- 1 Aralık 2021
- 14.818
- 53.862
- 548
- 35
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Benim kız lisede alınıyor kilitli kutuda öğlen çıkışı veriyorlar orta okulda da oğlum var idâre uyardı telefon gelirse el koyarız diye sözleşme de imzalattı hatta akıllı saat de fotagraf çekme özelliği var sa oda yasakalınmıyor.
Burda parayı veren düdüğü çalıyor. Özel okullara paralı ve ilgisiz veliler sorunlu çocuklarını gönderiyor.Erkek kardeşim özel lisede okudu. İyi ki de özelde okudu diyoruz. Telefon serbest değildi ve özeller paralı olduğu için ve itibar çok önemli olduğu için devlet okullarından daha dikkatliler bence. Ve özele her çocuk gidemiyor bu da seçiciliği arrtırdığı için it kopuk denilen tipler pek olmuyor. Yani ben öyle biliyorum.
Ben sıra dayağına karşıydım şu an kaldıysa o sıra dayakları hala karşıyım. Ortaokulda sosyal bilgiler öğretmenimiz birisi bir şey yapınca koca sınıfa kalın demir cetvelle girişirdi. O dersten ve o öğretmenimden nefret ettim hala nefret ediyorum. Bana soru sorduğunda sadece titriyordum korkudan, cevap vermek şöyle dursun. Ama şimdiki çocuklarda hak ediyor mu derseniz bazı azmanlar var onlar hak ediyor ya. Öğretmenlerde önce insan sonra öğretmen bunu da unutmamak gerekiyor.Gelecek nesilden bir beklentim kalmadı bunun nedenini de disiplinsizlik olarak görüyorum evet biz ogretmenlerimizden dayak yedik belki de bu sayede saygıyı disiplini öğrendik.. eskiden çok kızardım okulda öğretmenin şiddetine ama şimdi düşünüyorum da dayak cennettencikma diye boşuna dememişler tabi arada tek tük iyi çocuklarda var ama çok çok azınlık durumdalar malesef..
Yok ben küçük bir ilçenin köyünde yaşıyorum. Bizim özel liseler yani ilk açıldıkları zamanlar çok disiplinliydi. Kardeşim o ilk açıldığı zamanlar özelde okumuştu. Ama sonra herkes özel lise açınca işin tadı da kaçıyor maalesef.Burda parayı veren düdüğü çalıyor. Özel okullara paralı ve ilgisiz veliler sorunlu çocuklarını gönderiyor.
Bunu da nereden çıkardınız? Genelleme mi yaptınız anlayamadım?Burda parayı veren düdüğü çalıyor. Özel okullara paralı ve ilgisiz veliler sorunlu çocuklarını gönderiyor.
Ben lisede çalışıyorum, buraya on yıl önce geldim ve ilk günden beri topluyoruz telefonları. Telefon yakalatan disiplin cezası alıyor. Ortaokullarda da abartılı şeyler duymadım. Büyük şehirlerde farklı olabilir, ben ilçedeyim. Burda da tam tersine böyle şeyleri yan ilçedeki kurumsal kolejde duyuyoruz. Hatta çocuğunu almayı düşünen arkadaşlar var
Burada yazdım ya, yaşadığım yerde böyleBunu da nereden çıkardınız? Genelleme mi yaptınız anlayamadım?
Araları dört yaş falan mı, nesil farkı eder mi dört yaş? Ben de acaba ortaokulda daha dürtüsel hareket ediyor çocuklar ve lisede efendileşip gizlemeyi mi öğreniyorlar diye düşünmüştüm. Ama öyle de değil demek kibenim aynı semtte liseye giden oğlumda var böyle şeyler olmuyor o ortaokuldaykende olmuyordu. nesil farkından bence.
