öğretmenlik okuyan ya da öğretmen kızlar buyrun sohbete

ben geldimmm
ama öğretmen olur muyum bilmem bu kadarcık alımdan sonra
fakat sizin için çok sevindim.
eğitim sistemi gerçekten çok bozuk, gerçi türkiyede hangi sistem bozuk değil ki
herkese haksızlık var, birinin önünü açsa öbürünü kapıyor

ben de adayım inşallah 2013 de atanmış olmayı diliyorum :)) bu arada alanım rehberlik ve psikolojik danışma.

kılar 2. sınıfa geçmiş bir öğrenciye çarpım tablosu nasıl öğretilir?
kuzenime öğretmem lazım ama ben okul öncesi öğretmeniyim. çarpım tablosu öğretimi bilmem.
sınıf öğretmenleri yardım edin.
nasıl öğretilir?

Merhaba arkadaşlar ben de öğretmen adayıyım ve kafama takılan bir soru var.
Kpss ye 3. sınıfın sonunda girip aldığımız puanı da atanma için kullanabiliyoruz diye biliyorum ama bu kalkacakmış diye duyumlar alıyorum, bununla ilgili bilgisi veya fikri olan var mı acaba?

canım önce bunun çok eğlenceli bir şey olduğunu söyle ve oyun oynayacağınızı söyle
sonra parmaklarla 9 la çarpım oyunu var. oyun şöyle
iki elini havaya kaldır, avuç kısmı çocuğa doğru olacak şekilde durucak. 9 u kaç işe çarpıcaksan sol elinin en başından parmaklarını sayarak, kaçıncı parmağa denk gelirse o parmağını içeri bük. eğer 5 ten büyük bi rakamla çarpıcaksan bu sefer gene soldan saymaya başlayıp sağ ele gelip sağdaki elinin hangi parmağına denk geliyorsa onu bükeceksin. mesela örnek vereyim. 2 kere 9 kaç eder? sol elinden saymaya başlıyoruz. kaç tane sayıcaz? 2 ile çarpıcağımız için 2 tane sayıcaz. yani 2. parmağımızı (sol elin yüzük parmağına denk geliyor) onu bükücez. cevabın ilk rakamı büktüğümüz parmağın sol tarafında kalan, 2. rakamı ise sağ tarafında kalan parmaklar toplamıdır. sol elin 2. parmağını büktüğünden o bükülen parmağın solunda 1 parmak kaldı. sağında 8 parmak kaldı. cevap 18
sonra hayatın içinden örnek verir gibi bi şey anlatır gibi şunu anlat. mesela ayşe varmış. ayşeye sınavda öğretmeni şunları sormuş:
2x9=
3x9=
4X9=
5x9=
6x9=
7x9=
8x9=
9x9=
ayşe de boş kağıt vermek yerine sayfanın başından aşağı doğru 1 den 8 e kadar rakamları yazmaya başlamış yani

2x9= 1
3x9= 2
4X9= 3
5x9= 4
6x9= 5
7x9= 6
8x9= 7
9x9= 8
böyle yazmış. sonra ayşenin canı sıkılmış. bir de aşağıdan yukarıya doğru 1den 8 e kadar yazayım demiş. yani
2x9= 1 8
3x9= 2 7
4X9= 3 6
5x9= 4 5
6x9= 5 4
7x9= 6 3
8x9= 7 2
9x9= 8 1

ve sonuç karşısında. canım 9ları böyle öğret. yeni sistem ezbere karşı olduğu için bu tür şeyleri sakıncalı görmüyor.
diğerleri için de şöyle yapabilirsin. mesela 3 tane küme çiz. içlerine 5 tane elma yap. önce bunları toplattır. sonra ''defa, kere, tane'' kelimelerini kullanmaya özen göstererek ''kaç kere 5 elmayı topladın'' diye sor. bunları söyledikten sonra ''çarpı'' ve ''eşittir'' kelimelerini kullanarak; ''o zaman 3 tane 5 er elmayı çarpalım, bakalım topladığın elma sayısına eşit olacak mı'' diye sor. ve sonucu buldur. son olarak ''3 tane 5 elma 15 eder, 3 tane 5 elma 15 dir'' ifadelerini kullan. bi de burdaki 3 ün küme sayısını, 5 in küme içindeki eleman sayısı olduğunu söylemeyi de unutma tabii, bununla birlikte çarpmalarda sıranın önemsiz olduğunu ama hangi çarpanın neyi ifade ettiğini bilmesi gerektiğini söyle ki anlamlandırmaya çalışsın
bir de sayı doğrusunda gösterebilirsin. mesela bi sayı doğrusu çizersin. 0 dan 8 e kadar yaz. örneğin 4x2 yi göstericeksin. 0-2, 2-4, 4-6, 6-8 bunların arasını okla çiz. kaç tane ok çizdik de, 4, okların arasında kaç sayı var de, 2. peki hangi sayıya ulaştık de, 8. yani 4 kere 2 sayısını tekrar ettik, 4 kere 2 8 eder diyebilirsin

Kalkacak diye bir şey yok,çünkü öyle bir hakkımız yok.

3.sınıfta girdiğin sınavda öğretmenlik puanını mezun olsan da kullanamazsın.

Mezun olduktan sonra girdiğin sınavlar geçerli.

böyle bir hakkımız vardı kpss de aldığın puan 2 sene geçerliydi ama bu sene öğretmenlikler için bu geçerlilik kaldırıldı. artık sadece girdiğin sene için geçerli olacak.

böyle bir hakkımız vardı kpss de aldığın puan 2 sene geçerliydi ama bu sene öğretmenlikler için bu geçerlilik kaldırıldı. artık sadece girdiğin sene için geçerli olacak.

Dediğiniz şey farklı.

Mezun olduktan sonra girilen sınav puanı geçerli.

3.sınıfta girdiğiniz sınavın öğretmenlik puanının hiçbir zaman geçerliliği olmadı.

Dediğiniz şey farklı.

Mezun olduktan sonra girilen sınav puanı geçerli.

3.sınıfta girdiğiniz sınavın öğretmenlik puanının hiçbir zaman geçerliliği olmadı.

diyelim ki ben 2011 de de sınava girdim ve 2012 de mezun oldum ama önceki sınav puanım yani 3. sınıftaki puanım daha yüksekti onu kullanmak istedim yani böyle birşey yok mu söylemek istediğiniz şey bu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…