öğretmenlik okuyan ya da öğretmen kızlar buyrun sohbete

Bana değerli zamanını ayıran sevgili sedefonur'a teşekkür ediyorum.
Canım o kadar güzel açıklamışsın ki zamanını harcayarak ellerine, emeğine sağlık.
çok açıklayıcı oldu. Tekrar teşekkür ederim

Merhabalar,
Ben de İngilizce öğretmeniyim 12 yıllık. 7 yıldır da müdür yardımcılığı yapıyorum.
Atanacaklara şimdiden hayırlısı olur, atanmışlara da kolay gelsin diyorum.

Merhabalar,
Ben de İngilizce öğretmeniyim 12 yıllık. 7 yıldır da müdür yardımcılığı yapıyorum.
ne kadar mutlu oldum bayan bir idareci:)benim bildiğim 10yıldan sonra idareci görevinde çalışma yapılıyor ama yanlışta biliyor olabilirim beni bilgilendirir misiniz hocam ben daha yeni mezunum ama sadece öğretmen olmak istemiyorum bu arada nasıl zor mu sorumlulukları okula göre değişiyor mu biraz anlatırsanız memnun olurum:)

bugu_su da oldugu gibi, yazılarımın altında kpss simgesinin olmasını istiyorum. imza sanırım, bunu nasıl yapabilirim ? belli bir mesaj sayısına ulasmak mı gerekiyor

Merhaba kizlar ben de sinif ogretmenligi son sinifa gectim bu yeni sistem bizi tam anlamiyla ezdi gecti :-( bugun bisuru ogretmenin kadrosu belli oldu hayirli ugurlu olsun herkese ama bizim bolumden 300 kusur kisi cok az :-( seneye.boyle olmaz deniyor ama bilmiyorum sizin.bu konuda fikirleriniz neler ? Keske butun branslardan mezun olan herkes atansa kimse acikta kalmasa demin kadro alanlari izledim haberlerde hepsi nasil agliyordu uc bes yil.atanamayanlar olmali :-(

bugün atamalar belli oldu.bu atamaların kılavuzu yayınalnıyor mu mesele türkçe öğretmeni işte şu okullar şu puanalarla aldı gibisinden?
edebiyatı çok merak ediyorum çünkü ben de.

Merhabalar,

işte aradığım ilk elden bilgi :)
ben de müdür yardımcılığı sınavlarına girmek istiyorum ama çevremdeki bir çok idareci, öğretmen arkadaşlarım; bayanlar için idareciliğin pek doğru seçim olmadığını söylüyorlar. evlenmek istemiyorsan çocuk istemiyorsan başvur ama aile kuracaksan öğretmenlikten şaşma diyorlar. siz memnun musunuz idareci olmaktan?

bu düşünceye çok karşıyım sonrada niye kadın idareci yok çünkü başaramıyor kadınlar idare edemiyor oluyor!!!evet eminimki zordur ama zor diye yapılamaz anlamına gelmez, sırf evine daha çok vakit ayırmalı(!) kadın düşüncesine katılmıyorum,çünkü onunda çalışma saatleri belli yani sorumluluğu daha fazla sadece bu da bir kadının idarecilik yapmamasına engel değil bence

kadın erkek farkını gözeterek imalı bir söylem değil söyledikleri, öyle olsa ben de aynı sizin gibi tepki verirdim :) öğretmenlerin tatili daha fazla oluyor malum, idareciler daha yoğunlar yazları da okuldalar. nişanlım da ev konusunda kadının işi diye düşünmüyor, o konuda sıkıntı yaşamam ama yine de kendimce çekincelerim var. arkadaşımız da yaşadığı sıkıntıları, güzellikleri paylaşırsa belki bendeki soru işaretlerine çözüm olur

ben gayette imalı söylemlere bizzat şahit olduğum için sert tepki vermem normal geliyor bana:)paylaşsa keşke ama bir ce deyip gitti sanki

fen bilgisi öğretmenliğini bitirdim yeni mezun oldum 23 yaşındayım, sen ya da siz mi deyim şimdi bilemedim

