Öğretmenler günü kutlamasi

Garip bir durum gormedim, bence gayette herkese uygun bir yer secilmis:) gitmemek sizin tercihiniz olmus simdi icerlemeyin yok yere... herkesin eglence anlayisi farkli, bazi arkadaslarim var mesela etkinlik duzenleyecegimiz zaman alkol yoksa gelmem diyor, isteyen iciyor istemeyen icmiyor.

Siz davet edilmemişsiniz gidenler değil siz şikayet ediyorsunuz. Demekki size uygun değil geri kalan herkese uygun ya da onlar dert etmemiş. Dansözü onların çağırdığını nerden biliyorsunuz belki mekanda sürekli çıkan biri. Evet herkes eğlenseydi iyi olurdu ama siz gidemediniz diye gidenleri müdüre şikayet etmek ne kadar etik hele yurt dışında yaşamış medeni bir öğretmen için. Hiçbir organizasyon bir kişiye göre değişmez arkadaşlarınızla gittiğinizde ya da bir ev davetinde elbette size sorarlar ya da uygun davranırlar ama bu tip organizasyonlarda ya çoğunluğa uyacaksınız ya da davet edilmediğiniz organizasyonu şikayet etmeyeceksiniz. Onların size uyumasını beklerken sizin de onlara uymanız gerekir.

Yalniz her yerde ogretmenler gunu muhabbeti. Biri hediye,oteki yemek,beriki kutlama. La bitse de kurtulsalar ogretmenler de,eminim onlar da bikmistir.
Hem de nasil biktim kendi adima. Bir de ozellikle bu sene iyice mi abartildi, bana mi oyle geldi anlayamadim.

Tuketim olsun tabii. Piyasada para yok esnaf costu. Yoksa ogretmenler hepimizin bas taci da biktilar bu gereksiz coskudan.
Yani ben kesin bir dille hediye istemediğimi belirttim. Alabilen var alamayan var, olan var olmayan var. Ama tören, kutlama, pasta, börek, bakandan otomatik mesajlar v.b off bunalttı bu yıl.

Ben öyle yerleri çok severim çok da eğlenirim.Ama konu sahibini anlamaya çalistim kendince hakli oldugu yerler var.Bir kere okul mudurune varana kadar cagiriliyirsa kimse atlanmamaliydi.Herkes davet edilip icki olmasinda sakinca olmayan daha sakin muzikli bir yere gidilebilirdi.Konu sahibide belliki yer daha hitap eden bir yer olsaydi esiyle katilmayi arzu ediyordu.Yalniz benin anladigim konu sahibinin asil noktasi cani gonulden cagirilmis olmamasi.

Hiç cagirilmamis. Içerikten dolayı değil alkol var diye gitmemiş. Sonraki mesajlarında yazmış bunları.

Aslinda is arkadaslarin stres atmaya gitmis. Ogretmenler gunu bahane. Sevdigim arkadaslarim varsa ortam pek umrumda olmazdi. Sanirim gidemedigim /gitmedigim icin degil, davet edilmedigim icin daha cok uzulurdum.

herseye tamam da dansoz ne alaka olmus yahu

neyse ortaklasa oyle bır yer ayarlamıslar din kulturu hocası belkıde bılmıyordur orda arkadaslarını bırakıp gıtmek hos olmaz ayrıca dansöz korkulacak bırsey de degılde
gunun anlam ve onemıne cok ters dansöz ben olsam gulme tutardı benı baya
ne o tovbe yarabbım dansoz ya

ama alkollu ortamı tercıh etmemenız gıbı edenlere de saygı duymak gerek oraya gıden bunu bılerek gıdıyor sız gıtmek ıstememıssınız bunda bırsey yok tercıh meselesı

Alkollü olmasında sorun yok, alkollü ve gayet nezih yemeklerimiz oluyor. Herkese uyan bir yer dediğiniz sanırım alkolsüz mekan ama o da herkese uymuyor işte. Öte yandan dansöz olmamış, okul müdürünün bile olduğu ortamda.

asıl alkollu ortam olunca herkese uygun ortam olmuyo mu, isteyen icer istemeyen icmez
Hiç böyle dusunmemistim siz yazınca bir dusuneyim dedim sorguladım kendimi düşüncelerimi enine boyuna.
Ve çok saçma geldi. Alkollü ortama girmeyi istemiyor insanlar. Ben o an içmek zorunda değilim ama o insan kendine ait kutsal bir günün mutluluğundan mahrum kaliyor.

Öğretmenler günü kutlaması için absürt bi seçim olmuş. Yine alkol olabilirdi ama restoran tarzı bi yer olurdu. Sorun alkolden ziyade dansözlü eylencede bence. Samimi bi kaç arkadaş gitse neyse de tüm öğretmenleri içine kapsayan bi organizasyon bu şekilde olmamalı.

Bende boyle dusunmustum ve icmeyebilirler o gunluk dedim ama bazilari ickisiz yerlere gidemiyormus. Oyuzden alkolsuz ortamlar icenlere uymuyormus megerse.

Ben de alkol kullaniyordum ama her bulusmalarda illa agzima icki dayamiyordum. Icki yok diye biyere gitmemezlik yapmadim. Icki yok diye yanimiza gelmeyeni de gormemistim.
Babam eskiden asiri icki icerdi haftanin 3-4 gunu sarhos olurdu ama ickisiz diye biyere gelmemezlik yapmiyordu. Ickisiz diye biyere gelmeyenin derdi ortamin guzelligi degil icki icmektir zaten.
Alkollu ortama girmek istemeyenle daglar kadar fark var.

Kesinlikle çok dogru yazmışsınız artık insanları anlamak çok zor.

İyi de herkese uyan bir yerin seçilmesi gerekmez miydi? İçmek isteyen içsin yine lafım yok ama bu akşam bütün öğretmenler düşünülmeli değil miydi?
Herkese uysun diye tüm içeceklerin olduğu bir yer seçilmiş zaten. Siz içmiyorsunuz diye tüm millet içmesin o zaman. Ülkece saygı duymayı öğrenelim artık. Insanların yaşam tarzı ve tercihleri aynı olmak zorunda değil ki! İnsan vardır etin yanında ayran içer, insan vardır etin yanında kırmızı şarap içer. En nihayetinde ikisi de insan...

Ay ağzın bal yesin ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…