İnsALLAH çok büyük bir yük gibi başka birsey düşünemiyorumAnnemde aynı problemler vardı. Cok hastaydi ve çok büyük bir ameliyat geçirmişti. Sonrasında başlamıştı okb.
Mutlaka tedavi olun. Annemin bu hastalığı yenmesi için kendimden bir sürü taviz verdim ama o tedaviyi kabul etmemişti. Tedavisini bırakmıştı.
Bir arkadaşı anneme senin psikoloğa ihtiyacın yok demiş ve annem ilaçlarını bırakmıştı.
Son zamanlarında bütün duvarların mikropla kaplı olduğunu söylüyordu. Demek istediğim bu durum kendiliğinden asla geçmiyor ve ilerliyor.
Sizden ricam güzelce psikolojik tedavi alın. En yakınımda bu durumları yaşadığım için çok iyi biliyorum sizinki inşallah kısa zamanda geçer.
Sizin için söylememiştim o cümleyi. Normal değil tabi ki düşünceleriniz. İnşallah siz de atlatırsınız.Yok tedavi olmak istiyorum suan randevu günümü bekliyorum yurtdışında bulmak zor suan için bu tür şeyler düşünüyorsam düşüncelerim normalmi degilmi diye soruyorum herkes bu tür şeyleri kafaya takıyormu temizlemeliyimim yoksa temizlememek gerekmi diye sordum suan en istediğim şey bundan kurtulmak ikide bir annem onlar başta psikolog kandırma ilaç içemezsin sürekli diyordu şimdi kriz geçirince psıkologa git diyorlar ..
İnsAllah birileri bana deseki salyasıdır elindeki kir olur kepek olur düşmüş ölü deri olur dokunmak elinin değmesi normaldir biraz belki rahatlayacağım niye böyle şeyler aklıma geliyor bilmiyorumSizin için söylememiştim o cümleyi. Normal değil tabi ki düşünceleriniz. İnşallah siz de atlatırsınız.
İlaç almalısınız. 10 yaşındaki oğlumda var okb. Kış günlerinde günde 5 defa yıkandığını bilirimKızlar ne yapmalıyım sizce temizlemeliyim dokunulan yerleri kafayı yemek üzereyim suan
Allah yardımcınız olsun. Mutlaka tedavi şart. Annemi ikna edememiştim ama siz durumun farkında olduğunuz için şanslısınız. Annem kendisini normal zannediyordu. Herkes pisti onun gözündeİnsALLAH çok büyük bir yük gibi başka birsey düşünemiyorum
Asla geçmiyor ve ilerliyor.Kesinlikle geçmiyor, bu da fizyolojik bir rahatsızlık gibi aslında. Beyinde ters giden bir şeyler var. Müdahale edilmediği takdirde ne yazık ki geçeceğine inanmıyorum.
Dahadamı kötü olurum yani düşündüğüm şeyleri yerine getirirsem ?Asla geçmiyor ve ilerliyor.
Sağolun. Aslında farkındayım ama banada benim düşündüğüm ellerimi yıkamamın normal olduğu o yerleri tabimş temizlemeyelim lavaboda elim bir yere değse tabiri yıkamalıyım diyorum mesela biri telefonumun olduğu yere hapşırdı üstünde kir görünce temizlemesezsem rahat olmuyorum lavaboda yıkayınca elimi orayada değdi sanıyorum sabun bitti mesela kabın içine koyamıyorum diyorum daha yeni burda kirli elimi yıkadım bir parçası felan içine girecek sabunu doldururken bu bana mantıklı geliyorAllah yardımcınız olsun. Mutlaka tedavi şart. Annemi ikna edememiştim ama siz durumun farkında olduğunuz için şanslısınız. Annem kendisini normal zannediyordu. Herkes pisti onun gözünde
Kıyamam ona rabbim onada şifa versin o neyden huylanıyor yıkanıyor acaba ?İlaç almalısınız. 10 yaşındaki oğlumda var okb. Kış günlerinde günde 5 defa yıkandığını bilirim
İçin acıyarak başlattım ilaca. Acı çekiyordu çünkü, görebiliyordum. İlaç da yüzde yüz çözmüyor, hala ellerini deli gibi yıkıyor ama en azından günde 5 defa duş almayı bıraktı. Keşke yüzde yüz bir çözümü olsa. Çok zorlayıcı bir hastalık maalesef.
