ohss belirtileri neler ne zaman ortaya cıkıyor

inşallah canım....umarım son yaşadığın acı olur......
allah en kısa sürede acını dindirecek melekler yollasın sana......ama bu sefer hiç ayırmasın

inşallah canım....umarım son yaşadığın acı olur......
allah en kısa sürede acını dindirecek melekler yollasın sana......ama bu sefer hiç ayırmasın

Amin canım..Melek kızım Ada'm ve Melek oğlum Ege'm in kardeşleri Naz'ımın ve Çınar'ımın hayaliyle yaşıyorum şu an....:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

hayatım vurulduğumuz iğnelerin bir yan etkisi bu
kimi vucutta iğneler çok fazla yumurta oluşmasına neden oluyor
ehil bir elde isen iyi takip ediliyorsan daha hafif atlatabilirsin ama kötü ellerde isen ölüme bile yol açabiliyor
ve ben son yaşadığım olayla emin oldum ki kesinlikle hamilel
k şansını düşürüyor
ohss riski kanda e2 hormonunun yükselmesi ile oluşuyor...
mesela benim e2 değerim 8500 oldu...
böyle olunca ilacı kesmek zorunda kaldı
ilaç kesilince de yumurtalarım olgunlaşamadan kalitesizleşti.....
yumurtalar toplanana kadar çok karnım şişmedi
ama yumurtalar toplanınca vücut hormon nedeniyle her yumurta folikülü bu sefer savunma mekanizması olarak su tutmaya başlıyo bu da karnın 5-6 aylık gibi şişmesine neden oluyo....karnındaki şişlikle bazı sıkıntılar yaşamaya başlıyorsun

biliyorsun bizdeki yumurtaların içi boşaltılıyor yumurtatoplamada
ohss olduysan bu defe orası su ile doluyo ve karın şişiyo eğer su transfere kadar geçmezse transferin anlamsız oluyor...mesela benim karnımdan su çekilecekti ama doktorumu dinledim bol proteinli beslendim ve su filan kalmadı desem yeridir...ama hormonal dengem bozuldu düşün 30 yumurta toplandı 4 tane çıktı...ve ben bi sürü serum yedim ohss oldum diye....başka şu sıkıntılar oluyo karnın şiş ise
nefes alman zorlaşıyo
ağrın oluyo
karnın gergin patlıyacak gibi oluyo
sağa sola dönerken azap oluyo
ve o su artarsa ciğerlere kaçıyo ...işte o zaman kötüye gidiyo...bu defa ciğerlerden su çekildiğini duydum....

of offf feci hael gelebiliyo demek ki benim sadece az bi şişkinliğim var öyle 5-6 aylık gibi değil bi de karnım sert.. nefes alıyorum :) rahatlıkla iştahım da iyi sayılır. bi de idrarımı yaptıktan sonra sızı oluyo e2 en son 4000 e yakındı ama ilçlarım bitmişti o zaman toplamaya kadar sorun olmadı hiç iki gündür şiş hissediyorum kendimi.. çok şükür kabız da değilim sadece azcık gazım var :))

2007 senesinde bende tüp bebek yaptırmıştım bende ohss olmuştum çok kötüydü benden de 30 yumurta toplanmıştı ve o yumurtaların yerine 6 kilo su aldı transferden 1 gün sonra hastaneye zor yetiştim istifra etmekten mahvolmuştum birde tutunca bu sıvı artıyor sonrada yavaş yavaş idrarla atılıyor tam 1,5 ay dik yürüyemedim yan yatamadım ama şimdi oğluma sarılıp yatıyorum hiç aklıma bile gelmiyor çektiklerim:34: kuzularınızı kucağınıza alınca unutursunuz allhım tez vakittte sizlerede nasip etsin herkes böyle olacak diye bir şey yok ben bir de polikistik over hastasıydım oda ohss olma olasılığını artırıyormuş

ilk denememde ohss olmadım evet karnım 4 aylık gibi büyümüştü ama 1-2 günde değil iğnelerle beraber kilo oldu sanırım.. şimdi 2iyi deneycm ohss ilkinde olmadım ya şimdi var mı hala risk...

pkolu değilim..

ilk denememde ohss olmadım evet karnım 4 aylık gibi büyümüştü ama 1-2 günde değil iğnelerle beraber kilo oldu sanırım.. şimdi 2iyi deneycm ohss ilkinde olmadım ya şimdi var mı hala risk...

pkolu değilim..

Back
X