ok fena Noel zlemi ekiyorum:(

Ben de ABD'deyim, burda da Noel icin butun insanlar heyecanla hazirliklara baslar. Cam agaclari, ev ve sokak suslemeleri. neler neler var... Ama nedendir bilmem, ben hic sevmiyorum, bu kadar olur yani, "Christmas" ve "Thanksgiving" bayramlari ozellikle bana acayip itici geliyor. Neden boyleyim ben ya :S

Evet suslemeler benimde cok hosuma gidiyorsengözlerimebaksanab rengarenk....Ama keske Turkiye'de yasasamda,tek ozledigim bu anlattiklariniz olsa...

Ahh ah ben hiç birzaman öyle bir ortamı yaşayamadığım halde keşke diyorum.Bende görebilseydim noel zamanını,anca filmlerde görüyoruz.Muhteşem bir atmosfer oluyor.Senin özlemen çoook normal canım yaa.Ben olsam senin yerinde bi kaç günlüğüne kaçamak yaparım eğer imkanın varsa

bizde yılbaşı akşamlarında yemek yer standart tombola oynarız kayınpederim küçük bir ağaç var onu süsler

ama ben kendi bayramlarımızı daha çok seviyorum akraba ziyareteinden ibaret değil bir manevi havası güzelliği var yapılan yemekler bayramlaşmalar şeker toplamaya gelen çocuklar bayram namazları açıkçası başkalarının bayramlarını överken endi bayramlarını sadece ziyarete indirgeyen yorum hiç hoş olmamış

Son düzenleme:
ben de çok severim noeli
yumurta bayramını
cadlar bayramını
noelde en çok istiklali benzetirim almanya
ışıl ışıl olur
çok uzak değilsiniz bi ist. kaçamağı yapabilirsiniz

ayyy ne güzeell o güzelliği yaşamak isterdim bende.

ben noel moel anlamam ama öyle bi anlatmışsın ki canım çekti,göresim geldii :))))))

ben de çok severim noeli
yumurta bayramını
cadlar bayramını
noelde en çok istiklali benzetirim almanya
ışıl ışıl olur
çok uzak değilsiniz bi ist. kaçamağı yapabilirsiniz

arkadaş böyle yazınca ben de yanlış anladım heralde.. noel denen şey hz isa nın doğumu değil mi ben mi yanlış biliyorum yani 25 aralığa denk geliyo.. ya beni bu konuda biri aydınlatırsa çok sevinirim, aramızda hristiyan olan arkadaşlar varsa özellikle çam ağacı figürü hristiyanlıkta ne anlama geliyor ya da hristiyanlar 25 aralık ve 31 aralık tarihlerine nasıl bakıyorlar? ben yeni yıl kutlayan bir insanım dünyanın her ülkesinde olduğu gibi, ama noel bana biraz özentilik geliyor, tamam hz isa da bir peygamber ve hristiyanlık da kutsal bir din ama herkes kendi dininin bayramını kutlar, ama bu demek değil ki bu tip bayramlarda güzel şeyler yapılıyorsa örneğin paskalya çöreği ya da yeni yılda hindi yemek ya da hediyeler vs, bunlar dinen bir sembol anlamı taşımadığı sürece yaparım mutlu olurum. o yüzden merak ettim çam ağacı sembolünün ne anlama geldiğini CADIARZU

sana katılmıyorum maalesef, senin için belki bir şey ifade etmiyo olabilir ama böyle bi genelleme yapmamalısın tadı kalmadı diye. bayram sabahı ailecek edilen kahvaltı beni çok mutlu ediyor mesela, babamın elini öptüğüm yılın tek zamanı bu bayramlar ve ben onu onurlandırmaktan büyük keyif alıyorum, bi çok insan bunu gericilik olarak düşünüyor biliyorum umrumda da değil işin aslı, ayrıca bayramlarımızın çok derin anlamları vardır tek hadise akraba ziyareti değildir, halloween'in insanlığa ne gibi bir getirisi var eğlence dışında bilemiyorum gerçekten ama en azından kurban bayramında maddi imkanı olamayan aileler çocuklarına et yediriyor

ayy ben noeli hiç böle yaşamadımm.öle anlatmışsınki canımm insanın özlem çekmemesi elde deil.
türkiyede anlattığın gibi olmuo canımm.mağaza witrinleri hariç :))
sende ewinde küçük çalışmalarla o ortamı yaratabilrsn güselim.azda olsa bu özlemini gidermiş olursn heralde:teselli:

ben Türkiyedeki bayramlarıda çok seviyorum hele ramazan ayında Türkiyede oruç tutmak bambaşka

bende bu sıralar bretzel canım istiyor ama satan yok bilende yok :icecream:

ben varnada yaşıyorum şehrin en sevdiğim zamanı heryer ışıl ışıl kocaman süslü ağaçlar eğer bu dönemler türkiyedeysem bende çok özlüyorum bu havayı...

ben varnada yaşıyorum şehrin en sevdiğim zamanı heryer ışıl ışıl kocaman süslü ağaçlar eğer bu dönemler türkiyedeysem bende çok özlüyorum bu havayı...

evet benim teyzemler bulgaristanda telefon ediyorlar bir görseniz buralar nasıl güzel oldu diye..
bizde o atmosferi evimizde yaşamaya çalışıyoruz...
geçen sene kar spreyleri ağaç süslemeleri vs çalışmalar yapmıştım.
ama nedense bu sene içimden hiç bişiy yapmak gelmiyor
oturup tv izle meyve ye vs..günlük şeyler işte...

neden yanlış anlayalım ki senin bakış açın önemli ve inşallah en büyük derdin bu olur hayatta

ne demek istediğini çok iyi anlıyorum çünkü hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum,insan çok özlüyor,yılın bu günleri bişey eksik gibi geliyor,ışıltı eksik a.s

yurtdısını yılbasında cok merak ediyorum ya rengarenk ısıl ısıl televizyonlarda filmlerde goruyorus eger oyleyse o zamanda gitmeyi cok isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…