Öğretmenler hamileliğini idareye ne zaman bildirmeli?

ezgi_00

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2021
110
En iyi cevaplar
1
76
18
37
Herkese merhaba. Daha önce gebe kalamıyorum diye derdimi paylaşmıştım burda. Çok şükür Allah nasip etti. 19. haftamız bitmek üzere. Öğretmenim ve kısa zaman sonra okul açılacak. Eylülün son haftası 24. Haftam dolacağı için idari izin hakkımı kullanarak işten ayrılacağım. İdareye hamile olduğumu ve bu durumu söylemeli miyim? Evetse ne zaman bildirmem gerekir?Yoksa o gün geldiğinde direkt raporumu ve dilekçemi mi vermeliyim? Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum. Çok tesekkür ederim şimdiden

Sene basinda soylemelisiniz. Ucretsiz izin kullanacakmisiniz?

Geç bile kalmışsınız bence şimdiden söyleyin. Ücretli öğretmen alımları bu ara yapılacak, ders programları vs hazırlanacak.

En kısa zamanda söyleyin ki plan program yapılsın , sonuçta siz bir anda gidince ücretli öğretmen şu bu yazık cocuklara hocam . Ya da seminerin ilk günü söyleyin

Neredeyse bu sene hiç olmayacaksınız şimdiden durumu idareye bildirmeniz gerekli. Ona göre programlar oluşturulur. Son gün rapor vermek hiç hoş bir hareket herkesi zor duruma sokarsınız.

bunu sadece "yasal" düzlemde gerektirdiği için değil de bir öğretmenin öğrencilerine olan sorumluluğunu göz önüne alarak, öğrencileri ve diğer meslektaşlarını yarı yolda bırakmamak için bir an önce söylemelisiniz ki herkes planını ona göre yapsın, öğrenciler boşa düşmesin..
son gün rapor vermek ben gidiyoruuuum ne haliniz varsa görüüüüün demek gibi bir şey..

Hemen söyleyin 24. Haftaya kadar devam edersiniz. Sonra ücretli öğretmenle devam ederler. Program açısından erken söylemeniz iyidir.

Eylülün sonuna bir şey kalmadı, program hazırlanmadan söyleyin, belki ona göre plan yaparlar.

31 agustosta soyleyın bence, 19 haftalık olmus, ona gore plan program yapılır..

Genelde okullarda smeiner döneminde ayarlanıyor hocam , öncesinde çalışma yapılan okul görmedim ben
Benim idarem bu hafta benim yerime öğretmen istedi
Bu yıl seminer dönemi çok kısa

Konuya dönersek de
Ben hamile olduğumu sanırım 3. Aya doğru söylemiştim idareme
Gelecek yıl planlarını ona göre yaparlar diye düşünmüştüm
Mesela nöbet tutmayacağım, az derse gireceğim gibi

3 devlet okulunda çalıştım üçününde taslak programları yazın hazırlanırdı. Hatta bir tanesinde direkt seminerin ilk günü programımız verilirdi elimize.
Ne çalıskan bir idare, bu sene programları pazar gece gonderdıklerı bile oldu, gece 1 de sınıf grubuna program attığımı biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…