Okul tuvaletlerinden, oradaki elini yıkamayan çocuklardan. Okuldan gelen kitap defterden....Kıyamam ona rabbim onada şifa versin o neyden huylanıyor yıkanıyor acaba ?
Okb sin. İlaçla tedavisi mümkün başka türlü geçmez. İlaca önyargılı olma mutlaka Dr git dozunu ayarlasın kullan bir süre hepsi zamnal yok olur. Bir süre sonr kafayı yiyecek gibi olursun. Allah şifa versin.Merhaba kızlar ,
Sorunum şu normalmi düşüncelerim lütfen cevap verirseniz sevinirim.
Biri elini yüzüne ne bilim dalgınlıkla eliyle saçıyla yüzüyle uğraşıp bir yere dokununca gidip o elle dolabı açınca dayanamıyorum silesim geliyor .Mesela biri kalktı yüzünü yıkamadı o elleriyle bir yere dokundu veya yiyecek dolabını açtı bunu görünce midem bulanıyor ve buna benzer şeyler tabi herkes elini yıkamıyordur sürekli ama bunlar normal gündelik olan şeylermi sizce?
Mesela elim ıslakken unutup yere dokunuyorum öylece dolabı açtım birseylere dokundum dolabın içindeki herseye bulaşmış hissi veriyor bana? Yüzüyle biri aynanın karısında oynasın ordan geçerken bile zorlanıyorum mesela..
Böyle bir sürü şey var ..
Asla temizleme asla. Ben hastayım bu düşünce ondan geliyor bunun tersini yaparsam yenerim demelisin.. Yoksa sürekli yapmak aynı şeye sürükler. Bu konuda kitap var. Takıntılarımdan nasıl kurtulurum Okb hastaları diye. Tersini yapmayı anlatıyor alıp oku ve uygula. Ama mutlaka ilaç tedavisi de al.Kızlar ne yapmalıyım sizce temizlemeliyim dokunulan yerleri kafayı yemek üzereyim suan
İlac depresyon ilacımı psikiyatri bunun ilacı olmaz dedi o beni psikoloğa yönlendirdi burda randevu çok geç veriyorlar hala yanıt bekliyorum psikologdanOkb sin. İlaçla tedavisi mümkün başka türlü geçmez. İlaca önyargılı olma mutlaka Dr git dozunu ayarlasın kullan bir süre hepsi zamnal yok olur. Bir süre sonr kafayı yiyecek gibi olursun. Allah şifa versin.
Zaten hep böyle dikkatsiz insanlar yüzünden bu hale geliyoruz resmen kendimizi korumaya alıyoruz ama bu git gide artıyor detayına kadar iniliyor gibiOkul tuvaletlerinden, oradaki elini yıkamayan çocuklardan. Okuldan gelen kitap defterden....
okulda asla yemek yemez, ödev yaptıktan sonra komple üzerini değiştirir..
Gerçi okul wc' lerini görüp takıntı yapmamak çok zor. Duvarlarda bile b.k var
Psikiyatri. Nasıl olmaz bunun ilacı var ve şifa buluyor insanlar iyi bir Dr araştırıp gidin. Özele gidin gerekirse. Kesinlikle erteleme koşarak gitİlac depresyon ilacımı psikiyatri bunun ilacı olmaz dedi o beni psikoloğa yönlendirdi burda randevu çok geç veriyorlar hala yanıt bekliyorum psikologdan
Sakın yerine getirmeyin. Daha da kötüye gider. Mesela annem kıyafetlerini her gün yikardi. Sıvı savun kullanamazdi. Dışarı gidip gelince üstüne ne giydiyse çamaşır makinesine atardı. Böyle böyle iyice ilerliyor bu davranışlar. Psikiyatriye gidiyor musunuz?Dahadamı kötü olurum yani düşündüğüm şeyleri yerine getirirsem ?
