Öğretmenler günü kutlamasi

Öncelikle tüm eğitim camiasının öğretmenler gününü kutlarım, iyi ki varsınız toplum size çok şey borçlu güzel öğretmenler

Direkt konuya istinaden değil genel olarak bir kutlamada alkol ve dansöz bulunmasında bir sakınca yok bence, dansöz de bir insan, ekmek parasının derdinde birisi, bunun da bir meslek olduğunu kabul etmeliyiz önce, ki öğretmenler günü olsun, okul yemekleri olsun bolca katılmışlığım vardır, alkol de alınabilen mekanlarda olurdu hep, kimisi şarabını yudumlarken kimisi meyve suyunu içerdi, müdürlerle karşılıklı göbek atıp dans etmişliğim var, müdür çalışma arkadaşlarıyla, öğrencileriyle göbek atabiliyorsa dansözün oynamasında da bir sakınca yok, kaldı ki gidilen mekanın rutin programında sahne alıyor olabilir dansöz, sonuçta böyle günler bahane, aslolan hep birlikte hoş vakit geçirilmesi.

Birde not düşeyim lütfen konuya dini yorum yazılmasın rica ediyorum.

Son düzenleme:
Herkes anlatmış ama siz anlamak istememişsiniz
Bir mekan alkolluyse içki içmeme seçeneğiniz var. Kısıtlanmış değilsiniz. Eğer çok hassassaniz,'alkol girmiş bardakta icmem' diye, kutu kola-kutu ayran içme seçeneğiniz de var. Tamamen ozgursunuz. Ama eğer mekanda alkol yoksa içki içip eğlenmek isteyen ne yapacak? Evden getirdiği votkasini köy düğünlerindeki gibi masanın altında mı dolduracak? Onun bir seçeneği yok. Yani seçtikleri mekan belli ki herkese uyan bir mekan. Siz de gitseniz çok eglenebilirdiniz.
Üniversite yıllarında ben de içki icmezdim. Ama içkili mekana girdiysem de illaki girdim diye kimse ağzıma bira dokmezdi. Cappy şeftali alır sohbete dahil olurdum...
Bizim iş yeri de çocuklarla çalışılan bir yerdi. Yılda bir kere hem de mekanın içinde parti yapılırdı.
Bütün çalışanlar orada olur eğlenirdik.
Alkollü diye katılmayan olmazdı, aynı şekilde ekipce karaoke geceleri düzenlerdik,giriş 10 TL+ilk içki hediye olan yerlere. İçki kullanmayan arkadaşlar hediye içki kuponunu içenlere verirdi. Kardeş kardeş eğlenirdik...
Ne yani, bir arkadaşıniz-akrabaniz alkollü düğün yapsa gitmeyecek misiniz 'beni düşünmedin?' diye? Bunu da öyle düşünebilirsiniz.
darkmore ne güzel söylemiş. Eskiden böyle şeyler hep olurdu kimse de anormal karsilamazdi. Ailecek TV karşısında dansöz izlerdik.. ki dansöz striptizci demek değil, Türk kültüründe olan bir figür

Ekleme: eğer para ödeyeceksem alkolsüz mekana , evimde yedigim yemekleri yiyeceğim yere (atıyorum) 50 lira ödemek istemezdim. Ama içinde alkol varsa fix menüye 100 lira ödemek beni rahatsız etmezdi.

İyi de herkese uyan bir yerin seçilmesi gerekmez miydi? İçmek isteyen içsin yine lafım yok ama bu akşam bütün öğretmenler düşünülmeli değil miydi?
Alkolsüz bir yerde içmek isteyen nasıl içecek acaba?
Tam da herkese uygun eğlence ortamı ayarlanmış.
İsteyen içer, kalkar dansözle oynar.
İstemeyen ayran içip sohbet eder.

