• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler biran önce aşılanmali.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ogretmenleri asilasalar bile o kadar cocuk bir arada egitim alirken ailelerine virus tasiyacak. Mesele artik tum toplumun asilanmasi. Biran once herkes asilanmali.
Kamu kurumlari bitmis durumda. Bir covidli 9 kisiye bulastirdi bu hafta dairede. Bu insanlar 1 yildir ne tatil yapti ne uzaktan calisti.
ogretmenler asilansa bile okullarin acilamayacagi net degil mi? Cocuklarin ailelerine hastalik tasiycagini gormedik mi son donem de?
Bize oncelik demektense toplumun tamami asilanmali denilmeli.

Şunu da belirteyim.. en riskli gruplardan olduğu için bilim kurulu tavsiyesiyle eğitime uzaktan devam ediliyor.
Eğer diğer meslek grupları için böyle bir karar alınsaydı onlarda uzaktan devam edecekti.
Eğer aşılama olmadan yüzyüze eğitime geçilmesi gerektiği yönünde karar alınırsa öğretmenlerde "sizler gibi" görevlerinin başında olacaklardır, emin olun.
Hi hi evet 🙃

Şunu da belirteyim.. en riskli gruplardan olduğu için bilim kurulu tavsiyesiyle eğitime uzaktan devam ediliyor.
Eğer diğer meslek grupları için böyle bir karar alınsaydı onlarda uzaktan devam edecekti.
Eğer aşılama olmadan yüzyüze eğitime geçilmesi gerektiği yönünde karar alınırsa öğretmenlerde "sizler gibi" görevlerinin başında olacaklardır, emin olun.
Aşılama olmadan 1 aydır işlerimizin başındayız zaten. Ile göre değişiklik gösterdi bu ama illerin çoğu öyleydi. Bu hafta çoğu ilkokul, anaokulu,özel eğitim ve 8 ile 12ler hariç uzaktan eğitime geçti tekrar.

Öğretmen arkadaşa okuldan bulaştı, o da eşine ve çocuklara. Şu anda eşi yoğun bakımda. 37-38 yaşında. Kronik hastalığı, sigarası yok. Dağ gibi polis memuru. Günlerdir onun için dua ediyoruz.

Oldum da zaten .3 hafta yuzyuze koşa koşa gittim çünkü bıktım canlı ders asosyalliginden dersi açıp arkada oyun oynayan çocuklardan herseyden şikayet eden velilerden .Çocuklarımla yüz yüze olmak istiyorum ama aşi olmadan okulların açilmadigini hanımefendiye anlatamıyorum.

Bir öğretmen en az 100-200 öğrenci ile temaslı.
Bir öğrenci en az 3 kişiyle temaslı.
Bir veli çalışma durumuna göre 50-100 insanla temaslı.
Bu durumda bir günde en az 3000 kişi temaslı oluyor.dikkat çekerim en az 3000 kişi.
5 günde 15.000 kişi.
Bu durumda kelebek etkisiyle vakalar katlanıyor.
Bu normal geliyorsa size diyecek bir şeyim yok.

Okullarin acik ya da kapali olmasi esas konu olsaydi evet hic hakim olmadigim konu sayilirdi ama asilama acisindan risk grubu konusuna bence hakimim ki konu da bu zaten. Yani devletin hakim savcilarina bile yeni sira geldi, insanlar gunde en az 100 farkli kisiyle muhatap oluyor, hicbirinin hicbir yerde sikayet ettigini ne gordum ne duydum. Butun mahkemeler kalemleriyle birlikte karantinaya alindi, isler aksadi, durusmalar yapilamayinca tutuklu olan insanlar ozgurluklerine kavusamadi ama herkes sabir icerisinde bekledi sadece. Dolayisiyla daha burada yazmadigin ne karantinalar ne olumler gordum, konuya fazlasiyla hakimim anlayacaginiz. Sadece dram yaratmayi sevmiyorum ve burda da basindan beri soyledigim herkes bugune kadar hakkiyla isini yapti ve yapmaya devam ediyor, ogretmenler baska bircok meslek grubuna gore de daha fazla risk altinda degil bana gore. Bu benim sahsi fikrim lakin fikrim sebebiyle tepki falan almadim. Dikkat ederseniz ayni dusuncede olan insan sayisi daha fazla. Kaldi ki tepki cekmekten hicbir zaman korkmadim, dogru bildigimi yine soylerim. Makarna fabrikasindaki isciler, ogretmenlerden daha buyuk risk altinda. Fabrika karantinaya alinirsa once uretim durur, bu da makarna fiyatlarina yansir vs vs ama o isciler hep calisti ve kimse onlari asilamayi dusunmedi bile. Demek istedigim tam olarak bu
Haklısınız, şuan zaten herkes risk altında. Her bir can çok değerli..
Fakat aşılama olmadan yüzyüze eğitime geçilmiyor, bu öğretmenlerin kararı değil. Eğer yüzyüze eğitim kararı alınsa hakimler, savcılar ya da makarna fabrikasında çalışanlar gibi öğretmenlerde işlerinin başında olacak.
Aşılama yapılana kadar uzaktan eğitime devam edilecek, çünkü aşıyla birlikte kademeli olarak geçiş yapılacağı söyleniyordu. Uzaktan eğitime devam bu durumda, süreçte ki kayıpların telafisi zor olmaz umarım.. Eğitimin ne kadar önemli olduğunun siz zaten farkındasınızdır

Kesinlikle katılıyorum bakin siz de mesela kendi açınızdan yazıyorsunuz daha çok aşi gelsin herkes olsun demek yerine vayyy öğretmenler niye oncelikliymiş oluyor kimse demiyor bir nesil zaten kaydı gitti bari öteki gitmesin diye onlar bizim geleceğimiz.