Ben de bilemedim şimdi ne diyeceğimi aramızda yaş farkı varmış hocam:)
Ben 19 yaşındayım resim öğretmenliği okuyorum 2. sınıf öğrencisiyim bu kadar

müdür yardımcılığı sınavına girmek için 3 yıl şartı yetiyor. Gerçi yönetmelik değişikliği olabiliyor. Bir ara stajerliğin kalkmış olması yeterli deniliyordu. Şu anda 3 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra başvuru yapılabiliyor. Ben Halk eğitim merkezinde çalışıyorum derse girmiyorum hiç o konuda rahatım. okuldaki arkadaşların ne gibi sıkıntısı var bilmiyorum ama biz direk yetişkin insanlarla muhatap oluyoruz. İyi mi diye sorarsanız ne yalan söyleyeyim öğrenciye laf anlatmak daha kolay. Ağustosata gel dediğimiz kişi o kaçıncı ay diye bile sorabiliyor. Boş gününüz ya da yarım gününz gibi bir seçeneğiniz yok sabah 8 akşam 5 okuldasınız hiç işiniz olmasa bile yani vakit gidiyor e malum ev çocuklar ancak hafta sonu temizlik yapabiliyorum. Bazen kursların ilk açıldığı gün akşam başlayan kurslar olduğunda okulda kalmam gerekiyor. Ama özetle bu devirde öğretmenlik yapmaktan çok çoook çoook kolay. Hele bu bakandan sonra ne diyeyim artık?

Ben bunun biraz kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum ben mesaela öğretmenlikten daha kolay diye geçmedim Anadolu lisesinde çalışıyordum ve hem öğretmen hem öğrenci ortamından gayet memnundum. Ama kişilik olarak sanki daha böyle bir ofis çalışanı olmak bana uygun gibi geldi. Tatil olayı evet sınırlı ancak 20-30 gün izin kullanabiliyoruz ama zaten tatile çıkınca da bir süre sonra sıkılıyoruz. Ama öğretmenlik yaparken zırt pırt izin alınmaz ama idareci olunca 1 saat işim var deyip diğer arkadaşlar idare edebiliyorlar o rahatlığı var. Ben bizim kurumdan dolayı odamdan maalesef ayrılamıyorum çünkü dediğim gibi hep vatandaş hep kurslarla ilgili olduğu için kimin ne zaman geleceği belli olmuyor bu yüzden de öğretmenler odası muhabbetlerini de özlememiş değilim.
Ayrıca 7 yıl boyunca şunu gördüm (biz 5 müdür yardımcısı ve 1 müdür bir tek ben bayanım şuanda daha önceki müdürümüz de bayandı rotasyondan gitti) biz bayanlar işimizde biraz daha pirpirikliyiz, daha detaycıyız ve erkeklere nazaran biraz daha geniş düşünebiliyoruz. Tabii her erkek idareci için geçerli değil bu yazdığım. Şuanki erkek müdür yardımcılarından biri benden daha tertipli düzenli:))
Yapılmayacak diye bir şey yok yemeği yarım saat sonra yiyoruz, evi çocuklarla ve eşimle yeri geldiğinde birlikte topluyoruz, yeri geldiğinde toplamadan yatıyoruz:)) ama okula giderken artık daha rahat gidiyorum. Önemli olan yapabilir miyim? diye düşünmekten ziyade istiyor muyum? sorusu. Her insanın öncelikleri vardır. Avantaj-Dezavantaj listelemenizi yapın içinizdeki sese de artı 5 puan vererek kararınızı verin. Hakkınızda hakkımızda hayırlısı olur inşallah.

Ben de bilemedim şimdi ne diyeceğimi aramızda yaş farkı varmış hocam:)
Ben 19 yaşındayım resim öğretmenliği okuyorum 2. sınıf öğrencisiyim bu kadar
eve tyaş farkımız varmış abla de o zamanya da hocam de havalı oluyorresim öğretmenliği de yetenekle alıyor değil mi?

halk eğitim merkezi ne hocam tam olarak?şimdi siz anadolu lisesinde öğretmenlik yaptım dediniz sizin lisansta alanınız ne hocam ben orayı merak ettim anadolu lisesinden sonra halk eğitim merkezi yani cahilliğime verin öğrenmek için soruyorum ama kötü bir niyetim yokve siz mutluysanız ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…