Sizi anliyorum uzulmussunuz. Ama bence yersiz bir uzuntu. Tesetturluyum ve hayatimda bir yudum alkol almisligim yok. Her sene katilmaya calisiyorm toplu etkinliklere. Yanimdaki rakisini icerken ben kolami yudumluyorum. Gecen sene de esimle katildim hatta esimi en son gordugumde sarhos olan mudurumuzle koparak ciftetelli oynuyordu. Sanirim onu da kokusu vurdu Biz kari koca cok eglenmistik baya kopmustuk yani ortamda. Hatta sarhos olanlar bizden daha ayik kafadaydi gruba uyum saglamak lazim boyle gecelerde. Keske gidip bikac bisey icip eglenip kalksaydiniz. Dansoz cikinca siz de mekandan ayrilirdiniz madem sizi rahatsiz ediyordu. Bilemedim ama bence herkese saygi duymak lazim

Konu açma sebebim de ne kadar absürt olduğunu genele sorup ona göre gerekirse müdürle konuşmakti aslında.

Ama bu durumu müdürle konuşmak istiyorum.

Müdür yetmez cimere yaz; 'kızlı erkekli içki içiyorlar,dansöz oynatıyorlar. Bunlar nasıl ogretmen' diye

Herkesi memnun etmeye çalışınca kimse bir yere gidemiyor
Kimi içkili yer olsun diyor kimi içkisiz
Kimi tavuk menüsü istiyor kimi et
Sonu gelmiyor yani onlarda çoğunluk ne derse onu yapmış işte var mı

+10000
Adam din kültürü öğretmeni diye oradaki arkadaşlara yanacaksınız cehennem deyip geceyi rezil etmeliydi illa

Yani ne diyeyim!Allah aşkına öğretmenlikle ilgili , okulla ilgili konuları açmayın lütfen bu foruma.öğretmenlik mesleğinin dinamiği diğer tüm mesleklerden farklıdır.her okulun bile kendi içinde kurum kültürü ,okul kültürü farklıdır.bizim meslekle ilgili konu açıldıgında bilen bilmeyen herkes öğretmenler hakkında ileri geri konuşma hakkına sahip oluyor.Bir meslektaşımın buna sebebiyet veren konular açmasına üzülüyorum.

Şiddete uğrayan,tehdit edilen; bazen veli- idare- üst amirler tarafından baskılara maruz kalan ama yine de her şeye rağmen öğrencilerine her daim yol gösterici olan sırf kendilerine özel bir günde Içkili mekana gittiler diye, bu forumda mesleğin kutsallıgını ihlal eden, resmi ortamı bozan, ahlaksız , düşüncesiz ilan edilen meslektaşlarım adına çok üzüldüm.

konu sahibi bu tür etkinlikler de tek tek gel gel denmez.beni davet etmediler demişsiniz ya.bir kaç restoran adı ortaya atılır onun yemeği iyi bunun servisi iyi derken bir mekan belirlenir.sonra da çogunluk için tamam mı denir.rezervasyon için bir kağıt gezer gelmek isteyen kaç kişi gelecekse adını yazar.

Ben de alkol kullanmıyorum.Ama bu tür etkinliklere katılırım her zaman.Alkol alınmayan yere de gidildigi oldu,alınan da.Size uymamış gitmemişsiniz.bu kadar rahatsız olacaksanız gitseydiniz.yetmemiş gidenleri ayıplamış üstüne de buraya konu açmışsınız.Bir de müdüre şikayet edip komik duruma düşmeyin.
Hayır oruç da tutuyorum yanlıß anlasılmasın ramazan aylarında da okulda iftar yemekleri düzenlenir.ona oruç tutmayan arkadaşlar da katılır bazen.e bize uymuyor demediler hiç

Son düzenleme:
Valla 70 kisiyi ayni anda memnun edemeyince bizim mudur sira gecesi olan bi kebapciyi secmis ve gittik.Ortada cig kofte yogruluyor,amcalar halay cekiyor...Memnun kaldim mi ?Hayir.Bayada para vermistik kisi basi.Hic benlik degil ama napalim maksat beraber olmak.Donerken kebapcidan keske cumbuslu bir meyhane olsaydi dedim ben de hatta.Herkesi memnun edemezsiniz.

Ben de bir öğretmenim ve okulumdaki hocaları çok severim. Biz bu tarz mekanlarda eğlencemizi kadınlar olarak yaparız. Erkek hocalarımız ya da eşler katılmaz. Alkollü olur isteyen alır isteyen almaz. Resmi olarak da dün kutladık zaten hep beraber. Okulun oturmuş bir düzeni var ben sonradan dahil oldum. Eski okullarımda da alkol almasam bile mekan ayırt etmeden katılırım.
Bana göre birlikte olmak önemlidir diğerleri sadece ayrıntı.

