor .Para için evlenmek istiyorlar diyemiyorum .Annem de o isteyenlerden birine çok fena kafayı takmış ille de görüş diyor .Çocuk da resmini gördüm beğenemedim. Cocugun teyzesi komsumuz surekli mesaj atiyor whastaptan nasilsin iyi misij gibi mesajlar .Memleketten uzakta tek yaşıyorum evlenmek istiyorum aslında ama kendi kafama gore kendim bulmak istiyorum bunu da aileme bu şekilde söyleyemiyorum eski kafalı bir ailem var tabiri caizse.Bana yardım eder mısınız en kibar şekilde nasıl yok derim gercekten hos bir durum değil cunku atanmadan önce isteyen kimse yoktu atanınca herkes birden üşüstü
benim atamam yok ona rağmen geleceği parlak bu kızın diye düşünüp yaklaşan çok oldu. bu niyetini anladığım kimseyle muhatap olmadım. evlilik para için yapılacak şey değil hele öğretmen olsun çocuklarıma baksın ben rahat edeyim diye düşünen biriyle hiç değil. bence annene açık açık söyle devlet memuruyum diye bana yaklaşan kimseyle görüşmek istemiyorum diye.Bu sene atandım öğretmen oldum.Yazin da görüştüğüm biri vardi ailem istemedi olmadi .Atandıktan sonra aileme yağmur gibi gorucu yağdı.Tabi ailemin çok hoşuna gitti .Ama benim hiç hoşuma gitmedi.Sadece maaşlı çalışan kız diye evlenmek istiyorlar .Çünkü tanımadan gormeden haber yolluyorlar çocuklara bi görüşse diye .Kızlar annem çok bunaltıyor görüş diye .Görüşmek de istemiyorum yapı itibariyle de çok sessiz bi kızım . Aileme diyemiyorum bunlar sadece atandım diye geliyor .Para için evlenmek istiyorlar diyemiyorum .Annem de o isteyenlerden birine çok fena kafayı takmış ille de görüş diyor .Çocuk da resmini gördüm beğenemedim. Cocugun teyzesi komsumuz surekli mesaj atiyor whastaptan nasilsin iyi misij gibi mesajlar .Memleketten uzakta tek yaşıyorum evlenmek istiyorum aslında ama kendi kafama gore kendim bulmak istiyorum bunu da aileme bu şekilde söyleyemiyorum eski kafalı bir ailem var tabiri caizse.Bana yardım eder mısınız en kibar şekilde nasıl yok derim gercekten hos bir durum değil cunku atanmadan önce isteyen kimse yoktu atanınca herkes birden üşüstü
Ailenize söyleyebilirsiniz atandığım için bu istek diye. Çevrede bu algı çok. Tatili var tam gün çalışılmıyo maaşta iyi diye özellikle öğretmen gelin arayanlar fazla.Bu sene atandım öğretmen oldum.Yazin da görüştüğüm biri vardi ailem istemedi olmadi .Atandıktan sonra aileme yağmur gibi gorucu yağdı.Tabi ailemin çok hoşuna gitti .Ama benim hiç hoşuma gitmedi.Sadece maaşlı çalışan kız diye evlenmek istiyorlar .Çünkü tanımadan gormeden haber yolluyorlar çocuklara bi görüşse diye .Kızlar annem çok bunaltıyor görüş diye .Görüşmek de istemiyorum yapı itibariyle de çok sessiz bi kızım . Aileme diyemiyorum bunlar sadece atandım diye geliyor .Para için evlenmek istiyorlar diyemiyorum .Annem de o isteyenlerden birine çok fena kafayı takmış ille de görüş diyor .Çocuk da resmini gördüm beğenemedim. Cocugun teyzesi komsumuz surekli mesaj atiyor whastaptan nasilsin iyi misij gibi mesajlar .Memleketten uzakta tek yaşıyorum evlenmek istiyorum aslında ama kendi kafama gore kendim bulmak istiyorum bunu da aileme bu şekilde söyleyemiyorum eski kafalı bir ailem var tabiri caizse.Bana yardım eder mısınız en kibar şekilde nasıl yok derim gercekten hos bir durum değil cunku atanmadan önce isteyen kimse yoktu atanınca herkes birden üşüstü
Yok zaten bizde görücü diye bir kültür yok, şaka yapıyordum. İsteseler de gelemezler.Yarım gün tatili var. Yaz tatili kış tatili hafta sonu tatili derken parası da iyi diye hep öğretmenler hanımlar görücü işlerinde tercih edilir çoğunlukla.
