Okb hastalığım takıntılarım sizce bu gibi şeyler normalmi?

İnsALLAH çok büyük bir yük gibi başka birsey düşünemiyorum

Sizin için söylememiştim o cümleyi. Normal değil tabi ki düşünceleriniz. İnşallah siz de atlatırsınız.

Sizin için söylememiştim o cümleyi. Normal değil tabi ki düşünceleriniz. İnşallah siz de atlatırsınız.
İnsAllah birileri bana deseki salyasıdır elindeki kir olur kepek olur düşmüş ölü deri olur dokunmak elinin değmesi normaldir biraz belki rahatlayacağım niye böyle şeyler aklıma geliyor bilmiyorum

Kızlar ne yapmalıyım sizce temizlemeliyim dokunulan yerleri kafayı yemek üzereyim suan
İlaç almalısınız. 10 yaşındaki oğlumda var okb. Kış günlerinde günde 5 defa yıkandığını bilirim
İçin acıyarak başlattım ilaca. Acı çekiyordu çünkü, görebiliyordum. İlaç da yüzde yüz çözmüyor, hala ellerini deli gibi yıkıyor ama en azından günde 5 defa duş almayı bıraktı. Keşke yüzde yüz bir çözümü olsa. Çok zorlayıcı bir hastalık maalesef.

İnsALLAH çok büyük bir yük gibi başka birsey düşünemiyorum
Allah yardımcınız olsun. Mutlaka tedavi şart. Annemi ikna edememiştim ama siz durumun farkında olduğunuz için şanslısınız. Annem kendisini normal zannediyordu. Herkes pisti onun gözünde

Allah yardımcınız olsun. Mutlaka tedavi şart. Annemi ikna edememiştim ama siz durumun farkında olduğunuz için şanslısınız. Annem kendisini normal zannediyordu. Herkes pisti onun gözünde
Sağolun. Aslında farkındayım ama banada benim düşündüğüm ellerimi yıkamamın normal olduğu o yerleri tabimş temizlemeyelim lavaboda elim bir yere değse tabiri yıkamalıyım diyorum mesela biri telefonumun olduğu yere hapşırdı üstünde kir görünce temizlemesezsem rahat olmuyorum lavaboda yıkayınca elimi orayada değdi sanıyorum sabun bitti mesela kabın içine koyamıyorum diyorum daha yeni burda kirli elimi yıkadım bir parçası felan içine girecek sabunu doldururken bu bana mantıklı geliyor

Kıyamam ona rabbim onada şifa versin o neyden huylanıyor yıkanıyor acaba ?

Kıyamam ona rabbim onada şifa versin o neyden huylanıyor yıkanıyor acaba ?
Okul tuvaletlerinden, oradaki elini yıkamayan çocuklardan. Okuldan gelen kitap defterden....
okulda asla yemek yemez, ödev yaptıktan sonra komple üzerini değiştirir..

Gerçi okul wc' lerini görüp takıntı yapmamak çok zor. Duvarlarda bile b.k var

Okb sin. İlaçla tedavisi mümkün başka türlü geçmez. İlaca önyargılı olma mutlaka Dr git dozunu ayarlasın kullan bir süre hepsi zamnal yok olur. Bir süre sonr kafayı yiyecek gibi olursun. Allah şifa versin.

Kızlar ne yapmalıyım sizce temizlemeliyim dokunulan yerleri kafayı yemek üzereyim suan
Asla temizleme asla. Ben hastayım bu düşünce ondan geliyor bunun tersini yaparsam yenerim demelisin.. Yoksa sürekli yapmak aynı şeye sürükler. Bu konuda kitap var. Takıntılarımdan nasıl kurtulurum Okb hastaları diye. Tersini yapmayı anlatıyor alıp oku ve uygula. Ama mutlaka ilaç tedavisi de al.

İlac depresyon ilacımı psikiyatri bunun ilacı olmaz dedi o beni psikoloğa yönlendirdi burda randevu çok geç veriyorlar hala yanıt bekliyorum psikologdan

Zaten hep böyle dikkatsiz insanlar yüzünden bu hale geliyoruz resmen kendimizi korumaya alıyoruz ama bu git gide artıyor detayına kadar iniliyor gibi

İlac depresyon ilacımı psikiyatri bunun ilacı olmaz dedi o beni psikoloğa yönlendirdi burda randevu çok geç veriyorlar hala yanıt bekliyorum psikologdan
Psikiyatri. Nasıl olmaz bunun ilacı var ve şifa buluyor insanlar iyi bir Dr araştırıp gidin. Özele gidin gerekirse. Kesinlikle erteleme koşarak git

Dahadamı kötü olurum yani düşündüğüm şeyleri yerine getirirsem ?
Sakın yerine getirmeyin. Daha da kötüye gider. Mesela annem kıyafetlerini her gün yikardi. Sıvı savun kullanamazdi. Dışarı gidip gelince üstüne ne giydiyse çamaşır makinesine atardı. Böyle böyle iyice ilerliyor bu davranışlar. Psikiyatriye gidiyor musunuz?

Siz bu durumun normal olmadığının farkında olduğunuz için çok güçlü bir insansınız. Hastalığınız yenecek güce de sahipsiniz. Son gittiğiniz doktora bir daha gitmeyin. Bence başka bir psikiyatri uzmanıyla bir görüşün vakit kaybetmeden.

Tedavi olmalısınız.

Kayınvalidem için de herkes pis. Tek alışverişlerde gördükleri yüzünden başlamış çocukların çektirmiş oğlu zorla ilaç başlatmış Dr gidip şimdi daha iyiymiş ama bana göre yine anormal. Bir küçük banyoyu 5 lt çamaşır suyu ile yıkadı düşünün. Herşeyi ama herşeyi çamaşır suyu ile siliyor defalarca duruluyor. Çamaşır suyundan zehirleniyorsun. Bir pantolonu tek başına yıkamış aşırı deterjan yüksek derece. Ellerini ayaklarını da çamaşır suyuyla yıkadığı oluyor. Bunun normali şu desen kabul etmiyor ben böyle yapıyorum bana göre millet temiz değil diyor. Aslında herkes söylüyorsa doğrusu bu tamam dese daha çok iyileşecek. Kimse gelsin gitsin istemiyor gelince herşeyler elden geçiyor sil yıka. Allah ın kimseye vermesin bu beyindeki seratonin ile alakalı. İyi bir Dr ve ilaç ile tedavisi mümkün. Bir ara şu tv de zahide yetişe çıkan vakaları izlemiştim çok korkmuştum. Ekmeği bile deterjanla yıkayıp yiyen kadın vardı.Allah korusun ya.

Çok kötü gerçekten bir yerden sonra artık bıktırıyor her şeyden. Odaklanamama engel oluyor vs. Ama ilaç kullanmaya yanaşmak istemedim hiç. Siz gittiniz mi daha önce bir uzmana, yeni mi başladı bu durum?
ilaç istemediniz peki nasıl yendiniz?
öylece bıraktınız mı? daha kötü bir hal alabilir Allah korusun
ilaca neden bu kadar kötü gözle bakıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…