Hem de nasil biktim kendi adima. Bir de ozellikle bu sene iyice mi abartildi, bana mi oyle geldi anlayamadim.Yalniz her yerde ogretmenler gunu muhabbeti. Biri hediye,oteki yemek,beriki kutlama. La bitse de kurtulsalar ogretmenler de,eminim onlar da bikmistir.
Tuketim olsun tabii. Piyasada para yok esnaf costu. Yoksa ogretmenler hepimizin bas taci da biktilar bu gereksiz coskudan.Hem de nasil biktim kendi adima. Bir de ozellikle bu sene iyice mi abartildi, bana mi oyle geldi anlayamadim.
Yarın da devam eder bu muhabbet ....sonra yılbaşına kadar kaynanaya giydirmeye devamYalniz her yerde ogretmenler gunu muhabbeti. Biri hediye,oteki yemek,beriki kutlama. La bitse de kurtulsalar ogretmenler de,eminim onlar da bikmistir.
Yani ben kesin bir dille hediye istemediğimi belirttim. Alabilen var alamayan var, olan var olmayan var. Ama tören, kutlama, pasta, börek, bakandan otomatik mesajlar v.b off bunalttı bu yıl.Tuketim olsun tabii. Piyasada para yok esnaf costu. Yoksa ogretmenler hepimizin bas taci da biktilar bu gereksiz coskudan.
Yarın da devam eder bu muhabbet ....sonra yılbaşına kadar kaynanaya giydirmeye devam
Ben öyle yerleri çok severim çok da eğlenirim.Ama konu sahibini anlamaya çalistim kendince hakli oldugu yerler var.Bir kere okul mudurune varana kadar cagiriliyirsa kimse atlanmamaliydi.Herkes davet edilip icki olmasinda sakinca olmayan daha sakin muzikli bir yere gidilebilirdi.Konu sahibide belliki yer daha hitap eden bir yer olsaydi esiyle katilmayi arzu ediyordu.Yalniz benin anladigim konu sahibinin asil noktasi cani gonulden cagirilmis olmamasi.
Hiç böyle dusunmemistim siz yazınca bir dusuneyim dedim sorguladım kendimi düşüncelerimi enine boyuna.asıl alkollu ortam olunca herkese uygun ortam olmuyo mu, isteyen icer istemeyen icmez
Hiç böyle dusunmemistim siz yazınca bir dusuneyim dedim sorguladım kendimi düşüncelerimi enine boyuna.
Ve çok saçma geldi. Alkollü ortama girmeyi istemiyor insanlar. Ben o an içmek zorunda değilim ama o insan kendine ait kutsal bir günün mutluluğundan mahrum kaliyor.
Kesinlikle çok dogru yazmışsınız artık insanları anlamak çok zor.Bende boyle dusunmustum ve icmeyebilirler o gunluk dedim ama bazilari ickisiz yerlere gidemiyormus. Oyuzden alkolsuz ortamlar icenlere uymuyormus megerse.
Ben de alkol kullaniyordum ama her bulusmalarda illa agzima icki dayamiyordum. Icki yok diye biyere gitmemezlik yapmadim. Icki yok diye yanimiza gelmeyeni de gormemistim.
Babam eskiden asiri icki icerdi haftanin 3-4 gunu sarhos olurdu ama ickisiz diye biyere gelmemezlik yapmiyordu. Ickisiz diye biyere gelmeyenin derdi ortamin guzelligi degil icki icmektir zaten.
Alkollu ortama girmek istemeyenle daglar kadar fark var.
Herkese uysun diye tüm içeceklerin olduğu bir yer seçilmiş zaten. Siz içmiyorsunuz diye tüm millet içmesin o zaman. Ülkece saygı duymayı öğrenelim artık. Insanların yaşam tarzı ve tercihleri aynı olmak zorunda değil ki! İnsan vardır etin yanında ayran içer, insan vardır etin yanında kırmızı şarap içer. En nihayetinde ikisi de insan...İyi de herkese uyan bir yerin seçilmesi gerekmez miydi? İçmek isteyen içsin yine lafım yok ama bu akşam bütün öğretmenler düşünülmeli değil miydi?
Ay ağzın bal yesin ya.Herkese uysun diye tüm içeceklerin olduğu bir yer seçilmiş zaten. Siz içmiyorsunuz diye tüm millet içmesin o zaman. Ülkece saygı duymayı öğrenelim artık. Insanların yaşam tarzı ve tercihleri aynı olmak zorunda değil ki! İnsan vardır etin yanında ayran içer, insan vardır etin yanında kırmızı şarap içer. En nihayetinde ikisi de insan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?