Öğretmenlik mesleğinden soğudum

valla ben milli eğitim bakanı falan olsam okuldan atılmayı serbest bırakırım ilk önce de benim çocuğum yapmazcıların çocuklarını atarım.
Milli eğitim bk. kadar yoz bir kurum yoktr. Öncelikleri bu konular değil ki, hangi torpilliler hangi okullara müdür olarak atanacak, kimin torpili daha güçlü vs onların derdi işi gücü.

Dediğim gibi çözüm olduğuna inanmıyorum ben . Hiçbir anne baba teknolojinin içine doğmuş sonraki nesille başa çıkamaz.
Eğer ergen, anneyi babayi kandırmak istese yapacaklarını çok güzel saklar telefondan,telefonu da ortaya birakir.
Birkaç yıl once evinde kaldığım arkadaşımın annesi sigara içerken balkona cikti, bana sordu 'iciyor musun' diye, hayır deyince 'ya benim kızım da nefret ediyor. Çok kızıyor bize ama işte bırakamiyoruz' dedi. Annesi ortamlarda 'kziim sigara icmez' demeye devam etsin ama arkadaşım günde bir paket bitirirdi.
Yani biri birini kandırmak istesin, bunu pekala yapar.
En basiti WhatsApptan uygunsuz muhabbetlerini siler, sonra telefonu ortaya bıraktığında uygulama ayarlarından sadece whatsapp'in ya da diğer ani mesaj gelirse ailesiyle papaz olacağı uygulamaların internetini kapatır. Tek bir tuşla.
Annesi de inceler, içi rahat bir şekilde bırakır. Sonuçta çocuğa uygunsuz mesaj atacak arkadaşı olsa öyle gönül rahatlığıyla ortada birakamazdi telefonu,gerilirdi di mi?
Oysa çocuk tüm önlemlerini aldığından rahat ediyordur.
Biraz akıllı bir cocuksa zaten gizli sekme gerçeğini çoktan farketmistir, telefonunda ikinci ekran varsa falan onu kullaniyordur.
Aile de en azından rahat uyuyordur.

İçimi kararttın vallahi, allaha emanetler yani bizim hiç hükmümüz yok

Çocuklar öpüştü diye neden polis çağrıldı? Rehberlik vs yerine

İçimi kararttın vallahi, allaha emanetler yani bizim hiç hükmümüz yok
Anne değilim,hele ergen anneliğine çok uzağım ama şunu biliyorum bir çocuk ailesini kandırmak istesin çok güzel kandirir.
Uygulamaların bin tane hilesi var. Soyledigim WhatsAppin internetini kapatıp yeni mesaj gelme riskini sıfıra indirmek en basiti. Ki onda bile aileler kolay kolay anlamaz çünkü bakar,mobil veri acik- internet açık suphelenmez.
Bak mesela şu videoda adam tane tane uygulamaları nasıl gizleyecegini,şifresi olmayanın varlığından bile haberdar olmayacağı hale getirecegini salaga anlatır gibi tane tane anlatıyor
Alt tarafı basit - herkesin ulaşacağı bir youtbe videosu...
Baskıcı ailesi olan çocuk onlarla mücadele edebilmek için bunları ve beş katını öğrenir, teknolojiye doğduğu için de bunu yetişkinlerden daha güzel yapar.
Benim zamanımda msn vardı. Annem de hesapta çocuklarını düşünen sorumlu anne olduğu için onun hilesini bulmus, c klasörüne girip dosyaları bulup bilmemne, msn konusmalarimizi okumuş
Biz bunu farkettik , en basit arkadaş sohbetinden sonra bile onu silmeyi alışkanlık haline getirdik. Sonra arkadaşlarıma söyledim, 'aman şöyle şöyle sil özel konuşmalarını,senin de annen karistiramasin' diye.
Bu arada yaşım 31, ben de annesine asla özelini açmayan - kendisini kapalı kutu gibi saklayan insanlardanim- ablam da öyle.
Çünkü annem o duvarı ergenlik zamanında gizli gizli ozelimize sızmak isterken kurdu

Çocuklarınız kiminle arkadaş bunun takibi çok önemli

aileler hem çocuklarına iyi örnek olmuyor hemde aşırı derecede şımartıyorlar çocuk ne yaparsa yapsın söz bile söylemiyorlar denge diye bir şey yok okullarda disipline dair bir şey yok zaten veliyi memnun etme üzerine kurulmuş bir sistem bu gençlik ülkenin geleceği dürüst ahlaklı insanlar lazım memlekete.

