- 27 Haziran 2022
- 809
- 1.567
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Evet kimse çekmek zorunda da değil zaten. Ben bayagi kucuk yastayken ebeveynimi gözlerimin önunde kaybettim mesela. Ee 1 hafta sonra okula devam ediyosun hayat akıp gidiyor kimse senin neyi kaybettiginin farkında olmadan aynı yasayıp gidiyor. Ne mi oldu sonrasında çok zorluk yasadım ama hepsinde nasıl davranmam gögüslemem gerektigini bildim. Böyle büyük bir travma bile beni delirtmedigine göre basit sacma sapan seylerle cocuklarinin delirecegini dusunuyolar. Mantik?! Bu arada sanirim ayni konuya yorum yapmistik bana da bayagi saydirdilarAn la ta mı yor sun. Olmuyor. Olmaz. Türkiye öyle minnoş bir ülke değil. Hiçbir zaman da olmadı. Sen çocuğunun nazını, kaprisini çekersin. Başka da kimse çekmez. Bu çocuk hiç mi kötü insanlarla karşılaşmayacak. İşçi olsa veya beyaz yakalı olsa patron ile uğraşacak, iş sahibi olsa işçi ile calışanla uğraşacak. Bu iş böyle.
Bu arada bana sıçrayan tiplerden birinin konusu da sizin yazdığınıza benzerdi. Çocuğunuzun halletmesi gerek dedikçe üstümüze sıçradı. Ama o tipler böyle konularda hiç yok. Neden acaba?
Hayat hiçbir zaman kolay değil ki. Tamam tabii ki zorluk çeksinler diye çocuklarımızı bile bile ateşe atalım da demiyorum ama nerede olursa olsun zorluklar hep olacak. İnsan olan yerde zorluk olur. Ben aksini hiç görmedim. Bir de yukarıda da yazdım ya böyle konularda bizim bahsettiğimiz tipler hiç yoklar. Kendi düşen ağlamaz derler. Yapacak bir şey yok. Şimdi bu konunun gidişatı farklı olsaydı. Millet yazdıkça yazardı. Bak şimdi ancak on sayfa oldu. Gerçekleri duymak, görmek kimsenin işine gelmiyor çünkü.Evet kimse çekmek zorunda da değil zaten. Ben bayagi kucuk yastayken ebeveynimi gözlerimin önunde kaybettim mesela. Ee 1 hafta sonra okula devam ediyosun hayat akıp gidiyor kimse senin neyi kaybettiginin farkında olmadan aynı yasayıp gidiyor. Ne mi oldu sonrasında çok zorluk yasadım ama hepsinde nasıl davranmam gögüslemem gerektigini bildim. Böyle büyük bir travma bile beni delirtmedigine göre basit sacma sapan seylerle cocuklarinin delirecegini dusunuyolar. Mantik?! Bu arada sanirim ayni konuya yorum yapmistik bana da bayagi saydirdilar
İşte öğretmenler ellerinde yetki olmadığı için her şeye karşı koyacak gücü bulamıyor, bir yerden sonra da eehh bana be benim çocuğum değil bir şeyim değil ne halleri varsa görsünler kafasını yaşamaya başlıyorlar. Eğitimci olmuş, bunun üzerine tahsil yapmış kişiler pasif konuma geçiyorlar. Bir toplum kaybediyorAn la ta mı yor sun. Olmuyor. Olmaz. Türkiye öyle minnoş bir ülke değil. Hiçbir zaman da olmadı. Sen çocuğunun nazını, kaprisini çekersin. Başka da kimse çekmez. Bu çocuk hiç mi kötü insanlarla karşılaşmayacak. İşçi olsa veya beyaz yakalı olsa patron ile uğraşacak, iş sahibi olsa işçi ile calışanla uğraşacak. Bu iş böyle.
Bu arada bana sıçrayan tiplerden birinin konusu da sizin yazdığınıza benzerdi. Çocuğunuzun halletmesi gerek dedikçe üstümüze sıçradı. Ama o tipler böyle konularda hiç yok. Neden acaba?
Ne yazık ki normlar kapalı. Kendi memleketime bile tayin istemiyorum yıllardır. Keşke kolay olsa tayinleriKonu sahibi sen de tayinini daha iyi bir okula al. Kendi ailene ve kendi çocuğuna odaklan.
