- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Alkollü olduğunu öğrendigim için sormadım. Zaten bana organizasyonu yapan kişiler de gel demedi. Muhtemelen ortamdan dolayı demediler. Yani aslında davet bile edilmedim "okulun öğretmenler günü etkinliğine". Sadece yakın arkadaşlarım gel dediğinde bu sebepten gelmeyeceğimi belirttim. Konu açma sebebim de ne kadar absürt olduğunu genele sorup ona göre gerekirse müdürle konuşmakti aslında.
yok artık müdürle ne konuscaksiniz, mesai bitmis eglence yapilmis kimseyi ilgilendirmez
alkollu diye gitmediginiz yemegin cikan dansozune kafanizi taktiniz anladim da gidenleri mi mimleyeceksiniz.
mudur ferman mi ilan edecek bir daha zinhar yapilmaya diye
müdürle ne konuscaksiniz cidden
kaldi ki cagirilmamissiniz demekki bütün ogretmenlere degilmis, gidenlerden bi kaci da mecburen duyduğu icin cagrilmis olabilir
İste demek ki herkesi degil cogunlugu dusunebilmisler. Her toplu aktivitede oldugu gibi.evet cok doğru. ama konu sahibi alkol alanı elestirseydi evet haklıydınız. eleştirmiyor ki, herkesi düşünebilirlerdi diyor. eşiyle katılmak istemiş ve katılamamış .
Siz alkol almak istemeyen bir öğretmensiniz, ben de alkol almak isteyen bir öğretmenim diyelim. Alkolsüz bir mekana gidildiğinde bana uygun bir yer ayarlanmış olmayacak, bana haksızlık değil mi o zaman? İçki içmek zorunda değildiniz, hoş içinize sinmemiş gitmemişsiniz. Oraya uyum sağlayanları aşağılamak niye? Çok yanlış bir tutum içindesiniz.
Öğretmenler günü kutlaması en güzel öğrencilerle kutlanır .Eminim gün boyunca velileriniz ve ogrencileriniz size öğretmen oldugunuzu hissettirecek etkinlikler yapmışlardır.Gununuzu kutlamislardir.Aksamina iş arkadaşları olarak çıkılan yemeğe katilirsiniz veya katilmazsiniz ama bu bir eğlence.Herkesin eglence anlayisi farklidir.Anladigim kadarıyla alkollü bir ortamda yapılmasının nedeni çoğunluğun bu şekilde eğlenmek istemesi.Bu bir protokol etkinligi degil,olmasi da zorunlu degil.Oğretmenler gününde yemek olarak öğle arasında hep beraber pideciye gidilen okulda da bulundum, yemek duzenlenmeyip aksamina Bowling turnuvası yapılan okulda da....kahvaltı duzenlenende de...hepsinde de katılmayan arkadaşlarım oldu.Mesela bu sene kimse akşam yemeği istemedi,hiçbir etkinlik yapmadık.
Alkollü olduğunu öğrendigim için sormadım. Zaten bana organizasyonu yapan kişiler de gel demedi. Muhtemelen ortamdan dolayı demediler. Yani aslında davet bile edilmedim "okulun öğretmenler günü etkinliğine". Sadece yakın arkadaşlarım gel dediğinde bu sebepten gelmeyeceğimi belirttim. Konu açma sebebim de ne kadar absürt olduğunu genele sorup ona göre gerekirse müdürle konuşmakti aslında.
Her daim içki içilen yemeklere mi gidiyorsunuz? İçki içilmeyen bir ortam da olmak sizi rahatsız mı ediyor?
Değil işte ya. Okulun öğretmenler günü yemeği diye hep söylendi .Okulun WhatsApp grubunda resim paylaşılıyor. Herkesle resmi olan müdür de orada .yani okulun öğretmenler günü yemeği.Siz konuyu bambaska anlatmissiniz.bi kac ogretmen kendi kafa dengi olan arkadaslariyla toplanmis ve sizi cagirmamislar.sizde buna icerlenmis ben zaten gitmem diyosunuz.butun okulun gittigi bi organizasyon degil ki.neden davet edildim diyemezsiniz belliki onlar grup olarak gitmis yani butun okul gitmemis
Ne alaka sorduğum soruya cevap vermemişsiniz ki. Beni düşünmemişler diyorsunuz ya. E tersi olsa da içki içmek isteyenleri düşünmemiş olacaklardı. Sizin orada "içki içmemek" gibi bir alternatifiniz vardı ama içkisiz bir ortamda içki içmek isteyenlerin alternatifi yok. Kendinize hak görüyorsanız başkalarına da hak göreceksiniz. Bana yapılsın başkalarına yapılmasın böyle bir şey yok. Bir de kendinizce alttan alttan beni aşağılıyorsunuz aklınızca, güya beni alkolik gibi lanse ederek. Sizin başka insanlara saygınız yok ki kendinize saygı bekleyesiniz.
