Çok mu abartıyorsunuz? Kıyafet almak istesem zaten aynı fiyatları verecektim ya da başka bir şeyler. Daha aşağısana mevcut piyasa fiyatlarını düşürsek hiç bir şey gelmiyor. Velilerin toplanarak yaptıkları şeyleri şu şekilde açıklayabiliriz; "bir elin nesi var, iki elin sesi var,", "birlikten kuvvet doğar". Yani tek başıma alacağım hediye bu kadar işe yarar bir hediye olmayacaktı. Hem kullanılır hem de bir gün paraya ihtiyacı olursa satılabilir.
Öyle bir hava yaratmışsınız ki sanki diğer velilerin başına çökmüşüz de en havalı hediyeyi almaya çalışıyor gibiyiz. Bütçemiz dahilinde kullanışlı ve iyi olduğunu düşündüğümüz bir hediyeyi alıyoruz. Ayrıca bahsettiğim yer devlet okulu değil, aylık 3000 lira verdiğimiz bir kreş yani sizin düşündüğünüz gibi maddi durumu yeterli olmayan, 150 lira veremeyecek ailelerin olacağını sanmıyorum.
Bir de kreş öğretmenlerinin sahipleri tarafından sömürülmesi durumu var, en azından güzel bir hediye onların fedakarlığına teselli olabilir.
Devlet okulu olsa beklentisinin olmaması çok normal, hem emeği parasal olarak karşılık buluyor hem de öğrencileri normal ya da kötü durumlu ailelelerden geliyor. O yüzden bu durum için sizin öğretmen de olsanız empatinizin yetersiz kaldığını düşünüyorum.
Ayrıca bırakalım da kim ne isterse onu alsın, eleştirme konusunda toplum olarak üstümüze yok.