Branşınız yabancı dil mi? Tam da öğretmen olmaya çalışırken okuduklarım...Bizim okulda mı böyle bilmiyorum ama inanın 4 ayda okuldan soğudum. Pandemide öğrencilerin kontrolsüz kalması da etkili tabii.Ortaokuldayım ve her hafta okula çocuk polis geliyor. Geçen hafta kızlar birbirinin iç çamaşırını indirmiş, erkekler video çekmiş. instagramda grup kurmuşlar. Aman Allahım küfürler. Sınıftaki en akıllı uslu kızın ettiği küfürleri okuyunca inanamadım. Bugün erkek erkeğe öpüşen 7.siniflar. Çocuklarına toz kondurmayan veliler.Kız öğrenci anne ben açtım hesabı, ben yazdım diyor kadın hala okul müdürünün üzerine yürüyüp size hesabını soracagim diye tehdit ediyor. 5. Sınıf erkek öğrenci diğer öğrencinin özel bölgelerine kalem sokuyor, babası okula gelmiş müdür yardımcısına olmuş lan diyor. Meslekten soğudum ve öğrencileri hiç de masum göremiyorum artık.
Benim kız lisede alınıyor kilitli kutuda öğlen çıkışı veriyorlar orta okulda da oğlum var idâre uyardı telefon gelirse el koyarız diye sözleşme de imzalattı hatta akıllı saat de fotagraf çekme özelliği var sa oda yasak
Baktılar para var, biz neden yararlanmayalım bu sektörden diyenler okul açtı ya da franchising aldı maalesefYok ben küçük bir ilçenin köyünde yaşıyorum. Bizim özel liseler yani ilk açıldıkları zamanlar çok disiplinliydi. Kardeşim o ilk açıldığı zamanlar özelde okumuştu. Ama sonra herkes özel lise açınca işin tadı da kaçıyor maalesef.
Araları dört yaş falan mı, nesil farkı eder mi dört yaş? Ben de acaba ortaokulda daha dürtüsel hareket ediyor çocuklar ve lisede efendileşip gizlemeyi mi öğreniyorlar diye düşünmüştüm. Ama öyle de değil demek ki
Sınıf da ilk ders toplanıyor okuldan okula fark ediyor olabilirbizimkinde de yasak. ama girişte toplanmıyor çocklarda yasak masak dinlenmiyor.
Özel okullardaki çocuklar farklı mı sizce
Onların aileleri bütün işi çocuklara ve okula bırakmıyordur. İlgili insanlar mı, bunlar kişisel konular. al artvin doğa kolejine de çocuğun kurtulsun demiş gibi yazmışsınız ilk mesajda ama öyle değil o işlerValla direk isim vereyim. Eşimin 3 yeğeni de Bursa Çakır okuluna gidiyor. Çocuklarla çok içli dışlıyız. Kötü söz dahi duymadım. Arkadaş ortamlarında da gözlemledik. Bizim buralarda özel okulların öğrenci profili iyi gayet.
Onların aileleri bütün işi çocuklara ve okula bırakmıyordur. İlgili insanlar mı, bunlar kişisel konular. al artvin doğa kolejine de çocuğun kurtulsun demiş gibi yazmışsınız ilk mesajda ama öyle değil o işler
Bence sorun yargı makamının veliye indirgenmesi. Çocuk sorun yaratıyorsa gerekli cezaları okul yönetimi verecek. Bence sorunlu çocukların gittiği bir okul da oluşturulmalı, orada bu aile disiplin sorunu olanları psikologlar aracılığıyla tedavi etmeye çalışmalılar, olmuyorsa da boşuna devlete masraf etmeye gerek yok.İspanyol dizisi gibiŞaka bi yana bu yüzden en son olmak istediğim mesleklerden biridir öğretmenlik. Yeni nesile gram tahammül edemem. Hele ki velileri çocuklarından beter yani öğrencilere şaşırmıyorum aslında ben. İstedikleri yere şikayet etsinler bu kadar veliye karşı sessiz kalmakta normal değil çocuğuna terbiye verememiş, özel hayatında neler yapıyor, kimlerle muhattap oluyor, Allah korusun tacize uğruyor mu bunları bilemeyecek kadar uzak olan bir veli zaten anca hesap sorar başka bi şey yapamaz. Allah sabır versin ne diyim çok zor mesleklerden biri haline geldi.
Burada en masumu birbirini öpen oğlan çocukları.Kızların kavgası okul duvarının arkasında. Erkeklerın öpüşmesi beden eğitimi dersının son 5 dk öğretmen sınıfa gonderınce. Arkadaşına kalem sokan 5. Sınıf öğrencisi sorunlu. Her bulduğuna her yerde birşey yapıyor ama baba sorunlu olduğunu kabul etmiyor. Küfürlü olaylar sosyal medya üzerinden evlerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?