Bu iş sağlık işi ,sonunda ölüm var. Ölecek olanlarında hangi meslek grubunda olursa olsun çoluğu çocuğu var. Ben kimse için vurulsun vurulmasın diyemem. Hepimizinki can. ögretmen ,polis ,işçi ,memur herkesin aşılanması lazımdı. Küçük esnaf kepenk kapatıyor , büyük işletmeler fiyatları arttırdıkça arttırıyor. Olan hepimize geleceğimize oluyor. Oğlum okula gittiğinde mutlu ve daha sakin bir çocuk oluyor ama şimdibeve tıkılıyor .arkadaşları okulda o uzaktan bağlanıyor üzülüyor , agresifleşiyor. İnşallah mübarek 3 ayların hürmetine tüm dünya şu virüsten kurtulur

Çok tatlısınız:) mavi bölgelerde öğretmenler aşılanmadan tüm kademelerle eğitime devam ediyor. Kırmızı ve turuncu alanlarda 8,12 ve ilkokullarla yüzyüze eğitim yapılıyor. Tekrar belirtiyorum aşılama yapılmadı!
Ama tabiki siz bu konuya da hakim değilsiniz😒😊

Fakat aşılama olmadan yüzyüze eğitime geçilmiyor, bu öğretmenlerin kararı değil. Eğer yüzyüze eğitim kararı alınsa hakimler, savcılar ya da makarna fabrikasında çalışanlar gibi öğretmenlerde işlerinin başında olacak.
Aşılama yapılana kadar uzaktan eğitime devam edilecek, çünkü aşıyla birlikte kademeli olarak geçiş yapılacağı söyleniyordu. Uzaktan eğitime devam bu durumda, süreçte ki kayıpların telafisi zor olmaz umarım.. Eğitimin ne kadar önemli olduğunun siz zaten farkındasınızdır
kimse öğretmenler aşılanmasın demiyor ki
Aslında herkes aynı şeyi istiyor, herkes aşı olsun
Öğrencilerin de aşı olması gerekir ki birbirlerine bulaştırmasınlar

Benim eşim esnaf.gunde en az 100 müşterisi var.marketi var bu arada.daha fazla müşteri var ama neyse.
Kızım okula gidiyor kursa gidiyor gerçi şuan bankalardan dolayı gitmiyor.
Bir bulaş olma durumunda olabilecekler çok korkunç.
Eğer öğretmenler asilansaydi kızım şuan okula gidecekti ve sınavda başarısı biraz olsun artacakti.
Ayrıca çocuklar için okula gitmek çok daha iyi olacaktı.
Eğitimcilerin ailesi ve çocuklarına hiç girmedim.
Ne kadar büyük bir etki gerçekten bunun farkında olmayanlar çok üzücü.

Iste dedik ya açtılar ve 8 ile 12ler hariç kapattılar. Ama arkadaşa göre bilim kurulundan da iyi biliyor çünkü ona göre öyleymiş.

Bana gore gida uretimi ve/veya kisi hak ve ozgurlukleri cok daha onemli. Konu bu da degil, bu cok gorece bir konu. Egitim de onemli tabi ki ama yakinda bence cok yuksek ihtimalle evde egitim yayginlasacak, dolayiisyla her yerde egitim alinabilecek hale gelecek diye dusunuyorum. En azindan ben okul oncesi icin bu sekilde yapiyorum yoksa tamamen egitimden uzak tutmuyorum cocuklarimi ama diger meslek gruplari icin yer onemli. Mesela ben gecen hafta full temasli kisilerin calistigi mahkemede durusmaya girdim 🤷🏼‍♀️ Yani hayat bu, her kosulda isimizi yapmamiz esas olan demek istiyorum

