Öğretmenle evlenmek

Ben lisedeyken otobüste yanıma bir teyze oturmuştu.Hangi liseye gittiğimi fln sordu söyledim. O zaman da okula yeni bir din kültürü öğretmeni atanmıştı çok tatlı bir bayandı. Kadın o öğretmeni sormuştu bana. Şöyle bir öğretmen atanmış sizin okula nasıl iyi mi nasıl biri fln diye O yaşımda beni kötü işlerine alet etmişti.

Türkiye de öğretmen kadar ideal gelin bulamazsın sen şuanda gayet kıymetlisin canım.

Saçlarımı sıfıra kazıttığımda bulmuştu

Konu sahibi sen mal değilsin. Okumuş etmişsin. Ailenin görücü gelmesi hoşuna gidiyormuş, babama cesaret edip söyleyemezlerdi bile. Bu ne ya evlenecek olan sensin. Yuh diyorum şu kafa yapılarına.

Benim annemin görüşü "Aa olsun kızım gelsinler :) bekar kız evi burası biraz kapımızı aşındırsınlaar.. İstemezsen istemezsin bu kadar da basit. Gelene engel olma bırak gelsinler." Bu onları yüceltiyor işte. :) hiçbirini de beğenmezsen "kimler kimler istedi de vermedik" oluyor. Yani yine göğüsler kabarıyor onlarda.

Benim fikrim, ailenizin gösterdiği az çok fikir sahibi oldugunuz ve gerçektende sizde merak uyandıran bir tip olursa bir şans verebilirim gözüyle bakabilirsiniz. Ama gördünüz hiç beğenmediniz, ya da çevrenizde olabilecek ihtimali olan tiplerden hiç haz etmiyorsunuz, o zaman haklısınız. Sinir bozucu bir durum. Baştan önlerini kesmeniz iyi olur. Ailenize şu şekilde söyleyebilirsiniz

"Annecim, babacım ben meslegime yeni atandım. Şuan kafamı bir müddet sadece mesleğime vermek ve tadını çıkarmak istiyorum. Eğer uygun biri karşıma çıkarsa kısmet.. Ama yolumu kendim bulmak istiyorum. Yine sizin isteginiz rızanızla hareket edip usulüne uygun yapıcam bunu. Ama zamana bırakalım. Sizde beni anlar bu konuda üstüme gelmezseniz çok iyi olur. Eski halimize geri dönelim istiyorum. Gündemimiz sürekli benim evliliğim olmasın. Bırakalım bir kenara. Lütfen bana güvenin ve bana bırakın."

Ama tekrar söylemek istiyorum, ben görücü usulüne karşı değilim. Eğer gercekten merak uyandıran biriyse ve güzel enerjiler veriyorsa neden olmasın? Çünkü ha 3 yıl arkadaşlık etmişsin ayrılmışsın, ha görücü usulu tanışıp (4-5ay) nişan(+5 ay) sonunda ayrılmışsın. Sonuçta gerçek anlamda birini tanımak evlenmeden olmuyor. O yüzden belli başlı bazı önemli hisler, karakterler yeterli oluyor başlangıçta.

O kadar mı perde var aranızda ailenle, bence insanın en son çekineceği kişi annnesi olması lazım.. nasıl istiyorsanız açık açık söyleyemelisin

Anneye isteklerini açık dille söyleyememek neden ki. Ben bunu anlamiyorum. Anneniz o canınız. En rahat fikirlerinizi söyleyeceğiniz insan.

Aslında en büyük sorun ben kendim aşık olarak bulmak istiyorum.ailem buna izin vermiyro.Geln goruculerden biri olsun istiyor.Geknlerde hep aranmayan sonra geldi.yani ben çalıştığım içi geldiler hep
Ne alaka yahu sizde bi tuhafsınız.
Bi arkadaşım tanıştırdı oturduk konuştuk anlaştık uygun görürseniz evlenmek istiyoruz deseniz ne yapabilir aileniz ben anlamadım ?
Zaten görücü usulünde de illaki gezip tozulacak oturup konuşacaksınız vs.
Ayrıca bu ne acele bu kadar pısırık olmak neden ??
Gezin tozun maaşınızı dilediğiniz gibi harcayın. Illa ki evlilik olur yani.