Ben klas ortamları severim böyle etkinlikler için şık bir restoran olmasını tercih ederdim
O ortam bana gelmez iş arkadaşlarımla. Başka arkadaşlarımla gidebilirdim ama öğretmenler günü ne alaka dansözlü ortamda?
Not: Din kültürü öğretmeni dindar olmak zorunda mı? Bence değil

Kadinların oldugu bir masada dansöz oynatilması hic hos degil .
Iyiki gitmemissiniz .Ogretmemler günunde boyle ciddiyetsizlik .Önce duzgun biryerde yemek yenip sonra isteyen istedigi yere ne içmeye gidecekse gitselerdi .Bu da icmeyenlere saygısızlık .

Valla yazınızın başını okuyunca bizim okuldan bir hoca yazıyor zannettim. Aynı durum bizde de oldu. Alkollü mekan hatta alkollü menü ayarlandı bu yüzden gelmek istemeyen hocalarımız oldu. Ama ortam nasıldı? Menüler hem alkollü hem alkolsüzdü yani içmek istemeyen içmedi, isteyen de ölçüsüyle içti. Bunda ne var? Siz içmeyecekseniz içmezsiniz, oynamayacaksanız oynamazsınız. Öğretmen olduğumuz için felekten gece çalmak hakkımız değil mi? Ki ben de bunu yaparken alkol almadım, söylenen şarkılara eşlik ettim , arkadaşlarımla hatta müdürlerimle göbek attım :)) dansözümüz yoktu ama dansözü aratmayan halk oyunu hocamız vardı, çok da eğlendik, nesi kötü bunların? Çocukların beynimizi ve psikolojimizi nasıl yorduğunu biliyorsunuz. Yılda bir iki kere deşarj olmak şart bence.

Beni ilgilendirmez isteyen istediğini yapabilir ama bugün herkese uygun ortam olmalıydı bence. Bu da bir saygı değil midir?

Bulunduğunuz okulda ki öğretmenler için uygun bir ortammis. Siz bunların dışında kalmışsınız. Uyumsuz olan sizsiniz. Alkollu mekanlara gitnek istememenizi anlarim meyhaneye hitmek istememenizi anlarim ama bunun sanki adabi muaserete ayriki bir seymis gibi yorumlamaniz yanlis.

Okulun düzenlediği bir etkinlik değil. Millı eğitimin düzenlediği bir etkinlik değil. Öğretmenlerin gayri resmi olarak düzenlediği bir etkinlik. Dolayısıyla düzenleyen kişi ve kişiler nasıl bir yer istediyse ona uygun olmuş. Seneye siz düzenleyin siz organize edin kendinize uygun bir yer seçersiniz.

kesinlikle, alkole lafım yok tercihe bağlı. ama dansözü görmek istemeyen gözlerini mi kapatsın yani? dansöz olayı saçma

Sana hocalar toplanıp dansöz çıkarttılar. Mekan mekan gezen kemancı + dansöz oluyor öyle bir yere denk gelmiş olabilirler. Mekana özel çıkıyor olabilir bunu da bilmiyor olabilirler. Dansöz dediğin nedir. Görmek istemiyorsan başını çevir

Kimlerin olduğu ortamda dansöz oynatılması hoş? Ve " oynatılmak' ne? Kukladan bahsetmiyoruz. İnsandan ve meslekten bahsediyoruz.

Son düzenleme:

Yani şu söylediğinizden sizin dislandiginizi hissettim. Yani size gel diye teklif etmeleri gerekirdi. Olmamış. Organizasyonu yapanlar ile bir probleminiz oldu mu?

Gitmemekle iyi yapmissiniz, ben size hak verdim. Bu kadar kafaya takmayin bence. Alkol kullanmam hatta kokusu da midemi bulandirir cok. Benim isyerimde de cikilir, onceden sorarim nasil bir mekan diye. Alkollu ise katilmam ama beni tanirlar, huyumu bilirler normal karsilarlar. Katilamadiginiz icin cok uzulmussunuz anlıyorum fakat demek ki cogunluk böyle bir mekanda karar kilmis. Sizin yapabileceginiz birsey yok. Gercekten kafaya takdiginiza degmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…