Ben Türkiyeye geleli 3buçuk sene oldu ve Türkiyeyi çok ama çok seviyorum kesinlikle pişman değilim geldigime ama yılın hep bu zamanları almanyadaki noeli çok özlüyorum şimdi heryer ışıklarla donatılmıştır bütün evler.. dükkanlarda noel için hediyelik eşyalar noel baba çam ağaçları hele birde kar yagdıysa içim huzur dolardı..inşallah günaha girmiyodurum yanlış anlamayın ben dinimi seven bir müslümanım şimdi kar yagsa almanyadaki yaşadıgım yerde akşam ışıklar altında yürüyüş yapsam ohh çok iyi olurdu
İstanbulda değilsin sanırım
İstiklal caddesinin de oralardan bi farkı yok oraya git diyecektimkaydirigubbakcemile3
süslemeler görüntü olarak benimde çok hoşuma gidiyor
ancak Türkiyede olunca özenti gibi geliyor bana bize ait bişey değil çünkü
Keşke bizimkilerde kendi bayramlarımızda bize özgü orjinal süslemeler yapsa dimi
yurtdısını yılbasında cok merak ediyorum ya rengarenk ısıl ısıl televizyonlarda filmlerde goruyorus eger oyleyse o zamanda gitmeyi cok isterim
Ben Türkiyeye geleli 3buçuk sene oldu ve Türkiyeyi çok ama çok seviyorum kesinlikle pişman değilim geldigime ama yılın hep bu zamanları almanyadaki noeli çok özlüyorum şimdi heryer ışıklarla donatılmıştır bütün evler.. dükkanlarda noel için hediyelik eşyalar noel baba çam ağaçları hele birde kar yagdıysa içim huzur dolardı..inşallah günaha girmiyodurum yanlış anlamayın ben dinimi seven bir müslümanım şimdi kar yagsa almanyadaki yaşadıgım yerde akşam ışıklar altında yürüyüş yapsam ohh çok iyi olurdu
Canim noel ayri yilbasi ayri. Noel hristiyanlarin bir bayramidir, yilbasi ise yeni yilin gelisi.
Türkiye'de bu iki seyi cok karistiriyorlar. Noel baba, cam agaci vs vs. bunlar, noel bayraminin bir parcasidir, yani hiristiyanlar bayramlarini kutlarken, nasilki biz ramazanda karagöz ile hacivatla egleniyorsak, onlarda noel babalariyla egleniyorlar, veya evlerini cam agaclariyla süslüyorlar.Ama benim anlamadigim bir nedenden dolayi Türkiye'de bunlari yil basi geldiginde ortaya cikarirlar, ki yilbasiyla bunun bir alakasi yoktur. Yurtdisinda hic bir Türk ailesinin evini bu aylarda cam agaciyla veya noel babalarla süsledigini göremezsiniz. Almanyada nasil bilmiyorum ama en azindan benim yasadigim ülkede böyle. Hatta Türkiye'de neden bu aylarda bunlar kullanilir anlam veremeyiz bile.
Kimse yanlis anlamasin, tabiki hos görüntü veriyor, ama bu birazda özenti gibi geliyor bana.
Aynen canim yaa.Bende bunu yazacaktim,ellerine saglik sen dile getirmissin.
Hristiyanlikta Noel dini bir bayramdir.Ayni bizim ramazan ve kurban bayramimiz gibi.Ama yilbasi da cok farkli bir bayramlaridir.Maalesef Türkiye'de bunu karistiriyorlar.Noel babaymis,cam agaciymis bunlar hristiyanligin dini bayraminin simgesidir.Herkes istedigini yapmakta özgürdür ama hristiyanlar nasil benim ramazan ayimda oruc tutmuyorlarsa,kurban bayraminda kurban kesmiyorlarsa bende onlarin bayraminda agac magac süsleyemem.Tamam hos bir görüntü ama bizim cocuklarimizin Ramazan bayraminda güzel kiyafetler giyinip seker toplamalari da hos bir görüntü mesela.Ama benim hic bir Alman arkadasim gelipte benim bayramimin simgesini yapmiyor.
Türkiye'deki bu özentilige sasirarak bakiyorum.Gercekten cok üzülüyorum.Biz icinde olmamiza ragmen hic de özenmiyoruz.
.
Evet bencede asil türkiyedekilerde var özenti. Bizim icin özenti degil cünki bunlarla birlikte büyüdük. Siz saniyor musunuz ki almanlar dinlerine cok bagli olduklari icin kutluyorlar noeli? Aslinda noel hristiyanlar icin cok önemsiz bir bayram, sadece atmosfer ve görüntü güzel oluyor diye bukadar kutluyorlar.
Yoksa onlarin oruc tutma zamanlarida var, kilisiye gitme zamanlarida 90% kimsenin aklina bile gelmiyor almanlar cok inancsiz diger ülkeleri bilemiyecegim ama bence oralardada öyledir.
yasak olmasaydi burda bir mesaj paylasacaktim alinti olarak..ama neyse...sadece yazik diyorum..acaba hiristyanlarda bize ait olan birseye özeniyorlarmi cok merak ediyorum..istersen degiselim..bende o güzelim türk bayramlarini özledim..cocukluk yaslarimda türkiyedeydim..en güzel günlerimi vatanimda yasadim..senağlama
yasak olmasaydi burda bir mesaj paylasacaktim alinti olarak..ama neyse...sadece yazik diyorum..acaba hiristyanlarda bize ait olan birseye özeniyorlarmi cok merak ediyorum..istersen degiselim..bende o güzelim türk bayramlarini özledim..cocukluk yaslarimda türkiyedeydim..en güzel günlerimi vatanimda yasadim..senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?