Öğretmenlik sorunsalı :(

Ben yeni puan sisteminden anlamıyorum doğrusu Benden sonra çok şey değişti Ama dediğim gibi zamanında beğenmediğim o uluslar ilişkileri okuyan arkadaşım gümrük memuru ve 2 katım maaş alıyor Ben öğretmen olarak zor atandım
Peki bu iki yıllık uluslararası ilişkker için gecer limş ve kaç la atanıyor onlar oda önemli

Benim düşündüklerimin hepsi 4 yıllık. Öğretmenlik ve uluslararası ilişkiler arasındayım yada iyi bir bölüm önerebilecek varsa olabilir

Bence öncelikle ne olmak istediğinizi düşünün sonra karar verin.lisede alan seçiminde ailem sakın dil bölümü seçme diye çok direttiler ama seçtim 3 yıl küsüratlarla kaldım çok şükür şubatta atandım.en fazla atama olan branşlar pdr din ama bence kişisel özelliklerinize bakmalısınız

ingilizce öğretmeniyim bu sene mezun oldum, atama bekliyorum
düşün ataması en kolay olan bölümlerden biri. Ama bu sene meb resmen oyuncak etti bizi.Önce kpss yi iki ay öne aldı sonra eylül ataması yok dedi. sözleşmeli öğretmenlik getiriyorum dedi,6 yıl tayin isteyemeden çakılı kadroda kalacaksınız dedi mülakatla alım yapacağım dedi. dedi de dedi. Öğretmenlikten soğudum heves falan kalmadı. Şubatta seçim vaadi için 65le atandılar kadrolu olarak. Kpssden 85 aldım ben ama şimdi sözleşmeli olacağım...
Adalet arıyorsan haksızlığa gelemiyorsan bulaşma derim.

Ben de dinkulturunden hazirlaniyorm(ilahiyat okudum)

Ustteki arkadasa katiliyorum subatta bizim mahalleye 65 le atandi bransim

Simdi ben krizden krize giriyorum.mulakatti sozlesmeydi

En cok degisen sistem egitim.

Ailen de bu kadar hayatina karsmasa bu senin gelecegin yani..

Gittikçe zorlaşıyor haklısınız ama bizde bi aydır seminerlerdeyiz tamam sözleşmeliden iyidir ama bizde şuanda şikayet ediyoruz çünkü diğer kadrolu öğretmenler tatilde biz seminerde..

Sinif ogretmenligi yazma ogretmenlik düsünüyorsan canim.okul oncesi ve turkce branslari daha iyi.sinif ogretmeniyim.herkesin tayini vizir vizir memleketine cikarken sen doguda ya da batida da olsan koylerde uzak ilcelerde 10 15 sene dolanip duruyorsun.

Kimse beni uyarmadi.ben uyarayim seni.tayin cok zor 500 600 puanlarla 20 yillik ogretmenlerin tayini zor cikiyor.bu soyledigim sinif ogretmenligi icin gecerli.butun branslarda ise atanmak da zor artik.mulakat falan var.arastirmissindir zaten.ama is atanmakla bitmiyor inan ki.yillarca ailemden uzak yasayabilirim dersen sinif ogrt.yaz.

Benim şuan sıralamama göre sınıf öğrt gelme ihtimali biraz sallantı da türkçe garanti geliyor. Ama aklımda uluslararası ilişkiler de var şuan.

Artık kpss den belirli bir puan alıp sıralamaya girip, mülakata tabi tutulacak ògretmen adayları, Rabbim hak edene nasip etsin inşaallah...

Back
X