Siz bu durumun normal olmadığının farkında olduğunuz için çok güçlü bir insansınız. Hastalığınız yenecek güce de sahipsiniz. Son gittiğiniz doktora bir daha gitmeyin. Bence başka bir psikiyatri uzmanıyla bir görüşün vakit kaybetmeden.Sağolun. Aslında farkındayım ama banada benim düşündüğüm ellerimi yıkamamın normal olduğu o yerleri tabimş temizlemeyelim lavaboda elim bir yere değse tabiri yıkamalıyım diyorum mesela biri telefonumun olduğu yere hapşırdı üstünde kir görünce temizlemesezsem rahat olmuyorum lavaboda yıkayınca elimi orayada değdi sanıyorum sabun bitti mesela kabın içine koyamıyorum diyorum daha yeni burda kirli elimi yıkadım bir parçası felan içine girecek sabunu doldururken bu bana mantıklı geliyor
Tedavi olmalısınız.Merhaba kızlar ,
Sorunum şu normalmi düşüncelerim lütfen cevap verirseniz sevinirim.
Biri elini yüzüne ne bilim dalgınlıkla eliyle saçıyla yüzüyle uğraşıp bir yere dokununca gidip o elle dolabı açınca dayanamıyorum silesim geliyor .Mesela biri kalktı yüzünü yıkamadı o elleriyle bir yere dokundu veya yiyecek dolabını açtı bunu görünce midem bulanıyor ve buna benzer şeyler tabi herkes elini yıkamıyordur sürekli ama bunlar normal gündelik olan şeylermi sizce?
Mesela elim ıslakken unutup yere dokunuyorum öylece dolabı açtım birseylere dokundum dolabın içindeki herseye bulaşmış hissi veriyor bana? Yüzüyle biri aynanın karısında oynasın ordan geçerken bile zorlanıyorum mesela..
Böyle bir sürü şey var ..
Kayınvalidem için de herkes pis. Tek alışverişlerde gördükleri yüzünden başlamış çocukların çektirmiş oğlu zorla ilaç başlatmış Dr gidip şimdi daha iyiymiş ama bana göre yine anormal. Bir küçük banyoyu 5 lt çamaşır suyu ile yıkadı düşünün. Herşeyi ama herşeyi çamaşır suyu ile siliyor defalarca duruluyor. Çamaşır suyundan zehirleniyorsun. Bir pantolonu tek başına yıkamış aşırı deterjan yüksek derece. Ellerini ayaklarını da çamaşır suyuyla yıkadığı oluyor. Bunun normali şu desen kabul etmiyor ben böyle yapıyorum bana göre millet temiz değil diyor. Aslında herkes söylüyorsa doğrusu bu tamam dese daha çok iyileşecek. Kimse gelsin gitsin istemiyor gelince herşeyler elden geçiyor sil yıka. Allah ın kimseye vermesin bu beyindeki seratonin ile alakalı. İyi bir Dr ve ilaç ile tedavisi mümkün. Bir ara şu tv de zahide yetişe çıkan vakaları izlemiştim çok korkmuştum. Ekmeği bile deterjanla yıkayıp yiyen kadın vardı.Allah korusun ya.Allah yardımcınız olsun. Mutlaka tedavi şart. Annemi ikna edememiştim ama siz durumun farkında olduğunuz için şanslısınız. Annem kendisini normal zannediyordu. Herkes pisti onun gözünde
ilaç istemediniz peki nasıl yendiniz?Çok kötü gerçekten bir yerden sonra artık bıktırıyor her şeyden. Odaklanamama engel oluyor vs. Ama ilaç kullanmaya yanaşmak istemedim hiç. Siz gittiniz mi daha önce bir uzmana, yeni mi başladı bu durum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?