Ailenle arada mesafe mi var? Niye onlara açık ve net fikirlerini söyleyemiyorsun ki? Anne baba yahu bu, el değil ki "istemiyorum" dersin olur biter. Ya da o görücüler hakkındaki fikrini buraya yazdığın gibi söyleyebilirsin. Öğretmen kızın isteyeni çok oluyor. Dediğin gibi bir çoğu da maaşlı ev hanımı gibi görüyor.

Bir de bence görücü gelme sebebi aileniz bence sizden çok.
Çünkü aileniz o kapıyı hep açık bırakıyor demek ki.
2tane öğretmen arkadaşım.var bi geldi iki geldi aile kapattı kapıyı daha da gelen giden yok.
Biz nasıl mesleğe statüye önem veriyorsak erkeklerde verebilir ben bunu garipsemiyorum.
Hatta sırf ilerde bebeğim olursa ona daha çok vakit ayirayim diye atanmak istiyorum.
Bu kötü bir şey mi mesela ?
Bir kv bunu düşünmekte hatalı mi?
Bu mesleği tercih ederken sizde illa ki tatilini yarim.gun çalışma olayını hesap etmişsinizdir yani.

Atandıktan sonra bana da çok görücü gelmişti bende kızmıstım bana değil Paraná geliyorlar diye ama senin gibi değildim, kendi kararlarını verecek yastasın ailenin kırmak istemiyorsan evlen!

"Eli yüzü düzgün kadrolu öğretmen kız" böyle kız arayan teyzeler biliyorum.Bana da geliyorlardı , annem söylemiyordu bile , ablam takılmak için söylerdi de öyle haberim olurdu.İnsanlar böyle , annenizin sizi bunlarla uğraştırmaması lazım.Bir de çok önyargılı olmayın , böyle tanışıp evlenenler de var.

Bu Senin hayatını ilgilendiren çok mühim konu ne düşündüğünü söylemen seni utanılacak sıkılacak saygısızlık sayılacak durum değildir Asıl senin ne düşündüğün ve ne istediğin bunlar önemlidir körü körüne evlenecek değilsin kendine yakışanı huyu suyu olarakda sana benzeyeni istemen kadar doğal ne olabilir çekinme düşündüklerini söyle Annene oda anlamazsa seni dahada kim anlar ?

Bulunmaz hint kuması , en iyi gelin mesleğidir öğretmenlik. Yarım gün çalış, çocuğa da bakar eve de hem de para kazanıyor :)))

Vay be,o eski model yeşilçam delikanlısı erkekler kalmamış sahiden.
Devir para devri olmuş..
Ben mi önem vermediğimden garipsiyorum acaba?
Cebimde sadece sigara parası olur,bazı günler o da olmaz. Üstelik durumumuz iyi. Savurgan olduğum için galiba.
Anneler çocukların muruvvetini gormek isterler.
Doğaldır.
Baba da ister anne de. Böyle olmaz ama. Şaşırıyorum doğrusu bu zamanda kaldı mı görücü işleri. Insanin kendisinin bulması daha iyi bence. Gerçi şans.. bazı yumurtalar bozuk oluyor kabuğundan anlayamıyorsun ,kirman lazım çürük mu degil mi.
Yaşın kaç?

Aklima geldi geldi anlatayim :)
Birgün ben nöbetiydim bahçede. Bir kadın-erkek bana dogru sandim ki birisinin velisi falan. Ama kadin cok şık, saç baş tam ideal kaynana. Basladi konuşmaya benim oğlum var mühendis kızlar yamasını bırakmıyor, boylu poslu yakisikli da kiz bakiyorum ben okula bu yuzden geldim
Dedim teyze ben evliyim, var mı guzel biri bu okulda dedi. Burası okul çöpçatan kulübü degil dedim o sira müdür yardımcısı bize dogru geldi, kadin hic aldırmadan daldi okula. Gören çıkan belli degildi zaten engel de olamadım. Ben şuan çalışmıyorum ve kayinvalide calisan kiz hastası deli gibi eşime milletin calisan eşlerini anlatir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…