Öğretmenle ilgili?

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul
Kızlar kafama takıldı.
Kardeşimin öğretmeni her hatasında çocukları tahtaya çıkarıyormuş. Bir ders boyunca öyle kalıyormuş ufacık şeyler.
Daha bu yıl başladı 1. sınıf.
3 haftada bu şekilde yapması bana doğru gelmedi.
Okuldan soğutacak diye endişelendim. :43:
Bir daha duyarsam gidip konuşacağım.

Her cuma beden dersleri var. bu yüzden çocuklar küçük giyinemiyor okulda giydirin eşofmanlarıyla gelsinler o gün dedi.
Bizde bugün öyle gönderdik meğer fotoğraf çekimi varmış!
Bir tek bizim kız kalmış öyle giysisiz.
Bağırmış çocuğa yüksek sesle. :43:
Küçük kardeşim de aynı okulda 7. sınıf o görmüş.

Yeni öğretmen sayılır. 3 yıl doğuda çalışmış.
Eline yüzüne bakılır bir şey. Kadınlar baya baya asılıyorlar kızlar abartmıyorum. Oda havalara girmiş resmen.

Bide aptal gibi hoşlanmıştım ondan kendimden soğudum.:85::14:
Ben mi abartıyorum acaba:26:

minikleri disiplin altında tutmak zordur ama çok çok erken. miniklere eğitim veren kişiler çok esnek olmalı diye düşünüyorum. baştan işi sıkı tutmak amacıyla yapıyordur ama küçük çocuğa beden giysisi ile okula gitti diye diğer öğrencilerin önünde bağırması çok gurur kırıcı. çocuktur unutur deyip geçmeyin, onların bilinçaltı derya deniz...
olayın dışında pek bir yorum yapmak istemiyorum ama öğretmen bence çok bağırmamıştır. bağırdıysada azcık ayıp etmiş.

Bence fazla sert çıkmadan konuşmalısın...
Bencede pisikoljik olarak etkilenip okula gitmek istemezse tek suçlu arayın oda ögretmen......

7. sınıfa giden kardeşim de yaşlı ve ilgisiz bir öğretmen yüzünden okulu sevemedi.
Ne yaptıysak da okuldan atmamıslar ve sınıfını değiştirmemişlerdi.
okul değişikliği zaten hiç olmuyor şimdi.

bide bu kardeşim sevmezse çok üzülürüm.
benim onları okutmak hayalim.:85:

Kızlar kafama takıldı.
Kardeşimin öğretmeni her hatasında çocukları tahtaya çıkarıyormuş. Bir ders boyunca öyle kalıyormuş ufacık şeyler.
Daha bu yıl başladı 1. sınıf.
3 haftada bu şekilde yapması bana doğru gelmedi.
Okuldan soğutacak diye endişelendim. :43:
Bir daha duyarsam gidip konuşacağım.

Her cuma beden dersleri var. bu yüzden çocuklar küçük giyinemiyor okulda giydirin eşofmanlarıyla gelsinler o gün dedi.
Bizde bugün öyle gönderdik meğer fotoğraf çekimi varmış!
Bir tek bizim kız kalmış öyle giysisiz.
Bağırmış çocuğa yüksek sesle. :43:
Küçük kardeşim de aynı okulda 7. sınıf o görmüş.

Yeni öğretmen sayılır. 3 yıl doğuda çalışmış.
Eline yüzüne bakılır bir şey. Kadınlar baya baya asılıyorlar kızlar abartmıyorum. Oda havalara girmiş resmen.

Bide aptal gibi hoşlanmıştım ondan kendimden soğudum.:85::14:
Ben mi abartıyorum acaba:26:

Merhaba,öğretmenin ilk etapta sınıf düzenini,kuralları ve disiplini öğrencilere kavratması gerekiyor.bunun için de her öğretmenin farklı yöntemleri vardır.elbette ki öğrenciyi psikolojik ve fiziksel şiddetle yola getirmeye çalışmasından bahsetmiyorum.Geçen yıl 1. sınıf okutmuş bir öğretmen olarak öğretmeninizin kullandığı ceza yöntemini abartılı bulmadım.ne yazık ki 45 öğrencilik bir mevcut ortalamasına sahipken öğrencilerimize hak ettikleri ilgiyi gösteremiyoruz.:50:Eşofman mevzusunu pek anlamadım.Öğretmen eşofmanla gelebilirler dediyse diğerleri neden formayla gelmiş?Öğrencileri fotoğraf çekimi konusunda bilgilendirmiş mi?
Öğretmeninizi tanımadığım için yorum yapmak istemiyorum ancak şu kadarını söyleyeyim.Kardeşiniz size en güzel cevabı davranışlarıyla verecektir.Onu hisettirmeden gözlemleyin.Okula başlamadan önceki tutumuyla şu anı değerlendirin.Eğer olumsuz yönde bir değişim söz konusu değilse canınızı sıkmanıza gerek yok demektir.Ama tersini yaşıyorsnız mutlaka öğretmeniyle konuşmalısınız.unutmadan,en önemli noktalardan biri de nefret edecek duruma gelseniz de kardeşinizin yanında öğretmeni hakkında olumsuz yorum yapmamanız.Çünkü çocuklar çok çabuk etkilenirler.Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Bence tek başınıza konuşursanıza,uyarmaya çalışırsanız kardeşinize kancayı takar
Ancak diğer velilerle toplanıp bu işi halletmeye çalışabilirsiniz

Back
X