Öğretmenlik mesleğinden soğudum

Evet kimse çekmek zorunda da değil zaten. Ben bayagi kucuk yastayken ebeveynimi gözlerimin önunde kaybettim mesela. Ee 1 hafta sonra okula devam ediyosun hayat akıp gidiyor kimse senin neyi kaybettiginin farkında olmadan aynı yasayıp gidiyor. Ne mi oldu sonrasında çok zorluk yasadım ama hepsinde nasıl davranmam gögüslemem gerektigini bildim. Böyle büyük bir travma bile beni delirtmedigine göre basit sacma sapan seylerle cocuklarinin delirecegini dusunuyolar. Mantik?! Bu arada sanirim ayni konuya yorum yapmistik bana da bayagi saydirdilar

Hayat hiçbir zaman kolay değil ki. Tamam tabii ki zorluk çeksinler diye çocuklarımızı bile bile ateşe atalım da demiyorum ama nerede olursa olsun zorluklar hep olacak. İnsan olan yerde zorluk olur. Ben aksini hiç görmedim. Bir de yukarıda da yazdım ya böyle konularda bizim bahsettiğimiz tipler hiç yoklar. Kendi düşen ağlamaz derler. Yapacak bir şey yok. Şimdi bu konunun gidişatı farklı olsaydı. Millet yazdıkça yazardı. Bak şimdi ancak on sayfa oldu. Gerçekleri duymak, görmek kimsenin işine gelmiyor çünkü.

İşte öğretmenler ellerinde yetki olmadığı için her şeye karşı koyacak gücü bulamıyor, bir yerden sonra da eehh bana be benim çocuğum değil bir şeyim değil ne halleri varsa görsünler kafasını yaşamaya başlıyorlar. Eğitimci olmuş, bunun üzerine tahsil yapmış kişiler pasif konuma geçiyorlar. Bir toplum kaybediyor

Tepki çekerim diye bende yazmak istemedim ne yazik ki idealist öğretmenler olduğu gibi bu mesleği sevmeden yapanlarda var. Her velinin aynı olmadığı gibi.Gecen hafta oğlumun deneme sınavı varmış( 5. Sınıf). Bana söylemedi o günde ilk iki saat boş öğleden sonra gideyim okula dedi.sinava girmedi böylelikle. Sınıf öğretmeni görmüş öğleden sonra kizmis oğluma annene soyleyecegim demiş.Çok genç bir öğretmen çekinerek aradi ve onu hissettim. Kızdım ona biraz dedi iyi yapmışsınız hocam ağzınıza sağlık dedim.İlgisi için çok teşekkür ettim o çekingenlik gitti sesinde ki.Sonra düşündüm eti senin kemiği benimden hangi durumlara geldik. Benim zamanımda ki öğretmenler olsa anneme bagrirdi.

Çok zeki ama çalışmıyordur zeki olsa zaten çalışmasına gerek kalmaz. Üni daha fena. Kalite inanılmaz düştü. Ben hiç bu kadar anlaması kıt insanı bir arada görmedim. Diğer hocalarla konuşuyorum acaba bende mi sıkıntı var diye meğer bütün dersler öyleymiş. MÖ ve MS tarihler veriyorum, erkenden geçe doğru sıralayamıyorlar. Tamam sadece MS olanları sıralayın diyorum onu da yapamıyorlar. Erken ne demek geç ne demek diye soruyorlar. Uzun uzun anlatıyorum, bakın günümüze yakın olan geçtir, ondan önceki daha erken işte. Ya 1500 lü yılların 2000 lerden daha erken olduğunu anlamayan insanlara ne denir, nasıl eğitim verilir bilemiyorum. Ve bunlar üni okuyor. İlkokul seviyesi şeyleri anlamıyorlar

Her okul aynı değil. Öğrenciler kadar öğretmen ve yöneticiler de çok önemli. Sadece öğrencileri suçlayamayız. Bizzat büyük çocugum 5. Sınıf öğrencisi iken yasananlara sahit olmasam abarttığınızı düşünürdüm ama eksiği var fazlasi yok yazdıklarınızın. İki kız öpüşmüştü sınıfta. Çocugun biri akilli tahtadan +18 video açmişti. Erkek bir çocuk başka bir çocugu ben gayim diye yalamaya kalkmiş afedersiniz. Buna maruz kalan çocugu annesi aldi hemen okuldan özele verdi. Hemen arkasından biz ayrıldık donem bitmeden ben tekrar devlet okuluna verdim ama yeni okulda asla böyle seyler yasanmadi sükür. Ufak tefek küfür itişme kavga her okulda oluyor tabi ama bu bambaşka bir boyut. İlk başladiği okulda öğretmenlerde çok ilgisizdi o kadar olay oldu asla ilgilenmediler ne sınıf öğretmeni ne müdür. " He he tamam ben konusur uyarırım" dan öteye geçmedi ilgileri. Saldım cayıra mevlam kayıra modu. Daha sonraki okulda oğretmenin ilgisi ve disiplininin ne kadar etkili oldugunuda gördüm. Tek suc cocuklar da değil.

