okuduğum bölümü küçümsemelerinden sıkıldım :(

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul
kızlar ben satış/pazarlama mezunuyum.
akrabalarım arkadaşlarım çevremde herkes bana küçümser gibi davranıyor.
lise arkadaşlarım üniversite okumadı.
çok güzel yerlerde çalışıyorlar doğru.
bana biz okumadık elimizde işimiz var sen okudun ne oldun saygınlığın yok dediler.
gpek çok yerde satıcılar giremez yazıyormuş.
ben bölümümü severek 0kudum işimi de severek yapacağım
şuan kpss hazırlanmaya karar verdim bu yılımı sınava ayırdım.
akrabalar daha çok beklersiniz çalışsın diye kızınızı diyorlar aileme.

çok moralim bozuldu.
dün gece misafirliğie gittik.
orda bi komşunun kızı gelmişti beni görmeye.
yengem çıktı o senden güzel dedi.
nası kötü oldum anlatamam.
kilolu bi kızım bunu hep yüzüme vuruyorlar:85:
muhabbet açıldı o dediğim kız hemşireliği kazanmıs bana sen naptın dedi.
dedim böyle böyle mezun oldum.
hıı tencere tava mı götürcen evlere dedi.

moralim 0.
gerçekten 0.
her yönden batık durumdayım :85::85:

sen cevabını veremedin mi cahiller tencere tava mı satacakmışsın şaka gibi ya hiiçççç kafanı takma bunları çatır çatırda cevaplarını ver sen kendinden emin ol önce işine bak en güzel cevap bu onlara...

Mesleğinizi seviyorsanız sorun yok demektir...
Zamanın ne göstereceği hiç belli olmaz. Bir bakmışsınız kaliteli bir şirkette iyi bir yere gelmişsiniz.

Ayy canım sen takma öyle söyleyenleri yaaa onlar okumuşta nolmuş insan olamamışlar..sen kendine güveniyosan gerisi hikaye

Önemli olan birilerinin ne düşündüğü değil senin ne düşündüğün. Eğer o insanlar mesleğinle ilgili bir ithamda bulunuyorsa; sen dimdik dur ki sana saygı duymayı öğrensinler. Onlar o lafları ederken sen bozuluyorsan, suratın değişiyorsa sen zaten söylenenleri %50 destekliyorsun demektir.

Seni küçümseyenlerin mesleği nedir acaba ?

Sen bu bölümü isteyerek, severek okumuşsun. Daha ne?!
İstemediğin bir işi yapmıyorsun ki.
Kime ne?
Senin nerde çalıştığından, ne okuduğundan millete ne?
Seni küçümseyenlere cevabını versene.

Ben işimi seviyorum de.
Konuşturma kimseyi.

Kiloluysanda kilolusun.
Dünyanın sonu mu?

Önemli olan içinin güzelliği insanın ya.
Fakat bakıyorumda etrafındakilerin hepsinin içinde tilkiler dolaşıyor..

Sen kendine olan güvenini kaybetme, durşunu hiç bozma.
Kimseyede aldırış etme.

dün akşam annem baban yanımdaydı ondan bişiy diyemedim.
yoksa cevaplarını veriyorum elbette.
ama her önüme geleninde cahilce hıı mıı demesi zoruma gidiyor.
ben kimsenin kararlarını sorgulamazken insanlar neden böyle yapıyor anlamıyorum.

canım hiççççççççççç üzülme ....

şunu untma ki.......KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE MUNDAR DERMİŞ..........

Teşekkür ederim canım.
Bunları söyeleyenler ya ev hanıı oluyor yada 3 aylık kursla bi işe girmiş insanlar.
Onlar egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar biliyorum.
aileme bölümümün yanlıs aksettirilmesinden de üzüntü duyuyorum.
ben anlatıyorum ama o insanlar o kadar fesatça yorum yapıyorlar ki anlatamam...

Bebeğim kıskanılıyorsun :)

Biri senin eleştirdiğinde bence bundan mutluluk duy.
Çünkü seni kıskandıkları için böyle konuşuyorlar.