ya benim anlatmak istediğim, akşam yemeğinde tutup yemek yenmezse kimsenin beklentisi karşılanmamış olur. dansöz bir ihtiyaç değildir mesela hele hele ki öğretmenler gününün olmazsa olmazı hiç değildir. org. yapan arkadas dansöz çıkarmasa “neden çıkarmadın? bir dahaki yıl biz yokuz bu ne rezalet?” mi diyecekler? alkol kişiye göre gecenin vazgecilmezi olabilir anlayabiliyorum ama dansöz değildir. ortama yakısmamıs ben kabul etmiyorumİste demek ki herkesi degil cogunlugu dusunebilmisler. Her toplu aktivitede oldugu gibi.
nasıl buralara çekildi ben anlayamadım şahsen. araya kaynadı bu arada.Anlamak istenmiyor morcivert...
Teşekkürler :) sizin de ...nasıl buralara çekildi ben anlayamadım şahsen. araya kaynadı bu arada.
sizin de öğretmenler gününüz kutlu olsun :)
Ay ne alakası var. Hayatımda alkol alan insan mı tanimadim, arkadaşım mi olmadı da size farklı bir bakışım olsun. tanımıyorum bile sizi.
Sizin demin kurduğunuz mantık hataliydi. Onu söyledim ben de.
Ogretmenler gunu oldugu icin cogu alkollu mekanda ya dansoz ya benzeri bir kadin sarkici olur mutlaka. Biraz once benzer yerlerin onunden gectim,hepsinde vardi istisnasiz. Yani dansozu oraya organizasyonu yapan kisi cikarmiyor. Mekanin musterilerine jesti oluyor. Cuma gecesi bir de malum. Sizin gorusunuze gore yakismamistir gitmezsiniz ama arkasindan da uzulmezsiniz vah boyle yapilmasaydi,vah mudur herkesle resmi ama orda boyle fotosu var demezsiniz. Gidenleri rencide etmek bu. Kime ne isteyen istedigi gibi davranir. Ben her ortama uyarim,uymayan uyamayan da gelmesin.ya benim anlatmak istediğim, akşam yemeğinde tutup yemek yenmezse kimsenin beklentisi karşılanmamış olur. dansöz bir ihtiyaç değildir mesela hele hele ki öğretmenler gününün olmazsa olmazı hiç değildir. org. yapan arkadas dansöz çıkarmasa “neden çıkarmadın? bir dahaki yıl biz yokuz bu ne rezalet?” mi diyecekler? alkol kişiye göre gecenin vazgecilmezi olabilir anlayabiliyorum ama dansöz değildir. ortama yakısmamıs ben kabul etmiyorum
esinizle disarda yemek yiyin daha iyi . arkanizdayimMerhaba hanımlar.
Bir konuda benim düşüncelerim mi garip olay mi garip anlamlandıramadim.
Öğretmenim ve öğretmenler bu akşam için bir yemek yiyelim dediler. Bir mekan ayarlanmış ama alkollu diye gitmedim halbuki bu yıl eşimle o yemeğe katılmayı çok istemiştim. Birşey olmaz alkol almazsin gel dediler ama içime sinmeyen birşey vardı ve gitmedim.
Bence herkese uygun bir yer ayarlanmalıydi ama neyse artık dedim. Şimdide video falan yolladılar böyle bariz meyhane havası ve en son videoda da dansöz oynamış, bildiğiniz dansöz yani. Orada din kültürü hocası bile var. Yani bilmiyorum çok absürt değil mi hanımlar ya.
Hem gitmek isteyip alkollü olacağı için gidemediğime üzüldüm hem de ortam böyle olunca çevremde ki insanlarin bu durumu normal görmesi bir ilginç geldi.
Sizce herkesin birlikte olabileceğı bir yerin seçilmesi gerekmez miydi? Alkollü dansözlü yerde okul müdürünun bile olduğu bu ortam garip değil mi? Yoksa başka okullarda da durum böyle mi?
gerçekten hiç böyle bir mekana gitmediğim çok belliOgretmenler gunu oldugu icin cogu alkollu mekanda ya dansoz ya benzeri bir kadin sarkici olur mutlaka. Biraz once benzer yerlerin onunden gectim,hepsinde vardi istisnasiz. Yani dansozu oraya organizasyonu yapan kisi cikarmiyor. Mekanin musterilerine jesti oluyor. Cuma gecesi bir de malum. Sizin gorusunuze gore yakismamistir gitmezsiniz ama arkasindan da uzulmezsiniz vah boyle yapilmasaydi,vah mudur herkesle resmi ama orda boyle fotosu var demezsiniz. Gidenleri rencide etmek bu. Kime ne isteyen istedigi gibi davranir. Ben her ortama uyarim,uymayan uyamayan da gelmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?