Eğitim ailede başlar bebeklikten itibaren, çok bildiğini zanneden anneler ve babalar çocuklarının her istediklerini yapıyorlar Çocukların ellerinden telefon düşmüyor, sosyal medyadaki küfürbaz fenomenlerin özentisi olmuşlar. Çok bildigini zanneden anne babalar çocuklarının her istediğini alarak, yaparak iyilik yaptığını düşünüyorlar. Neticede bencil , sorumsuz, saygısız bir nesil gümbür gümbür geliyor. Bunlar geleceğin kadınlari, insanları olacaklar...
Üniversiteler eskiden zorlukla kazanılan, kaliteli eğitim veren yerlerdi. Apartman tarzı para kazanma amaçlı özel üniversiteler çoğaldıkça, eğitim liyakat olmayan insanlara peşkeş cekildikce eğitim kalitesi çok düştü. Gelecekte bu çocuklar büyüyecek, sorumsuz bencil çocuklar meslek sahibi olunca da onların eline düşecegiz. O el üstunde tuttup simarttiklari çocukları en çok ailelerine, sonra da tümden topluma zarar verecek haberleri yok.

Bu konuda okul yönetimi öğrenci davranışları değerlendirme kurulunu etkin hale getirerek çocuklara yönetmeliğe göre ceza vermelidir. Bu şekilde velilerden korkarak hiçbir yol gidilmez, veliler kendi çocuklarinin suçunu bağırarak çağırarak örtmeye çalışıyor. Bu konuda okul yönetimi tavrı çok önemlidir. Ortaokulda uyarma, kınama, okul değiştirme cezası verilebiliyor. Okul yönetiminin bu kurulu işler hale getirmesi, öğretmenlerle beraber kararlı bir duruş sergilemesi gerekiyor.

Ben getto mahallesinde okudum o yüzden buradaki bazı okul konuları hep garibime gidiyordu. Mesela öğretmen çocuğuma bağırmış diye cimere şikayet edenler falan. Ama bu konu bana bile uç geldi. Ortaokulda külot indirip videoya çekmek korkunç. Okulda telefon kullanımına müdahale edilmeli bence. Rehberlik öğretmenleri falan yok mu?

Ben de çok linç yedim helikopter ebeveynlerden. Çocuk yaptığının bedelini öderse koşulsuz sevgi olmazmış, evde yaptırım uygulanmazmış. Her koşulda sevgiyle sarılıp ben senin yanındayım denmeliymiş değil işte öyle. Bu sözde hümanist psikologlar ebeveynliğin de öğretmenliğin de canını okudu.

Çocuğu direğe bağlayıp kemerle döv diyen yok. Yapılan hatanın bir bedeli olduğunu bilmeli çocuk. Bilmeyince ne sorumluluk oluyor ne kural bilinci

Rehber öğretmen çocuğu uyardı diye okul basan veli de gördük. Telefon hemen her okulda yasak. Ben serbest olduğu okulda çalışmadım hiç. Kaçak sokan varsa ona yapacak bir şey bulamıyoruz maalesef çünkü her gün her çocuğun çantasında telefon arama lüksümüz yok

Burada hangi konuydu hatırlamıyorum ama yine disiplin gerektiğinden bahsetmiştim. Buradaki helikopter ebeveynlerden biri tabii öğretmenler çocukları dövsüne getirmişti lafı ki asla öyle bir şey ima etmemiştim. Şu konuları okudukça akademisyen olduğum için sürekli şükrediyorum.

Dijital baba Orhan Toker instagram hesabını takip etmeyi öneriyorum bu konuya yorum yapıp şaşıran herkese.
Takip ediyorum ve duyduğum okuduğum şeyler tüylerimi diken diken ediyor. Hatta bir öğretmen yorum yapmıştı , erkek ve kizlar sevgili olunca seviniyoruz diye . Beni çok ürkütüyor ve korkutuyor çocuklarımın buyumesi

Hesabı tam olarak ne Instagram da digitalbaba yazınca 2300 takipcili bir hesap çıktı karşıma diğerleri çok alakasız.

Buldum:)

Bana sormadinjz ama cevap vereyim dedim.

Üniversitedeki herifin harcını babası takip ediyorsa vay haline

daha komiğini söyleyeyim. çocuk öğretmeni tenefüste görmüş hocam yazılıları okudunuz mu kaç aldım demiş adamın aklında 100 kalmış 100 aldın demiş. dersi gelince adam yazılı notlarını söylemiş çocuk 95 almış. anası müdüre şikayete gitmiş çocuğumun psikolojisini bozdu öğretmen madem 100 değildi neden öyle söyledi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…