Öğretmenler günü kutlamasi

"Din kültürü hocası bile var" demişsiniz, sonraki mesajlarınızda bunun o kişiye de saygısızlık olduğunu söylemişsiniz. Ne alaka?

Ülkemizin eğitim sistemi kafa karıştırıyor olabilir, ders içerikleri derslerin adıyla uyuşmuyor olabilir, adı 'din kültürü' olan bir derste çocuklara dua ezberletip not verilmesinin hiçbir mantıklı açıklaması olmayabilir de siz öğretmensiz bari siz yapmayın.
Dersin adı 'din' kültürü, İslam kültürü değil. Malum binlerce din var. Merak etmeyin yani belki ayıp olmamıştır.
Kaldı ki adam dini yaşamına son derece bağlı da olabilir ama demek ki saygılı ve uyumlu biriymiş ki gitmiş eğlenmiş. Saygısızlık olduğunu düşünse kalkardı zaten.

Öğretmenler günü gibi özel günlerde birçok mekan dansöz çağırır. Organizasyonu yapanların bundan haberi bile olmayabilir. Olsa bile zaten davet edilmediğiniz yerde kimin nasıl eğlendiği sizi ilgilendirmez. Gelip sizin salonunuzda içmemişler sonuçta.
Yaşam tarzınız sizin seçtiğiniz yol. Size uygun plan yapılmaması size saygısızlık değil. İnsanlardan sizin seçtiğiniz yaşam tarzına göre plan yapmalarını beklemeniz saygısızlık asıl. Sizin seçiminiz, sizin sorumluluğunuz. Sizi bu seçimlerin dışına çıkmaya zorlayan kimse yoksa ortada bir saygısızlık da yoktur.

Sizi davet etmemisler bile
Neden
Bence herseyden önce buna takılın.

Hepsini okuyamadm ama okulda müdür de dahil orada ve siz ve bir iki kisi daha yok.

Belki böyle uyum sağlamayacaginizi düşündükleri icin davet bile etmemisler.

Müdüre söylemek neden? Sanirim davet bile edilmeyesinize bozuldunuz.

Yani seneye benide çağırın ve bana göre bir yere gidelim mi diyeceksiniz.
Kabul göreceğini pek sanmıyorum açıkçası. Siz azinlik oldugunuz icin sizin uymanizi isteyecekler.
Ayni tarz mekana gidelim o icmesin ozmn biz icecegiz en makulu böyle denilecek.
Haklilar da.

Açıkcası bana da değişik geldi.
Mesele insanların yaşam şekline karışmak değil, nasıl öğretmenler günü diye camide mevlüt okutmaya gitmek garipse, samimi olan-olmayan herkesin toplanıp dansözlü eğlenceye gitmesi de garip.
Bekarlığa veda partisi mi bu, öğretmenler günü..

Ben icki icmiyorum ama ickili ortama girerim. Herkes sizin gibi muhafazkar olmak zorunda degil. Din kulturu hocasi bile demissiniz demekki saygili biriymis.

Aslında tam olarak öyle değil o durum.
Samimi olan olmayan herkes gitmez.
Davet herkese açıktır ama sadece isteyenler gider.
Yani o eğlencedeki herkes emin olun oraya gerçekten istediği için, eğlenmek için gitmiştir.
Konu sahibi gibi ortamdakilerle samimi olmayan birkaç kişi de gitmemiştir. Son derece normal bir durum.
Benim okulumda yaklaşık 90 tane öğretmen var. Herkesi bir organizasyonda bir araya toplamak imkansız. Sırf eşleri kıslandığı için bile katılmayanlar oluyor

Size katılmıyorum.
Katıldığım tek kısım 90 adet öğretmeni bir araya toplamanın imkansız olduğu fikri. Bu kadar imkansız bir durum içinde 'ortak payda' olarak seçilen yerin dansözlü bir mekan olmasını oldukça enteresan buldum.
Samimi olma-olmama durumu için söylediğiniz şeyleri temel alacaksak da ben bunu okul öğretmenleri için yapılan kapsayıcı bir öğretmenler günü kutlaması olarak değil, birbiriyle uyumlu bir arkadaş grubunun her beraber eğlenmeye çıkması olarak algılarım ki ikinci madde beni hiç ama hiç rahatsız etmez.

Din kültürü hocası bile derken? Din hocası olması onu dindar yapmaz. İstediği gibi yaşayabilir istediği gibi giyinir yer içer. Neden insanlardan belli bir kalıpta hayat bekleniyor. Üstelik alkollü mekansan rahatsızsanız içki kullanmayıp dansöz çıkınca da kendi hesabınızı ödeyip kalkabilirdiniz. Kendi tercihinizle reddettiğiniz yemeğİ Bu kadar dert etmeyin bence

Son düzenleme:
Beni ilgilendirmez isteyen istediğini yapabilir ama bugün herkese uygun ortam olmalıydı bence. Bu da bir saygı değil midir?