Tepki çekerim diye bende yazmak istemedim ne yazik ki idealist öğretmenler olduğu gibi bu mesleği sevmeden yapanlarda var. Her velinin aynı olmadığı gibi.Gecen hafta oğlumun deneme sınavı varmış( 5. Sınıf). Bana söylemedi o günde ilk iki saat boş öğleden sonra gideyim okula dedi.sinava girmedi böylelikle. Sınıf öğretmeni görmüş öğleden sonra kizmis oğluma annene soyleyecegim demiş.Çok genç bir öğretmen çekinerek aradi ve onu hissettim. Kızdım ona biraz dedi iyi yapmışsınız hocam ağzınıza sağlık dedim.İlgisi için çok teşekkür ettim o çekingenlik gitti sesinde ki.Sonra düşündüm eti senin kemiği benimden hangi durumlara geldik. Benim zamanımda ki öğretmenler olsa anneme bagrirdi.Banlanacağımı bile bile yazacağım. İşlerin bu hale gelmesini Türk halkı kendisi istedi. Kimse kusura bakmasın. Ben de öğretmenlik yaptım. 5 sene dayandım sonra akademiye geçtim. İyi ki de geçmişim. Psikolojim, huzurum çok daha önemli. O zamanlar yani buraya ilk kayıt olduğum zamanlarda çok laf anlatmaya çalıştım. İlk gelen soru evli misin, çocuğun var mı oluyordu. O zaman evli değildim ve çocuğum da yoktu ama düşüncelerim zerre değişmedi. Herkesin çocuğu kendine sevimli, kendine zeki. Diğerleri için çocuk sadece çocuk o kadar. Kimse kimsenin çocuğunu sevmek zorunda da değil. Burada vardı iki tane tip. Hatta birinin bana söylediği şeyler hala kayıtlı. Nicki değiştirmiş ama yine buldum. Eğer bir defa daha çıkarsa karşıma bu sefer mahkeme takipsizlik kararı verse de bırakmayacağım peşini.
Ben o zaman da söylüyorum hala söylüyorum; her çocuk masum değil, her çocuk iyi kalpli de değil. Çocukları bu hale getiren etkenleri tartışabiliriz sabaha kadar ama sonuç olarak herkesin çocuğu etkileniyor bu durumdan.
Benimle birlikte göreve başlayan arkadaşlarımın birçoğu istifa edip, sektör değiştirdi. Bir kısmı sadece maaş karşılığı derse giriyor ve kimse ile muhattap olmayıp, evine geliyor. Çünkü bir şey olduğu zaman ne idare arkalarında duruyor ne de veli çocuğuna toz konduruyor. Eğer bu sistem degismezse yanan yine bizim çocuklarımız olacak. Kaç öğretmen yaptırımı olmadan kötü bir okulda çalışmak ister? Fırsatını bulan herkes ya tayin olur, ya az derse girer ya sektör değiştirir. Kalanlar da günü geçirir. Öğretmenin ve idarenin elinde yetki olmadan kimse bir şey beklemesin. Kimse de kusura bakmasın.
Bir şey daha, sistem böyle olduğu sürece kim seçer öğretmenliği onu da düşünün. Gittikçe öğretmen kalitesi de düşerse kimse şaşırmasın. Yapacak bir şey yok maalesef.
Çok zeki ama çalışmıyordurÇok katılıyor size. Sürekli gelen veliler çocuğum aslında çok zeki diyorlar.Gecen gün ağzından küfür eksik olmayan bir çocuğun velisini çağırdık. Sınıftaki kız arkadaşları şikayetçi oldular. Çocuğun amcası geldi okula,belki kızlar yeğenime aşık, o da yüz vermiyor onun için şikayet ediyorlar dedi.
An la ta mı yor sun. Olmuyor. Olmaz. Türkiye öyle minnoş bir ülke değil. Hiçbir zaman da olmadı. Sen çocuğunun nazını, kaprisini çekersin. Başka da kimse çekmez. Bu çocuk hiç mi kötü insanlarla karşılaşmayacak. İşçi olsa veya beyaz yakalı olsa patron ile uğraşacak, iş sahibi olsa işçi ile calışanla uğraşacak. Bu iş böyle.
Ya çok haklısın geçenlerde böyle bi konuya benzer yorumu yapınca linc yemistim. Travma öyle kolay oluşabilen bişey degil bunu uzmanlar da söylüyor. Bisey alınmadığinda,zorluklarda vs oluşmuyor. Ciddi etkenler lazım ölüm,şiddet,istismar gibi. Pamuk şeker gibi ufak darbede eriyen çocuklar yetistirip dursunlar bakalım ilk anne babaya zarar verecek boyle cocuklar
Evet kimse çekmek zorunda da değil zaten. Ben bayagi kucuk yastayken ebeveynimi gözlerimin önunde kaybettim mesela. Ee 1 hafta sonra okula devam ediyosun hayat akıp gidiyor kimse senin neyi kaybettiginin farkında olmadan aynı yasayıp gidiyor. Ne mi oldu sonrasında çok zorluk yasadım ama hepsinde nasıl davranmam gögüslemem gerektigini bildim. Böyle büyük bir travma bile beni delirtmedigine göre basit sacma sapan seylerle cocuklarinin delirecegini dusunuyolar. Mantik?! Bu arada sanirim ayni konuya yorum yapmistik bana da bayagi saydirdilar
Ben de çok linç yedim helikopter ebeveynlerden. Çocuk yaptığının bedelini öderse koşulsuz sevgi olmazmış, evde yaptırım uygulanmazmış. Her koşulda sevgiyle sarılıp ben senin yanındayım denmeliymişHayat hiçbir zaman kolay değil ki. Tamam tabii ki zorluk çeksinler diye çocuklarımızı bile bile ateşe atalım da demiyorum ama nerede olursa olsun zorluklar hep olacak. İnsan olan yerde zorluk olur. Ben aksini hiç görmedim. Bir de yukarıda da yazdım ya böyle konularda bizim bahsettiğimiz tipler hiç yoklar. Kendi düşen ağlamaz derler. Yapacak bir şey yok. Şimdi bu konunun gidişatı farklı olsaydı. Millet yazdıkça yazardı. Bak şimdi ancak on sayfa oldu. Gerçekleri duymak, görmek kimsenin işine gelmiyor çünkü.
