Öğretmenlik mesleğinden soğudum

Burda parayı veren düdüğü çalıyor. Özel okullara paralı ve ilgisiz veliler sorunlu çocuklarını gönderiyor.

Ben sıra dayağına karşıydım şu an kaldıysa o sıra dayakları hala karşıyım. Ortaokulda sosyal bilgiler öğretmenimiz birisi bir şey yapınca koca sınıfa kalın demir cetvelle girişirdi. O dersten ve o öğretmenimden nefret ettim hala nefret ediyorum. Bana soru sorduğunda sadece titriyordum korkudan, cevap vermek şöyle dursun. Ama şimdiki çocuklarda hak ediyor mu derseniz bazı azmanlar var onlar hak ediyor ya. Öğretmenlerde önce insan sonra öğretmen bunu da unutmamak gerekiyor.

Burda parayı veren düdüğü çalıyor. Özel okullara paralı ve ilgisiz veliler sorunlu çocuklarını gönderiyor.
Yok ben küçük bir ilçenin köyünde yaşıyorum. Bizim özel liseler yani ilk açıldıkları zamanlar çok disiplinliydi. Kardeşim o ilk açıldığı zamanlar özelde okumuştu. Ama sonra herkes özel lise açınca işin tadı da kaçıyor maalesef.

benim aynı semtte liseye giden oğlumda var böyle şeyler olmuyor o ortaokuldaykende olmuyordu. nesil farkından bence.

benim aynı semtte liseye giden oğlumda var böyle şeyler olmuyor o ortaokuldaykende olmuyordu. nesil farkından bence.
Araları dört yaş falan mı, nesil farkı eder mi dört yaş? Ben de acaba ortaokulda daha dürtüsel hareket ediyor çocuklar ve lisede efendileşip gizlemeyi mi öğreniyorlar diye düşünmüştüm. Ama öyle de değil demek ki

Branşınız yabancı dil mi? Tam da öğretmen olmaya çalışırken okuduklarım...

bizimkinde de yasak. ama girişte toplanmıyor çocklarda yasak masak dinlenmiyor.

Baktılar para var, biz neden yararlanmayalım bu sektörden diyenler okul açtı ya da franchising aldı maalesef

evet 4 yaş. valla evet az bir yaş farkı ama başka bir açıklama bulamıyorum ben. pandemide çocukların ekran bağımlılığı geliştirmesinin de etkisi vardır illaki.

Özel okullardaki çocuklar farklı mı sizce

Valla direk isim vereyim. Eşimin 3 yeğeni de Bursa Çakır okuluna gidiyor. Çocuklarla çok içli dışlıyız. Kötü söz dahi duymadım. Arkadaş ortamlarında da gözlemledik. Bizim buralarda özel okulların öğrenci profili iyi gayet.

Onların aileleri bütün işi çocuklara ve okula bırakmıyordur. İlgili insanlar mı, bunlar kişisel konular. al artvin doğa kolejine de çocuğun kurtulsun demiş gibi yazmışsınız ilk mesajda ama öyle değil o işler

4. Sınıf erkek öğrencilerim bir tane gariban erkek arkadaşlarını yere yatırıp pantolonunu indirmişler aşağı iç çamaşırı da inmiş hepsi gülmüş dalga geçmiş. Bu zorbalığı yaşayan çocuğum yine sesini çıkarmıyor olaya şahit olan başka bir öğrencim anlatınca çocuk ağlamaya başladı halini o kırılmış kalbini anlatamam size. Z kuşağının hakikaten maşallahı var

Yahu tabi ki aileler çok ilgili. Hatta öğrenciler okul çıkışı ayrıca (okulda az saat var diye) yüzme ve piyano kursuna gidiyor. Tabi ki çocuğu parayla at özele kurtul mantığındaki velinin çocuğu ne olur kim bilir. Ama bursada özel okulların bazıları çok disiplinli.

Öyle zengin ilgisiz velilerin çocuğunun gittiği okullar da var ama 3-4 tane okul hiç öyle değil. Bilfem diye bir okul var hele öğrenciyi pat diye atıveriyor tembelşik/huzur bozma gibi en ufak bir şeyde veliler isyanda bir de en pahalı okulu bursanın. Geçen yıl 100.000 civarıydı. Çakır da öyle. Veliler öğretmenlere mesai dışı ulaşamıyor. Baskı yapamıyor. Veli pohpohlama yok. İnsanlar bilerek buraları tercih ediyor. Yok ben ilgisizim ama paramla bir şey olsun diyenleri kırmızı halıyla karşılayan başka okullar varmış.

İşte burada o kadar pahalı olmasına rağmen ilkokuldan itibaren insanlar bir tarafını yırtıyor özel okula vermek için. Steril, mis gibi arkadaşları ve iyi aileli öğrencilerle gül gibi okuyorlar. Hiç mi kötü tarafı yok? Valla bence en kötü tarafı Türkiye gerçeklerinden çok uzak büyümeleri. Aileler yurt dışına gitsin diyor çoğu ama bırada kalacaklara çok yazık olabilir maalesef.

İnstamomlar ve mantar gibi heryerden türeyen pedagoglar kapatılsın,bu iş huzur içinde çözülsün.Gidişat çok fena,bugün benim çocuğum yapmaz diyen anne (ki özellikle anne diyorum çünkü babalar çocuklarıyla ilgili daha objektifler bence) yarın daha beter olayla karşılaşıyor.Ders alıyor mu,asla

Bence sorun yargı makamının veliye indirgenmesi. Çocuk sorun yaratıyorsa gerekli cezaları okul yönetimi verecek. Bence sorunlu çocukların gittiği bir okul da oluşturulmalı, orada bu aile disiplin sorunu olanları psikologlar aracılığıyla tedavi etmeye çalışmalılar, olmuyorsa da boşuna devlete masraf etmeye gerek yok.

Burada en masumu birbirini öpen oğlan çocukları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…