Konu sahibi çok itici bir durum. Ama bence isteyen Kişilerin resmine bak eğer tipi olumlu gibiyse bir görüş kafa yapısını beğenmezsen devam etmezsin.
Ben evlere görücü geldiğini kk dan öğrendim.Görücü usulune karşıyım ben diyerek önünü kesin .
Çevrem ve ailem iş güç sahibi kadınlarla dolu . bir kez görücü gelmedi kapımıza . :)
Babam çok karşı zaten en başta
Sizde aile tam tersi . Ben tanışarak evlenmek istiyorum deyin.
Kendim ettim kendim buldum demek her zaman iyidir...
Asgari ücreti saymıyorum bile evet hepsi az. Meslege ilk basladigim yillarda iyi sayilirdi ama suan dolar euro karsisinda eridi gitti. Biz asgari ücretle çalışmak isteseydik zaten okadar okumazdik. Niye az bulununca asgari ücretle kiyaslaniyor anlamıyorum. Haline şükret asgari ücret şu kadar gibı. Asgari ücretle çalışanlarda kendi iclerinde mesailerini maaşlarını iyileştirmeye çalışsınlar. Öğretmenle kıyaslamaya gideceklerse de buyursunlar öğretmen olsunlar. Farklı kulvarda kıyasmamak yanlış.Yahu yapmayın 3000-4500 tl maaş az mı bu devirde? Asgari ücret 1600-1700 tl alıyor insanlar üstelik tam gün mesai.
Bunun bir de okula görücü gelip seni çalışma arkadaşlarına rezil eden versiyonları var. Evlenmek istemiyorum de ailene açıklama yapmak zorunda değilsin.
Ama bence görüş hem ailenin kalbi kırılmasın hem de kendi kriterlerini bir ölçmüş olursun en azından ne isteyip istemediğine karar verirsin.
Evlenince o insanların hiçbiri senin evinin içinde olup biteni yaşamayacak sen yaşayacaksın o insanla ailen istedi diye asla evlenme.
Atandıktan sonra demişsiniz yani bence insanlar artık evlenmek için önünüzde bi engel olmadığını düşünmüşler para olayı değil bence bu önceden önünüzde atanmanız gereken bi durum varmış bunun için çalışıp yoğundunuz evliliğe hazır değildiniz belki dikkatinizi dağıtmak istemediler atanıncada evlilik zamanının geldiğini düşündüler istiyorlar şimdide bende öğretmenim yani kazancımız bize yetiyor şükür ama o kdr da fazla değilki illa para için gelmek istesinler ortalama diyelim yani ben bu yüzden mesleği elinde olan birini tercih etmişler diye düşünüyorum öyle bir kötü düşünce göremiyorumBu sene atandım öğretmen oldum.Yazin da görüştüğüm biri vardi ailem istemedi olmadi .Atandıktan sonra aileme yağmur gibi gorucu yağdı.Tabi ailemin çok hoşuna gitti .Ama benim hiç hoşuma gitmedi.Sadece maaşlı çalışan kız diye evlenmek istiyorlar .Çünkü tanımadan gormeden haber yolluyorlar çocuklara bi görüşse diye .Kızlar annem çok bunaltıyor görüş diye .Görüşmek de istemiyorum yapı itibariyle de çok sessiz bi kızım . Aileme diyemiyorum bunlar sadece atandım diye geliyor .Para için evlenmek istiyorlar diyemiyorum .Annem de o isteyenlerden birine çok fena kafayı takmış ille de görüş diyor .Çocuk da resmini gördüm beğenemedim. Cocugun teyzesi komsumuz surekli mesaj atiyor whastaptan nasilsin iyi misij gibi mesajlar .Memleketten uzakta tek yaşıyorum evlenmek istiyorum aslında ama kendi kafama gore kendim bulmak istiyorum bunu da aileme bu şekilde söyleyemiyorum eski kafalı bir ailem var tabiri caizse.Bana yardım eder mısınız en kibar şekilde nasıl yok derim gercekten hos bir durum değil cunku atanmadan önce isteyen kimse yoktu atanınca herkes birden üşüstü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?