Öğretmenle evlenmek

Ben halinize şükredin söyleminde yazmadım zaten bu ücretlerin azlığına en çok karşı çıkanlardan biri benim emin olun. Benim maaşım da öğretmenlerinki civarında üstelik sabah 8:30 geliyorum, akşam minimum 6-7-8... gider yani.

ne yazık ki artık bekar erkeklerin ve annelerinin hayali çalışan bayanlar bunların içinde de en sevdikleri öğretmenler.. Ailenize ben bu şekilde evlenmek istemiyorum belki diyemezseniz de ben şimdilik evlenmeyi düşünmüyorum diyebilirsiniz. Yada gelen görücülerle bi görüşün belki aklınıza yatan olur. Olmazsa da görüştüm olmadı dersiniz. Bi kaç görüşmeden sonra ben bıktım görüşmeyecem dersiniz

Ben evlere görücü geldiğini kk dan öğrendim. Annem dahil ailemdeki bütün Kadınlar çalışan kadın ve hepsi kendi görüp aşık olup flört ederek evlendi. Tamamen ortamla ve kültürle alakalı.
Evlere görücü gelmesi çok olağan bir durum.
Ben ilk göreve başladığımda kadınlar okula geliyordu bakmaya
Ben düşünmüyorum falan deyince de başka bekar öğretmen var mi diye soran olmuştu

Ben evlenmek istemiyorum, hazır değilim, düşüncesi bile yok bende diceksin, bu aileler de bazen dellendiriyor insanı ya.

Ben düşünmüyorum falan deyince de başka bekar öğretmen var mi diye soran olmuştu
Ehehe bulunulan yerle alakalı işte demek ki. Ailemde öğretmenler var, hiçbirine görücü gelmedi. Ama kaldırımda dolmuş beklerken bekar mısın diye soran teyze olmuştu.

Eee...hayat devam ediyor.Benim arkadaşı calistigi okulun müdür yardımcısına sormuslardi.Yalniz sorduklari kişi kizin erkek arkadasiydi

sen hayir demeyi ogrenmezsen hayat sana ogretit. acaba seninde hosuna mi gidiyor cok talep gormek. cunku biri boyle kestirip atmazsa normal olarak karsidaki demek ki naz yapiyor der. boyle anlasiliyor

Canım boşver kafanı yorma.Gez toz eglen bi keyfini cikar hemen evlenmek sart degil.
Ne güzel paranı kazanıyorsun doya doya harca.eninde sonunda evleneceksin ve geçim derdine düşeceksin
Evet bi asgari değil ücretimiz ama ev geçindiren biri için orta halli bi maaş ve sen bekarken keyfini sür derim

Eşimin yigeni öğretmendi diye kapıyı aşındıran aşındırana bunlarda da bir hava görücü çok geliyor diye neyse o evlendi ikinci kız normal bir işte çalışıyordu bir Allah'ın kulu istemeye gelmedi diğerinde de guzel halbuki neymiş siz çok iyi ailesiniz diye değil kız öğretmen diye gelmişler ye kürküm ye dünyası
Sen kimi istiyorsan onunla evlen boşver o ne demiş bu ne demiş aklını kullan

Niye soyleyemiyorsunuz ki .Sonucta evlilik ciddi bir is .Ve sizin hayatinizi etkileyecek .Dik duruslu olmalisin sevgili meslektasim .

Olay para değil siz yanlış anlamışsınız.İnsanların ''öğretmen'' diye özellikle istemesinin sebebi ''yarım gün çalışır ev işlerini de halleder çocuklarına da bakar'' zihniyeti.

Gorustuklerinizden elektrik alamadim deyin

Eskiden memur erkek aranırdı şimdi memur kadınlar kaçırılmıyor.
Gerçekten özel sektördeyim burada bile herkes evleneceği eşi kız ya da erkek paralı olsun , çalışsın istiyor.
Evlenmek istiyorsan ve kafandaki özelliklere uyan olursa görüşebilirsin . Beğenmezsen , uyuşmaz ise zaten olmaz.

Olay para değil siz yanlış anlamışsınız.İnsanların ''öğretmen'' diye özellikle istemesinin sebebi ''yarım gün çalışır ev işlerini de halleder çocuklarına da bakar'' zihniyeti.
Bence her ikisi de. Hem diğer çalışan kadınlara nazaran boş vakti daha fazla olur, ev, çocuk vs ile ilgilenebilir üstelik bir de para kazanır.

O görücülerinizin hiçbiri sizin peşinizde değil. Evvela maaşınızın, ikinci olarakda “öğretmen gelin iyidir eve erken gelir kocasını çocuğunu ihmal etmez”in peşinde. Açıkça ailenizle konuşun, sizin hayatınıza hiçkimse müdahale edemez. Ayrıca sizin görebildiğinizi anneniz nasıl göremiyor o da bir tuhaf.
Lütfen sadece kendi kalbinizin sesiyle hareket edin.

Bence her ikisi de. Hem diğer çalışan kadınlara nazaran boş vakti daha fazla olur, ev, çocuk vs ile ilgilenebilir üstelik bir de para kazanır.

Evet bunu diyorum,para da etken sonuçta,ama sadece para değil.Sadece para olsa bir tek öğretmenler para kazanmıyor,para kazanan bir sürü kadın var ama özellikle öğretmen olmasını istiyor aileler.Tatili var,az çalışır çocuğuna bakar kafasında hepsi.Bence çok küçük düşürücü.Bu,erkeğin ''ben çalışan biriyle evlenmek istiyorum'' demesinden çok farklı bir konu yani.

O teyze mesaj çektiğinde, ben öğretmenim ve bir öğretmenle evlenmek istiyorum de.

Ve asla kimsenin zoruyla beğenmediğin kimseyle evlenme. Başını yakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…