okuduğum bölümü küçümsemelerinden sıkıldım :(

Herkesin dediğini takarsan, bu hayatta yaşanmaz. Mühendislik okuyorum deyince '4 yıllık mı 2 yıllık mı?' denilen bir ülkedeyiz.
Bende ilk kazandığımda 'tüh hemşirelik tutmuyor muydu?' demişlerdi.

bak tatlım böyle boş konuşan insanlar herzaman vardır etraflarda meslek sahibi olmak demek dr.öğrt.av.vs vs bunlardan ibaret değildir.sen mesleğinde ilerlemene bak.dışarda kendini daha çok geliştirebileceğin eğitimler var bu mesleğe yönelik 2 aylık süreleri fiyatlarıda uygun artı getirir sana hem sen o cahilere deki satış pazarlama tencere tava satmak değil canım sen şu dediğim eğitimi de alıp bide uzmanlık sıfatı kazanırsın ondan sonra şirketlerede cv ni bırakırsın bakmışsın bi kaçsene sonra müdür olmuşsun aranan satış pazarlama uzmanı ,perakende mağazalardaki şirketlerdeki aranan yönetici adayı olmuşsun.armut piş ağzıma düş olmuyor tatlım o arkadaşların güzel çalışıorlar ama bugün çıkarsalar işten napacaklar ama senin elinde mesleğin ve diplomaların varken her kapı açık merdivenler senin

valla güzel bölüm canım.sen canını sıkma.güzelse güzel.güzellik geçici.memur olup mesleğini eline al.onlar sana laf atmak için çırpınacaklar.bunun örneiğini yaşadık biz ailece.sen memur olmaya çalış.hiçbirini takma.ben açıköğretim okuyorum diye benide küçümsüyolar arkadaşlar komşular,annanemler dedem bile düşün yani.sakın moralini bozma.kilolusun diyede canını sıkma.kiloda verilir.herşeyin çaresi vardır.üzme o tatlı canını...

işte benim de yakındığım durum bu.
sürekli - durumdalar.
nerden ne bulsam da canını sıksam.
of! gitsem şöyle ıssız bir adaya düşsem ya!

Sen böyle şeyleri hiç takma canım...
Böyle söyleyenler önce kendilerine baksın sonra konuşsun...

Evet canım şimdilik devletin verdiği ücretsiz kursa yazıldım.
Sınava kadar kendimi geliştirmem lazım.
olur ya insanız kazanamazsam tamamen sakız olmak istemem.

söylediklerinde haklısın üniversite okuduysan ya öğrt, av., dr falan olmalısın başka bölüm olunca tüh!

teşekkür ederim.

teşekkür ederim.

insanlar ne kadar tuhaflaşmış, yalnızca kendi etrafımda var zannederdim bu hiçbir şeyi beğenmez kusur arayan tipler...nasıl bir dünyaya çocuk getiriyoruz gerçekten çok üzülüyorum..
ne olmasını istiyorlardı bilemiyorum, okuldan atılmanı? hiç bir bölüm okuyamamış olmanı? sen işsiz olursan sevinecekler herhalde?
kendim için sürekli söylerim; babamı kaybettiğimizde anneme, okuldan al işe ver bu çocukları diyenler( ki bu kişiler birinci dereceden yakın!), kardeşimle şimdiki konumlarımıza eminim çok üzülüyorlardır..ben kötü yola düşsem, erkek kardeşim eroinman olsa sevineceklerdi yüksek ihtimalle?
yani uzun sözün kısası canım; çevrende bu tarz insanlar muhakkak olacaktır...gülüp geçmek, üzülmemeye çalışmak yapabileceğin en güzel şey...ve ilerleyen günlerde geleceğin pozisyonla, sağlam duruşunla sen de onları seni üzdükleri kadar üzeceksin inşaAllah..senin için sağlık,mutluluk ve güzeel bir işe yerleşmeni diliyorum ...

ay canım benim kaç yaşındasın bilmiyorum ama maalesef hayatta bu tarz insanları her ortamda her yerde göreceksin.
bende ilk üni.kazandığımda bana hangi bölüm diye sormazlardı da kaç yıllık derlerdi :))
ben turizm işletme mezunuyum iki yıllık okudum
bir turizm şirketinde tur operatörüyüm
o herkesin gıptayla bakıp adını zikrettiği okullardan bölümlerden ne öğrenciler geliyor yanıma iş arıyorlar
önemli olan nerde ne bölümü okuduğun değil canım kendini geliştirebilmen önemli
yanımda bir genç çalışıyordu akdeniz üni işletme bölümü okumuş full ingilizce vs vs
ama gel görki iki lafı bir araya getiremezdi sonuç işten ayrıldı işsiz geziyor şimdi.