Rehber öğretmen çocuğu uyardı diye okul basan veli de gördük. Telefon hemen her okulda yasak. Ben serbest olduğu okulda çalışmadım hiç. Kaçak sokan varsa ona yapacak bir şey bulamıyoruz maalesef çünkü her gün her çocuğun çantasında telefon arama lüksümüz yokBen getto mahallesinde okudum o yüzden buradaki bazı okul konuları hep garibime gidiyordu. Mesela öğretmen çocuğuma bağırmış diye cimere şikayet edenler falan. Ama bu konu bana bile uç geldi. Ortaokulda külot indirip videoya çekmek korkunç. Okulda telefon kullanımına müdahale edilmeli bence. Rehberlik öğretmenleri falan yok mu?
Burada hangi konuydu hatırlamıyorum ama yine disiplin gerektiğinden bahsetmiştim. Buradaki helikopter ebeveynlerden biri tabii öğretmenler çocukları dövsüne getirmişti lafı ki asla öyle bir şey ima etmemiştim. Şu konuları okudukça akademisyen olduğum için sürekli şükrediyorum.Ben de çok linç yedim helikopter ebeveynlerden. Çocuk yaptığının bedelini öderse koşulsuz sevgi olmazmış, evde yaptırım uygulanmazmış. Her koşulda sevgiyle sarılıp ben senin yanındayım denmeliymişdeğil işte öyle. Bu sözde hümanist psikologlar ebeveynliğin de öğretmenliğin de canını okudu.
Çocuğu direğe bağlayıp kemerle döv diyen yok. Yapılan hatanın bir bedeli olduğunu bilmeli çocuk. Bilmeyince ne sorumluluk oluyor ne kural bilinci
Takip ediyorum ve duyduğum okuduğum şeyler tüylerimi diken diken ediyor. Hatta bir öğretmen yorum yapmıştı , erkek ve kizlar sevgili olunca seviniyoruz diye . Beni çok ürkütüyor ve korkutuyor çocuklarımın buyumesiDijital baba Orhan Toker instagram hesabını takip etmeyi öneriyorum bu konuya yorum yapıp şaşıran herkese.
Hesabı tam olarak ne Instagram da digitalbaba yazınca 2300 takipcili bir hesap çıktı karşıma diğerleri çok alakasız.Ben abartarak takipçi mi kasmaya çalışıyor diye düşünüyordum, demek ki gerçekmiş yazdıkları…
Hesabı tam olarak ne Instagram da digitalbaba yazınca 2300 takipcili bir hesap çıktı karşıma diğerleri çok alakasız.
Buldum:)
Üniversitedeki herifin harcını babası takip ediyorsa vay halineBu psikolojisi bozulur cümlesine de hastayım. Travmasız yetişkin olunamaz. Küçüklü büyüklü sorunlar yaşayacak bedelini ödeyecek çözüm arayacaksınız ki hayatı öğreneceksiniz. Fanus içinde yaşamayacak bu çocuklar sonsuza kadar.
Geçende özel ünv personeli biri yazdı burada çocuk harç parasını yatırmadığından kayıt yaptıramıyormuş babası aramış okulu. Çocuğun dünyada haberi yok. Baba da gayet yüzsüz bana neden haber vermediniz diyorutanman lazım senin ya ünv öğrencisi çocuğunda sorumluluk duygusu yok. İş bitirme becerisi yok. Ömrünün sonuna kadar bunun k.çını sen mi toplayacaksın. Sen ölünce ne olacak.
Yeri geliyor ben bozuyorum o psikolojiyi, teraryum değil hayat, yüzyüze gelmek zorundalar
Rehber öğretmen çocuğu uyardı diye okul basan veli de gördük. Telefon hemen her okulda yasak. Ben serbest olduğu okulda çalışmadım hiç. Kaçak sokan varsa ona yapacak bir şey bulamıyoruz maalesef çünkü her gün her çocuğun çantasında telefon arama lüksümüz yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?