Okb derdi

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
Merhaba arkadaşlar. Okb hastasıyım, çalışıyorum, yakında bir bebeğim olacak. Bu hastalıkla ona nasıl bakacağım diye çok dert ediyorum. Bu titizlik hastalığıyla yaşamak çok zor. Eve ne getirsem yıkıyorum. Eşimin ailesi hastalığımı bilmiyor, bilse de anlamaz. Bebeğim olunca herkes ziyarete gelecek diye bile takıyorum şimdiden. Nasıl temizliycem evi. Bebeğimi her tuttuklarında bunalıcam. Her gün yıkamak istiycem. Lütfen ters şeyler yazmayın alınıyorum. Benim gibi olanlar varsa dertleşmek istiyorum.

Yeterli tedavi aldığınızı düşünmüyorum. Ben de eski OKB hastasıyım ve yıllarca tedavi gördüm. Gebe iken ilaç tedavisi dışında terapi alabilirsiniz, yetkin bir psikolog gerçekten yardımcı oluyor.

Bu durumu okb hastası olmanızla ilişkilendirmemeyi denemelisiniz. Hormonal bir durum gibi geldi bana değilse bile bu durumun geçici olduğunu ve her kadının bu süreçte bu kdar telaşlı olduğunu biliyorum. Sakin kalmalısınız her telaşı hastalığa bağlamak yerine kendinizi anlayıp herkesin bu süreçlerden geçtiğini bilmelisiniz zamanla telaş azalıcaktır

Ne kadarlık hamilesiniz en azından o zamana kadar destek alın çünkü lohusalıkla beraber iyice bunalıma girebilirsin
Eşinin haberi yoksa o da garipser ve tepki gösterir sonrasında dediğim gibi bide lohusa halinle daha kötü olursun.
Lütfen iyi bir psikiyatriste git belki doğuma kadar çözersin
Allah yardımcın olsun…

Eşinizin ailesinin nasıl haberi yok?
Görüşmüyor musunuz?
Görüşüyorsanız illa ki haberleri olmaz mıydı, demekki o kadar da rahatsız değilsiniz.
Hamilelik lohusalık zaten böyle takıntılar yapar her kadında. Üstüne düşmeyin, düşünmeyin, yaşayın. Geçecek o dönem. Kendinizi nasıl teskin ediyorsunuz bilmem ama yapabilirsiniz.

Ben doktor tarafından lisede OKB teşhisi almış biriyim. Benim takıntılarım düşünce konusundaydı. Senelerce tedavi aldım daha yeni düzelme belirtileri gösterdim. Ama ben ilaçlarımı uyku yapıyor diye kullanmamıştım başta sonra başladığımız yere geri döndük. Muhakkak tedavi görmeniz lazım zira kendiliğinden düzelmiyor maalesef. Çok geçmiş olsun bizimle alay ediyor bazıları ama bir bilseler lanet bir hastalık bu. Kapıyı kapattım mı diye bir de fotoğrafını çekiyordum ben.

Bende okb hastasiyim..tedavi de gordum ama duzelme olmadi.bu arada evli de degilim.eskiden bebek bakmayi fln gozumde cok buyuturdum. Sonra yegenlerim oldu.bezlerini de aldim tuvalete de goturdum.hatta misafir hic sevmem ama ablam lohusayken bizde kaldi o yuzden misafirler hep bize geldi fln.yani diyecegim o gun gelince bi sekilde yapiyosun ve hersey oluyo ya cidden suan gozunde buyudugu gibi olmuyo..

Ben de OKB yim. Gebelikte ilaç kullanmadım. Bebek doğunca o telaşla okb kalmıyor. Tabi lohusalığın iyi geçmesi lazım. Eşinizden bu konuda destek isteyebilirsiniz.

Sağ salim bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin

Mutlaka doğum sonrası tedavi olmaya bakın. Kadının biri bu hastalıkta oğlunu çamaşır suyu ile yıkıyordu. Çocuğun her yeri yara içinde. Sizde o derece değilsinizdir inşallah yazık çünkü çocuğa. Temizlik hastası bir annem olsun istemezdim m mutlaka tedavi olun bende kullandım ve iyiyim

Şu an bu durumdan muzdarip olan sadece kendinsin tedaviye devam edip etmemek senin seçimin olur fakat bebeğini dünyaya getirdiğinde o da bu durumdan etkilenecek ve ileride onun hayatı sana göre şekillenecek. Bu yüzden tedavi görmen gerek.

Siz hep mi böyleydiniz yoksa bir şeyler mi tetikledi? Psikoterapi alın. Bende pandemi dönemi olmuştu hem de çok ağır vaka idim. Ben EMDR tedavisi gördüm. Şimdi tamamen normale döndüm.

Okb yı fırsata cevıren bı Kadır Ezıldı var sanırım:)
Adam peteklerı sökup yıkarken meshur oldu:)
Tedavı olmadan neden cocuk sahıbı oldunuz kı?Hadı oldu,baslayın tedavıye acıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…