- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi gurbaaprenses93
-
Asgari ücreti saymıyorum bile evet hepsi az. Meslege ilk basladigim yillarda iyi sayilirdi ama suan dolar euro karsisinda eridi gitti. Biz asgari ücretle çalışmak isteseydik zaten okadar okumazdik. Niye az bulununca asgari ücretle kiyaslaniyor anlamıyorum. Haline şükret asgari ücret şu kadar gibı. Asgari ücretle çalışanlarda kendi iclerinde mesailerini maaşlarını iyileştirmeye çalışsınlar. Öğretmenle kıyaslamaya gideceklerse de buyursunlar öğretmen olsunlar. Farklı kulvarda kıyasmamak yanlış.
Evlere görücü gelmesi çok olağan bir durum.Ben evlere görücü geldiğini kk dan öğrendim.Annem dahil ailemdeki bütün Kadınlar çalışan kadın ve hepsi kendi görüp aşık olup flört ederek evlendi. Tamamen ortamla ve kültürle alakalı.
EheheEvlere görücü gelmesi çok olağan bir durum.
Ben ilk göreve başladığımda kadınlar okula geliyordu bakmaya
Ben düşünmüyorum falan deyince de başka bekar öğretmen var mi diye soran olmuştu
Eee...hayat devam ediyor.Evlere görücü gelmesi çok olağan bir durum.
Ben ilk göreve başladığımda kadınlar okula geliyordu bakmaya
Ben düşünmüyorum falan deyince de başka bekar öğretmen var mi diye soran olmuştu
Valla öyle görücü bolluğundan iyi kısmetleri redderdersen sonra kimse gelmez haberin olsun.Ben erkek olsam ben de güzel tatlı bi öğretmenle evlenmek isterdim ne var ki bunda.Sanki milyarlarrr kazanıyosunuz da benimle param için evleniyo diye düşünüyosunuz:)))
Gorustuklerinizden elektrik alamadim deyinBu sene atandım öğretmen oldum.Yazin da görüştüğüm biri vardi ailem istemedi olmadi .Atandıktan sonra aileme yağmur gibi gorucu yağdı.Tabi ailemin çok hoşuna gitti .Ama benim hiç hoşuma gitmedi.Sadece maaşlı çalışan kız diye evlenmek istiyorlar .Çünkü tanımadan gormeden haber yolluyorlar çocuklara bi görüşse diye .Kızlar annem çok bunaltıyor görüş diye .Görüşmek de istemiyorum yapı itibariyle de çok sessiz bi kızım . Aileme diyemiyorum bunlar sadece atandım diye geliyor .Para için evlenmek istiyorlar diyemiyorum .Annem de o isteyenlerden birine çok fena kafayı takmış ille de görüş diyor .Çocuk da resmini gördüm beğenemedim. Cocugun teyzesi komsumuz surekli mesaj atiyor whastaptan nasilsin iyi misij gibi mesajlar .Memleketten uzakta tek yaşıyorum evlenmek istiyorum aslında ama kendi kafama gore kendim bulmak istiyorum bunu da aileme bu şekilde söyleyemiyorum eski kafalı bir ailem var tabiri caizse.Bana yardım eder mısınız en kibar şekilde nasıl yok derim gercekten hos bir durum değil cunku atanmadan önce isteyen kimse yoktu atanınca herkes birden üşüstü
Bence her ikisi de. Hem diğer çalışan kadınlara nazaran boş vakti daha fazla olur, ev, çocuk vs ile ilgilenebilir üstelik bir de para kazanır.Olay para değil siz yanlış anlamışsınız.İnsanların ''öğretmen'' diye özellikle istemesinin sebebi ''yarım gün çalışır ev işlerini de halleder çocuklarına da bakar'' zihniyeti.
Bence her ikisi de. Hem diğer çalışan kadınlara nazaran boş vakti daha fazla olur, ev, çocuk vs ile ilgilenebilir üstelik bir de para kazanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?