• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OHSS olan varmı aranızda

s.a canim ben semra avusturyadan. benimde ayni sey basima geldi bende tüp bebek tedavisinde ayni sorunui yaasadim ve 1 hafta yattim hastanede benimde transferim buna ragmen yapildi. Hatta doktorum bu problemin hamilelik icin sansi artiracagini syöledi ve suan sonucu bekliyorum ayin 8 de alacam cok korkuyorum insallah rabbim nasip eder cümlemize

dün yumurtalarım toplandı dün geceden beri aşırı olmasada beni rahatsız edecek bir şişlik var tam göbek bölgemde

kasıklarım adet sancısında olduğu gibi burularak sancıyor

gögüslerimde hafif şekilde şiş

tuvalete çıkarken kasıklarım batıyor

2.5 litre su içiyorum idrar boşaltımım aldığıma yakın

proteinimi alıyorum bayağı yoğun hemde

dru ve hastanaye ulaşamadım soracaktım

bugün aslında yumurtalarımım döllenip döllenmediğini söyleyeceklerdi arayıp

kızlar durumum normalmi yani olabilecek şeylermi bende pkolu olduğum için korkuyorum

telaşlanmalımıyım sizce

dün yumurtalarım toplandı dün geceden beri aşırı olmasada beni rahatsız edecek bir şişlik var tam göbek bölgemde

kasıklarım adet sancısında olduğu gibi burularak sancıyor

gögüslerimde hafif şekilde şiş

tuvalete çıkarken kasıklarım batıyor

2.5 litre su içiyorum idrar boşaltımım aldığıma yakın

proteinimi alıyorum bayağı yoğun hemde

dru ve hastanaye ulaşamadım soracaktım

bugün aslında yumurtalarımım döllenip döllenmediğini söyleyeceklerdi arayıp

kızlar durumum normalmi yani olabilecek şeylermi bende pkolu olduğum için korkuyorum

telaşlanmalımıyım sizce

Canım ben de Ohss oldum bugün ikinciye su aldırıcam bu arada da hamileyim.Ama benim sıkıntım transferden sonra 8. 9. gün başladı.Senin için çok erken bence normal yumurta toplandıktan sonraki semptomlar.Sen işini kış tut tabi yap gerekenleri.Umarım olmadan atlatırsın telaş yapsan da yapmasan da olacağı varsa oluyor ve ben bile dayanıyorsam herkes atlatabilir.Sonuçta geçici bir durum.Allaha emanet ol.

cnm bende ohssnin eşiğinden döndüm ama doktorum bana ohssye karşı ilaç verdi sana neden vermedi acaba

yaa yazıları okuyunca korktum ben de ohss oldum aşılamadan birkaçgün sonra belirtisi oldu 1 hafta hastanede yattım hamile olduğumu da orda öğrendim şu an 9 hafta 3 günlük hamileyim bebekte şu ana kadar bi problem çıkmadı kalp atışları normal ama dediğim gibi okuduklarım tedirgin etti beni

aranızda ohss olduğu halde bebeğini dünyaya getiren ya da bebeğini sağlıklı bi şekilde taşıyan var mı çünkü okuduklarım arasında kimse yok mafoldumben

merhaba ekinsus bana bunca zamandır cvp veren çıkmadı cevabımı kendim buldum o da bekleyerek çok şükür bi problemim kalmadı bebişim 14+2 oldu.
ohss olmasının bebeğin tutunması açısından aslında iyi bişey olduğunu söylemişti dr'um, oluşan kistler bebeği beslermiş yani döllenmenin gerçekleşme olasılığı çok yüksek umarım öyle de olmuştur

Allah'ım herkese tattırsın bu duyguyu ben 7 yıl bekledim bunun için çok şükür rabbime inşallah ilk ve son tüp denemen olmuştur prş ya da en geç cuma öğrenirsin zaten sonucu hayırlı olsun şimdiden opuyorumnanaktan

merhaba ekinsus bana bunca zamandır cvp veren çıkmadı cevabımı kendim buldum o da bekleyerek çok şükür bi problemim kalmadı bebişim 14+2 oldu.
ohss olmasının bebeğin tutunması açısından aslında iyi bişey olduğunu söylemişti dr'um, oluşan kistler bebeği beslermiş yani döllenmenin gerçekleşme olasılığı çok yüksek umarım öyle de olmuştur

Allah'ım herkese tattırsın bu duyguyu ben 7 yıl bekledim bunun için çok şükür rabbime inşallah ilk ve son tüp denemen olmuştur prş ya da en geç cuma öğrenirsin zaten sonucu hayırlı olsun şimdiden opuyorumnanaktan

Allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin.