insanlarımız maalesef böyle canım
tek yol ne biliyomusun onlara ya tepkisiz kalıp onları önemsemediğini hissettireceksin yada ağzılarının payını vereceksin
sen kiloluyum diyorsun inanki zayıf olsanda o insanlar buluyor bişeyler
bana da çok zayıfsın diye neler demedilerki

artık bende paylıyorum hepsini
ay kahretsin ne yapayım ne yersem yiyeyim kilo almıyorum diyorum alaycı alaycı

sen böyle yap hiiiiç takma güzel bir gelecek var önünde
kendini geliştirip çok güzel mevkilere gelebilirsin

bizim kendi şirketimiz var işçi alırken inanki okuduğu bölüme bakmıyoruz bile tecrübe ve kendini geliştirmişliğine bakıyoruz

Son düzenleme:
bazı insanların sözleriyle canını sıktığını yazmışsın. hayatta böyle başkalarını üzerek tatmin olan insanlar var ne yazık ki. ama bunlara izin vermemek senin elinde. önce sen kendine çok güvenli olacaksın sonra bu etrafa yansıyacak insanlar sana ona göre tavır alacak. :122:

işte benim de yakındığım durum bu.
sürekli - durumdalar.
nerden ne bulsam da canını sıksam.
of! gitsem şöyle ıssız bir adaya düşsem ya!

böyle insanlar karşısındakini hep aşağı çekmeye uğraşırlar
sen beceremezsin,yapamazsın diye insanda var olan özgüveni de etkiler
benden sana bir abla tavsiyesi,silkelen kendine gel
biri sana böyle bir şey mi söyledi karşılığını kendinden emin bir şekilde ver
bir daha ağızlarını açamazlar

pazarlama mezunu bi arkadaşım bana geldi:

p: aşoklusun buffy
b: noldu
p:apt kapısında pazarlamacı giremez yazıyor. istemiyo musunuz beni ?

koptum tabi :)

yani aklımın ucundan geçmedi arkadaşıma şaka yapmak kendi kendiyle dalga geçecek kadar özgüveni yerindeydi.

canım insanlar o kadar eğitimsiz mesleksiz arasında niye senle uğraşıyor, o kadar kız arasında en çirkin sen değilsin heralde niye ama senle kıyaslanıyor??

sen bilmeden de olsa özgüveninin olmadığı imajı verip afedersin onların gözüyle "ezik" duruyorsan, herkes "ayy sevindirelim teselli edelim" demez daha da ezer.

herkes konuşuyor. doktoralı mühendis dahi olsan pasif duruyorsan ezmeye çalışırlar.

milleti değiştiremeyeceğine göre kendini değiştireceksin. alınmayacaksın, önemsemeyeceksin...

yüksek mühendisim işsizim. çalıştığım dönemde de önlisans pazarlama mezunu arkadaşımın yarısı maaş alıyordum. hiç de gocunmuyordum. para için okumadım ki... boşverr milleti.

ticaret satış pazarlama üzerinde dönüyor.
üzme sen kendini.
iş ilanlarına bak çoğu satış üzerine.
kendimde satış mühendisliği yaptım ordan biliyorum.
firmanın can damarıdır iyi satış elemanı.

Yerinde olsam ehliyette alırdım altıma arabada çekerdim.. kariyer net tarzı sitelere göz atmanı öneririm çok iyi şartlarda iş imkanı sunuyorlar.. ehliyete kadar bölümünle ilgili çok güzel bir şirkette çalışabilirsin bence.. kaldı ki okuduğun bölüm,günümüzün meslek alanlarına giriyor.. nice büyük şirketler senin gibi eğitimli pazarlama mezunu arıyor.. bölümün çok çok güzel.. kilo konusuna takılma bence.. ufaktan bi yerde çalışmaya başlarsın tatil zamanlarında da spora gidersin.. kendine salatalar hazırlayabilirsin besin değeri yüksek ama az kalorili.. diğer yandan iş hayatında ilerler kendini geliştirirsin.. ve böyle gidersen bir senede tüm hayatın değişir.. sonra o sana konuşan arkadaşların sana gıpta ile bakacaklar.. ama ne yazıkki yine aynı tavırlarını sürdürecekler çünkü sorunlu kişilikler değişmez illa bi kulp bulur.. ama sen hayatını nasıl daha kaliteli hale getirebilirsin onun derdinde olacağın için tınlamazsın bile