Müdür ne alaka?
Okula dansöz getirmemişler.
Müdür nasıl karışabilir ki

Ben de ogretmenim. Ogretmen grubunun çoğunluğunun oluşturduğu profil alkol alınabilen dansöz olan bir ortamda eğlenmeye uygun olabilir. Bu tur günlerde çoğunluğun tercihine gore hareket edilir. Yani çoğunluğa uymayan sizsiniz. Uymayacaginiz tahmin edildiği icin de davet eksilmemişsiniz. Zaten gitmemissiniz de. E sorun ne? Bir de müdürün kendisinin dahi katıldığı bir etkinlik icin gidip müdürle konuşayım diyorsunuz, cok abes .insanların eğlence tercihi bu yönde diye kimseyi eleştiremezsiniz. Hele ki din kültürü öğretmeninin orda bulunmasını sanki günahmış gibi lanse etmek hangi kafa yapısının ürünüdür acaba.
Onceden tercihlere daha saygılı bir toplumduk. Büyüklerimiz dansözlü gazino kültürüne daha asinaydi. Yılbaşı programları bile bu şekildeydi tvlerde. Gittikçe muhafazakârlastik ama hakaret küçümseme saygısızlık ahlaksızlık iyice artti. Bu kadar korkmayın alkolden alkollü ortamlardan. Toplum ahlakını bozan bunlar degil...

bence hoş değil hemde hiç

+100000
Bir de kültürümüz ahlakımız kalmadı yazmışlar bilmiyorlar ki dansöz köçek vsV tam anlamıyla bizim kültürün bir ürünü
Daha doğrusu Araplardan bize geçmiş
Herhangi bir düğünde elin Avrupalısı Amerikalısı dansöz çağırmaz ne olduğunu bile bilmez mesela
Gerçekten asıl saygının ne olduğunu unuttuk
Bir arkadaş yazmış ya kendisi oruç tutuyor diye yemek yiyen birini saygısız olarak gören var daha ileriye gidip oruçlu haliyle insanlara sataşıp döven kendisi oruç tutuyor çünkü tüm dünya oruç tutmalı
Bu konu için
Konu sahibi sırf kendisi istemiyor diye (ki özellikle davet edilmediği bir yer) mesela diğer 50 öğretmenin kabul ettiği bir yeri kabul etmiyor
Niye kendisi içkili ortama girmiyor o gitmediğine göre kimse gitmemeli
Kendisi bütün öğretmenlerin kararına saygı bile duymuyor yaftalıyor şikayet etmeye kalkıyor

Kesinlikle katılıyorum

Buraya konu açma sebebinin tamamen yargılama amaçlı olduğunu ,öyle yerlere gidenlerin alkol alanların tü kaka olduğunu söylemek ve destek görmek için açmış

Buraya konu açma sebebinin tamamen yargılama amaçlı olduğunu ,öyle yerlere gidenlerin alkol alanların tü kaka olduğunu söylemek ve destek görmek için açmış
Ya tam okumuyorsunuz ya kötü niyetlisiniz ya da algılama sorunu yaşıyorsunuz. Ama hiç biri umurumda değil çünkü size bile saygı duyuyorum :))

Ya tam okumuyorsunuz ya kötü niyetlisiniz ya da algılama sorunu yaşıyorsunuz. Ama hiç biri umurumda değil çünkü size bile saygı duyuyorum :))
Ben bütün yorumlarınızı okudum hanımefendi ,algılama sorunum da yok çok şükür ancak sanırım sizde kötü niyet ve algı problemi var çünkü şişe karşı yazan insanlara bu şekilde cevap veriyorsunuz ,kibledim sizi .

3-5 kafa dengi arkadaştır yaparsın bunu samimiyettir. ama tutup da okul müdürünün kafa dengi olduğunu düşünmüyorum. herkesin olduğu bi organizasyon bu sekilde olursa elestiriye acıktır
okul muduru kafa dengiyse sizin tez curuyecek mi simdi? :)) bu konu bana sacma manasiz ve amacsiz geldi. isin ozu sudur; insanlar herhangi bir seyi kutlarken alkollu mekana da gidebilirler cay bahcesine de gidebilirler. isteyen organizasyona katilir isteyen katilmaz. kalabalik bir grupta herkesi memnun etmek zordur. ogretmenler gununu kutlama kriterleri de yoktur. okulda boyle bi organizasyon yapilmamis sonucta. yetiskin kendini bile bir grup meslektasin oynayan dansoze bakmalarinda bi gariplik gormuyorum. goren goren varsa gitmesin.

Gitmemekle iyi etmişsiniz.öğretmenler günü ise herkesin hassasiyetine uygun bir mekan secebilirlerdi.hadi mekan alkollü diyelim dansöz çıkması nedir.yuh yani.gazino gibi o ne öyle.birde eşinizle gidecekmişsiniz.ben eşimin dansöz izlemesini istemezdim.

Bence saçma olmuş...
Alkol kullanmayan ve alkollü mekana gitmeyenler bu konuda hassastır,genelde alkollü mekanlarda bulunmazlar...Alkol kullananların ise mutlaka her ortamda alkol kullanmalıyım diye bir hassasiyetleri yoktur.Alkollü alkolsüz her mekanda bulunabilirler.

Ama ben bunu bu kadar sorun edermiydim,etmezdim...Aynı şekilde düşündüğüm 3-5 öğretmen arkadaşımla farklı bir organizasyon düzenlerdim sanırım.

Hah işte tam da demek istediğim. Teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…