Sen kimseyi takma kafana ya.
Boşver.
Değer mi üzülmene?

Allah aşkına densizden bol ne var? Konuşacak dertleri yok onun kızı güzel bunun damadı yakışıklı!

tatlım liseden çıkıp üniversite gören insanla, görmeyen insan arasında inan çok fark oluyor.sen bu bölümü para kazanmak amacıyla mı okudun? eğer sadece para kazanmak amacıyla okuduysan boşuna okumuşsun evet. ama hayatına değer katmak amacıyla okuduysan ne âlâ. saygınlık parayla olsa keşke. böylece sana "üniversiteyi okudun da ne oldu bak bizim kadar saygınlığın yok" diye hor görenler balki saygıdeğer olurdu biraz.
sen onları boşver. hem allahaşkına neymiş o lise mezunu arkadaşlarının çalıştı çok güzel işler? onlar bir üniversite mezunuyla bilgi, iş konusunda kültür konusunda aşık atamazlar inan.
kendi eksiklerini bastırmak için insanlar seni sindirmeye çalışmışlar, bunlara pabuç bırakma.
ailene gelip üniversite okumayı kötü bir şey olarak gören insanlara bir çift laf söylerdim ama burası uygun değil...
çağ artık okuma çağı bilgi çağı kültür çağı. para çağı değil. parayı pazarda da kazanırsın. üniversite sıralarında birkaç yıl geçirmek her şeye değer.

Seni küçümseyen herkesten uzak dur bence en doğrusu bu kilolusun diye senle dalga geçiyorlarsa hrs yap spora yazıl ve kilo ver bunu onlar için değil başta kendin ve sağlışn için yap kimseye kulak asma sen mutluysan sorun yok eğer biri başkasıyla seni kıyaslyorsa sende ona aynı silah kullan en zengınıyle en guzeiyle yada karşındakinin içinde uhte kalan birşeyiyle vur ki anlasn dünya kaç bucak

Son düzenleme:
sen öncelikle bu kendini bilmez insanlardan uzak dur canım çünkü ben bu insanların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorummecburen görüştüklerin varsa da ben işimi okuduğum bölümü seviyorum kimseyi ilgilendirmez de aldırış etme gül geç:97:bozulsan bile bunu belli etme sonuçta senin ne okuduğun ne iş yaptığın kimseyi ilgilendirmez ki

benim ablam da hemşire ama o hemşire kıza da ben olsam derdim ki hadi ben en kötü ihtimalle tencere tava görücem, sen iğne yaparken ne görücen.

Tencere tava satmak için pazarlama okumak gerekmiyor o zihniyete sahip olmak gerekiyor.Sana öyle diyenler bu işi çok iyi yaparlarEvet bazen benim de karşıma çıkıyor okumadan iyi bir işi sahibi olanlar çok ama şans ve torpile bakar.Öyle çok işinden bahsedenler de genelde mutsuz insanlar oluyor onlar da öyle tatmin oluyor işte.Takma boşver bu sene kpssye hazırlanırken biraz da diyet yaparsın,seneye herkes sana imrenirAyağına gelen fırsatı herkes değerlendirebilir asıl maharet kendi fırsatını oluşturmakta.Ben de öyle yapıyorum.Bu yılımı kpss ye ayırdım ben de.

Başkalarının gürültüsü, içinizdeki sesi susturmasın.
S.J.

Herkesin dediğini takarsan, bu hayatta yaşanmaz. Mühendislik okuyorum deyince '4 yıllık mı 2 yıllık mı?' denilen bir ülkedeyiz.
Bende ilk kazandığımda 'tüh hemşirelik tutmuyor muydu?' demişlerdi.

bu insanlar bu kadar mı cahil olur
bizim şirkette pazarlama satış bölümünden mezun olup kendini
geliştiren insanlar pazarlama şefliğine kadar yükseliyorlar
o yengenin dediğine ne demeli senden güzel diye
etrafında bu kadar negatif insan varken Allah sabır versin sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…