Bu tarz insanlar aslinda kompleks sahibi ezik insanlardir...
O yuzden çok aldirmamalisin...
Ama pat diye de cevaplarini ver, tabi saygi ve seviye yukseklerde olsun
Hayata ve insanlara karsi dik dur (kibir degil kastim) kendinden emin ve asil ol...
Insan meslegiyle degil kisiligiyle sayginlik kazanir de...
Kisiliksiz olanlar etiket meraklisi olurlar, kisiliksiz insanlari bir bir kesfediyorsun bu sayede bak:).
Kisilerle degil etiketleriyle ilgilenirler bunlar, cehalet alameti iste.
Senin bolumunu yargilayanlar olursa, benim bolumum hakkinda ne biliyorsun diye sor bakalim neyi elestirdigini biliyor mu?
Cok sinir oluyorum bu tarz insanlara...
Alninin teriyle para kazanan herkese saygim sonsuzdur ve hayranim, çobanina, temizlikçisine, çaycisina suna buna..
Sen de tez zamanda is bulur ve çalisirsin insallah...
Fakat lutfen kendini kimseye ispatlamaya çalisma, herseyi kendin için yap...
Aksi halde kimseyi memnun edemedigin gibi, kendin olamadigin için de hep mutsuz olursun...

arkadaşım bu cahil cübela insanlarla ne işin var.
lafını bilmez, bi de cahil ya farkında değil durumunun o sebeple egosu da şişik olur.
sen boşver onları, görüşme de malum sana katacak bir şeyleri de yok.
dön yoluna devam et.
onların iki kendini bilmez lafına mı kaldın.

Marmara Üniversitesi pazarlama bölümünden mezun oldum bende.
o sana tencere tava satarsın diyen avanaklar varya sen o kusbeyınlılere gul gec
pazarlama gunumuzun ve gelecegın en gozde surdurulebılır mesleklerındendır.
bır holdıngın pazarlama yada bır bankanın pazarlama departmanlarında calısmak cok onemlı bir statudur.
pazarlama ıle bırlıkte CRM egitimleriylede destekle mezun oldugun bolumu..
birazda istek ve azimle ustesınden kolaylıkla gelıceksındır evelallah..arastırmacı ve yenılıkcı ol..

Herkesin dediğini takarsan, bu hayatta yaşanmaz. Mühendislik okuyorum deyince '4 yıllık mı 2 yıllık mı?' denilen bir ülkedeyiz.
Bende ilk kazandığımda 'tüh hemşirelik tutmuyor muydu?' demişlerdi.

aynısı benim de başıma geliyordu. hatta sevindin mi diye soruyorlardı sanki üzülmeme gerekirmiş gibi

güzelim 5 parmağın hepsi bir mi ayrıca şans işi kendimden örnek veriyim mesela
ben bilg.prg.okudum(muhasebe istiyordum annem yeni bölüm daha para getirir diye buraya yazdırmıştı lisede mecbur okudum) üni.ye lise bittikten 2 sene sonra yerleştim(buarada muhasebeci olarak çalıştım ön muhasebe olarak) ve 2 yıllık 4 ay 2,5 saat uzaklıkta kursa gittim(kandırıldım resmen biz daha iyi daha çok konu öğretiriz dediler ama işkur kurs içerikleri hep aynıymış) kışın birde düşün halime ama yinede iş bulamadım kurs bittikten 6 ay sonra işe girdim ama bölümümle çook alakasız bir bölüm ve ben buraya sadece geçici çok basit bir iş için girdim şimdi kadrolu oldum çünkü çalışkan olduğuma kanaat getirdiler ki öyleyimdir verilen işi layıkıyla yapmak isterim ve şuan işde inan 10 dk rahat oturamıyorum bazen bazende hiç iş olmuyor...ve bir ark.ım şans var kızda kız hiç bilg.la ilgili tek tük şey bilir o kurs bittikten çok kısa bir süre sonra işe girmişti yane şansss...
üzülme sakın sıkma canını herşey olacağına varır............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…