O bendede bazen oluyor elimi yıkasam bile bazen belli bir sayıda yıkamalıyım gibi ..OKB de normal evet bende de var ama sürekli kontrol etme takıntısı, belli davranışları tekrar etme, hastalık ölüm korkusu var. O davranışları yapmazsam ya da kontrol etmezsem çok kötü oluyorum.Psikoterapi almıştım ama düzelmedi. İlaç kullanmak istememiştim ben. Çok sinir bozucu bir şey maalesef. İlaç kullanmak size iyi geliyorsa faydası olur.
Çok kötü gerçekten bir yerden sonra artık bıktırıyor her şeyden. Odaklanamama engel oluyor vs. Ama ilaç kullanmaya yanaşmak istemedim hiç. Siz gittiniz mi daha önce bir uzmana, yeni mi başladı bu durum?O bendede bazen oluyor elimi yıkasam bile bazen belli bir sayıda yıkamalıyım gibi ..
İste bana çok igrenc geliyor sanki salyası akmış yüzüne dokunmuş heryere öyle dokunuyor tahammül edemiyorum sürekli temizlemektende bıktım hem ellerimi hem insanların bilinçsizce dokunduğu yerleriDegil.
Randevu aldım bekliyorum suan sadece hafif bir depresyon ılacı alıyorum ama ise yaramıyor bende ellerimi yıkamaktan bıktımÇok kötü gerçekten bir yerden sonra artık bıktırıyor her şeyden. Odaklanamama engel oluyor vs. Ama ilaç kullanmaya yanaşmak istemedim hiç. Siz gittiniz mi daha önce bir uzmana, yeni mi başladı bu durum?
İnşaAllah ilerlemez sizde bir an önce geçerRandevu aldım bekliyorum suan sadece hafif bir depresyon ılacı alıyorum ama ise yaramıyor bende ellerimi yıkamaktan bıktım
İnsALLAH şizede sifa dilerimİnşaAllah ilerlemez sizde bir an önce geçer
Adınıza çok üzüldümMerhaba kızlar ,
Sorunum şu normalmi düşüncelerim lütfen cevap verirseniz sevinirim.
Biri elini yüzüne ne bilim dalgınlıkla eliyle saçıyla yüzüyle uğraşıp bir yere dokununca gidip o elle dolabı açınca dayanamıyorum silesim geliyor .Mesela biri kalktı yüzünü yıkamadı o elleriyle bir yere dokundu veya yiyecek dolabını açtı bunu görünce midem bulanıyor ve buna benzer şeyler tabi herkes elini yıkamıyordur sürekli ama bunlar normal gündelik olan şeylermi sizce?
Mesela elim ıslakken unutup yere dokunuyorum öylece dolabı açtım birseylere dokundum dolabın içindeki herseye bulaşmış hissi veriyor bana? Yüzüyle biri aynanın karısında oynasın ordan geçerken bile zorlanıyorum mesela..
Böyle bir sürü şey var ..
Bu takıntılar bende de vardı. Nasıl yendim galiba üstüne gittim pisse pis dedim. Su an böyle değilim ama çok müsaitim o hale dönmeye.İste bana çok igrenc geliyor sanki salyası akmış yüzüne dokunmuş heryere öyle dokunuyor tahammül edemiyorum sürekli temizlemektende bıktım hem ellerimi hem insanların bilinçsizce dokunduğu yerleri
Sildinizmi veya elinizi yıkadınızmı hiç silmeden bırakmammı gerek normal olan hangisi kafam almıyor inan suanBu takıntılar bende de vardı. Nasıl yendim galiba üstüne gittim pisse pis dedim. Su an böyle değilim ama çok müsaitim o hale dönmeye.
Evet suan hicbirsey yapasım gelmiyor sürekli temizlemekten de düşünmektende okadar bıktımki ..Adınıza çok üzüldümİnşaAllah bu hastalıktan kurtulmak nasip olur.
Düşündüm de, toplu taşımaya binmek sizin için eziyet olur
Allah yardımcınız olsun
Ellerimi yıkayıp dezenfektan suruyordum sürekli yaradan acidan bunun yanlış olduğunu bağışıklık sistemini güçlü tutarsam zaten mikropların bana birsey yapamayacağını sürekli söyledim yavaş yavaş yine yıkıyorum sürekli ama en azından dezenfektanla ellerimi yakmiyorum igrenme hissi çok da yok.Sildinizmi veya elinizi yıkadınızmı hiç silmeden bırakmammı gerek normal olan hangisi kafam almıyor inan suan
Ama biri girip heryere yıkanmamış elleriyle dokundumu bilmem salyası yarası ne bilim heryere değmiş gibi geliyor değiyor zaten ama tahammül edemiyorum normal birseymi buBir tanıdığımda vardı benzeri bir durum ilerleyebiliyor. Sizinki çok ufak tefek kendinizi kötü hissetmeyin. Ama mutlaka bu konuyla ilgili bir uzmandan destek alın. Allah korusun ilerleme vs olmasın diye. Umarım geçer
İnsALLAH bendede öyle olur çünkü suan dolaplari iclerini temizlememek için zor tutuyorum kendimiEllerimi yıkayıp dezenfektan suruyordum sürekli yaradan acidan bunun yanlış olduğunu bağışıklık sistemini güçlü tutarsam zaten mikropların bana birsey yapamayacağını sürekli söyledim yavaş yavaş yine yıkıyorum sürekli ama en azından dezenfektanla ellerimi yakmiyorum igrenme hissi çok da yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?