Orta son yani 8. Sınıfta en yakın arkadaşıma kendisinden sınıf tekrarı yapan daha büyük başka bir çocuk arkadaşlık teklif etmişti ( o zaman öyle deniliyordu). Sanki bizi çuvala koyup kaçıracaklarmış gibi korkarak el ele tutuşup eve koşmuştuk. Çünkü o zamanlarda ailelerimizden duyduğumuz şey "sen daha çocuksun" du. Liseye giderken de, her oturup kalkışıma hareketlerime dikkat eden annem hep bu cümleyi kurardı. Sen yetişkin değilsin daha çocuksun. Biz de hep çocuk gibi davrandık. Büyükler konuşurken biz sustuk, çünkü çocuktuk. O çay içmez, kahve içmez dediler, çocuktuk. Acıksak dahi annemizin gözünün içine bakardık. Bir kaş işaretiyle yer ya da yemezdik. Şimdikiler ortalığı yıkıyor be. Sırf o yüzden eve misafir almıyorum. Herkesin çocuğu prens, üstün zeka. Çocuk burnunun b.kunu yiyor, çocuğum zeki diyor. Her yerin altını üstüne getiriyor, hiperaktif oluyor. Diğer çocuklara uyum sağlayamayınca e hayal dünyası geniş kimse çocuğumu anlamıyor oluyor. Kimse benim çocuğum uyumsuz, şımarık, yaramaz demiyor. E böyle nesille nasıl başa çıkılır ki. Kalem de sokarlar yani, normal

Çok katılıyor size. Sürekli gelen veliler çocuğum aslında çok zeki diyorlar.Gecen gün ağzından küfür eksik olmayan bir çocuğun velisini çağırdık. Sınıftaki kız arkadaşları şikayetçi oldular. Çocuğun amcası geldi okula,belki kızlar yeğenime aşık, o da yüz vermiyor onun için şikayet ediyorlar dedi.

Banlanacağımı bile bile yazacağım. İşlerin bu hale gelmesini Türk halkı kendisi istedi. Kimse kusura bakmasın. Ben de öğretmenlik yaptım. 5 sene dayandım sonra akademiye geçtim. İyi ki de geçmişim. Psikolojim, huzurum çok daha önemli. O zamanlar yani buraya ilk kayıt olduğum zamanlarda çok laf anlatmaya çalıştım. İlk gelen soru evli misin, çocuğun var mı oluyordu. O zaman evli değildim ve çocuğum da yoktu ama düşüncelerim zerre değişmedi. Herkesin çocuğu kendine sevimli, kendine zeki. Diğerleri için çocuk sadece çocuk o kadar. Kimse kimsenin çocuğunu sevmek zorunda da değil. Burada vardı iki tane tip. Hatta birinin bana söylediği şeyler hala kayıtlı. Nicki değiştirmiş ama yine buldum. Eğer bir defa daha çıkarsa karşıma bu sefer mahkeme takipsizlik kararı verse de bırakmayacağım peşini.

Ben o zaman da söylüyorum hala söylüyorum; her çocuk masum değil, her çocuk iyi kalpli de değil. Çocukları bu hale getiren etkenleri tartışabiliriz sabaha kadar ama sonuç olarak herkesin çocuğu etkileniyor bu durumdan.

Benimle birlikte göreve başlayan arkadaşlarımın birçoğu istifa edip, sektör değiştirdi. Bir kısmı sadece maaş karşılığı derse giriyor ve kimse ile muhattap olmayıp, evine geliyor. Çünkü bir şey olduğu zaman ne idare arkalarında duruyor ne de veli çocuğuna toz konduruyor. Eğer bu sistem degismezse yanan yine bizim çocuklarımız olacak. Kaç öğretmen yaptırımı olmadan kötü bir okulda çalışmak ister? Fırsatını bulan herkes ya tayin olur, ya az derse girer ya sektör değiştirir. Kalanlar da günü geçirir. Öğretmenin ve idarenin elinde yetki olmadan kimse bir şey beklemesin. Kimse de kusura bakmasın.

Bir şey daha, sistem böyle olduğu sürece kim seçer öğretmenliği onu da düşünün. Gittikçe öğretmen kalitesi de düşerse kimse şaşırmasın. Yapacak bir şey yok maalesef.