jalecim çok teşekkür ederim cevabına.bu gün kan verdim bakalım sonuç ne olacak.bende kendim bulmuş olacağım cevabımı:)sevgilerimle

Hadi bakalım hayırlı haberlerle gel inşallah :Saruboceq:

Allah bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin.

sağol Allah razı olsun Rabbim herkese nasip etsin

merhaba arkadaşlar.benimde 4 eylülde transferim gerçekleşti.ama biraz enteresan oldu.
ben pko luyum.ilk tüp denemem.28 yumurtam oluştu 10 tane 5. gün blastosistim oldu.ama ne yazıkki orta şiddetli ohss oldum.transfer günü doktorum eğer transferi yaparsa hele bi de ikiz olursa hastanelik olacağımı söyledi.ama 1 tane deneyebiliriz istersen dedi.1 tane tutarsa ohss şikayetlerim artacak ama dayanabilirsin dedi.biz de kabul ettik.transferim gerçekleşti.transferden sonra 3 gün çok sıkıntı çektim.sonra şikayetlerim yavaş yavaş geçti.
acaba bu bebişin tutmadığı anlamınamı geliyor?bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi acaba?

Merhaba bu gün sonucunu alacakmışsın inşallah bebeğin sıkı sıkı tutunmuştur sana. Bende pko olmadığı halde fazla yumurta toplamadan ohss olma riskim vardı beni de uyardılar transferden sonra 3 gün bende sıkıntı çektim biliyorsun dereceleri var hafif olduğunu söylediler geçti benimde sonra. Benim bir bebeğim tutunmuştu. Tutunmadığı anlamına gelmiycektir bence kalbini serin tut iyi haberler vermen dileğiyle.

Pko bende de var yaşım 40 olmasına ramen 18 yumurta toplandı pozitif sonuç almanın sevincini yaşıyorum ama şu aşırı şişkinlik beni zaman zaman çok rahatsız ediyor (3-4 aylık hamile gibiyim) ama bel ağrısı dışında pek ağrım yok. Transferimden beri 16 gün geçti acaba bu şişkinlik ohss belirtisi olabilirmi yoksa daha erken mi başlar, gebelik ilerledikçe şiddeti artıyor mu , başka belirtileri neler ?.

Pko bende de var yaşım 40 olmasına ramen 18 yumurta toplandı pozitif sonuç almanın sevincini yaşıyorum ama şu aşırı şişkinlik beni zaman zaman çok rahatsız ediyor (3-4 aylık hamile gibiyim) ama bel ağrısı dışında pek ağrım yok. Transferimden beri 16 gün geçti acaba bu şişkinlik ohss belirtisi olabilirmi yoksa daha erken mi başlar, gebelik ilerledikçe şiddeti artıyor mu , başka belirtileri neler ?.

ohss belirtisi çatlatma iğnesi vurulduktan birkaçgün sonra başlar şişkinlik yanında ağrı da olur
yine de dr'unla görüş tabii ki ama ohss olduğunu zannetmiyorum gebelik ilerledikçe bu sıkıntı ve şikayetlerde azalıyor zaten, ağrı da yoksa karnın alt tarafında için rahat olsun
bu ağrıların sebebi de teka-lutein denen kist oluşması bunlar da gün geçtikçe küçülüyor
mesela benim bi sefer gittiğimde kistler 6cm iken bundan 2 hafta sonra 4cm olmuş kaydirigubbakcemile2

Bebişin de hayırlı sağlıklı bi evlat olsun inşallah Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim :Saruboceq:

ohss belirtisi çatlatma iğnesi vurulduktan birkaçgün sonra başlar şişkinlik yanında ağrı da olur
yine de dr'unla görüş tabii ki ama ohss olduğunu zannetmiyorum gebelik ilerledikçe bu sıkıntı ve şikayetlerde azalıyor zaten, ağrı da yoksa karnın alt tarafında için rahat olsun
bu ağrıların sebebi de teka-lutein denen kist oluşması bunlar da gün geçtikçe küçülüyor
mesela benim bi sefer gittiğimde kistler 6cm iken bundan 2 hafta sonra 4cm olmuş kaydirigubbakcemile2

Bebişin de hayırlı sağlıklı bi evlat olsun inşallah Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim :Saruboceq:

Teşekkür ederim biraz içim rahatladı.

