ok heyecanlym korkuyorum

mutluluklar dilerim. her işe kendiniz koşturmayın sakın. eşiniz de mutlaka yardımcı olmalı. sonuçta ikiniz de çalışıyorsunuz..

BEN 6 YILLIK EVLİYİM SABAH 8.30 AKŞAM 6 ÇALIŞIYORUM
AYRICA 2.5 YAŞINDA BİR BEBĞİM VAR ANNEM BAKIYO
EŞİM 6 YILDIR DAĞITMAK DIŞINDA ASLA BİR İŞE YARAMAZ
BU SENE EV ALDIK 6 ODALI MAŞALLAH EVE GELDİĞİ AN BÜTÜN ODALARA BİR DÖKÜT BIRAKIP DAĞITIR.LAF SÖYLEDİĞİN ZAMAN KAVGA SÖYLEMEZSEN SİNİRDEN BEN ÇATLIYOIRUM

AMA HERKEZİN SÖYLEDİĞİNE GÖRE HİÇ ÇALIŞAN İNSANIN EVİ GİBİ DĞEİL ÇOK TERTİPLİ DERLER:utangac:

CUMA GECE ÇAMAŞIRLARI MAKİNAYA ATARIM ONLAR YIKANIR
HER CUMARTESİ CAMLARDA DAHİL OLMAK ÜZERE EVİ KOMPLE TEMİZLERİM (BU ARADA CUMARTESİ GÜNLERİ 1'E KADAR ÇALIŞIYORUM) SONRA ÜTÜMÜ YAPARIM.
PAZAR GÜNÜNÜ OĞLUMA AYIRIRIM ONU GEZMEYE GÖTÜRÜRÜM.
EV TEMİZ VE DÜZENLİ OLDUĞU SÜRECEDE HİÇ YORGUNLUĞUM AKLIMA BİLE GELMİO şakkıdı

Canım öncelikle mutluluklar dilerim.
3 aylık evli bir bayan olarak sana tavsiyem kesinlikle herşeye koşup eşini buna alıştırma..:umursamaz:
Mutlaka ona da bir iş ver..
Belki çok iyi ütü yapamaz,o da makineden çamaşırları alıp asın veya kurumuş çamaşırları toplasın,katlasın..
Belki çok iyi yemek yapamaz ama sebzeleri yıkasın,sofrayı kursun,toplasın..kaydirigubbakcemile
Tek başına atomkarıncavari bir kadın olmaya çalışırsan senden hep aynı standartta şeyler bekler ve sen iş hayatıyla birlikte bunu bir yere kadar kaldırabilirsin.
Misal benim eşimin iş yapması demek az işlerin çoğalması demektir.benneyaptımki
Aşkım salatalık doğrar mısın derim,hemen salatalık nerde diye sorar..
Allah aşkına salatalık nerede olur,banyoda mı?Buzdolabına baksana..:dilcikar:
Ama ben yılmıyorum,yardım etmeyi öğrenecek!:kızgın:
Demek istediğim standardı çok yüksek tutma arkadaşım sonra hep aynı şeyi bekler..
Nasıl alıştırırsan
öyle gider..sengözlerimebaksanab

Vallaha hayat müşterek şimdiden eline dizginlerini verirsen herşeyi ben yapıcam dersen bütün işler üstüne yığılır ,altında kalırsın.Bana kalırsa durumunuz iyise çağır eve temizlikçi bayan mis gibi.Bütün temizliğin herşeyin olur.Kendini yıpratma,bayanlar çabuk çöker

herkes senin gibi inan ev hanımlığı böyle çalışıyorsan işin daha zor tatlım

Eşine bakmak mı. Tuhaf bir tabir olmuş. Bence akışına bırak. Elbet Allah yardım eder bir şekilde düzene koyarsın. Yani koyarsınız. Artık iki kişisiniz...

tam 20 gün sonra evleniyorum evleneceğim insanı çok seviyorum ama evliliği yürütebilir miyim biilmiyorum görevim haftada 3 gün sabah 6 akşam 8, diğer günlerde 8.30 ve akşam 6 olduğundan ev işlerini nasıl yetiştiririm diye düşünüyorum benim gibi olupta evinin işini halleden ve kocasına bakan var mı? :a015:

off off ben sana bi oturup nasıl çalıstıgımı anlatsam kendi mesai saatlerine dua edersin keşke ben senin gibi çalışsamm ben sabah 9 aksam demeyim :) gece 10 bucuk kendi dükkanımızda duruorum eşin napıo diosundur oda calışıor o da aynı saatlerde mesaisini bitirio bazen daha bile geç cıkıor ben dükkanı kapatıp kayınvalideme geçiorum benim evim cok uzak gece 12 de falan gelior evde otrmadan yatıorum diğer günler yemek hazırla bulasık derken gece 12 oluyor bu tempoyada alıstım hafta sonundan yapıorum yemeklerimi temizliğimi ütümü benim tek sikayetim pazar günüm iş yapmakla geçior ama işte ne yapalım geçinmek kolay değil allaha sükür işlerimiz var
sende herşeyini yetiştirirsin korkmaa insan alısıyor sen şimdi bence evliliğinin tadını cıkarr