Size katılıyorum tabiki takip edeceksin çocuğunu yok psikolojisi bozulurmuş yazdı az önce bir anne
Bunlar hangi dünyada yaşıyor merak ettim

Size katılıyorum tabiki takip edeceksin çocuğunu yok psikolojisi bozulurmuş yazdı az önce bir anne
Allah korusun çocuğun başına bir şey gelse çocuğun psikolojisi bozulmayacak mı? Yani ergenlik beni de çok korkutuyor yalan yok. Şimdiden doğruyu yanlışı anlatıyoruz, gösteriyoruz. Umarım iyi insanlarla karşılaşır. Ne diyeyim.

Size kolaylıklar ve sabır dilemekle beraber özel eğitim öğretmeniyim ve tek yapabilecegim branş dedigimde insanlar şaşırmiştır. İşte tam da bu etkenler yüzünden. Benim öğrencilerim engelli birçok zorlugu var elbette ama çok masumlar. Tertemizler. Bana olan saygıları sevgileri bile sonsuz hissedebiliyorum. O yüzden iyi ki

Bu psikolojisi bozulur cümlesine de hastayım. Travmasız yetişkin olunamaz. Küçüklü büyüklü sorunlar yaşayacak bedelini ödeyecek çözüm arayacaksınız ki hayatı öğreneceksiniz. Fanus içinde yaşamayacak bu çocuklar sonsuza kadar.

Geçende özel ünv personeli biri yazdı burada çocuk harç parasını yatırmadığından kayıt yaptıramıyormuş babası aramış okulu. Çocuğun dünyada haberi yok. Baba da gayet yüzsüz bana neden haber vermediniz diyor utanman lazım senin ya ünv öğrencisi çocuğunda sorumluluk duygusu yok. İş bitirme becerisi yok. Ömrünün sonuna kadar bunun k.çını sen mi toplayacaksın. Sen ölünce ne olacak.

Yeri geliyor ben bozuyorum o psikolojiyi, teraryum değil hayat, yüzyüze gelmek zorundalar

Malesef haklısınız öğretmenin elinde hiçbir yetkisi yok ama etkisi olsun bekleniyor , yok öyle bir dünya.. çocuğu okuldan atamıyorsun zaten, disiplin cezası veremiyorsun, en ufak bir uyarında bile “çocuğumun psikolojisi bozuldu” diyen çok bildiğini sanan velinin şikayeti ile uğraşıyorsun. O veliler kendileri zarar veriyor aslındw çocuklarına ama haberleri yok. O yüzden birçok öğretmen derse girip dersini anlatıp çıkmaya başlar artık. 40 dakika bakıcılık oynama o kadar..

Sırf öğrenci profilinden dolayı 10 yıldır doğu görevindeyim, yerimden kımıldamıyorum bir yere. Varsın denizi ayda yılda bir göreyim, kafeye ayda yılda bir gideyim ki bunlar mesafe sebebiyle lüks oluyor bulunduğum yerde. Yeter ki iş huzurum olsun... Bilmiyorum biz de mi böyle anne baba olacağız, evlatlarını sevmiyor adeta tapıyorlar

An la ta mı yor sun. Olmuyor. Olmaz. Türkiye öyle minnoş bir ülke değil. Hiçbir zaman da olmadı. Sen çocuğunun nazını, kaprisini çekersin. Başka da kimse çekmez. Bu çocuk hiç mi kötü insanlarla karşılaşmayacak. İşçi olsa veya beyaz yakalı olsa patron ile uğraşacak, iş sahibi olsa işçi ile calışanla uğraşacak. Bu iş böyle.

Bu arada bana sıçrayan tiplerden birinin konusu da sizin yazdığınıza benzerdi. Çocuğunuzun halletmesi gerek dedikçe üstümüze sıçradı. Ama o tipler böyle konularda hiç yok. Neden acaba?

E öyle. Dedim ya her koyun kendi bacağından asılıyor. Yapacak bir şey yok.

Ya çok haklısın geçenlerde böyle bi konuya benzer yorumu yapınca linc yemistim. Travma öyle kolay oluşabilen bişey degil bunu uzmanlar da söylüyor. Bisey alınmadığinda,zorluklarda vs oluşmuyor. Ciddi etkenler lazım ölüm,şiddet,istismar gibi. Pamuk şeker gibi ufak darbede eriyen çocuklar yetistirip dursunlar bakalım ilk anne babaya zarar verecek boyle cocuklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…