bendede ohss oldu, benim yumurta toplama 10 eylül transferde 11 eylülde oldu, benim agrilarim 11 eylülde basladi, transferden sonra cok sancim vardi ve hafif birde kanamam oldu, hastaneye gittim tahliller sonucunda ohss olusmustu, 4 gün hastanede yattim, pazartesi ciktim persembe günü tekrar hastaneye cagirdilar kan tahlili icin ohss hala devam ediyormu diye, bugün gittim kan tahlili yaptirdim, yarin sabah telefonla arayip tahlilimin iyi cikip cikmadigini sorucam iyi ciktiysa ohss tehlikesi tamemen gecti, yok cikmadiysa bilmyiorum artik nasil bir tedavi uygularlar, insallah tamamen gecmistir, benim transfer günüm cok erken oldugu icin o gün basladi, ama kanamamin ohss ile alakasi yokmus, önemli bir kanama degilmis öyle dedi doktor ama neden kanadim ben hala bilmiyorum :) ilk günde yerslesme kanamasimi oldu acepppp :))

bendede ohss oldu, benim yumurta toplama 10 eylül transferde 11 eylülde oldu, benim agrilarim 11 eylülde basladi, transferden sonra cok sancim vardi ve hafif birde kanamam oldu, hastaneye gittim tahliller sonucunda ohss olusmustu, 4 gün hastanede yattim, pazartesi ciktim persembe günü tekrar hastaneye cagirdilar kan tahlili icin ohss hala devam ediyormu diye, bugün gittim kan tahlili yaptirdim, yarin sabah telefonla arayip tahlilimin iyi cikip cikmadigini sorucam iyi ciktiysa ohss tehlikesi tamemen gecti, yok cikmadiysa bilmyiorum artik nasil bir tedavi uygularlar, insallah tamamen gecmistir, benim transfer günüm cok erken oldugu icin o gün basladi, ama kanamamin ohss ile alakasi yokmus, önemli bir kanama degilmis öyle dedi doktor ama neden kanadim ben hala bilmiyorum :) ilk günde yerslesme kanamasimi oldu acepppp :))

Transferi neden o kadar erken yaptılar , benim dört gün sonra oldu.

Transferi neden o kadar erken yaptılar , benim dört gün sonra oldu.

sadece iki tane saglam embiryo olusunca burda hemen ertesi günü transferi yaptilar, icimde cok umut yok, herkesinkinden farkli, bende bilmiyorum, doktorun aciklama sebebi bu, transfer günü kanamamin olmasida cok garip üstüne birde ohss oldum, simdi vücudum su toplamamasi icin hergün igne vuruyorum kendime teste kadar bunu yapmaliymisim, saglik bebislerimi alayimda kucagima dogurana kadar bile raziyim igne yapmaya, duaya cok ihtiyacim var, hersey negatif basladi zaten insallah pozitifle sonuclanir

Moralinizi bozmayın moral her şeyden önemli, bende de ohss riski vardı doktorumun söylediğine göre ohss eğer embriyolar tutarsa belirti veriyormuş, bu belki iyiye işarettir. Umarım istediğiniz gibi olur sonuç.

arkadaşlar bende ohss oldum ve çok kötü geçti 22 gün bir hastane maceram oldu ve ikizdi bebeklerim 8.haftata kalp atışı durdu kürtaj oldum allahım tüm istiyenleri kucağını boş koymasın çok zor birşey şimdi tüp bebek yaptırmaya korkuyorum dokdorum bu sefer dondururuz dedi dondurduktan sonra acaba kaç ay bekliyoruz beni bilgilendirirseniz sevinirim:emir_bebek:

Arkadaşlar merhaba. Hepimize allah acil şifalar versin inşallah. Bende pkoluyum. Perşembe günü ikinci aşılamam oldu. Öncesinde ve aşılama yapılırken doktorum beni uyardı ohss sendromunu anlattı. Bizde bukadar uğraşmışız denicez dedik hatta ohss olursam hamile kaldığımın ilk belirtisiymiş. Bugün ikinci günüm fakat bende ohss ye benzer hiç bir şey yok. Sizin nezaman başladı belirtileri. Acaba bu aşılamamdamı tutmadı. Çok uzattım kusuruma bakmayın

arkadaşlar merhabalar yazdıklarınız eski ama belki bi gören olur die yazım dedim, 6 aydır cocuk istiyoruz ama olmadı eşimdede bendede skntı yokmuş başka doktora gittim bende pko sendromu var ama az bir zayıflık seninki dedi klomen verdi yeterli gelmedi gonalf75 lik 4 gün vuruldum 17mm olmustu ii dedi ama cok yumurtam olusmus 15-20 arası e2 yüksek cıktı çatlatamam bu sekilde ohss olursun dedi 2 gün bekleyeliöm belki biraz düşer e2 dedi neyse ben 2 gün sonra gittim çatlatcam dedi azcık su toplayabilirsin dedi bnm çatlatma iğnem vurulalı 2 gün oldu ama bgn resmen karnımda bir gaz sancısı gibi bişey var bu ohss belirtisimi

Back
X