-sabah 9 akşam 18:00 rası çalışıyorum.c.tesi pazar tatil..
evt yetiştiriyorum...pazar gününden yapmam gereken yemekleri yapıyorum çorba gibi o anlık yapılması gerekenleri gelince yapıyorum..yemek yedikten bulaşıkları yıkadıktan sonra patlıcan yapacaksam iki dk soğan sarımsak salça patlıcanlar yıkarım doğrarım hemen ocağa yatana kadar pişer soğur doğru dolaba
-evimin temizliğini perşembeden çamaşırları yıkayarak başlıyorum..perşembe bu işi hallederim..
-cuma günü evin sadece tozunu alırım.wc banyo temizlerim ciflerim ç.sularından geçiririmmm.
-c.tesi elektirk süpergesi açılır yerler silinir...tozlar alınmıştı çamaşırlar yıkanmıştı..c.tesi günü birde ütü yaparım..
-erken kalkarım kocam kalkana kadar bir tencere yaprak sarması yaparım doğru ocağa kahvaltıda bile yer..çayı demler kaldırırım...hatta kocama ağdasını bile yaparım k.altı sırtı vs.vs..:)
ben heryere yetişiyorum ama eşimde ben yapacam diyor oda yapıyor hatta bana nasıl yetiştirdiğimi soruyor seni göremiyorum der evet atom karınca gibiyim çok hızlı hareket ederim..sonra c.tesi öğleden sonra ve pazar bana ait oluyor..pazar günü 3-4 adette korku ve macera filmi izleyerek geçirmem gerek çünkü...
herşeyi aynı anda yapamazsın eşinde yardım etmeli

Kesinlikle evlenmiycem. Anaaaammm bu nee. Hem işte çalış birde evde... Yok bekarlık sultanlık valla kendim kaznaıp kendim harçıyorum, Canım isterse temizlik yapıyuorum istemezsem yapmıyorum ...Hesap soran da yok ev arkadaşım da ben gibi :D Şuradaki evli bayanların yorumundna sonra yok ben ben böyle bekar rahat,mutlu ,stressiz..ıyi böyle iyi

Birde kesinlikle adamın yaptıklaırnı beğenmeyip herşeyi siz yapmaya kalkmayın. Bırakın iyi kötü yapsın,yardım etsin, karpuz gibi yatmasın köşede. Herşeyi siz yaparsanız adam öyle alışır bu sefer siz yardım et dediğinizde yapmaz.. Başta babam olmak üzere çevremde gözlemliyorum böyle..

Birde çok cefakar olmayın harcayın gitsin. At ulaşıklaır makineye yada çok mu bunaldon çağır temizlikçi, ordan kıs burdan kıs eee canına yazık değil mi tabi maddi bakımdan zora düşmeyecekseniz, yoksa bence cimrilik yapma :)) ıki kaşığın birini kıracaksın derler ya valla cefakar olunca kıymet bilinmiyor..Nazlı olcen, cadı olcen, aşırıya kaçmadan azcık şikayet etcen , ıh mıh diycen, öyle cefakar, erkek gibi kadın olmeyecen bu sefer tüm işler,çile sana kalıyo, adamlar kılını bile oynatmıyo...

Son düzenleme:
bencede kesinlikle alistirma derim.kocacim benim ne cok yardim ediyormus bana yorumlari okuyunca anladim.bak bana ben calismiyorum ev hanimiyim 6 aylikta evliyim.kocam calisiyor aksam gelir 6 gibi eve hic oturmaz.askim ben ne yapayim diye sorar hemen yemek yapiyorsam salata yapar sofrayi hazirlar hazir degilse falan kaldiriken mutlaka yardim eder.bi pazar gunu tatil adamin o gun kahvaltiyi o hazirlar yemegi hep birlikte hazirlariz genelde.temizlik yyapiyorsam oda siler mutlka bi isin ucundan tutar..banada nasil alistirrsan oyle gider demislerdi ben de boyle alistiriyorum yarin birgun calisirim cocuk falan olur.vereliniortak

KIZLAR bende bir yıllık evliyim ve cumartesi akşama kadar çalışıyorum bi pazar günüm var..hepsi bir güne sığmıyor tabiki ama işten geldikçe akşamları yapıyorum bazen isyan edip ağlıyorum ama yinede mecburum guclubacismile

Sımdıden tebrık ederım, dılerım mutlu bır evlılıgınız olur.

Bende calısan bır bayanım. Sabah 08:00 evden cıkısım, 19:30 ıse eve varısım. Ustelık Cumartesı gunlerı de tam gun calısıyorum.

Fakat her ısımı yetıstırıyorum.

Ikı kısı oldugumuz ıcın cok dagıkınlıgımız olmuyor.

Benım bellı bır program lıstem yok. Bır aksam utu yaaprım, bır aksam camasır yıkarım, bır aksam toz alırım... Amac pazar gunune olabıldıgınce ıs bırakmamaktır. Islerım bırıktıgı zaman esımı ımdadıma cagırırım. Kaytarmak ıcın yr arar, fakat yıne de yapar.

Yemek konusu; bır gun onceden yemegımı hazırlarım. Corba, salata gıbı pratık yıyeceklerı ısten gelınce hazırlarım.

Sımdı yaz mevsımındeyız ve sıcaklardan yemek yıyemıyoruz. Bu nedenle artık yemek yapmıyorum, salata ıle gecıstırıyoruz.

Esım 21:00 e dogru geldıgı ıcın bana arta kalan zaman dahı oluyor.

Yanı, ısler gozunuzu korkutmasın. Butun ıslerı bır gunde yapmak zorunda olmadıgınızı bılın, kımı zaman mustakbel esınızden yardım ısteyın. Bastan alıstırmanız cok daha faydalı olacaktır.

ayygözüm korktu evlenmiycem ben ya :(
Annem tatildeyken yemek yap sofra kur topla bulaşık yıka çay yap evi süpür mahvoluyorum bide çamaşır ütü babamın dağınıklığı anne gel diye ağlıyorum ben nasıl ev bakarım tamam yapabilirim ama mahvolurum

Back
X