ok fena Noel zlemi ekiyorum:(

İstanbulda değilsin sanırım
İstiklal caddesinin de oralardan bi farkı yok oraya git diyecektimkaydirigubbakcemile3

süslemeler görüntü olarak benimde çok hoşuma gidiyor
ancak Türkiyede olunca özenti gibi geliyor bana bize ait bişey değil çünkü
Keşke bizimkilerde kendi bayramlarımızda bize özgü orjinal süslemeler yapsa dimi

kizzz gel senle yer degistirelimmm valla all buralar senin olsun! bana türkiyemiii verinn! evet dediginn gibi buralar cok güzel az önce kutlamalari izledik heryer havaifisek ama bunlarin hic biri tatmin etmiyor beni! keske türkiyede ailemin yaninda olsamm baska ne isterimm ki:gitme:

oralara gitmedim ama izmittede süslemeler var çok az ama almanyada çok daha farklı almanlar evlerini bahçelerini falan süslüyolar onlar çok güzel oluyor

Canım valla ben yurtdışında yaşamıyorum ama sadece 1 kez noel zamanı münihe gitmiştim, sanırım 3 yıl önce.
O kadar güzeldiki ben bile kasımın ortalarına doğru gıdıklanmaya başlıyorum.yerimseniben
Hamilelikti, bebekti derken 2 yıldır bir yere gidemiyorum doğru düzgün, genelde dert etmiyorum ama ben de bu yıl çok strese girdim bir yerlere gidemedim diye. 12 aralıkta bilet almıştım nürnberge gitcektim ama oğlan ishal oldu, benim gözüm şişti, gidemedim ve nasıl mutsuzum anlatamam.
Senki yıllarca bu düzene alışmışsın, bunların eksikliğini duyman çok doğal, sakın kendini suçlama.
Kendine iyi bak. noel falan da kalmadı bu zamana zaten, seneye inşallah oralarda olursun o zamanlar...

yurtdısını yılbasında cok merak ediyorum ya rengarenk ısıl ısıl televizyonlarda filmlerde goruyorus eger oyleyse o zamanda gitmeyi cok isterim

aynen öyle.. pek bir fark yok.. hatta en eglenceli kismi noelpazarina gidip catlayincaya kadar yemek ve bir yandan soguktan donarken sicak sarap icmek :)

biz evde her iki dinin bayramlarini da kutluyoruz.. evde iki din oldugu icin..hepsinin kendine göre güzelligi var...

Evet dogr söylüyorsun bende uzak kalsam bende özlerdim herhalde... Hic tatile gelmiyor musun buraya? Günaha neden giresinki sen sadece dogup büyüdügün ortami ve özelliklerini özlüyorsun. Bizde böyleyiz iste asagi tükürsen sakal yukari tükürsen biyik mi sali burda kalsak türkiyeyi özleriz,, türkiyeyi gitsek burayi özleriz.

Aynen canim yaa.Bende bunu yazacaktim,ellerine saglik sen dile getirmissin.
Hristiyanlikta Noel dini bir bayramdir.Ayni bizim ramazan ve kurban bayramimiz gibi.Ama yilbasi da cok farkli bir bayramlaridir.Maalesef Türkiye'de bunu karistiriyorlar.Noel babaymis,cam agaciymis bunlar hristiyanligin dini bayraminin simgesidir.Herkes istedigini yapmakta özgürdür ama hristiyanlar nasil benim ramazan ayimda oruc tutmuyorlarsa,kurban bayraminda kurban kesmiyorlarsa bende onlarin bayraminda agac magac süsleyemem.Tamam hos bir görüntü ama bizim cocuklarimizin Ramazan bayraminda güzel kiyafetler giyinip seker toplamalari da hos bir görüntü mesela.Ama benim hic bir Alman arkadasim gelipte benim bayramimin simgesini yapmiyor.
Türkiye'deki bu özentilige sasirarak bakiyorum.Gercekten cok üzülüyorum.Biz icinde olmamiza ragmen hic de özenmiyoruz.
.

Son düzenleme:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis budur işte !!! özentilikten başka bişey değil !!! çok yazık ! batılaşma kouyor bunlar hep ! allah sonumuzu hayır eylesin :Saruboceq:

yasak olmasaydi burda bir mesaj paylasacaktim alinti olarak..ama neyse...sadece yazik diyorum..acaba hiristyanlarda bize ait olan birseye özeniyorlarmi cok merak ediyorum..istersen degiselim..bende o güzelim türk bayramlarini özledim..cocukluk yaslarimda türkiyedeydim..en güzel günlerimi vatanimda yasadim..senağlama

Son düzenleme:
Ben bizler icin bunu özenti olarak görmüyorum, asil Türkiyede yasayanlarinki özenti.
Ama Almanya`da dogmus büyümüs bir insan icin tabiki tanidigi, bildigi, gördügü ve yasadigi bir dönemdir noel.
Bu sene salonda cam agacimi süsledim ve cok mutlu olduk ailecek. Geceleri ve sabahlari hava kararmisken evin ici isil isil cok güzel oluyor.
Özenle süslerimi kaldiracagim, seneye yine bir cam agacimiz olacak.
Cam agacsiz bir kis dönemi düsünemiyorum artik hele birde kar yaginca disarida, cok romantik bir dönem oluyor.
Gercekten bunlari yasamak lazim yorum yazmadan önce, bilmeyenler yasamayanlar ve hissetmeyenler tabiki anlamayacaklardir ama empati kurup düsünülürse hayati cok güzellestirdigi bir gercek.

Evet bencede asil türkiyedekilerde var özenti. Bizim icin özenti degil cünki bunlarla birlikte büyüdük. Siz saniyor musunuz ki almanlar dinlerine cok bagli olduklari icin kutluyorlar noeli? Aslinda noel hristiyanlar icin cok önemsiz bir bayram, sadece atmosfer ve görüntü güzel oluyor diye bukadar kutluyorlar.

Yoksa onlarin oruc tutma zamanlarida var, kilisiye gitme zamanlarida 90% kimsenin aklina bile gelmiyor almanlar cok inancsiz diger ülkeleri bilemiyecegim ama bence oralardada öyledir.

bende almanyadan geldim ama özelliğim asla katı kurallarım yok ne kendime lkarşı nede
başkalarına karşı bence tolerans sözünü ve davranışını öldürmememiz gerekir ,
her aşırılık tolerans eksikliğinden gelmedir teraziyi aşırıya
ülkemizde kaçıranlar yok değil yıl başı kutlamaları bende severim ama evimde noel ağaç hiç bir zaman olmadı sonuçta ben yeni yılı kutluyorum isa nın doğum gününü değil !kaydirigubbakcemile2

akannehir aynen :gitme:turkbayragiturkbayragiturkbayragi

arkadaşım ben Türkiyeyi ve bayramlarımızı çok seviyorum öyle agac falanda süslemem ben sadece o dışardaki ortamı özledim değişmeye gelince yok almim:) memnunum ben Türkiyeden bidaha almanyada yaşamakta istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…