Bana gore gida uretimi ve/veya kisi hak ve ozgurlukleri cok daha onemli. Konu bu da degil, bu cok gorece bir konu. Egitim de onemli tabi ki ama yakinda bence cok yuksek ihtimalle evde egitim yayginlasacak, dolayiisyla her yerde egitim alinabilecek hale gelecek diye dusunuyorum. En azindan ben okul oncesi icin bu sekilde yapiyorum yoksa tamamen egitimden uzak tutmuyorum cocuklarimi ama diger meslek gruplari icin yer onemli. Mesela ben gecen hafta full temasli kisilerin calistigi mahkemede durusmaya girdim 🤷🏼‍♀️ Yani hayat bu, her kosulda isimizi yapmamiz esas olan demek istiyorum
Evet dediğiniz durumlar önemli.asilanmasi gerekiyor.evde eğitim yayginlasicak demişsiniz peki bu Haziran'da sınava giren çocuklar ne yapacak.
Siz okul öncesini halletmişsiniz.8. sınıf veya 12. Sınıf çocuğunuz olsa.hayatlar pahasına okula mi gondereceksiniz.gelecek pahasına uzaktan mi çalışmasını desteklersiniz.
Ki ben uzaktan devam ettiriyorum.ama şuan her sınavda 10 net göremedik.cocugun psikolojisini düşünmeniz mumkun mu.
Mesela eşim de yüksek risk grubunda çalışıyor ever asilanmasi gerekiyor ama şuan aşılanmadı.her kesimin asi olması gerekiyor ama aylardır şuan asi yapıyoruz şuan normale dönüyoruz denilerek eğitim ve öğretime nasıl zarar verildiğini anlatmaya çalışıyoruz.

Kesinlikle öyle.. Uzaktan eğitim hayatımızın bir parçası olacak evet.. Ama inanın evde kavgadan, şiddetten başka hiçbirşey görmeyen çocuklar var. Bu çocuklar toplumda nasıl davranacağını dahi bilemiyorlar. Okul sadece öğretim değil, saygıyı, paylaşmayı, ait olmayı, sorumluluk almayı vs öğrendikleri bir kurum. Sizin sunduğunuz imkanlarla makarna fabrikasında çalışan bir babanın sunduğu imkan aynı değil.

Evet dediğiniz durumlar önemli.asilanmasi gerekiyor.evde eğitim yayginlasicak demişsiniz peki bu Haziran'da sınava giren çocuklar ne yapacak.
Siz okul öncesini halletmişsiniz.8. sınıf veya 12. Sınıf çocuğunuz olsa.hayatlar pahasına okula mi gondereceksiniz.gelecek pahasına uzaktan mi çalışmasını desteklersiniz.
Ki ben uzaktan devam ettiriyorum.ama şuan her sınavda 10 net göremedik.cocugun psikolojisini düşünmeniz mumkun mu.
Mesela eşim de yüksek risk grubunda çalışıyor ever asilanmasi gerekiyor ama şuan aşılanmadı.her kesimin asi olması gerekiyor ama aylardır şuan asi yapıyoruz şuan normale dönüyoruz denilerek eğitim ve öğretime nasıl zarar verildiğini anlatmaya çalışıyoruz.
Sinav caginda cocugum olmadigi icin empati yapamiyorum ama su anda dusununce ben de uzaktan egitime devam eder ve yasam hakkini oncelikli tutardim diye dusunuyorum tabi bu durum davulun sesi uzaktan hos gelir durumu da olabilir. Dedigim gibi yasamadigim bi konuda fikir beyan edemiyorum 🤷🏼‍♀️
Kesinlikle öyle.. Uzaktan eğitim hayatımızın bir parçası olacak evet.. Ama inanın evde kavgadan, şiddetten başka hiçbirşey görmeyen çocuklar var. Bu çocuklar toplumda nasıl davranacağını dahi bilemiyorlar. Okul sadece öğretim değil, saygıyı, paylaşmayı, ait olmayı, sorumluluk almayı vs öğrendikleri bir kurum. Sizin sunduğunuz imkanlarla makarna fabrikasında çalışan bir babanın sunduğu imkan aynı değil.
Buna katiliyorum ama egitim evde ailede baslar, okulda devam eder. Bizim ulkemizde cogu evde ne yazik ki o egitim verilmiyor ama bu sorun da ha deyince cozulecek bir sorun degil. Ebeveynlerin egitilmesi gerekli once, bunun icin de ebeveynlerin depresyon ve bazen ofke kontrolu konularinda terapi almalari gerekir ve bunlar icin de en onemli etkenlerden birisi (en azindan tr icin) ekonomik krizin cozulmesi gerekir. Refah duzeyi yuksek bir ulke olsaydik, anne babalarin once kendilerini gelistirmeye sonra da cocuklarini egitmeye vakitleri olurdu

Dün hamile bir ogretmen arkadasi arabamla evine biraktim belirtisi varmis ama bana soylemedi bugun pozitif oldugunu ogrendik. Okula filyasyon ekibi geldi test yaptilar cok sukur negatif ciktim ama bulasmamasi mucize oldu cok korktum. Herkes cok dusuncesiz artik nr olcak bilmiyorum
Kuluçka sürecindedir, mümkünse bir hafta sonra tekrar test yaptırın. Kuluçkadayken negatif çıkıyor.

Belki de olabilir. Mesala yukarıda bir bayan kendine aşı çıktığı için eşinin de aşı hakkı olduğunu yazmış. Eşim yarın aşı olacak ama bana açılmadı. Neye göre farkediyor bilemedim 🙄
O kadının eşi bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç kullanıyormuş o yüzden çıkmıştır aşı. Sizin böyle bir durumunuz yoksa size aşı çıkmaz eşinizin rahatsızlığı ne eşinize rahatsızlığı için çıkmıştır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X